"Men kan niet goed denken, goed liefhebben, goed slapen, als men niet goed gegeten heeft." - Virginia Woolf

Wat je levensstijl, hoe je ook sport of wat je smaak is, goed eten is erg belangrijk als je aan yoga doet. Uit een onderzoek is gebleken dat in 2019 1,6 miljoen mensen in Nederland aan Yoga heeft gedaan. Yoga is een geweldige manier geworden om tot rust te komen en gezond te worden door de Zonnegroet en ademhalingsoefeningen te doen.

Of het nu gaat om Kundalini yoga, Prenatale yoga, Nidra yoga, Ayurvedische yoga, Dynamische yoga of Iyengar-yoga, duidelijk is dat er veel verschillende soorten yoga zijn die je kunt doen. Over het algemeen vereist elke stijl een bepaald niveau van fysieke fitheid, of je nu aan spierversteviging of dynamische meditatie doet. Omdat dit veel moeite kost, moet je ervoor zorgen dat je goed eet voordat je aan yoga doet.

Dus wat voor soort voedsel moet je eten als je aan yoga doet? Is er een speciaal dieet waaraan je moet voldoen?

In deze blog gaan we kijken naar de filosofie van yoga en hoe je meer moet doen dan ademen en strekken om te genieten van de voordelen van yoga oefeningen, je moet ook goed eten! Wat we eten en drinken kan immers van invloed zijn op of we ons kalm of buiten adem (of prana) voelen na het sporten. De yoga leerstellingen vertellen ons dat als je jezelf fysiek, mentaal of spiritueel wilt versterken, je je lichaam goed moet behandelen, zelfs door te kiezen wat je eet.

Yoga Rotterdam, boek een les op Superprof

De beste leraren Yoga beschikbaar
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Kook Deze Recepten Als Je Aan Yoga Doet

Voordat we onze top tien yogarecepten bespreken, is het een goed idee om te bespreken waarom je het zou moeten doen. Yoga kan zelfs een positief effect hebben op je wervelkolom, mentaal welzijn en diepe ademhalingstechnieken. Yoga is een complete discipline die tegelijkertijd aan meerdere aspecten van je lichaam, geest en ziel werkt. Het is daarom enorm belangrijk dat je lichaam, geest en ziel goed worden gevoed.

Zorg voor de juiste toevoegingen in je eten
Door het toevoegen van wat simpele ingrediënten kun je je maaltijden gezond maken ǀ Pixabay - PublicDomainPictures

Om dit te doen, heb je recepten nodig die je voorzien van energie, vezels, eiwitten en vitamines, zodat je lichaam effectief werkt tijdens je yoga lessen.

Wat is er meer stimulerend dan in vorm te zijn en yogahoudingen onder de knie te kunnen krijgen?

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om naar yoga voedsel te kijken, gaan we de onze op twee manieren bekijken: vegetarisch en niet-vegetarisch.

Voor vegetariërs denken we aan:

  • Komijn-linzensoep;
  • Vegetarische Curry;
  • Geroosterde zoete aardappelen;
  • Aubergineballetjes;
  • Groenten mixen;
  • Salade van boekweitbonen;
  • Maki van boekweitnoedels.

Natuurlijk kun je al deze gerechten naar eigen inzicht kruiden. Als je regelmatig yoga beoefent en goed eet, kun je niet veel meer doen!

Als het gaat om niet-vegetarische recepten, moet je denken aan:

  • Carpaccio van vis;
  • Pasta met groenten en kip;
  • Kleine stukjes tonijn op toast.

Kortom, al deze recepten zijn handig voor als je yoga beoefent, focus jezelf opnieuw en open je chakra's.

Hoe Zou een Yogi Moeten Eten?

Yoga is een veelzijdige discipline die iedereen kan beoefenen om concentratie, flexibiliteit en lichaam, geest en ziel te verbeteren. Wat je eet is dus ook erg belangrijk, omdat het een belangrijke rol speelt bij het samenbrengen van je lichaam, geest en ziel.

Alleen yoga oefeningen zijn niet genoeg
Weten wat je eet is belangrijk voor iemand die aan yoga doet ǀ Visualhunt - Amy Medicine

Bij yoga draait alles om balans en dat zie je terug in elke yogahouding die je doet. Je zult ook smaken, texturen en ingrediënten in balans moeten houden als je het meeste uit je yogadieet wilt halen. Dat laatste is erg belangrijk.

Je moet ook afmeten wat je van plan bent te eten. Het maakt niet uit of je vegetariër, veganist, paleo of wat dan ook bent. Je kunt de begrippen eten en yoga samenbrengen. In feite is proeven van wat je eet een belangrijk onderdeel van mindfulness, concentratie en meditatie. Yoga is tenslotte een kunst.

Aspirant yogi's moeten hun eten zorgvuldig kiezen, of het nu biologische, verse, lokale of vegetarische ingrediënten zijn. Je kunt je fysieke conditie verbeteren, ontspannen en zelfs detoxen door middel van een dieet en door yoga te doen.

Yoga Groningen, vind een leraar op Superprof

Voedsel Voor Yoga

Klinkt sereniteit, loslaten, genieten van het nu en innerlijke rust je goed in de oren?

Als dat het geval is, kan niet alleen yoga helpen. Ook je dieet speelt een belangrijke rol. Op de juiste manier eten is een aanvulling op je yoga lessen en verbetert je algehele gezondheid.

Een yogadieet kan beginnen met vegetarisme, aangezien geweldloosheid en het vermijden van lijden belangrijke onderdelen zijn van de normen en waarden van yoga, een mentaliteit die veel yogi's ongelooflijke discipline biedt. Dit leidt ertoe dat sommige yogi's kiezen voor een rawfood dieet. Door alleen te kiezen voor verse, biologische en seizoen producten, blijft er alleen maar rauw voedsel over.

Koken is niet toegestaan. Je moet voedsel vinden met de best mogelijke smaak in zijn puurste vorm. Het is een soort geleend van het idee van yoga met zijn sereniteit en leven in het heden.

Dit gaat allemaal samen met mindfulness, want naast yogahoudingen bestaat er tegenwoordig ook een dieet, vooral wanneer je aroma’s en smaken ontwikkelt om je fysieke fitheid te verbeteren.

Ten slotte is er het Paleo dieet, dat ook kan samenwerken met de kernwaarden van yoga. Dit gaat over teruggaan naar onze oorsprong, naar het paleolithicum en alleen consumeren wat we nodig hebben, zonder de toegevoegde conserveermiddelen die vaak in voedingsmiddelen worden aangetroffen. Hoewel dit dieet voor sommige yogi's misschien een beetje te extreem is, zullen anderen er dol op zijn.

Yoga Nijmegen boek een les op Superprof

Yoga is een goede motivatie om gezond te eten
Zorg voor kleur in je maaltijden om ze aantrekkelijk te maken ǀ Pixabay - Couleur

De Belangrijkste Eettips Voor Mensen Die Van Yoga Houden

Of je nu een yoga les voor beginners volgt, met een privé-yoga-instructeur of -leraar werkt of alleen oefent, yoga zorgt ervoor dat we zweten, reflecteren, mediteren en leven. Een yogales is niet altijd een wandelingetje in het park. Je moet begrijpen wat er in een les van je wordt gevergd, op elk moment van de dag, en een gerecht bereiden dat past bij wat je aan het doen bent.

Dus wat moet je eten voor en na een yogasessie?

Voorafgaand aan een les moet je de energie opbouwen die je nodig hebt tijdens en na de sessie, zonder te zwaar te eten. Geef prioriteit aan voedsel dat rijk is aan vezels en fruit voor suiker die nuttig is voor tijdens en na de sessie.

Na een les moet je je concentreren op eiwitten uit wit vlees, groenten die boordevol vitamines zitten, zoals groene groenten. Het belangrijkste is om de hele dag gehydrateerd te blijven. Je moet je lichaam voorbereiden op yoga, maar ook laten herstellen als je eenmaal klaar bent met een sessie.

Door je gedrag te veranderen, kun je eten als een echte yogi en een dieet volgen dat compleet is met vitamines, vezels, eiwitten en hydratatie. Je kunt voor je lichaam en de planeet zorgen. Laten we niet vergeten dat eten, net zoals yoga, ook je lichaam, geest en ziel samenbrengt.

Dus ben je klaar voor een Zonnegroet?

Wij wel!

Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het doen van Ashtanga yoga, Vinyasa yoga of Hatha yoga, kun je overwegen om contact op te nemen met yogadocenten of -leraren op Superprof. Er zijn tal van docenten die het eerste uur een gratis yogales aanbieden, zodat je kunt zien hoe je het doet, een eenvoudige asana (yogahouding) kunt beoefenen en je lichaam en geest kunt helen door middel van een uitgebalanceerde routine van ontspanning, vredige meditatie. oefeningen, gecontroleerde ademhaling (pranayama) en balans. Omdat de docenten de eerste les gratis aanbieden, kun je bovendien een groot aantal verschillende yoga docenten uitproberen voordat je een beslissing neemt.

Niet alleen je lichaam moet in balans zijn, maar ook je voedingspatroon
Je lichaam heeft energie nodig als je aan yoga doet. Zorg voor voldoende en de juiste voedingsstoffen ǀ Visualhunt

Het goede aan het werken met een privéleraar of -instructeur is dat ze hun hele cursus op jou kunnen afstemmen. Bespreek tijdens de eerste sessie waarom je yoga wilt doen, je dieet, je levensstijl en waar en wanneer je yoga kunt doen. Door dit te doen, kan je bijlesdocent lessen samenstellen met activiteiten die specifiek voor jou zijn en je zelfs adviseren over wat je zou moeten eten bij wat hij/zij jou wil laten doen.

Voordat je je dieet verandert, is het natuurlijk altijd een goed idee om dit met je arts of huisarts te bespreken, vooral als je medische aandoeningen hebt die negatief kunnen worden beïnvloed door een verandering in dieet en levensstijl. Hetzelfde geldt voor wanneer je yoga gaat doen.

De voordelen van yoga zijn talrijk en je geest en lichaam zullen je bedanken voor het verkrijgen van diepere spirituele wijsheid en het combineren van yoga en meditatie. Als je echt vragen hebt over wat je eet, een bepaalde houding, of als beginner hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste yoga mat, dan kun je alle antwoorden krijgen van een goede yogaleraar.

Ben je klaar om je bewustzijn, welzijn en geluk te verbeteren door middel van yoga en dieet?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!