Hoewel de wetenschappen van biologie, scheikunde en natuurkunde vaak een minder goede reputatie hebben op school omdat ze moeilijk of uitdagend zijn, zijn het eigenlijk een de meest lonende onderwerpen die je maar kunt leren.

De natuurkunde kan je bijvoorbeeld meer leren over hoe de wereld draait en je de wetten van het universum leren.

Bovendien is natuurkunde momenteel een zeer gevraagde diploma, vooral in bepaalde sectoren zoals onderwijs, waar een tekort is aan gekwalificeerde leraren die de ​​nieuwe generatie studenten kunnen onderwijzen.

Als je natuurkunde aan de universiteit wilt studeren, is het zeker de moeite waard eens te kijken naar alle voordelen die dit vak je kan brengen.

Er zijn tal van verschillende natuurkundediploma's- en cursussen beschikbaar op universiteiten. Zo heb je de keuze uit:

 • Toegepaste natuurkunde,
 • astrofysica; of
 • Theoretische natuurkunde, om er maar een paar te noemen.

Je kunt natuurkunde ook studeren als een enkel vak of in samenhang met een ander vak, zoals wiskunde.

Je kan ook eens kijken op welke universiteit natuurkunde het beste wordt gegeven. Zo kan je naar Groningen of Leiden, en kan je op open dagen of op de website van de faculteit meer te weten te komen over het curriculum en de lezingen die ze bijwonen zo veel beter.

Als je nog steeds niet zeker weet of natuurkunde de juiste studie voor je is, of als je er niet zeker van bent dat je kennis van de natuurkunde genoeg is om het op de universiteit goed te doen, dan kijkt dit artikel naar enkele voordelen van natuurkunde studeren aan de universiteit toe, met daarnaast enkele suggesties om je academische prestaties te verbeteren.

Waar wil jij natuurkunde studeren?
Er zijn veel goede universiteiten waar je natuurkunde kan studeren | Bron: Pexels
De beste leraren Fysica beschikbaar
Wassim
4,9
4,9 (12 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (9 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
5
5 (6 reviews)
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jana
4,8
4,8 (4 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dries
5
5 (6 reviews)
Dries
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jente
5
5 (10 reviews)
Jente
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (12 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (9 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
5
5 (6 reviews)
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jana
4,8
4,8 (4 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dries
5
5 (6 reviews)
Dries
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jente
5
5 (10 reviews)
Jente
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Natuurkunde Studeren: 10 goede redenen

Als je op zoek bent naar een extra motivatie waarom je natuurkunde zou moeten studeren, zoek dan niet verder. Of je nu denkt over het kiezen van natuurkunde op de middelbare school of twijfelt of natuurkunde een goede studie voor op de universiteit zou zijn, er zitten veel voordelen aan het studeren van natuurkunde.

Leren over de natuurkunde kan bijvoorbeeld:

 • Je helpen meer te begrijpen over de wereld om je heen en hoe alles werkt. Als je antwoorden wilt op enkele fundamentele vragen over hoe de wereld en het universum werken, dan is natuurkunde dé studie voor jou.
 • Veel afwisseling geven. Van elektriciteit en magnetisme tot de wetten van Newton, Einstein's theorie van algemene relativiteit, deeltjesfysica, thermodynamica, zwarte gaten, zwaartekracht, moderne fysica en nog veel meer: natuurkunde is enorm divers.
 • Je carrièrevooruitzichten verbeteren. Afgestudeerden in de natuurkunde zijn zeer gewild en kunnen een scala aan verschillende secteren betreden, van lesgeven tot nanowetenschap.
 • Ervoor zorgen dat je blijft leren. Natuurkunde is geen statisch onderwerp - nieuwe theorieën en ideeën verschijnen continu. Als je een onderwerp wilt bestuderen dat niet oud zal worden, dan is natuurkunde er zeker een om te overwegen.

Als je nog meer redenen wilt zien waarom je natuurkunde zou moeten studeren, bekijk dan ons artikel over tien goede redenen om natuurkunde te studeren.

Je hebt veel opties als natuurkundestudent
Heb jij het in je om natuurkunde te studeren? | Bron: Pexels

Zo vind je een Leraar Natuurkunde en Wiskunde

Als je denkt dat natuurkunde iets voor jou is, vraag je je misschien af ​​wat je volgende stappen zijn.

Als je nog steeds studeert voor je eindexamens, dan is het een van de beste dingen die je kunt doen als je natuurkunde aan de universiteit wilt studeren, zo hoog mogelijke cifjers halen bij die examens.

Als je van nature goed bent in vakken als natuurkunde, biologie en scheikunde, levert het behalen van goede cijfers misschien niet al te veel problemen op.

Als je echter moeite hebt met deze vakken, of het nu gaat om specifieke onderwerpen zoals dualiteit van golfdeeltjes, calculus of algebra, dan is het goed om te weten dat er hulp is om je academische prestaties een boost te geven.

Gezien het feit dat sommige universitaire studies tegenwoordig quota hebben, is het in het belang van elke student om zo goed mogelijk te presteren op alle eindexamenvakken om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan eventuele toelatingseisen.

Als je op zoek bent naar manieren om het beter te doen op school, dan is het de moeite waard om eens te kijken op wat voor manieren je kan verbeteren. Bijvoorbeeld:

 • Meer tijd doorbrengen aan je aantekeningen en huiswerk;
 • Je leraar om hulp vragen na de les als er bepaalde punten zijn die je niet hebt begrepen, bijvoorbeeld met betrekking tot een bepaald experiment, of gebieden zoals bewegingsvergelijkingen, speciale relativiteit, elektromagnetische velden of nucleaire reacties; en
 • Boeken of samenvattingen kopen om je voor te bereiden op aankomende examens.

Een andere manier om te proberen in de natuurkunde te verbeteren, is door een natuurkunde en wiskunde leraar in te huren. Een natuurkunde privéleraar kan van grote hulp zijn, ongeacht of je er een betaalt om je te helpen tijdens de examens of als je er een hebt om je het hele academische jaar te helpen.

Dit komt omdat een leraar je de extra motivatie kan geven die je misschien mist om te slagen of je kan helpen met aspecten van de natuurkunde waar je je misschien niet comfortabel over voelt. Ze kunnen je ook helpen met examentechnieken en benaderingen die je kunnen helpen bij de voorbereiding op je examen.

Als het inhuren van een leraar iets is waar je in geïnteresseerd bent, is het ook de moeite waard om te overwegen of je op andere verwante vakken wilt verbeteren.

Omdat natuurkunde en wiskunde zeer nauw met elkaar verbonden zijn, en natuurkunde een hoge mate van rekenvaardigheid vereist, kan het soms helpen om je wiskundevaardigheid te verbeteren als je het beter wilt doen in de natuurkunde.

Als het gaat om het vinden van een wiskunde- en natuurkundeleraar, zijn er een verschillende plaatsen waar je zou kunnen kijken.

Je kunt je docent bijvoorbeeld vragen of ze aanbevelingen voor bijlesdocenten heeft of dat ze zelf beschikbaar is om je te begeleiden.

Je kunt ook aan je vrienden vragen die natuurkunde of wiskunde doen of ze een bijlesdocent kennen en zo ja, of ze degene zouden aanbevelen.

Als je je zoektocht naar een leraar nog eenvoudiger wilt maken, kun je ook op lerarenwebsites als Superprof wiskunde- en natuurkundeleraren vinden.

Door je postcode in te voeren en het vak waar je les in wilt krijgen, word je gematcht aan docenten in jouw omgeving, en degenen die online onderwijs kunnen geven als je liever lessen op afstand hebt.

Klik hier voor een overzicht van natuurkunde bijles.

Een leraar kan je helpen met je natuurkunde examen
Hulp nodig bij een tentamen? Laat een leraar je helpen | Bron: Pexels

Hoeveel Kost een Natuurkunde en Wiskunde Bijlesdocent?

Het kan soms lijken of het vinden van een ​​goede natuurkunde en wiskundeleraar vooral afhangt van of je online of aan huis les wilt, en welke leraar de meeste ervaring heeft.

Maar een andere belangrijke factor die je moet overwegen als het gaat om het vinden van een natuurkunde- en wiskundeleraar, is de kwestie van de kosten.

Hoewel je waarschijnlijk op zoek bent naar het inhuren van een leraar die je helpt je academische prestaties te verbeteren, kan je beter geen leraar inhuren die buiten je prijsklasse valt, omdat dit je het op den duur niet kan betalen en dat kan betekenen dat je niet het aantal bijlessen krijgt waar je naar op zoek bent.

Als het gaat om de kosten van een natuurkunde- en wiskundeleraar, zijn er een paar verschillende factoren om in gedachten te houden:

 • Hoe ervaren is de leraar in kwestie? Het is onwaarschijnlijk dat een onervaren leraar evenveel geld in rekening zal brengen als een docent met jarenlange ervaring;
 • Waar wordt de bijles gegeven? Soms kan de prijs van docenten in steden met hoge kosten voor levensonderhoud, zoals Amsterdam, hoger zijn;
 • Wat kun je je veroorloven om per uur aan bijles te betalen; en
 • Waarom heb je in eerste instantie bijles nodig (bijvoorbeeld voor examenvoorbereiding, algemene studiebegeleiding, etc.).

Al het bovenstaande kan invloed hebben op hoeveel een privé-leraar rekent voor zijn diensten.

Stel bijvoorbeeld dat je voor een paar weken een leraar wilt, die je kan helpen bij het herhalen van een aantal algemene onderwerpen van de basisnatuurkunde die in een examen kunnen voorkomen, zoals onderwerpen die te maken hebben met golven of deeltjes, elektriciteit, elektromagnetisme, momentum of straling.

De kosten voor een dergelijke bijles zijn dan waarschijnlijk lager dan wanneer je een wiskunde- en natuurkundeleraar wilt voor het hele academische jaar die je kan helpen met bijzonder complexe onderdelen van de natuurkunde, bijvoorbeeld gebieden zoals de kwantummechanica, klassieke mechanica / Newtoniaanse fysica, kosmologie of astronomie.

Dus wat kan ik verwachten te betalen?

Gemiddeld genomen hebben natuurkundeleraren de neiging om tussen 15 en 30 euro per uur te rekenen voor bijles. Er zijn echter leraren die meer kosten en sommigen die minder kosten.

De sleutel tot het vinden van een leraar voor de beste prijs is om vanaf het begin aan je budget vast te houden en om dit met je leraar te communiceren, zodat ze weten of ze in staat zullen zijn om aan je eisen te voldoen.

Je kunt ook verschillende manieren proberen om geld te besparen op bijleslesgeld, bijvoorbeeld door te kiezen voor online in plaats van privélessen aan huis, je leraar vragen om korting, minder of kortere lessen nemen of door voor groepslessen te kiezen.

Zie jij jezelf al werken in een lab?
Je kan zo terecht in een laboratorium met je natuurkundestudie | Bron: Pexels

Wat Voor Soort Werk Kun Je Doen na een Studie Natuurkunde?

Bij het bepalen of een studie natuurkunde iets voor je is, moet een deel van je beslissing gaan over de carrièremogelijkheden die je hebt als je een drie- of vierjarige bacheloropleiding hebt voltooid.

Gelukkig is natuurkunde een prachtig vak om te studeren aan de universiteit als het gaat om carrièreperspectieven. Dit is om een ​​groot aantal redenen:

 • Het leert je vaardigheden die veel werkgevers zeer waarderen;
 • Je kunt in een aantal verschillende industrieën werken; en
 • Het maakt de weg vrij voor verdere academische studies.

Een natuurkundegraad leert je bijvoorbeeld om analytisch en kritisch denken, omdat je een grote verscheidenheid aan gegevens moet interpreteren en moet wennen aan het oplossen van problemen als onderdeel van je studie.

Dit soort vaardigheden worden gewaardeerd door werkgevers - bijvoorbeeld bedrijven voor beleggingsbeheer die mensen nodig hebben met goede wiskundige vaardigheden en die spreadsheets kunnen modelleren en cijfers kunnen analyseren.

Bovendien betekent het hebben van een graad in de natuurkunde niet gelijk dat je als laborant, natuurkundige of wetenschapper moet werken. Je hoeft niet eens te werken in laboratoria of een baan te volgen die specifiek is gekoppeld aan je vakgebied. Integendeel, je kan zo een hele andere loopbaan volgen.

Als je een wiskundige, journalist, accountant, ingenieur, investeringsanalist of ambtenaar wilt worden, kan een graad in natuurkunde je helpen om je doel te bereiken.

Een ander groot aspect van de natuurkunde is dat je na de ​​bachelordiploma veel opties hebt om verder te studeren. Veel natuurkunde-studenten beslissen na het behalen van hun bachelordiploma dat ze graag aan de universiteit willen blijven en een masteropleiding of zelfs een doctoraat willen volgen.

Terwijl sommige studenten natuurkunde blijven studeren, kunnen anderen ervoor kiezen om een ​​master in een andere discipline te volgen - er zijn veel verschillende routes om uit te kiezen.

Als je hulp nodig hebt of meer te weten wilt komen over wat je kunt doen met een diploma natuurkunde, wees dan niet bang om contact op te nemen met de carrière-adviseur van je school, of raadpleeg het internet, waar je meer te weten kan komen over welke banen je diploma je potentieel zou kunnen bieden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep