Woon je in Vlaanderen en wil je er zeker van zijn dat je kind op een correcte manier Frans zal leren? Heb je zelf interesse om Frans te leren en ben je op zoek naar een taalschool waar je dit zou kunnen doen? Dan is dit de perfecte blog voor jou.

In België worden er 3 verschillende talen als officiële taal gesproken. Deze talen zijn:

  • Nederlands in Vlaanderen
  • Duits in de Oostkantons
  • Frans in Wallonië

Wallonië en Vlaanderen zijn de twee grootste delen van het land waardoor het Frans en het Nederlands de meest gesproken talen zijn in België. Er zijn veel mensen die in Vlaanderen wonen en die naast het Nederlands ook nog Frans kunnen spreken. Dit komt doordat er veel verschillende mensen een cursus volgen aan een effectieve taalschool om het Frans onder de knie te krijgen.

Iedere ASO school in Vlaanderen geeft leerlingen minstens 2 a 3 uur Franse les per week!

Heb jij interesse in het volgen van een opleiding aan zo een school of wil je weten waarom je best een cursus Frans kunt volgen in Vlaanderen? Dan kun je even verder lezen, we hebben het er namelijk over in het volgende deel van onze blog.

Klaar om Frans in een taalschool te leren? Ontdek er hier meer over.

Frans vlag met water op achtergrond
In Vlaanderen heb je verschillende Franse scholen waar je Frans kunt volgen.
Bron: Unsplash, Credit: Cecile
De beste leraren Frans beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (10 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (5 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Raphaël
5
5 (4 reviews)
Raphaël
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (10 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (5 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Raphaël
5
5 (4 reviews)
Raphaël
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom zou je lessen Frans volgen?

Heb je interesse in het volgen van lessen aan een taalschool, maar weet je niet of het iets voor je is? Dan kunnen de volgende redenen je misschien wel overtuigen om zelf aan Franse lessen deel te nemen.

Je kunt met meer mensen communiceren

We hebben het net al uitgelegd, Frans is een van de meest gesproken talen in België. Het is daarom ook zeer belangrijk voor mensen uit Vlaanderen om over een basis kennis Frans te beschikken. Op deze manier kunnen ze namelijk communiceren met iedereen die in België woont en zal er vrijwel geen taalbarrière zijn. Zo kun je dus, indien het nodig zou zijn, iemand uit het Franse gedeelte van België kunnen helpen.

Je hebt meer kans op het krijgen van een baan

Doordat er zoveel Frans in België gesproken wordt zijn er ook veel bedrijven die een vereiste hebben voor hun werknemers om een basis van het Frans onder de knie te hebben. Indien je dus op zoek bent naar een nieuwe baan of wanneer je voor een promotie wilt gaan, kun je best een aantal lessen bij een taalschool gaan volgen om je Frans vaardigheden te verbeteren. Wanneer je tijdens je job interview kunt aantonen dat je ook effectief over de vaardigheden beschikt dan zul je meer kans hebben op het krijgen van de baan.

Je kunt in het buitenland gaan wonen of werken.

Iedereen die les gevolgd heeft aan een Franse taalschool of die een cursus Frans afgerond heeft. Kan op een meer eenvoudige manier naar het buitenland verhuizen. Dit is handig voor de mensen die graag naar het buitenland willen gaan en hier willen gaan wonen. Als je de lokale taal beheerst heb je ook de mogelijkheid om een nieuwe baan te krijgen.

Het leren van het Frans is ook een echte aanrader voor mensen die op vakantie gaan naar het Franse gedeelte van België of de mensen die naar Frankrijk gaan. Indien je op vakantie gaat raden wij je aan om toch een basis van de taal onder de knie te krijgen. Zo kun je namelijk met de lokale bevolking communiceren indien dit nodig zou zijn.

De kostprijs van een les Frans kan sterk verschillen doorheen Vlaanderen. Raadpleeg het eerst vooraleer je het boekt.

Eifel toren in Parijs
Wanneer je Franse lessen volgt, kun je op vakantie naar Parijs gaan en de lokale bevolking verstaan.
Bron: Unsplash, Credit: Karina

Waar in Vlaanderen kun je een Franse Taalschool vinden?

Woon je in Vlaanderen en wil je graag de Franse taal onder de knie krijgen en wil je hiervoor les volgen aan een Franse taal school? Weet je echter niet waar je deze zou kunnen vinden? Dan kun je best even verder lezen, we hebben het er namelijk over in het volgende deel van onze blog.

Frans leren op school

In Vlaanderen is het verplicht om vanaf het vijfde en zesde leerjaar aan de lagere school lessen Frans te krijgen. Deze wekelijkse lessen worden gegeven van de lagere school tot het laatste jaar van het middelbaar. Op deze manier krijgen de studenten een grondige basiskennis van de Franse taal. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer de focus gelegd zal worden op het kunnen verstaan en kunnen spreken van de taal.

In het secundair onderwijs hebben de studenten ook vaak de mogelijkheid om een studierichting met "moderne talen" te volgen. In deze studie richting krijgen de studenten extra lessen voor taalvakken en zullen ze dieper in gaan op de grammatica, uitspraak en het luister vermogen van de studenten.

Frans leren door les in het frans te volgen

Wil je er zeker van zijn dat je kind het Frans volledig onder de knie krijgt? Dan kun je ook terecht in de internationale school Lycée Français International in Antwerpen. Bij deze school heb je de mogelijkheid om les te krijgen in het Frans en Engels of in het Frans en Nederlands. De kinderen kunnen bij deze school terecht vanaf 2,5 jaar oud en kunnen aan deze school blijven studeren tot wanneer ze 18 jaar oud zijn. Door de lessen van alle soorten vakken in het Frans of in het Engels te krijgen, zullen de leerlingen op een zeer snelle en efficiënte manier de Franse taal onder de knie krijgen.

Om je kind hiervoor in te schrijven zul je ergens tussen de 8.000 en de 14.000 euro per schooljaar moeten betalen. Hierdoor volgen ze lessen aan een privé school waarbij je via het internationaal school systeem lessen zult volgen.

Er zijn genoeg redenen om een privéles Frans te volgen. Ontdek alle mogelijke redenen die je verder zullen motiveren.

Mensen vieren dat ze afgestudeerd zijn
Wanneer je aan een internationale school afstudeert. Zal dit diploma vrijwel overal erkend worden.
Bron: Unsplash, Credit: Vasily

Franse taal voor volwassenen

Er zijn verschillende scholen waarbij studenten boven de 18 terecht kunnen om Frans te leren. Zo heb je bijvoorbeeld de Katholieke universiteit in Leuven. Bij bepaalde richtingen zoals toegepaste economische wetenschappen krijg je verschillende vakken in het Frans. Hier leer je dan wel vak gerelateerd frans. Op deze manier zou je bijvoorbeeld een job kunnen krijgen in een internationaal bedrijf waarbij je vaker in het Frans moet communiceren.

In Leuven kun je ook nog terecht bij het instituut der levende talen. Het taalgedeelte van de katholieke universiteit van Leuven, hierbij kunnen studenten die graag Frans willen leren ook terecht voor het volgen van een aantal cursussen Frans. Dit kan gedaan worden met extra studiepunten die ze hebben of door zelf te betalen voor deze cursus.

Volwassenen die niet meer studeren en die graag de Franse taal willen leren, kunnen terecht bij andere scholen. Zo heb je in Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld de school Alliance Française. Bij deze school kun je terecht voor het volgen van Franse lessen om de taal volledig onder de knie te krijgen. Je hebt verschillende mogelijkheden om dit via de school te doen. Zo heb je groepslessen waarbij je samen kunt komen met andere volwassenen die ook aan hun taal vaardigheden willen werken. De lessen zullen in verschillende groepen worden opgedeeld. Wanneer je een cursus niveau afgerond hebt, kun je ook via deze organisatie een taal test afleggen om een officieel certificaat te krijgen om aan te tonen dat jij over deze Frans Vaardigheden beschikt. Dit is vooral handig om aan je CV toe te voegen zodat je meer kans kunt krijgen op een nieuwe baan.

De mensen die al een baan hebben en die hun zakelijk Frans willen verbeteren hebben de mogelijkheid om hier ook een cursus voor te volgen bij deze organisatie. Deze cursus is extra handig voor de mensen die al een baan hebben aangezien je deze online zult moeten volgen. Op deze manier kun je zelf op je eigen tempo studeren en zul je uiteindelijk toch nog een DFP, Diplôme de Français professioneel, te krijgen. Op deze manier kun je levenslang aantonen dat je over de juiste zakelijke woordenschat en grammatica beschikt.

In Antwerpen heb je eveneens de mogelijkheid om Frans les te volgen. Raadpleeg het aanbod van Superprof en kies vandaag nog je privéleraar Frans!

Persoon spreekt frans
Mensen die over een basis kennis Frans beschikken hebben meer kans op een baan dan mensen die dit niet kunnen.
Bron: Unsplash, Credit: Christina

Frans leren via Superprof

Volg je liever een op een lessen of wil je op een korte tijd veel vooruitgang boeken met de Franse taal? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof. Hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een geschikte leraar Frans die je lessen kan komen geven.

Je geeft de regio in Vlaanderen waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je Franse lessen wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht te zien van alle verschillende leerkrachten die in jouw buurt beschikbaar zijn om de lessen Frans te geven.

Het enige wat je hierna nog moet doen is een van de leraren contacteren om je eerste les Frans in te kunnen plannen. Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden aangezien de les gebruikt zal worden als kennismakingsles. Hier komt de privé leraar erachter op welk niveau jouw Frans vaardigheden liggen. Na deze les kan de leerkracht een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat jij op de meest efficiënte manier de Franse taal onder de knie kan krijgen.

Vind je geschikte privéleraar in Brussel dankzij Superprof. Bekijk het aanbod om Frans lessen in de buurt van de hoofdstad te volgen.

Wanneer je Franse lessen via Superprof volgt heb je ook nog een aantal voordelen die je niet zou hebben indien je bij een andere organisatie lessen zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om alle lessen zelf in te plannen. Dit is vooral handig voor mensen die na hun werk nog aan hun taal vaardigheden willen werken. Een ander voordeel is dat je alle aandacht van je leerkracht zult krijgen. Op deze manier kun je al je vragen zonder probleem stellen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste les via Superprof in.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!