Er zijn zoveel verschillende redenen waarom je misschien de hulp van een bijlesleraar in wilt roepen. Je wilt:

 • zwakke punten uit je natuurkundelessen verbeteren;
 • proberen om beter te worden in de wiskundige elementen van de natuurkunde, zoals de formules;
 • meer motivatie krijgen voor het studeren; of
 • je algemene academische prestaties verbeteren,

Een natuurkundeleraar kan echt nuttig zijn.

Hoewel er veel prachtige redenen zijn om natuurkunde te studeren, vinden veel studenten die natuurkunde studeren dat de wiskundige kanten van het vak lastig zijn, of dat nu komt door het aantal formules die je moet kennen, of de aard of complexiteit van bepaalde onderwerpen.

Daardoor kunnen sommige studenten het handig vinden om de hulp in te roepen van een leraar die hen ook nog eens kan helpen hun algehele vaardigheden in wiskunde te verbeteren.

Dit heeft een dubbel voordeel, want het laat je niet alleen verbeteren in de natuurkunde, maar het kan je ook helpen om beter te doen in je wiskundelessen. Aangezien het vrij gebruikelijk is voor natuurkundigen om ook wiskunde studeren, is het een bonus om een leraar te hebben die je kan helpen bij het verbeteren van de beide onderwerpen.

Naast dat het moeilijk kan zijn om een ​​natuurkundeleraar te vinden, is het even moeilijk om te weten welke prijs moet worden betaald voor een goede leraar. In dit artikel wordt beschreven hoe je moet zoeken naar een docent natuurkunde en wiskunde en wat je daarvoor betaald.

Een leraar kan lessen leuk voor je maken!
Begrijp je de boeken niet meer? Vraag een leraar om hulp | Bron: Pexels
De beste leraren Fysica beschikbaar
Wassim
4,9
4,9 (12 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (9 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
5
5 (6 reviews)
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jana
4,8
4,8 (4 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dries
5
5 (6 reviews)
Dries
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jente
5
5 (10 reviews)
Jente
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (12 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (9 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
5
5 (6 reviews)
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jana
4,8
4,8 (4 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dries
5
5 (6 reviews)
Dries
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jente
5
5 (10 reviews)
Jente
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar Wil Je Meer Natuurkunde Uitleg Over?

Er zijn veel natuurkundeleraren die academische bijlessen aanbieden, dus het loont om van tevoren een idee te hebben van het soort leraar dat je zoekt, omdat dit een effect kan hebben op de prijs die je uiteindelijk betaalt.

Als het gaat om het kiezen van een natuurkunde- en wiskunde-leraar, zijn er namelijk een paar algemene vuistregels:

Hoe meer ervaren en gekwalificeerd de leraar, hoe duurder ze waarschijnlijk zijn. Een docent met een doctoraat in de natuurkunde of een universitair docent in het onderwerp, is veel meer geneigd om een ​​hoger tarief voor de bijles in rekening te brengen dan een student die momenteel studeert voor een natuur- of wiskundegraad of die geen universitair diploma heeft.

Docenten hebben meestal verschillende expertises. Het is gebruikelijk dat docenten zichzelf op de markt brengen om bepaalde gebieden te onderwijzen, zoals voorbereiding op eindexamens natuurkunde en wiskunde.

Een docent krijgen die ervaring heeft met het helpen van andere studenten in een vergelijkbare positie als jij, kan erg nuttig zijn.

Hoe specifieker je eisen, hoe meer je betaalt. Als je op zoek bent naar een leraar om je te helpen met leren van  algemene aspecten uit de natuurkunde, zoals alle onderwerpen met wiskunde daarin, waaronder elementen van algebra of calculus, betaal je waarschijnlijk niet zoveel als iemand die een specifieke reden heeft waarom ze gebruik willen maken van bijles, bijvoorbeeld om zich voor te bereiden op een aankomend examen.

De lengte van het privélessen kunnen ook beïnvloeden hoeveel je betaalt. Het hangt af van de leraar, maar over het algemeen geldt dat hoe langer je bijles duurt, hoe meer je kunt verwachten te betalen. Houd er echter rekening mee dat je docent fysica en wiskunde ook meer kan vragen voor bijzonder intensieve lesblokken, bijvoorbeeld in de aanloop naar examens.

Op zoek naar een natuurkunde cursus?

Dankzij bijles bereid je je optimaal voor op examens.
Een privéleraar kan je optimaal voorbereiden op een examen | Bron: Pexels

Hoeveel Wil Je Betalen Voor Extra Natuurkunde Studeren?

Je wilt niet op het punt komen dat je begint te werken met een leraar om vervolgens te ontdekken dat je je lessen een paar weken moet stoppen omdat je niet het budget hebt om door te gaan met het betalen van lessen.

Om dit te voorkomen, is het het beste om een ​​eerlijk gesprek te hebben, zowel met jezelf als met je leraar, zodat deze je situatie begrijpt en zich aan je financiële grenzen en verwachtingen aanpast. Zo kunnen de lessen zo lang worden voortgezet als nodig is.

Over het algemeen hebben docenten natuurkunde de neiging om per uur te laten betalen. Hoewel de tarieven voor docenten kunnen variëren, waarvan sommige hierboven zijn beschreven, kan je verwachten tussen de €15 en €30 te betalen voor een uur natuurkundeonderwijs.

Je moet jezelf ervan bewust zijn van wat je je kunt veroorloven voordat je met een leraar in zee gaat, en als je het bovenstaande bedrag als richtlijn gebruikt, kan dit je helpen te kijken of je het geld hebt om te betalen voor een leraar.

Dit gezegd hebbende, zijn er manieren waarop je kunt besparen op bijles en de kosten kunt drukken, wat perfect is voor iedereen met een beperkt budget of die op zoek zijn naar de beste leraar voor hun geld.

Probeer online bijles eens!
Online bijles is voor studenten met een budget een goede optie | Bron: Pexels

Zo Kan Je Besparen Op Je Natuurkundelessen

Er zijn veel verschillende manieren waarop je geld kunt besparen op je lessen, zoals:

 • Overschakelen van privélessen aan huis naar online lessen;
 • Groepslessen volgen in plaats van één-op-één lessen;
 • Kortere lessen hebben of minder dan geplande lessen hebben; en
 • Een leraar vragen om korting.

Laten we deze budgetvriendelijke ideeën hieronder nader bekijken.

Overschakelen Van Privélessen Aan Huis Naar Online Lessen

De prijs die een leraar in rekening brengt, kan worden beïnvloed door waar een docent zich bevindt. De gemiddelde uurprijs van een leraar is bijvoorbeeld hoger in een stad als Amsterdam in vergelijking met een meer landelijk gebied, vanwege de hogere kosten van levensonderhoud.

Als gevolg hiervan kost het minder om een ​​privéleraar te nemen die online les geeft, zeker als je woont in een stad of dorp waar de kosten van levensonderhoud hoog zijn, bijvoorbeeld omdat de leraar niet hoeft te reizen om je te bezoeken. Online les op afstand kan zeer effectief zijn en met de betrouwbaarheid van snel internet en applicaties zoals Skype was het nog nooit zo eenvoudig om online met een leraar te communiceren.

Kiezen Voor Groepslessen

Iedereen die geld wil besparen op zijn of haar bijles, kan ook overwegen groepslessen te kiezen met andere studenten. Dit komt omdat zo de kosten van de bijles verdeeld kunnen worden tussen de deelnemers, wat over het algemeen leidt tot goedkopere lessen.

Als je andere mensen kent in je natuurkunde- of wiskundelessen die geïnteresseerd zijn in studiebegeleiding, dan kan je zo mensen vinden die bereid zijn om met jou groepsles te nemen

Natuurkundeleraren bieden vaak groepslessen, en met korting!

Samen leren kan stimuleren
Groepsles is goedkoper én gezellig! | Bron: Pexels

Het Aantal Lessen Verminderen

Zoals hierboven vermeld staat, betaal je een privé-leraar meestal per uur. Als je het aantal lessen terugbrengt, kun je zo de kosten van het lesgeld verlagen. Dit kan betekenen dat je lessen tot 45 minuten in plaats van een uur houdt, of dat je slechts 6 weken collegegeld plant in plaats van de 8 die je idealiter had gehad.

Vragen Om Een Korting

Hoewel niet elke tutor kortingen accepteert, kan het geen kwaad om te vragen of een docent bereid is om tegen gereduceerd tarief te werken. Uiteindelijk zal het vooral aan een de leraar zijn.

Conclusie: Een Leraar Voor Het Natuurkunde Oefenen

Over het algemeen, als je kijkt naar hoeveel je moet betalen voor een natuurkundeleraar, zijn er veel variabelen om over na te denken, zoals hoeveel lessen je wilt, wat je halen uit zo'n aanvullende instructie, of je privélessen of groepslessen wilt en hoe ervaren de docent is.

Als je eenmaal je budget hebt vastgesteld, is het beste dat je kunt doen, goed kijken naar de factoren die hierboven zijn besproken, en ook de tijd nemen om de leraar te vinden die geschikt voor je is.

Superprof heeft bijvoorbeeld een breed netwerk van zowel natuurkunde- als wiskundeleraren, met verschillende ervaringsniveaus die een selectie aan leeropties voor personen, kleine groepen en online bieden.

Door privéleraarsites zoals Superprof te kijken, zou je de beste kans moeten hebben om verschillende leraren te vergelijken en uiteindelijk de beste leraar te kiezen die:

 • Voldoet aan je academische en financiële behoeften;
 • Je kan helpen meer zelfvertrouwen te krijgen in je natuurkunde-vaardigheden; en
 • die je begeleiding kan geven om je te helpen slagen tijdens je examen.
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep