Heb je altijd al willen leren paardrijden, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht zou kunnen? Woon je in de buurt van Leuven? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Lees snel verder en kom erachter waar je overal in Leuven terecht kunt voor het volgen van paardrijlessen!

Kom er in deze blog achter waar je paardrijlessen in Antwerpen kunt volgen.

Paardrijden is een sport die door veel mensen nog gezien word als een sport die enkel voor rijke mensen bedoeld is. Hoewel paardrijden vroeger inderdaad een sport voor elite mensen was, is het tegenwoordig niet meer zo een dure sport. Je kunt namelijk paardrijlessen voor ergens tussen de 10 euro of 20 euro per les volgen!

Bij verschillende maneges kun je ook vaak deelnemen aan een competitie team!

Doordat de sport zo populair is in België heb je verschillende organisaties waarbij je een aantal lessen paardrijden zou kunnen volgen. Zo heb je ook een aantal maneges in de buurt van Leuven die deze lessen voorzien. Indien je zelf interesse hebt in het volgen van een aantal lessen kun je best even verder lezen!

Kind verzorgt paard
Paardrijlessen zijn er voor alle leeftijden. De jongste kinderen krijgen vaak de kans om de paarden te helpen verzorgen.
Bron: Unsplash, Credit: Arseny togulev
De beste leraren Paardrijden beschikbaar
Kayleigh
5
5 (1 reviews)
Kayleigh
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mayte
5
5 (2 reviews)
Mayte
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karo
Karo
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
Hanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kelsey
Kelsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
Emma
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yoline
Yoline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kayleigh
5
5 (1 reviews)
Kayleigh
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mayte
5
5 (2 reviews)
Mayte
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karo
Karo
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
Hanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kelsey
Kelsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
Emma
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yoline
Yoline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kun je terecht voor het leren van paardrijden?

Woon je in de buurt van Leuven en wil je graag leren paardrijden, maar heb je geen idee waar je overal terecht zou kunnen om paardrijlessen te volgen? Dan kun je best even verder lezen, we gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties en mogelijkheden die je in de buurt van Leuven hebt om lessen paardrijden te volgen!

Leren paardrijden bij het Meerdaalhof in de buurt van Leuven

Iedereen die in de buurt van Leuven graag wilt leren paardrijden kan terecht bij de organisatie "manege het Meerdaalhof". Deze organisatie voorziet namelijk lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen en de lessen worden voor verschillende niveaus georganiseerd.

Kinderen kunnen bij deze organisatie vanaf 8 jaar terecht om te leren paardrijden. Echter moeten ze om deel te nemen aan de groepslessen wel al wat ervaring hebben. De kinderen die nog nooit paardrijlessen gevolgd hebben zullen moeten wachten tot een sportkamp. Tijdens deze sportkampen worden kinderen die nog nooit aan paardrijden gedaan hebben voor bereid op het volgen van de groepslessen. Ook leren ze tijdens deze kampen de basis die nodig is om de groepslessen te volgen.

Na het kamp kunnen ouders beslissen of de kinderen al dan niet mee willen doen aan de wekelijkse lessen die de organisatie voorziet. Er zijn 2 verschillende niveaus waarin je kind terecht kan komen bij de wekelijkse lessen: Halfgevorderden en gevorderden.

Lees in deze blog alles over paardrijlessen in Aalst!

De paardenkampen worden tijdens de vakanties georganiseerd. Hier kunnen kinderen van 9 tot 16:30 terecht voor het volgen van het sportkamp. Tijdens dit kamp zal je kind 3 uur per dag in sessies van 1,5 uur leren paardrijden. Naast het paardrijden leren ze ook hoe ze voor de paarden moeten zorgen. Denk hierbij maar aan dingen zoals borstelen, poetsen, opzadelen. Voor de 5 dagen heeft iedereen zijn of haar eigen pony!

vrouw rijdt op paard
Wanneer je leert paardrijden zul je uiteindelijk ook zelfstandig kunnen rijden!
Bron: Unsplash, Credit: oksana Kurochkina

De organisatie voorziet ook lessen voor volwassenen die graag willen leren paardrijden of die graag willen werken aan hun eigen paardrijd vaardigheden. Er zijn speciale lessen voor mensen die nog nooit op een paard gereden hebben. Tijdens deze lessen leren deze mensen de volledige basis van het paardrijden en het balanceren op een paard.

De andere categorieën waarbij je terecht kunt zijn: Halfgevorderden 1, halfgevorderden 2, Gevorderden 1 en gevorderden 2. Om door te kunnen stromen naar het volgende niveau zul je een bepaald aantal manoeuvres op een paard moeten kunnen uitvoeren. Wanneer je dit kunt doen zul je doorgaan met de lessen in een nieuw niveau!

In een eerste les zal de coach jouw niveau van paardrijden bepalen, voordat je je effectief zou kunnen inschrijven voor de lessen. Om lid te worden van de manege zul je 20 euro per persoon moeten betalen. Dit is echter enkel het lidgeld, ieder lid is ook nog verplicht om een C of I verzekering af te sluiten. Een C verzekering kost 18 euro per persoon en een I  verzekering kost 33 euro per persoon.

Een proefles kost 20 euro om te volgen. Tijdens deze les kom je erachter of het wel effectief iets voor je is. Hierna zul je een beurten kaart moeten kopen! De beurten kaart voor 10 lessen kost in totaal €180 en is 4 maanden geldig.

Lees in deze blog waar je privélessen paardrijden in Gent kunt volgen.

Paardrijlessen bij Horse Passion

Indien je op zoek bent naar paardrijlessen en in de buurt van Leuven woont, kun je vast en zeker terecht bij de organisatie "horse Passion", deze organisatie voorziet namelijk verschillende soorten lessen voor ruiters van alle niveaus: Van Beginners tot gevorderden.

Zo zijn er speciale lessen voor kinderen die nog net te jong zijn om te kunnen leren paardrijden. De verkenningslessen zijn er om de jonge kinderen in aanraking te brengen met paarden en pony's. Zo zullen de lessen op een speelse manier gegeven worden. De ouders van de kinderen kunnen deelnemen aan de lessen als begeleiders voor hun eigen kinderen. Je hebt ook de mogelijkheid om je kind te laten helpen bij het klaarmaken van de pony's die tijdens deze lessen gebruikt zullen worden. Hiervoor moet je echter wel 30 minuten eerder naar de les toe komen.

Indien je nog nooit op een paard gereden hebt zul je eerst een aantal privélessen moeten volgen. Dit komt doordat je een basis aan informatie nodig hebt voordat je groep lessen paardrijden zou kunnen volgen. Je moet namelijk weten hoe je je paard voor en na de les moet verzorgen, denk hierbij maar aan dingen zoals: Hoe wordt het halster aangedaan, hoe moet je correct borstelen en nog veel meer. Wanneer je weet hoe je dit moet doen en wanneer je de basishulpen bij stap en draf kent, kun je pas deelnemen aan de groepslessen!

Kom er in deze blog achter waar je paardrijlessen in Brugge kunt volgen!

Vrouw volgt dressuurles
Wanneer je paardrijlessen volgt, kun je uiteindelijk ook aan competities meedoen!
Bron: Unsplash, Credit: Mikayla Storms

De groepslessen worden wekelijks georganiseerd en worden verdeeld in verschillende niveaus! Zo kun je terecht bij de beginner lessen indien je nog niet veel ervaring hebt. Wanneer je al wat ervaring hebt en je niet goed weet bij welk niveau je terecht kunt, kun je best een privéles volgen om je huidige niveau te bepalen!

Voor de gevorderden die verder willen kunnen bij deze organisatie ook terecht voor het volgen van speciale lessen zoals springlessen. Om deze lessen te kunnen volgen moet je minstens 2 uur per week les volgen. 1 uur dressuur lessen en 1 uur springlessen! De organisatie heeft ook nog een ploeg die vaker meedoet aan competities. Indien je bij dit team zit, zul je lessen op bepaalde tijdstippen moeten volgen.

Je kunt de lessen op verschillende manieren betalen, zo kun je bijvoorbeeld per losse groepsles betalen. Hiervoor betaal je dan 25 euro per persoon. Wanneer je wekelijks een les wilt volgen kun je dit doen met bepaalde abonnementen. Deze abonnementen hebben verschillende prijzen waar je uit zou kunnen kiezen.

Zoals je kunt zien zijn er in Leuven verschillende maneges waarbij je paardrijlessen zou kunnen volgen. Deze maneges geven echter vaak enkel groepslessen waar je aan deel kunt nemen. Dit is voor veel mensen een positief punt aangezien ze hierdoor hun paardrijlessen kunnen combineren met een moment van sociaal contact. Maar er zijn ook een aantal mensen die veel meer hebben aan een op een lessen. Bijvoorbeeld mensen die enkel een bepaalde techniek willen aanleren. Kom er in het volgende deel van deze blog achter waar je deze lessen kunt vinden!

Leren paardrijden met privé paardrijlessen in Leuven via Superprof!

Woon je in de buurt van Leuven en wil je graag een op een paardrijlessen volgen? Dan is het online platform van Superprof de geschikte plaats voor jou! Je kunt hier namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht vinden die je paardrijlessen in jouw buurt kan komen geven.

Lees in deze blog waar je privélessen paardrijden in Mechelen kunt volgen.

Je geeft op het online platform de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je deze paardrijlessen nodig hebt. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je deze lessen te komen geven.

Vrouw naast paard
Wanneer je privélessen paardrijden in jouw buurt volgt, bepaal je zelf waar je deze lessen zult volgen!
Bron: Unsplash, Credit: Paula Palmiere

Het enige wat je dan nog zou moeten doen is een van deze proffen een berichtje sturen om een eerste les in te plannen. Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gebruikt als een kennismakingsles, daarom zal de prof deze meestal gratis aanbieden. Tijdens deze les kun jij al je verwachtingen aan de prof uitleggen en de coach zal erachter komen op welk niveau jouw huidige paardrijd vaardigheden liggen. Na de les zal je coach dan een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat jij op een efficiënte manier kunt leren paardrijden.

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben ervaring in het geven van paardrijlessen en willen jou dus op een enthousiaste manier helpen om ook te leren paardrijden! Er zijn coaches voor alle niveau's beschikbaar op het online platform. Zo kunnen zowel beginners een privé coach vinden, maar ook gevorderden die mee willen gaan doen aan competitie wedstrijden kunnen een geschikte coach op het online platform vinden!

Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste les in bij een coach van Superprof. En wie weet wordt jij binnenkort wel de nieuwe kampioen in een van de paardensporten!

Kom er in deze blog achter waar je paardrijlessen in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!