Heb je altijd al willen leren paardrijden of wilt je kind leren paardrijden? Woon je in de buurt van Gent? Dan is dit de perfecte blog voor jou  Je kunt deze blog namelijk als gids gebruiken bij het vinden van de paardrijlessen die het beste bij je passen.

Paardrijden had voor een lange tijd de reputatie dat het een "elite" sport was, die enkel weggelegd was voor mensen met enorm veel geld. Er zijn nog veel mensen die denken dat dit nog steeds waar is, maar wij kunnen je garanderen dat het niet zo is!

Paardrijden is geen elite sport meer! De lessen zijn tegenwoordig voor de meeste mensen betaalbaar.

Het is en blijft altijd een dure sport, maar het is een stuk betaalbaarder geworden zodat iedereen die het wilt de kans heeft om paardrijlessen te volgen! Zo zijn er maneges die lessen aanbieden voor nog geen 10 euro per uur. Zo kan iedereen die het wilt een kans wagen om uiteindelijk aan dressuurwedstrijden deel te nemen!

Heb jij dus interesse in het volgen van lessen paardrijden of wil je je kind hier graag voor inschrijven? Dan kun je best even verder lezen!

Vrouw Springt met paard
Wanneer je paardrijlessen volgt, kun je uiteindelijk ook leren springen met paarden.
Bron: Unsplash, Credit: Valerie Fomina
De beste leraren Paardrijden beschikbaar
Kayleigh
5
5 (1 reviews)
Kayleigh
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mayte
5
5 (2 reviews)
Mayte
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karo
Karo
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
Hanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kelsey
Kelsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
Emma
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yoline
Yoline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kayleigh
5
5 (1 reviews)
Kayleigh
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mayte
5
5 (2 reviews)
Mayte
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karo
Karo
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
Hanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kelsey
Kelsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
Emma
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yoline
Yoline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kun je lessen paardrijden volgen

Woon je in de buurt van Gent en wil je graag lessen paardrijden volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Geen enkel probleem, we gaan het hebben over de verschillende organisaties waarbij je in Gent terecht kunt voor het volgen van lessen paardrijden!

Paardrijlessen bij Manege de hoefslag

Iedereen die paardrijlessen in de buurt van Gent wilt volgen kan terecht bij manege de hoefslag. Hier kunnen kinderen vanaf 4 jaar terecht om lessen paardrijden te volgen! De organisatie voorziet namelijk verschillende soorten lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen.

Kom er in deze blog achter waar je lessen paardrijden in Antwerpen kunt volgen.

Een normaal paard is veel te groot en sterk voor een kind van 4 jaar, daarom zijn er bij deze manege verschillende pony's waarop deze jonge kinderen initiatielessen pony rijden. Wannee het mooi weer is zullen de leste in de buitenpiste doorgaan. Slecht weer houdt de lessen niet tegen, zo zullen de kinderen bij slecht weer les krijgen in de binnenpiste.

Indien je voor de eerste keer een paardrijles wilt volgen wordt er nog niet verwacht dat je een volledige paardrijd outfit hebt. Daarom is het voldoende om een spannende broek, rubberen laarzen en een fietshelm te dragen.

De lessen voor kinderen van 4 tot 8 jaar betalen 16,50 euro per groepsles. Indien je meerdere groepslessen zou willen volgen, kun je best een abonnement nemen. Hiermee krijg je toegang tot 5 groepslessen en het kost 72,50. Je krijgt met het abonnement dus 10 euro korting per 5 groep lessen die je kind zou volgen!

Ook de oudere kinderen en de volwassenen die graag willen leren paardrijden kunnen terecht bij de organisatie "de hoefslag". Zo voorzien ze namelijk effectieve paardrijlessen voor alle niveaus!

Vanaf 9 jaar mogen kinderen deel nemen aan de groepslessen waarbij effectieve paarden worden gebruikt. Er zijn 3 verschillende groepen van paardrijlessen die georganiseerd worden. Zo heb je de lessen voor de beginners, hierbij wordt er veel aandacht gegeven aan de volledige basis van het paardrijden. De organisatie voorziet ook lessen voor half gevorderden en voor gevorderde zodat zij ook aan hun paardrijd vaardigheden  kunnen werken! De lessen voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen kosten 17 euro per les. Je kunt hier ook een abonnement aanschaffen. Het abonnement voor volwassenen kost 150 euro en geeft je toegang tot 10 groepslessen. Ook hier krijg je dus 10 euro korting per 5 groepslessen.

Paarden in stal
Wanneer je paardrijlessen volgt zul je ook de paarden leren verzorgen.
Bron: Unsplash, Credit: Philippe oursel

De abonnementen zijn enkel ter beschikking voor leden van de manege. Om lid te worden van de manege zul je 40 euro per persoon per jaar moeten betalen. Hierna moet je ook nog een verzekering van 18 euro per persoon betalen.

Lees hier alles over de paardrijlessen die je in Aalst kunt volgen!

Voor de gevorderde ruiters die graag meer vrijheid willen of die buiten de vereniging ook aan paardensport willen doen, kunnen nog een extra verzekering aanschaffen. Voor deze verzekering betaal je nog een 15 euro per persoon extra!

Voor de jongeren die graag in hun vakanties willen leren paardrijden zijn er ook verschillende kampen voorzien! Zo heb je het ponykamp en het paardenkamp. In groepen van 10 kinderen per groep zullen de kampen gegeven worden. Iedereen kamp loopt van maandag tot vrijdag en kost 140 euro voor niet leden. leden krijgen een korting van 10 euro per persoon!

Ook voor de oudere kinderen is een een kamp voorzien. Het paardenkamp wordt ook van maandag tot vrijdag gegeven. Het verschil met het pony kamp is dat de kinderen op paarden leren rijden. Om je kind voor dit kamp in te schrijven moet je als niet lid 185 euro betalen, de leden betalen slechts 175 euro per persoon!

Paardrijlessen bij ruiterschub Dravers-hof

De mensen die graag willen leren paardrijden in de buurt van gent hebben ook de mogelijkheid om bij ruiterschub dravers hof lessen te volgen. Hier heb je verschillende lessen die doorheen de week worden gegeven. Zo kunnen volwassenen die graag na hun werk willen leren paardrijden dit ook nog comfortabel doen!

Kom er in deze blog achter waar je kan leren paardrijden in Brugge.

Wanneer je les volgt bij deze ruiterschub zul je merken dat er verschillende niveaus zijn waarin de leden van de club worden ingedeeld. Er zijn 5 verschillende niveaus waarin je kan worden ingedeeld bij deze organisatie:

  • Niveau 1: Dit is het niveau voor beginners die graag willen leren paardrijden. In dit niveau leer je stap en draven op een correct been.
  • Niveau 2: Tijdens dit niveau leer je "doorzitten" en leer je het begrip "stelling" kennen. Ook zul je tijdens de lessen in dit niveau een beginnend galop leren.
  • Niveau 3: Dit zijn de lessen voor de meer gevorderde ruiters, hier leer je gecontroleerd galop rijden en krijg je individuele oefeningen.
  • Niveau 4: Dit is niveau is voor de ruiters die ook aan de dressuur sport willen deelnemen. Hier krijg je voor de eerste keer dressuur gerichte oefeningen! Dit niveau is enkel voor mensen die dit effectief aankunnen.
  • Niveau 5: Dit is het moeilijkste niveau van de lessen die je hier kan volgen. In de lessen van dit niveau krijg je te maken met de gevorderden dressuur oefeningen! Het is een goede manier om effectief in de paardensport te geraken.
Paardrijder op wedstrijd
Wanneer je voldoende lessen volgt, kun je ook aan paardrijd wedstrijden deelnemen!
Bron: Unsplash, Credit: Malgorzata

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende niveaus waarmee je verschillende kanten uit kunt gaan! Er zijn lessen specifiek voor leden en er zijn lessen waar ook niet leden aan kunnen deelnemen. Leden betalen 11 euro per uur les, niet leden betalen 15 euro per uur. Leden hebben ook nog de mogelijkheid om een abonnement aan te kopen! Hiermee krijg je toegang tot 10 lessen en betaal je slechts 100 euro! Om lid te worden van deze ruiterschub moet je 45 euro per jaar aan lidgeld betalen, naast deze kost moet je ook nog 18 euro per jaar aan verzekering betalen!

Lees hier alles over de paardrijlessen die je in Mechelen kunt volgen.

Zoals je kunt zien zijn er verschillende organisaties waarbij je in Gent terecht kunt voor het volgen van verschillende soorten paardrijlessen. Deze lessen worden echter meestal in groep gegeven. Dit is handig voor kinderen en volwassenen die graag de paardrijlessen ook als moment van sociaal contact willen gebruiken, maar er zijn een hele hoop mensen die beter kunnen leren wanneer ze een op een paardrijlessen zouden volgen. Gelukkig bestaat er nog altijd het online platform van Superprof!

Privélessen paardrijden met een leraar van Superprof

Woon je in de buurt van Gent en wil je graag een op een paardrijlessen volgen? Dan kun je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé coach vinden die jouw privélessen paardrijden kan komen geven.

Het enige wat je moet doen is de regio waar je de lessen in gent wilt volgen ingeven en laten weten op welk niveau jouw paardrijd vaardigheden zitten. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle leerkrachten die in jouw buurt lessen paardrijden kunnen komen geven.

Kom er in deze blog achter waar je paardrijlessen in Leuven kunt volgen.

Indien je een leerkracht uitgekozen hebt kun je deze coach een berichtje sturen om een eerste les in te plannen. Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis aangeboden, dit wordt gedaan omdat de eerste les als kennismakingsles gebruikt zal worden.

Vrouw rijd op paard
Privé paardrijlessen zijn handig voor mensen die op een efficiënte manier willen leren paardrijden.
Bron: Unsplash, Credit: Philippe oursel

Tijdens deze kennismakingsles zal de leerkracht er achter komen wat je effectieve niveau is en wat je precieze doelen van de lessen zijn. Wanneer de coach dit weet kan hij of zij namelijk een persoonlijk lesplan opstellen om jou op zo een efficiënt mogelijke manier te leren paardrijden!

De leerkrachten die hun diensten via superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring en zullen jou op een enthousiaste manier alle kneepjes van het paardrijden aanleren. Er zijn ook verschillende coaches voor verschillende niveau's zo kunnen zowel beginners, die de volledige basis willen opnemen, als gevorderden die bepaalde technieken willen leren.

Wanneer je paardrijlessen via Superprof volgt heb je ook nog een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen zou volgen bij andere organisaties. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lessen volledig zelf in te plannen. Dit is vooral handig voor mensen met een druk en afwisselend werkschema. Een ander voordeel dat je hebt is het feit dat je 100% van de aandacht van je leerkracht krijgt. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste les in bij een privéles van Superprof.

Lees in deze blog alles wat je te weten moet komen over paardrijlessen in Vlaanderen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!