Een vreemde taal leren is alsof je een ander mens wordt.– Haruki Murakami

Ben je het beu om met je mond vol tanden te staan op vakantie in la douce France?

Wil je vlot kunnen overschakelen naar het Frans tijdens een sollicitatiegesprek?

Wil je zelf – of misschien je kids – een paar eerste woordjes Frans leren?

Dan is het hoog tijd voor een cursus Frans! Aalst biedt heel wat mogelijkheden Frans. Een opleiding Frans aangepast aan jouw niveau in de trotse carnavalsstad? We geven hieronder een selectie van de meest diverse en interessantste cursussen Frans – voor alle niveau’s en interesse’s – in en rond Aalst.

Is Frans de mooiste taal? Misschien. Het is in ieder geval een van de belangrijkste talen van ons land (en van Europa). Alleen al als je kijkt naar hoeveel mensen Frans spreken over de ganse wereld- 220 miljoen mensen in 36 landen - weet je dat Frans kunnen een surplus is!

Zing foutloos mee met Franse chansons, vraag moeiteloos de weg naar je hotel, bestel zonder te blozen een glas wijn en sta jouw Franstalige klanten op een vlotte manier te woord: het kan allemaal via een cursus Frans in Aalst.

Frankrijk staat al sinds jaar en dag in de top tien van favoriete vakantielanden.

Bij jou ook? Vind je de lekkere wijn, de vele soorten kaas en het uitbundige leven ideaal voor een vakantie? Dan is een taalcursus Frans in Aalst een goed idee.

Een bezoek aan Frankrijk wordt pas echt aangenaam als je de taal spreekt… en vloeiend als het even kan. Stel je voor: even praten met de jeu-de-boules-spelers op het lokale plein of als een echte Parijzenaar Le Figaro lezen op een terrasje. Met een cursus Frans worden deze dagelijkse situaties een heerlijke beleving.

Ook wanneer je Franstalige collega’s hebt, of Franstalige klanten. Of als je gewoon je beroepsmogelijkheden in het algemeen wil verruimen, is een cursus Frans zeker interessant. Een businessmeeting met je Franstalige partners en klanten heeft pas succes als je de taal goed beheerst.

Kiezen voor een cursus Frans in Aalst opent dan ook heel wat deuren!

Wil je zelfverzekerd en vol vertrouwen een gesprek kunnen voeren in het Frans? Of spreek je de taal, maar wil je je kennis weer grondig opfrissen?

We lijsten hier de meest interessante en diverse cursussen Frans op in en rond Aalst.

Werk aan je uitspraak, grammatica en je Franse spreekvaardigheid. Hoe hoger je klimt, hoe rijker, correcter en genuanceerder je taal wordt.

Start vandaag nog met een keuze uit dit aanbod van opleidingen Frans in Aalst.

Op zoek naar een cursus Frans in een andere stad in Vlaanderen? Misschien dichter bij je werk? Ontdek ook onze selectie van opleidingen Frans in Antwerpen, Brugge, Gent, Mechelen en Leuven.

 

Leer over Franse cultuur in Aalst
Dompel je onder in de Franse cultuur en gastronomie.
De beste leraren Frans beschikbaar
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chaima
Chaima
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jean-baptiste
Jean-baptiste
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chaima
Chaima
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jean-baptiste
Jean-baptiste
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Frans op jouw niveau in Aalsts volwassenonderwijs

In de taalcursussen van het volwassenenonderwijs in Aalst ligt de focus op communicatie. Uiteraard is er ook aandacht voor de drie andere vaardigheden (schrijven, lezen en luisteren).

Frans leren in het volwassenenonderwijs is niet alleen een leerrijke ervaring, je houdt er ook nog eens een hoop leuke contacten aan over, zowel in je privéleven als op de werkvloer. De grootste centra voor volwassenenonderwijs in Aalst zijn CVO Pro en KISP.

Ben je op zoek naar een communicatieve cursus Frans in Aalst die jou de basisvaardigheden bijbrengt of eerder jouw kennis Frans verder uitdiept? De centra voor volwassenenonderwijs bieden cursussen op elk niveau. Of je nu komt voor je eerste zinnen Frans of om je te perfectioneren.

De aanpak

Elk jaar komen verschillende thema’s aan bod, zodat je na het doorlopen van de richtgraden over een allround taalkennis beschikt waarmee je jezelf aardig uit de slag weet te trekken. Kortom, leer Frans op een praktijkgerichte, professionele en aangename manier.

Vanaf het eerste lesmoment van de Franse les word je ondergedompeld in een Frans taalbad.

Je wordt als cursist maximaal bij het lesgebeuren betrokken. Er wordt veel belang gehecht aan het persoonlijk contact met de cursisten en iedereeen wordt individueel bijgestaan.

Aan huis of een cursus Frans online volgen kan dankzij Superprof. Ontdek er hier alles over.

De modules

Eerste jaar: breaktrough

In het basisniveau Frans heb je geen voorkennis nodig.

Je leert de basis van de Franse taal door de vier vaardigheden stap voor stap beter te beheersen : luisteren, spreken, schrijven en lezen. Deze vaardigheden verwerf je op een interactieve manier, want actief communiceren staat centraal. Ook jij zal tijdens je volgende vakantie in la douce France zonder problemen de weg vragen, op restaurant je bestelling doorgeven en spreken over faits divers met je Franse buren.

Naast een uitgebreid aanbod aan grammatica en vocabulaire, kom je natuurlijk ook meer te weten over de Franse cultuur, eetgewoontes, muziek, film, … Frans oefenen doe je namelijk niet alleen door grammatica erin te drammen. Een Frans cursus kan zo gemakkelijk gevolgd worden dankzij de talloze leraren van Superprof.

Kortom: je verwerft de perfecte basis om jezelf uit de slag te trekken in het Frans - of het nu op de werkvloer is of op reis.

Spijker je Frans bij met een cursus in Aalst
Aalst biedt cursussen Frans voor elk niveau en elke leeftijd.

Tweede jaar: waystage

Op dit niveau beschik je reeds over een stevige Franse basiskennis en kan je je uit de slag trekken in eenvoudige en alledaagse talige situaties.

Het komende jaar ga je die basiskennis zowel op vlak van grammatica als woordenschat uitbreiden met aandacht voor de vier vaardigheden en op interactieve werkwijze. Zo zal je leren om je nog specifieker en genuanceerder uit te drukken in talige situaties waarmee je professioneel of privé mee vertrouwd bent :

 • sollicitatiegesprekken voeren,
 • afspraken vastleggen,
 • eetgewoontes bespreken,
 • hulpdiensten verwittigen,
 • hotelkamer reserveren,
 • op daguitstap gaan

Derde tot zesde jaar: threshold 1 -2 -3 -4

Op dit niveau heb je al een basiskennis Frans uit richtgraad 1.

Nu draait alles rond het verwerven van een talige zelfstandigheid; je basiskennis wordt nu ingezet om je tot een zelfzekere taalgebruiker te vormen. De algemene kennis van de taal komt aan bod, je woordenschat wordt gevoelig uitgebreid en de grammatica wordt verder verfijnd. Iedereen vindt hier wel zijn gading!

Je zal je in verschillende domeinen (publiek, op het werk, in het buitenland en privé) thuis voelen en een gesprek aangaan met Franstaligen zal voor jou een uitdaging zijn waarvoor je geen angst meer hoeft te hebben. Je beheerst voldoende taalervaring om dit aan te durven.

Leer Frans op alle niveau's in Aalst
Start vandaag nog met het leren van de taal van de romantiek

Franse cursus voor je job in Aalst

Lukt een gerecht bestellen en de rekening vragen in een Frans restaurant je wel, maar merk je dat je kennis tekortschiet in een zakelijke situatie? Wil je graag professioneel in het Frans leren telefoneren, vergaderen en mailen? Dan wil je misschien een cursus zakelijk Frans volgen! Dat kan zowel online als in groepslessen in of rond Aalst, georganiseerd door Avondonderwijs.be.

De praktijkgerichte lessen zijn toegankelijk voor iedereen die reeds een basiskennis Frans heeft. De opleidingen bieden heel wat mogelijkheden om je eerder verworven talenten te ontplooien en je skills aan te scherpen.

De cursus is ideaal voor zowel werknemers als ondernemers die vaak in contact staan met Franstalige klanten of collega’s en beter met hen willen leren communiceren.

Zakelijk Frans geeft je carrière een flinke boost in tweetalig België!

Wil jij...

 • in het Frans je plan leren trekken in professionele en zakelijke omgevingen
 • vlot en zelfzeker Frans spreken met klanten, collega´s of zakenpartners
 • probleemloos Franse brieven, offertes, rapporten en facturen leren opstellen
 • meer kans maken op een leuke baan in Brussel, Wallonië of Frankrijk

En geef toe: als je zakelijk Frans kan aanvinken op je cv, heb je toch sowieso een stapje voor!

Overal doorheen Vlaanderen heb je de mogelijkheid om een privéles Frans te volgen afhankelijk van je niveau. Een Intensieve cursus Frans Antwerpen behoort tot de mogelijkheden dankzij Superprof.

Leer je eerste woordjes Frans

Bonjour! Ken je nog geen Frans? Wil je graag een paar eerste woordjes leren? Ken je nog niets van de taal en heb je weinig ervaring met studeren? Twijfel je om naar een Centrum voor Volwassenonderwijs te gaan? Dan kan je als volwassene terecht bij Open School Aalst.

Je leert:

 • je schrik overwinnen om Frans te praten
 • hoe je een vreemde taal kan leren en oefenen
 • een kort gesprekje voeren
 • woordenschat, grammatica en uitspraak

Na deze cursus kan je verder Frans leren in een CVO.

Spelend Frans leren voor Aalstse kids

Vind ook voor je kids een cursus Frans in Aalst
Spelenderwijs Frans leren in Aalst.

Het is geen geheim: hoe jonger je begint, hoe beter je een taal leert!

Wie van jonge leeftijd een nieuwe taal leert, zal sneller, beter en gemakkelijker vlot tweetalig worden. Wie zijn kinderen graag al vroeg op een leuke manier wil onderdompelen in het Frans, kan terecht bij de taalkampen van Limikids in Aalst: om jong en spelend Frans te leren.

De kampen richten zich op kinderen van 4 jaar tot 12 jaar (2de kleuterklas tot en met het 6de leerjaar). De Limikids geloven in spelend leren. Daarom overgieten ze hun  themakampen met een Frans sausje.

Aan de hand van spelletjes en creatieve opdrachten laten ze de kinderen kennismaken met een nieuwe taal. Plezier staat centraal bij Limikids, maar de kampen willen ook nieuwe dingen bijbrengen. Elke dag zorgen de limihelden voor twee tot drie taalsessies Frans. Er wordt rekening gehouden met het tempo van elk kid, en voorkennis is niet nodig.

Overtuigd om je helemaal in het Frans onder te dompelen in Aalst? Bon courage!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Geraldine

Copywriter, leraar en allround curieuzeneus. Als fulltime taaladdict en parttime geluksridder ga ik telkens op zoek naar interessante invalshoeken en verfrissende methodes, om de wereld net dat tíkje anders te zien. Met woorden die naast het hoofd ook het hart masseren. www.geraldinedewart.com