Leren paardrijden is voor veel jongeren een echte droom, maar er zijn ook veel volwassenen die dit graag willen leren! Heb jij interesse in het leren paardrijden en wil je misschien wel wat paardrijlessen volgen? Dan kun je best even verder lezen!

Kom er in deze blog achter waar je priveles paardrijden in Antwerpen kunt volgen.

Paardrijden is een zeer populaire sport in België, je kunt dus over heel Vlaanderen verschillende maneges vinden waarbij je terecht kunt voor het leren paardrijden. Er zijn veel mensen die al aan paardrijlessen deelnemen, maar er zijn ook nog veel mensen die denken dat leren paardrijden enorm duur is!

Paardrijden is tegenwoordig beschikbaar voor iedereen en geen elite sport meer! Zo bieden veel maneges zeer betaalbare lessen aan om te leren paardrijden!

Het is misschien niet de meest goedkope sport, maar het is al lang geen elite sport meer! Er zijn maneges en coaches die lessen voor minder dan 20 euro per uur geven! Vaak krijg je op deze prijzen nog een extra korting indien je een lid wordt van de manege!

Heb je zelf interesse in het leren paardrijden of wilt je kind graag leren rijden op een paard? Dan zijn er verschillende organisaties waarbij je in jouw buurt terecht kunt. Ook heb je verschillende manieren om privé paardrijlessen te volgen zodat je op een zo efficiënt mogelijke manier zult leren paardrijden! Lees snel verder en kom alles over paardrijlessen in Brugge te weten.

Ruiter zit op paard
Wanneer je leert paardrijden, kun je uiteindelijk ook deelnemen aan wedstrijden.
Bron: Unsplash, Credit: Jarret Lopez
De beste leraren Paardrijden beschikbaar
Kayleigh
5
5 (1 reviews)
Kayleigh
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mayte
5
5 (2 reviews)
Mayte
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karo
Karo
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
Hanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kelsey
Kelsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
Emma
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yoline
Yoline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kayleigh
5
5 (1 reviews)
Kayleigh
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mayte
5
5 (2 reviews)
Mayte
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karo
Karo
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
Hanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kelsey
Kelsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
Emma
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yoline
Yoline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kun je in Brugge terecht voor het volgen van lessen paardrijden.

Woon je in de buurt van Brugge en wil je graag leren paardrijden, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Dan is dit de perfecte blog voor jou! We hebben het in het volgende deel van de blog namelijk over de verschillende organisaties en maneges die je in de buurt van Brugge kunt vinden die paardrijlessen voorzien!

Lees in deze blog waar je lessen paardrijden in Gent kunt volgen.

Leren paardrijden bij manege the golden quarter

Bij de organisatie the golden quarter in Brugge kunt u terecht voor het volgen van verschillende soorten lessen waarin u kunt leren paardrijden. Zo worden er groepslessen aangeboden waarin u in verschillende niveau's zult worden opgedeeld om de paardrijlessen te kunnen volgen.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier al effectief paardrijlessen volgen, jongere kinderen kunnen vanaf 6 jaar leren hoe ze paarden moeten verzorgen. Ook zullen de kinderen vanaf 6 jaar leren rijden op pony's dit is dus een zeer rustige manier van leren paardrijden.

De verschillende niveaus van paardrijlessen voor jongeren vanaf 8 jaar en volwassenen worden als volgt ingedeeld:

Beginners

  • Longelessen: Dit zijn de lessen waarbij mensen die nog nooit paardrijlessen gevolgd hebben. Tijdens deze les zul je voor het eerst op een paard leren zitten. Het paard wordt daarom nog vastgemaakt aan een lang touw zodat de instructeur je kan helpen!
  • Niveau 1: Dit is het eerste niveau voor beginners. Hierin leer je hoe je in draf met het paard moet lopen. Ook zul je leren hoe je je paard een bepaalde richting instuurt en hoe je in het ritme van het paardrijden komt te zitten.
  • Niveau 2: Nadat je de basis van de draf onder de knie hebt, zul je in het volgende niveau je jezelf gaan voorbereiden op het rijden in galop, het aanspringen en het galopperen zelf!
  • Niveau 3: Dit is het laatste niveau voor beginners, in dit niveau zul je leren hoe je moet draven, galopperen!

Half gevorderden

  • Niveau 4: Het vierde niveau is het eerste niveau voor de halfgevorderde, hierin leer je galopperen en werk je aan je stuurwerk zodat je de eerste cavaletti's kunt leren rijden.
  • Niveau 5: In het vijfde niveau zul je leren hoe je voor je eerste, beter bekend als A brevet kunt gaan! Zo zul je de calvetti's verder inoefenen en je gaan over naar kleine sprongetjes. Ook zal er een basis dressuur aan je worden aangeleerd.

Kom er in deze blog achter waar je paardrijlessen in Aalst kunt volgen.

Gevorderden

  • Niveau 6: De laatste 2 niveaus zijn de niveaus voor gevorderden ruiters. In Niveau 6 zul je sprongen leren maken van 70 tot 90 cm hoog. Hier leer je ook begrippen kennen van beginnende dressuurproeven. Dit wordt allemaal gedaan zodat je je b-brevet zou kunnen halen.
  • Niveau 7: Het laatste niveau is het wedstrijd niveau. Hierin leer je alles wat je voor dressuur wedstrijden zou moeten kennen. Dit is het hoogste niveau van paardrijlessen die je bij deze organisatie kunt volgen!

Om deel te kunnen nemen aan deze lessen zul je 15 euro per les moeten betalen. Leden kunnen ook een abonnement aanschaffen waarmee ze toegang krijgen tot 11 lessen en slechts voor 10 lessen moeten betalen. Dit kost dus 150 euro in totaal.

Je kunt ook lessen volgen met je eigen paard indien je dit zou willen doen! Om de lessen te volgen kun je ook een verzekering bij de VLP afsluiten, dit bedrag ligt ergens rond de 40 euro maar verschilt van jaar tot jaar.

Kind kijkt naar paarden
Paardrijlessen zijn er voor iedereen! Zo kunnen kinderen vaak vanaf 4 tot 6 jaar al beginnen met leren paardrijden.
Bron: Unsplash, Credit: Melanie Dretvic

Leren paardrijden bij manege Hippo D'haenenghem

De kinderen die graag willen leren paardrijden in de buurt van Brugge, kunnen ook terecht bij de manege Hippo D' haenenghem. Hier worden er verschillende groepslessen voorzien voor zowel volwassenen als kinderen die graag willen leren paardrijden.

Bij deze organisatie kunnen kinderen vanaf 6 jaar terecht om te leren paardrijden. De mensen die nog nooit een paardrijles hebben krijgen eerst een aantal longelessen. Dit zijn lessen van 30 minuten waarin je jezelf  op een paard leert balanceren en in een cirkel aan een lang touw zult leren paardrijden.

Wanneer je de kleine basis onder de knie hebt kun je je inschrijven voor de groepslessen van beginnelingen. Er zijn ook nog andere soorten lessen die je bij deze organisatie kunt volgen: Zo heb je lessen voor gevorderden, half gevorderden, springlessen voor beginners en halfgevorderden! Indien je je in zou willen schrijven voor een van de lessen die je hier zou kunnen volgen, kun je her uurrooster online vinden en zul je telefonisch contact moeten opnemen om je in te schrijven voor een les!

Ontdek hier alles over paardrijlessen in Mechelen.

Bij de organisatie "manege Hippo D'haenenghem" kun je ook nog terecht voor een speciale vorm van paardrijlessen. Zo worden er iedere woensdag lessen voor mensen die een fysieke of mentale beperking hebben georganiseerd. Tijdens deze lessen zullen deze mensen leren hoe ze voor een paard moeten zorgen en ze zullen, onder begeleiding van een zeer ervaren coach die getraind is in het werken met mensen met beperkingen, leren paardrijden!

Jockeys tijdens paardenrennen
Wanneer je leert paardrijden kun je ook aan de paardenrennen meedoen en een echter kampioen in de sport worden!
Bron: Unsplash, Credit: Noah Silliman

Je merkt het al dat je in Brugge verschillende organisaties hebt waarbij je paardrijlessen zou kunnen volgen. Deze paardrijlessen worden over het algemeen in groep gegeven. Dit is handig voor mensen die graag andere mensen willen leren kennen terwijl ze hun hobby uitvoeren. Maar er zijn ook verschillende mensen die enkel bepaalde technieken willen leren en dus veel meer zouden hebben aan een op een sessies. Voor deze mensen bestaat er gelukkig nog altijd Superprof.

Leer in paardrijden met privélessen in Brugge!

Woon je in de buurt van Brugge en wil je graag een op een paardrijlessen volgen, maar weet je niet waarvoor je hier terecht zou kunnen? Geen enkel probleem! Superprof is namelijk de oplossing voor jou! hier vind je op een snelle en eenvoudige manier een paardrijd leraar die je in jouw buurt privélessen paardrijden kan komen geven.

Privélessen paardrijden in Leuven? Lees er in onze blog alles over!

Op het platform van Superprof geef je de regio waar je de paardrijlessen zou willen volgen in en je laat weten op welk niveau jouw paardrijd vaardigheden zitten. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht te zien van alle coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je paardrijlessen te komen geven! Het enige wat je nog zou moeten doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis aangeboden aangezien de les gebruikt zal worden als een kennismakingsles. Tijdens deze les zal je coach erachter komen op welk niveau jouw paardrijd vaardigheden daadwerkelijk zitten en wat jouw verwachtingen van de paardrijlessen zijn. Wanneer je jouw doelen hebt uitgelegd zal de privé coach je een gepersonaliseerd lesplan kunnen opstellen zodat jij op een zo efficiënt mogelijke manier kunt leren paardrijden.

Paard met teugels
Wanneer je leert paardrijden bij een manege zul je ook voor een paard leren zorgen.
Bron: Unsplash, Credit: Kirsten Lachance

De leraren die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van lessen paardrijden en zullen je op een enthousiaste manier de kneepjes van het vak aanleren. Op het platform kun je privé coaches vinden voor verschillende niveaus en voor verschillende paardrijd sporten. Zo kun je bijvoorbeeld een coach vinden die je de volledige basis van het paardrijden aanleert, maar ook een ervaren coach die je de technieken van het springen kan aanleren zodat jij aan spring wedstrijden mee zou kunnen doen!

Er zijn ook nog een aantal voordelen aan het volgen van lessen paardrijden bij een prof van Superprof, die je niet zou hebben wanneer je groepslessen zou volgen bij andere organisaties. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid bij privélessen om deze bijna volledig zelf in te plannen. Dit is vooral handig voor mensen die een afwisselend werkschema hebben en die toch een nieuwe hobby willen uitoefenen. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je privé paardrijlessen volgt is dat je tijdens deze lessen 100% van de aandacht zult krijgen! Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste privé paardrijles in bij een prof van Superprof!

Kom er in deze blog achter waar je lessen paardrijden in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!