Heb je moeite met de taal Frans of heb je interesse in het leren van de taal? Weet je niet waar je deze cursussen zou kunnen volgen of wil je eerst weten wat je van de prijs van zo een cursus kunt verwachten? Dan is dit de perfecte blog voor jou. Gebruik hem al gids bij het vinden van een Cursus Frans die perfect bij je past!

Zoals je waarschijnlijk wel weet hebben we in België 3 verschillende talen die we als hoofdtaal spreken. Deze talen zijn: Het Nederlands, het Duits en het Frans. Uit deze talen zijn het Nederlands en het Frans de meest gesproken talen in België. Mensen die in België wonen kunnen dus best deze talen onder de knie hebben.

Voor de meeste taal cursussen zul je op voorhand voor de volledige cursus moeten betalen.

Wil je graag een organisatie vinden waarbij je terecht kunt voor het volgen van een taal cursus Frans? Ben je benieuwd naar hoeveel je voor zo een cursus moet betalen of vraag je je af waarom je een Frans cursus zou moeten volgen? Dan kun je best even verder lezen, we gaan het er in deze blog namelijk over hebben.

Man zit op geld stapel
In Vlaanderen heb je verschillende cursussen Frans die je kunt volgen. Deze hebben elk hun eigen prijs!
Bron: Unsplash, Credit: Mathieu
De beste leraren Frans beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (10 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (7 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (4 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ibtissam
5
5 (4 reviews)
Ibtissam
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (10 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (7 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (4 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ibtissam
5
5 (4 reviews)
Ibtissam
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Frans cursus volgen?

Heb je interesse in het volgen van een cursus Frans, maar weet je niet waarvoor dit goed zou kunnen zijn? Geen enkel probleem, we hebben een aantal redenen om een Frans cursus te volgen voor je gevonden.

Frans leren in een taalschool ergens in Vlaanderen? Ontdek er hier meer over en boek je eerste les.

Je hebt meer kans op het krijgen van een nieuwe job of een promotie.

We hebben het net al gezegd, in België hebben we 3 verschillende hoofdtalen die gesproken worden. Frans is hier een van en het is dus een belangrijke taal om te kunnen spreken. Zo zijn er namelijk veel verschillende Vlaamse organisaties die een Franstalige afdeling hebben. Het is daarom een goed idee voor mensen die graag een promotie willen krijgen of voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan, om de Franse taal goed onder de knie te krijgen. Wanneer je de taal volledig onder de knie hebt, kun je ook naar het buitenland gaan om in een Frans bedrijf te gaan werken.

Je kunt met meer mensen communiceren

Er zijn veel Vlamingen die graag op vakantie gaan naar een regio in Frankrijk. Dit kan het zuiden zijn voor een warme zomervakantie, maar er zijn ook veel mensen die de Franse Ski gebergtes opzoeken om er een week aan wintersport deel te nemen.

Wat je reden ook is om naar Frankrijk of een andere Franssprekende regio te gaan, het is altijd handig om op voorhand een cursus Frans te volgen zodat je met de lokale bevolking kunt communiceren. Dit kan vooral handig zijn in het geval van nood!

Het is goed voor de ontwikkeling van je brein

Kinderen die van jongs af aan al een nieuwe taal leren spreken naast het Nederlands zullen hun brein op een betere manier kunnen ontwikkelen. Dit zal er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat de jongeren minder moeite hebben met het leren van andere talen.

Dit zijn slechts enkele redenen om aan een taalcursus Frans deel te nemen. Hebben we je kunnen overtuigen om een cursus te volgen? Dan kom je er in het volgende deel van de blog achter waar je de lessen kunt volgen.

Lessen Frans in een klaslokaal
In Vlaanderen krijgen kinderen verplicht Frans op de lagere en middelbare school.
Bron: Unsplash, Credit: Jason

Hoeveel kost het om een cursus Frans te volgen?

Over heel Vlaanderen kun je terecht bij verschillende organisaties om een taal cursus Frans te volgen. Deze organisaties hebben elk een eigen prijs die je voor deze lessen zou moeten betalen.

Frans cursus via Volwassenenonderwijs

Zo heb je bijvoorbeeld het Centrum voor volwassenenonderwijs in Gent. Hier kun je terecht voor het volgen van verschillende cursussen Frans. Zo heb je bijvoorbeeld het Standaard traject Frans en het Conversatie traject Frans. Het standaar traject frans is voor mensen die nog nooit de Franse taal gesproken hebben. Bij deze organisatie betaal je hier 180 euro voor. Dit is voor een totaal van ongeveer 120 uur aan lessen. In de conversatie cursus zul je in totaal 2 modules kunnen volgen die elk 60 euro kosten om deze te volgen. Dit is de prijs die je voor 40 uur per cursus moet betalen.

Over heel Vlaanderen kun je verschillende van deze onderwijs instellingen vinden waarbij je cursussen Frans zou kunnen volgen. De prijs van deze cursussen zijn vrijwel altijd hetzelfde. De kosten van het materiaal dat je zult gaan gebruiken kan wel nog verschillend zijn.

Frans cursus via interim bureau's

Voor de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan en graag een intensieve frans cursus willen volgen hebben de mogelijkheid om dit te doen bij de organisatie Syntra AB. Dit is een organisatie die een intensieve cursus Frans voorziet voor mensen die in een week graag frans willen leren. In 5 dagen zul je de taal bijna volledig onder de knie kunnen hebben. Om deze 5 daagse cursus te volgen moet je 495 euro betalen. Dit lijkt misschien wel een groot bedrag, maar het zijn 5 intensieve lesdagen waarmee je de taal volledig onder de knie kunt krijgen. Deze soorten cursussen heb je voor verschillende niveaus. Zo kunnen gemiddelde frans sprekers ook een gelijkaardige cursus volgen om hun Frans vaardigheden te verbeteren.

Een overzicht van alle taalscholen Frans aan een degelijke prijs doorheen Vlaanderen? Ontdek het hier.

De mensen die Frans moeten leren voor hun werk en die hier meer het formele taalgebruik voor moeten leren, kunnen bij deze organisatie ook terecht voor het volgen van een cursus Professioneel communiceren in het Frans. Deze cursus kost 750 euro om te volgen en zal in totaal 33 uur duren. Deze 33 uur aan lessen worden verspreid over 11 sessies. Ook deze cursus bestaat zowel voor beginners als voor gevorderde cursisten.

Zoals je kunt zien ligt de prijs die je voor een cursus Frans moet betalen in Vlaanderen over het algemeen boven de 150 euro. Je betaald bij deze cursussen voor lessen die in groep gegeven worden en waarbij je niet zelf kunt bepalen waar de les over zal gaan. Er is echter ook nog een andere oplossing om een cursus Frans in Vlaanderen te volgen.

Volwassenen volgen les Frans in groep
Wanneer je aan een groepscursus zou deelnemen, heb je minder tijd om vragen te stellen.
Bron: Unsplash, Credit: The climate reality Project

Privé cursus Frans volgen?

Wil je liever een op een lessen volgen of kun je niet zo goed opletten tijdens een groepscursus? Dan zijn privélessen Frans misschien wel de beste optie om een Frans cursus te volgen.

De mensen die graag op een persoonlijke en efficiënte manier Frans willen leren hebben de mogelijkheid om dit te doen via privélessen. Heb je geen idee waar je privélessen Frans zou kunnen vinden? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof.

Via dit online platform vind je op een snelle en eenvoudige manier een leraar die je kan helpen om je franse taal vaardigheden te verbeteren. Je geeft de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je de taal lessen zou willen volgen.

Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle verschillende leraren die er in jouw buurt je kunnen komen helpen met het Frans. Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een geschikte leraar Frans contacteren om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat de les in de meeste gevallen als kennismakingsles gebruikt wordt. Hierin komt de leraar er dan achter op welk niveau jouw Frans vaardigheden liggen en hoe hij of zij je kan helpen. Wanneer de leerkracht deze informatie heeft kan er een gepersonaliseerd lesplan opgesteld worden.

Wanneer je een cursus Frans via Superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je aan een groepscursus Frans zou deelnemen. Zo kun je bijvoorbeeld al je lessen zelf in plannen. Dit is vooral handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben en die toch nog de taal onder de knie willen krijgen. Een ander voordeel dat je hebt is dat je 100% van de aandacht van je leerkracht zult krijgen en dat de lessen volledig gepersonaliseerd zullen zijn. Wanneer je dus moeite hebt met een bepaald onderdeel van de cursus, zal je leerkracht hier meer uitleg over kunnen geven. Wanneer je een groepsles volgt heb je dit voordeel niet aangezien de leraar niet voor iedereen de les apart stop kan zetten

Euro in vergrootglas
Voor veel mensen zijn cursussen nogal aan de dure kant. Daarom kun je best enkel lessen inplannen bij een privé leerkracht die je comfortabel kunt betalen.
Bron: Unsplash, Credit: Markus

Wat kosten de privélessen Frans?

Nu je weet waar je de privélessen frans kunt volgen en wat de voordelen van deze lessen zijn, zul je je waarschijnlijk afvragen hoeveel deze lessen kosten.

Het handige aan een bijles leraar vinden via Superprof is dat je meteen de prijs die je per uur zou moeten betalen kunt zien voordat je je eerste les volgt. De prijs die je over het algemeen per uur Franse les moet betalen ligt tussen de 12 euro en de 35 euro per uur. Het is belangrijk dat je op voorhand een budget bepaald waar je je aan kunt houden zodat je de lessen comfortabel kunt betalen.

Vind je geschikte privéleraar in Brussel dankzij Superprof. Bekijk het aanbod om Frans lessen in de buurt van de hoofdstad te volgen.

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden bepalen zelf de prijs die je per uur les zou moeten betalen. Hierdoor zijn ze ook vaker bereid om te onderhandelen over de prijs. Wanneer beide partijen dan een akkoord hebben over een bepaalde prijs, kunnen de privé lessen eindelijk van start gaan.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!