Heb je altijd al willen leren paardrijden of wil je graag aan je paardrijden vaardigheden werken en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar paardrijlessen die perfect bij je passen!

Kom er in deze blog achter waar je kan leren paardrijden in Gent!

Leren paardrijden wordt vaak gezien als iets wat enkel voor rijke mensen is. Vroeger was dit ook het geval, een paard was namelijk een zeer duur iets. Tegenwoordig zijn paarden nog steeds zeer duur, maar je kunt bij verschillende maneges terecht om te leren paardrijden.

Bij de paardrijlessen die je kunt volgen zul je vaak leren hoe je voor een paard moet zorgen en je zult erachter komen hoe het voelt om effectief aan paardrijden te doen. Het volgen van paardrijlessen is een effectieve sport waar je enorm veel voor moet oefenen om dit ook goed te kunnen doen.

Paardrijden is een zeer intensieve en gevaarlijke sport waar je veel voor zult moeten oefenen om er goed in te worden!

Er zijn verschillende soorten paardensporten waar je aan deel kunt nemen. Zo heb je de paardenrennen waar het volledig gaat om snelheid, je hebt dressuur waarbij je zo elegant mogelijk met je paard een bepaald traject moet afleggen, een andere sport is het springen met paarden! Paarden worden ook gebruikt in sporten zoals cricket of polo!

Heb je zelf interesse in het volgen van paardrijlessen of wil je graag een van deze sporten leren spelen? Dan kun je best even verder lezen!

Mensen spelen polo op paarden
Wanneer je paardrijlessen volgt, kun je uiteindelijk ook paardrijd sporten leren!
Bron: Unsplash, Credit: Paul Chambers.
De beste leraren Paardrijden beschikbaar
Kayleigh
5
5 (1 reviews)
Kayleigh
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mayte
5
5 (2 reviews)
Mayte
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karo
Karo
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
Hanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kelsey
Kelsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
Emma
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yoline
Yoline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kayleigh
5
5 (1 reviews)
Kayleigh
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mayte
5
5 (2 reviews)
Mayte
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karo
Karo
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
Hanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kelsey
Kelsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
Emma
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yoline
Yoline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kun je paardrijlessen volgen?

Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je graag leren paardrijden, maar weet je niet waar je hier overal in Antwerpen voor terecht kunt? Dan kom je er in het volgende deel van deze blog achter bij welke organisaties in Antwerpen je lessen paardrijden kunt volgen. Lees dus snel verder.

Paardrijlessen bij Manege alberdienst

Iedereen die in de buurt van Antwerpen graag paardrijlessen zou willen volgen, kan terecht bij de organisatie Manege Alberdienst. Deze manege heeft verschillende soorten lessen en sportkampen voor jongeren die graag willen leren rijden op een paard!

Lees in deze blog waar je overal paardrijlessen in Aalst kunt vinden!

Jongeren vanaf 7 jaar kunnen bij deze manege terecht om lessen paardrijden te volgen! De organisatie voorziet lessen paardrijden voor zowel beginners als gevorderden! Er zijn 3 verschillende opties waaruit je kunt kiezen:

  • Initiatie lessen: De initiatie lessen zijn de lessen waarin beginners terecht kunnen om te leren paardrijden. Tijdens de groep lessen zul je samen met andere beginners de volledige basis van het paardrijden onder de knie proberen te krijgen. Deze lessen worden 's woensdags gegeven om 5 uur in de namiddag. Indien je niet naar deze les zou kunnen komen kun je ook nog in het weekend zowel op zaterdag als zondag om 1 uur of om half 2 terecht voor het volgen van de initiatielessen. Deze lessen paardrijden duren telkens 30 minuten en kosten 14 euro voor leden van de manege, ook niet leden kunnen deze lessen volgen maar zullen 16 euro voor een les moeten betalen!
  • Overgangslessen: De overgangs lessen zijn de lessen waarin je verder gaat op de basis van het leren paardrijden, maar hier zul je nog niet de meest moeilijke technieken van het paardrijden leren. Deze lessen zijn ook perfect voor mensen die ooit al eens lessen paardrijden gevolgd hebben en die graag hun vaardigheden willen opfrissen. Bij deze manege worden er verschillende overgangslessen per week georganiseerd, zo kun je op dinsdag, donderdag en vrijdag om 7 uur deze les volgen, op woensdag kun je deze lessen volgen om 4 uur en op zaterdag en zondag zijn er lessen om 2 uur voorzien! De overgangslessen duren 50 minuten en kosten 20 euro voor leden en 22 euro voor niet leden!
  • Gevorderden: De ervaren paardrijders kunnen bij deze organisatie terecht voor het volgen van lessen paardrijden voor gevorderden. Hier krijg je lessen waarin je de moeilijkste technieken van het  paardrijden onder de knie zult krijgen! Deze lessen duren ook 50 minuten per les en worden iedere zaterdag en zondag om 3 uur gegeven! Leden betalen 20 euro per les, terwijl niet leden 22 euro per les moeten betalen!
Vrouw kust paard op neus
Wanneer je leert paardrijden, zul je tijdens de lessen ook voor een paard leren zorgen!
Bron: Unsplash, Credit: Kenny Webster.

Voor de overgangslessen en de paardrijlessen voor gevorderden kun je ook een 10 beurten kaart kopen. Deze kost €200 en je krijgt er een 11e les gratis bij! Je hebt ook een voordeel aan het volgen van lessen paardrijden bij deze organisatie, deze manege is namelijk een erkende sportclub en lid van de organisatie paardensport Vlaanderen!

Indien je enkel in de vakanties paardrijd lessen bij deze organisatie wilt volgen, kun je altijd deelnemen aan een van de sportkampen! Zo hebben kinderen de kans om 3 dagen paardrijlessen te volgen maar ook om de paarden te verzorgen en spelletjes te spelen! Om je kind deel te laten nemen aan dit kamp betalen leden 175 euro, met de verzekering inbegrepen, en de niet leden betalen 195 euro, zonder verzekering!

Voor de ouders die naar de lessen paardrijden van hun kinderen komen kijken is er ook een kantine beschikbaar waar ze een hapje en een drankje kunnen nuttigen!

Kom er in deze blog achter waar je in Brugge paardrijlessen kunt volgen!

Furka Hoeve

Bij de organisatie Furka Hoeve kan iedereen die in de buurt van Antwerpen woont terecht voor het volgen van lessen paardrijden. De lessen paardrijden worden namelijk voor kinderen als voor volwassenen georganiseerd. Er zijn verschillende soorten lessen die je bij deze organisatie kunt volgen:

  • Longelessen: Dit zijn de lessen voor mensen en kinderen die nog nooit een les paardrijden gevolgd hebben. In deze lessen zul je 30 minuten individueel les krijgen om de basis van het paardrijden onder de knie te krijgen. Hierbij leer je paardrijden terwijl het paard aan een lang touw vastgemaakt wordt. Wanneer je deze lessen volgt heb je op het beschermend hoofddeksel geen speciale kledij nodig.
  • Draflessen: De draflessen zijn de eerste groepslessen waar je los leert paardrijden. Hier zul je in een kleine groep van maximaal 6 personen leren paardrijden in draf. Tijdens deze lessen leer je ook hoe je verschillende figuren moet rijden. Deze lessen duren 30 minuten per les!
  • Galoplessen: Bij de galop lessen zul je hetzelfde doen als in de beginner lessen, maar je leert hier enkel nog rijden in galop!
  • Groepslessen: De groepslessen duren 50 minuten en worden in grotere groepen gegeven. Tijdens deze lessen zul je in verschillende groepen worden ingedeeld op basis van jouw paardrij niveau.

Lees in deze blog alles over paardrijlessen in Mechelen!

Wanneer je graag bij deze organisatie zou willen leren paardrijden, maar je dit nog nooit gedaan hebt krijg je toegang tot 3 een op een lessen waarbij je de basis van het paardrijden aangeleerd krijgt zodat je kunt zien of het leren paardrijden wel iets voor jou is!

paarden met ruiters in bos
Wanneer je paardrijlessen volgt zul je uiteindelijk ook naar bossen kunnen gaan!
Bron: Unsplash, Credit: Tobias keller

Zoals je kunt zien kun je in de buurt van Antwerpen verschillende maneges vinden waarbij je lessen paardrijden kunt volgen. Deze lessen worden echter vaak in groep gegeven waardoor je minder individuele aandacht zult krijgen. Indien je liever een op een paardrijd lessen wilt volgen is er nog altijd het online platform van Superprof!

Volg privé paardrijlessen via Superprof!

Wil je graag een op een lessen paardrijden volgen en woon je in de buurt van Antwerpen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof. Hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier en privé paardrij leerkracht die je kan leren paardrijden in jouw buurt.

In deze blog lees je alles over privé paardrijlessen in Leuven!

Je geeft de regio waar je de lessen paardrijden in Antwerpen zou willen volgen in en je laat weten op welk niveau je paardrij vaardigheden zitten. Wanneer je dit gedaan hebt zul je een lijst van alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je paardrijles te komen geven. Het enige wat je hierna nog moet doen is een van de leraren een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat de les gebruikt zal worden als kennismakingsles waarin de privé coach er achter zal komen op welk niveau jouw paardrij vaardigheden zitten. Ook kun je tijdens deze les uitleggen wat je doelen van de privélessen zijn.

privéles paardrijden
Wanneer je privélessen paardrijden volgt, krijg je alle aandacht van de coach!
Bron: Unsplash, Credit: Mulyadi

De coaches die hun paardrij lessen via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van deze lessen en zullen je op een enthousiaste manier de kneepjes van het vak willen bijbrengen.

Wanneer je een privéles via Superprof volgt zul je ook een aantal voordelen hebben die je niet zou hebben wanneer je paardrijlessen in groep zou volgen. Zo plan je bijvoorbeeld zelf al je lessen in. Dit is vooral handig voor mensen die een druk of afwisselend werkschema hebben en die in hun vrije tijd toch graag willen leren paardrijden. Een ander voordeel dat je hebt is dat je tijdens de privélessen 100% van de aandacht van je leerkracht zult krijgen. Zo leer je op een efficiënte manier paardrijden en als je moeite hebt met bepaalde technieken zal je privé leraar meteen kunnen helpen! Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste paardrijles in bij een privé coach van Superprof.

Lees in deze blog waar je voor paardrijlessen in Vlaanderen terecht kunt!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!