“Ik haat mensen die niet serieus zijn over maaltijden. Het is zo oppervlakkig van hen." - Oscar Wilde, The Importance of Being Earnest

Yoga en eten zijn twee activiteiten die met elkaar in verband staan, aangezien je de een niet zonder de ander kunt doen. Volgens een enquête van Vegactu is twaalf procent van degenen die yoga beoefenen vegetarisch. Dit is een meer ethische benadering van eten waarbij doorgaans meer fruit, groenten en goede eiwitten worden gegeten dan vetzuren, vetten en zuivelproducten.

Omdat yoga veel fysieke inspanning vereist, is het belangrijk dat je je op elke sessie voorbereidt door goed te eten. We zijn gemaakt van het voedsel dat we eten. Het is wat lichaamsbeweging gemakkelijker, effectiever en nuttiger maakt.

Wat is er beter dan het meeste uit een goede yoga sessie halen?

Dus wat moet je eten vóór en na een yoga les?

In deze blog kijken we naar de redenen om goed te eten als je yoga doet, wat je moet eten vóór een yoga les, wat je moet eten als je klaar bent met yoga en de soorten voedsel die belangrijk zijn voor yogi's.

De beste leraren Yoga beschikbaar
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Moet je Goed Eten als je Aan Yoga Doet?

Ben je op de hoogte van termen als glycemische index, spiermassa, uitgebalanceerde maaltijden, tussendoortjes?

Houd rekening met de glycemische index als je aan yoga doet
De glycemische index geeft aan hoe snel koolhydraten worden opgenomen in het bloed ǀ Visualhunt - tedeytan

Dat zou je moeten zijn als je aan yoga doet, omdat je dieet er een belangrijk onderdeel van is. In feite vereist deze activiteit veel fysieke inspanning, balans en gecontroleerde ademhaling. Je moet weten hoe je je lichaam, geest en ziel voedt.

Je hebt meer nodig dan alleen jezelf eten te geven. Daarom is er veel informatie over wat je kunt eten. Je moet weten wat er beschikbaar is en wat werkt. Om het meeste uit je yoga lessen te halen, heb je calorieën nodig om je op het juiste moment energie te geven tijdens elke fysieke inspanning.

In feite is een groot deel van je dieet als je aan yoga doet, eten voor energie. Dit is de belangrijkste reden waarom je lichaam voeding nodig heeft. Je moet tenslotte voedsel eten dat je de voedingsstoffen, vitamines en mineralen geeft om je energieniveau op peil te houden en je lichaam te laten functioneren. Jezelf voeden is zowel essentieel als instinctief in die mate dat je lichaam langzaam maar zeker het meeste gaat halen uit wat je erin stopt.

Hoewel bepaalde voedingsmiddelen gezonder zijn dan andere, is gezond voedsel dat wat goed is in het stimuleren van je energie om te doen wat je moet doen. Het moet je bloedsuikerspiegel op peil houden, gezonde vetten opnemen, ervoor te zorgen dat je niet aan vermoeidheid lijdt, en van nature helpen bij de spijsvertering. Gezond voedsel is goed voor gewichtsverlies (als je te zwaar bent) of helpen op een gezond gewicht te blijven.

Dus door zetmeel, haver, bruine rijst, groene groenten en mueslirepen en smoothies te eten, kun je vet kwijtraken, spieren opbouwen en je lichaam strakker maken. Je bent snel klaar om te trainen door goed te eten.

Er zijn net zoveel verschillende yoga diëten als er soorten voedsel zijn. Het belangrijkste is dat je een uitgebalanceerd dieet volgt wat betreft je calorie-inname, je een energie boost geven als je aan sport doet en je je niet lusteloos voelt door wat je eet.

Maar wat is precies goed eten?

Geen paniek! We gaan het je vertellen.

Eten Voor een Yoga Sessie

Begin je dag met vers fruit en granen
Volg een dieet dat je energie geeft ǀ Visualhunt

We vergeten vaak dat een yoga sessie nog steeds een training is. Hoewel het doel meditatie is, ontspanning, een paar Zonnegroeten en vloeiende bewegingen, komt er veel cardio, spierversteviging en spieropbouw bij kijken. Wat is een betere manier om af te vallen en onze stofwisseling een kick te geven! Vergeet niet veel water te drinken!

Het eten op je bord is een ander issue. Je moet eerst het voedsel dat je gedurende de dag gaat eten afmeten. Aarzel niet om 's ochtends een goed ontbijt te nuttigen, compleet met verse producten zoals fruit. Natuurlijk zijn granen die glycogeen bevatten nuttig, evenals volkorenbrood.

Tijdens de lunch is het principe hetzelfde. Je kunt vóór een les vis of rood vlees eten voor een beetje proteïne. Veel yogi's die vegetarisch zijn, halen hun eiwitten uit andere producten. Dat is geen probleem. Je kunt plantaardige eiwitten halen uit peulvruchten en groenten, het soort dat je zal helpen het meeste uit je metabolisme te halen. Bovendien heb je ook geen honger.

Als je 's avonds naar yoga gaat, moet je er rekening mee houden dat je een lichte maaltijd nodig hebt die je ook geeft wat je nodig hebt om te oefenen. Het kan best moeilijk zijn om de balans te vinden. Denk aan seizoen groenten en graanproducten of granen die je tot het einde van de les de energie zullen geven die je nodig hebt. Probeer zo vroeg mogelijk te eten, zodat je tijd hebt om je maaltijd te verteren voordat je aan yoga doet en naar bed gaat.

Gedurende de dag kunt je ook tussendoortjes nemen. Vergeet niet dat je niet eet om een ​​marathon te lopen, af te vallen of calorieën te tellen, je eet zodat je geen honger zult hebben en het meeste uit je yoga sessie kunt halen. Dit betekent dat je ook dingen als wit vlees kunt eten.

Yoga Groningen, vind je leraar!

Eten Na een Yoga Sessie

Advies voor eten na yoga

Na een yogales zul je je waarschijnlijk een beetje moe voelen of een paar pijntjes en kwaaltjes hebben als het een bijzonder veeleisende sessie was. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je voldoende water drinkt. Je moet ervoor zorgen dat je lichaam voldoende gehydrateerd is om je cellen te herstellen na een groeps- of individuele yoga sessie.

Zorg dat als je aan yoga doet je voldoende drinkt
Zorg na je na een yogales het juiste eet om te herstellen ǀ Visualhunt - Lower Columbia College

Op elk moment van de dag moet je ervoor zorgen dat je snelwerkende suikers binnenkrijgt. Dit is trouwens een goed idee na elke sportieve activiteit. Ook zou je ervoor moeten zorgen dat je wat vezels in je lichaam krijgt. Raadpleeg een voedingsdeskundige als je niet precies weet wat je moet eten.

Of het nu gaat om een ​​avondmaaltijd, een snelle snack of ontbijt, onze eetgewoonten moeten in overeenstemming zijn met onze levensstijl en activiteitenniveau (vooral als het om yoga gaat!). Het gaat niet om het tellen van calorieën, maar om je lichaam de middelen te geven die het nodig heeft na een yogasessie.

Meestal houden we van koolhydraten na een les, om de calorieën die we tijdens de sessie verbrand hebben te vervangen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten zijn onder meer volkorenbrood. Witbrood is ook goed, maar het bevat minder vezels en is minder voedzaam.

Yoga Rotterdam, vind een leraar!

Wat Moet je Eten en Drinken Na een Yogales?

We kunnen dit niet genoeg benadrukken, maar je moet wel hydrateren. Vergeet niet dat fruit vaak vol natuurlijke suikers en water zit. Vergeet echter ook eiwitten niet, omdat ze je spieren helpen functioneren.

Waarom breng je dit allemaal niet samen in een smoothie met een paar stukken fruit, groenten en eiwitpoeder om het allemaal in evenwicht te brengen?

Een klein recept zou kunnen zijn:

  • Een theelepel plantaardig eiwitpoeder;
  • Een handvol jonge spinaziebladeren;
  • 250 ml plantaardige melk zoals kokosmelk of havermelk;
  • Een kiwi voor vitamine C;
  • En een banaan.

Bekijk enkele andere geweldige yogarecepten!

Er is niets ingewikkelds aan. Na een sessie is dit soort tussendoortje of maaltijd, dat zowel licht als rijk is, erg goed om je te helpen minder te eten en het meeste uit je lichaamsenergie te halen.

Denk na over wat je eet
Onbewerkte noten en gedroogde vruchten zijn gezonde tussendoortjes ǀ Visualhunt

Ben je nu klaar om de uitdaging aan te gaan?

Zoals je wel hebt begrepen, vullen yoga en voeding elkaar aan en moet je ervoor zorgen dat je in beide in balans bent. Probeer, afhankelijk van het tijdstip van de dag, wat koolhydraten binnen te krijgen om je van energie te voorzien vóór een sessie en voeg daarna wat proteïne toe om je te helpen herstellen. Zorg ervoor dat je de hele tijd gehydrateerd bent!

Als je trek hebt in snacks, houd er dan rekening mee dat het beste voedsel je precies geeft wat je nodig hebt en niets meer. Je kunt koolhydraten, vezelrijk voedsel, omega 3-vetzuren en zelfs suiker eten als je lichaam dat nodig heeft.

Als je nog steeds niet zeker weet wat je moet eten, vergeet dan niet dat je altijd met je yoga-instructeur of -leraar kunt praten over het voedsel dat ze aanbevelen. Zorg er ook voor dat je de mening van een medische professional vraagt ​​voordat je aan een nieuw fitnessprogramma, routine of dieet begint, vooral als je medische aandoeningen hebt die negatief kunnen worden beïnvloed door yoga oefeningen en het veranderen van je dieet.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!