De laatste tijd is er veel ophef gemaakt over mensen die constant hardnekkig op hun mobiel werken: in het verkeer, in de bus, in de metro...

We konden het onderzoek nauwelijks betwisten - zulke groepen hebben tenslotte enorme middelen om te besteden aan het verzamelen en analyseren van informatie. Maar wat als al die tijd die mensen aan hun scherm besteden een middel is om een ​​doel te bereiken?

Wat als mensen die gefixeerd zijn op hun telefoon daadwerkelijk iets productiefs doen, zoals het leren van een taal?

Van alle gedownloade applicaties uit de Apple Store staan ​​educatieve apps, inclusief taal leermiddelen, op de derde plaats op de lijst van meest gedownloade apps, na bedrijven en spelletjes.

Ter vergelijking: apps voor sociale netwerken en winkelen staan ​​respectievelijk op de 17e en 20e plaats. Misschien is al het geklets over hangen op sociale media onnauwkeurig?

Je weet ongetwijfeld dat er een schat aan websites en toepassingen voor het leren van talen is om onderweg te leren; voor sommige moet je betalen en sommige zijn helemaal gratis.

En sommige die je gratis kunt gebruiken, zijn die slechts tot op zekere hoogte. Als je de goede inhoud wilt, moet je betalen.

Hier nu een interessante kanttekening...

Tijdens ons eigen, beslist onwetenschappelijke onderzoek naar welke Franse leer-apps het beste zijn, vonden we tal van websites met top tien lijsten over het onderwerp, maar geen van die lijsten kwam overeen!

En sommige hadden niet eens dezelfde apps.

Daarom geven we je onze eigen lijst met beste IPhone- en IPad-apps om Frans mee te leren, samengesteld door uitgebreide proeven en gerangschikt op hun vergelijkende verdiensten.

Een IPad kan elke applicatie bedienen
IPads hebben grafische afbeeldingen met een hogere resolutie ǀ Pixabay - Firmbee
De beste leraren Frans beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (9 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisa
5
5 (3 reviews)
Elisa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (9 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisa
5
5 (3 reviews)
Elisa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

IPhone of IPad? Of Allebei?

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom we onderscheid maken tussen apps die bedoeld zijn voor je mobiele telefoon en degene die je met twee handen moet vasthouden.

Voordat we ingaan op de beste apps voor elk apparaat, laten we eerst eens de kenmerken bekijken die de een van de ander onderscheiden, en die overeenkomen.

Hetzelfde

 • Beide zijn communicatie- en opslagapparaten die op hetzelfde systeem werken en bijna dezelfde functies kunnen uitvoeren;
 • Beide zijn uitgerust met camera's en zijn vooraf geladen met diverse hulpprogramma's;
 • De bediening van de mobiele telefoon of de IPad is in wezen hetzelfde: touchscreens, draadloze verbinding en dergelijke;
  • Je kunt je telefoon met één hand vasthouden en manipuleren; de IPad vereist over het algemeen het gebruik van beide handen.
 • Je kunt je apparaten synchroniseren zodat je op het ene apparaat dezelfde toepassingen hebt als op het andere.

Verschillend

 • Hoewel je met je IPad via draadloze netwerken kunt telefoneren door een app te gebruiken, kan alleen de IPhone mobiele netwerken gebruiken om te bellen;
 • Vanwege het grotere scherm op de IPad hebben apps meer veelzijdigheid en grafische afbeeldingen met een hogere resolutie dan op de kleinere telefoonschermen;
 • Elke IPad kan elke applicatie bedienen die bedoeld is voor de Ipad of de telefoon, maar de IPhone kan alleen apps bedienen die bedoeld zijn voor het kleinere apparaat.
  • Als je een telefoontoepassing op je IPad gebruikt, zul je waarschijnlijk merken dat de afbeeldingen vervormd zijn en niet per se goed werken.

Deze verschillen zijn relevant voor ons onderwerp. In feite maken app-ontwerpers meestal dubbele apps; één voor elk apparaat.

In Sint-Niklaas Frans lessen volgen? Het kan zeker dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Als je de trotse eigenaar van beide bent, ben je je waarschijnlijk bewust van deze verschillen.

Voor iedereen die overweegt te investeren in Apple-producten, zal deze uitsplitsing hopelijk stof tot nadenken geven.

Nu, verder met de lijst met apps voor een optimale Franse taal leerervaring!

Apps om met Plezier Frans te Leren

Frans Spreken in 24 Uur

Zou je geloven dat je binnen zo'n korte tijd een vreemde taal kunt leren?

Volgens getuigenissen van elke taal leerling die de app momenteel gebruikt, werkt deze goed op zichzelf of in combinatie met andere middelen om Frans te leren.

Inschrijven voor een taalcursus kost tijd en geld; aspecten die schaars kunnen zijn - vooral tijd.

Dit gebeurt niet met 24 uur!

Dankzij de audiofunctie kun je onderweg leren door opgenomen woorden en zinnen af ​​te spelen, eerst in het Nederlands en daarna in het Frans.

Als je de gelegenheid hebt om je tijdens het luisteren op je scherm te concentreren, des te beter: wat je ziet, is wat je hoort.

De beste eigenschappen van deze app zijn: nadruk op conversatiezinnen, gesproken door een moedertaalspreker.

Minpunten: geen herhaalfunctie en de lessen gaan niet automatisch door. Als je eenmaal klaar bent met een les, moet je de volgende leereenheid handmatig inschakelen.

Opmerking: je kunt de beste docenten voor Franse lessen krijgen op Superprof.

Interesse om een cursus Frans Brussel te volgen? Het kan gemakkelijk in een paar klikken dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Maak gebruik van de comptabiliteit van je apparaten
Je kunt je apparaten synchroniseren zodat je op beide apparaten dezelfde Franse leer app kunt gebruiken ǀ Pixabay - Bumiputra

Leer Franse Woordenschat en Grammatica met de App Busuu

Deze app wordt wereldwijd door meer dan 80 miljoen taalleerlingen gebruikt en heeft prijzen gewonnen vanwege het gebruiksgemak en de uitgebreide taalinstructie.

Als lid van deze leergemeenschap word je door moedertaalsprekers begeleid naar de juiste uitspraak van woorden en het uitspreken van veelgebruikte zinnen.

Je kunt je taalverwerving uitdagen door de in deze app ingebouwde quizzen te doen!

Nog beter: de softwareontwikkelaars hebben onlangs een voortgangsbalk toegevoegd, zodat je je leerproces kunt volgen en een score in vloeiendheid kunt behalen.

En terwijl je een nieuwe taal leert, kun je anderen helpen jouw moedertaal te leren, omdat Busuu werkt als een platform voor taaluitwisseling!

We hebben twee nadelen aan deze app gevonden:

Je zou moeten betalen voor meer diepgaande lessen als je eenmaal het taalonderwijs onder de knie hebt dat gratis beschikbaar is.

Om de een of andere reden hebben gedownloade Franse lessen online moeite om gedownload te blijven. Sommige gebruikers melden zelfs dat de app niet offline beschikbaar is.

Toch zou je met deze app veel taalvaardigheid kunnen opdoen.

De App Learn & Play Languages Beginner

Voor sommige mensen is leren het meest effectief als het leuk is!

Deze app combineert audio en visueel, samen met spelletjes om je te helpen sneller een taal te leren.

Een van de beste eigenschappen is dat het leert door woordgroepering. Je leert bijvoorbeeld alle basiswoorden voor begroetingen in één keer.

Je kunt er dan geheugenkaarten van maken voordat je de spelletjes van de app speelt, of ze in je taalgids noteren, als je dat wilt.

Het is nooit gemakkelijk om jezelf een tweede taal te leren, vooral als er geen externe motivatie is, zoals een aanstaande vakantie of Frans leren voor zaken.

Daarom streeft deze software ernaar om studeren meer als spelen te laten voelen!

Hun snelle startprogramma is gratis, maar voor meer diepgaand leren is een kleine vergoeding vereist. Je kunt deze app echter on- of offline gebruiken, en hij doet zelfs dienst als vertaler!

Ben je op zoek naar een goede vertaler Frans-Nederlands?

Deze app beschikt over een vaardigheidsbeoordeling
Duolingo is een gratis platform voor het leren van Frans ǀ Pixabay - Miguel Angel Avila Lomba...

In overeenstemming met het leuke thema, introduceren we...

Frans Leren met de App Mindsnacks

Zoals taalcursussen gaan, scoort deze hoog vanwege zijn boeiende spellen en uitdagende quizzen.

Hoewel het niet moeilijk wordt in de werkwoordvervoeging, zul je het luisteren naar elke nieuwe zin en de bijbehorende activiteiten zeker stimulerend vinden.

Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om werkwoorden en hun uitgangen uit je hoofd te leren, maar je zult geen hele sessies hebben die uitsluitend op dergelijke herhalingen gericht zijn.

Misschien wel het beste deel van deze app is dat je je vrienden kunt uitdagen via de functie voor het delen van families!

Als we apps voor het leren van talen voor een moment als auto's zouden kunnen beschouwen, zouden de laatste twee applicaties vergelijkbaar kunnen zijn met een Mini - pittig en leuk om te rijden. Anderen lijken meer op Land Rovers: een beetje omvangrijk, maar toch nuttig.

Als het gaat om de volgende app, kan die beschouwd worden als de Rolls Royce onder de taallessen via app.

Taal Leren met de App Memrise

Deze taal leersoftware heeft spelletjes, manieren om je spreekvaardigheid te oefenen en tal van nieuwe woorden op de altijd alomtegenwoordige flashcard - net als de andere aanbevolen systemen.

Wat Memrise heeft dat de anderen niet hebben, zijn video's: duizenden video's van moedertaalsprekers (geen leraren), introductie en oefenen op nieuwe woordenschat. Ze leiden je zelfs door het leermateriaal dat je gaat bestuderen.

En dat is niet alles!

Je hebt chatbots (geautomatiseerde gesprekspartners), je hebt objectherkenning: maak een foto en de app slaat deze op, samen met de naam van wat je hebt vastgelegd, zodat je ernaar kunt verwijzen wanneer je maar wilt!

Een nieuwe taal leren was nog nooit zo technisch... of veelzijdig.

Apps met een Eervolle Vermelding

Elk van de hier genoemde apps geeft een nieuwe dimensie aan het leren van talen. Toch hebben we nauwelijks het topje van de ijsberg van de beschikbare hulpprogramma's voor het leren van talen bereikt!

Nu noemen we er een paar die je misschien al kent:

 • Duolingo – deze app is een gratis platform voor het leren van talen met een vaardigheidsbeoordeling;
 • Babbel: een op abonnementen gebaseerde app en e-learning platform;
 • Rosetta Stone – deze app heeft meer dan een kwart eeuw ervaring in het leren van een taal;
 • Rocket French werd verkozen tot de app met het meest uitgebreide audioprogramma van de beste kwaliteit.

Als je op zoek bent naar Franse lessen, dan heeft Superprof een aantal geweldige docenten klaarstaan. Je kunt binnen no-time beginnen met leren!

Interesse om cursussen Frans in Beveren te volgen? Het kan gemakkelijk in een paar klikken dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Door het grotere scherm op de IPad hebben apps meer veelzijdigheid
Je kunt op je IPad twee of meer Franse leerapps installeren ǀ Pixabay - Firmbee

De Beste Manier om een ​​Nieuwe Taal te Leren

Sommigen geloven dat kwalitatief en effectief leren alleen in een klaslokaal kan worden gegeven, met een gecertificeerde leraar.

Anderen zijn niet dol op klaslokalen en zouden er nooit meer in zitten als dat niet nodig was.

Het is moeilijk om van tevoren te weten wat je leervoorkeuren zijn, maar je kunt waarde vinden in deze tip:

Maak gebruik van gratis proefversies om de juiste app voor je leerproces te ontdekken.

Je realiseert je misschien dat het gebruik van twee apps - een leuke en een meer traditionele benadering, je sneller tweetalig zal maken.

En wat als je geen twee Apple-apparaten hebt?

Elke app om een ​​vreemde taal te leren die in dit artikel wordt genoemd, is geformatteerd voor IPhone of IPad; je kiest eenvoudig naar welk platform je wilt downloaden.

Lees meer over online Frans leren.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep