Of je Frans als vreemde taal studeert door middel van gratis lessen in je gemeenschap, online deelneemt aan taaldiensten of je Frans oefent met andere Nederlandstaligen - je hebt jezelf waarschijnlijk dezelfde vraag gesteld: hoe lang duurt het voor een Nederlandse spreker Frans beheerst?

Of je nu in Suriname, België of Amsterdam bent, het leren van wereldtalen is een nog beter, efficiënter proces geworden, zelfs door online Nederlands naar Frans te vertalen.

Volgens het Francophone Observatory wordt de Franse taal nu gesproken door 421 miljoen mensen. Om dat in perspectief te plaatsen, Spaans heeft 451 miljoen sprekers en Arabisch heeft 402 miljoen. Een leuk feit dat misschien niet doorkomt in je Franse les, is dat het aantal Franstaligen naar verwachting de Spaanstaligen zal overtreffen rond 2022.

Of je nu geïnteresseerd bent in meer informatie over de invloed van plat Latijn, een gemiddeld Frans niveau nastreeft of gewoon een baan in Frankrijk wilt zoeken - Frans begrijpen is een krachtig hulpmiddel!

Leer Frans met behulp van podcasts
Luister naar Franse podcasts om je Frans te verbeteren ǀ Visualhunt - dennis

Het Aantal Uren dat Nodig is om Frans te Leren

Of je nu hebt geprobeerd naar talenscholen te gaan, momenteel een cursus Frans voor beginners volgt of deel uitmaakt van een Facebook-groep voor studenten Frans - het is onmogelijk om te weten hoeveel uren je nodig hebt om vloeiend Frans te spreken.

Zoals Franse leraren of een meertalige je echter zullen vertellen, is Frans een wereldtaal die een van de gemakkelijkste te leren is. Volgens een studie van het Amerikaanse Foreign Service Institute, of FSI, is de Romaanse taal een van de gemakkelijkste levende talen ter wereld om te leren.

Zoals bij alle taalprogramma's over de hele wereld, zijn de niveaus van de Franse taal vastgelegd in een kader dat door de Europese Unie is opgezet, bekend als de CEFRL voor Europese talen. Deze niveaus zijn niet alleen voor Nederlandstaligen, maar voor iedereen die zijn kennis van het Frans probeert te bepalen. Er zijn zes niveaus, variërend van de basis, A1, tot het niveau van het volledige vloeiend zijn, C2.

Het B2-niveau, een tussenstap die betekent dat je in staat bent om naar Franse audio te luisteren en jezelf gemakkelijk uit te drukken, zowel schriftelijk als mondeling, is het niveau dat normaal vereist is voor toegang tot openbare universiteiten voor een taalstudie of wiskunde en wetenschappen. Mondelinge expressie is vooral belangrijk op Franse universiteiten, wat betekent dat je moet werken aan het perfectioneren van je accent.

De FSI-studie heeft een aantal populaire levende talen in verschillende groepen gegroepeerd, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​geavanceerd kennisniveau te bereiken.

  • Groep 1, 24 tot 30 weken leren: Frans, Deens, Nederlands, Italiaans, Noors, Portugees, Roemeens, Spaans, Zweeds
  • Groep 2, 36 weken cursussen: Duits, Indonesisch, Maleis
  • Groep 3, 44 weken: Armeens, Tsjechisch, Farsi, Fins, Grieks, Hebreeuws, Hindi, Russisch
  • Groep 4, 88 weken: Arabisch, Chinees, Japans, Koreaans

Volgens deze gids kun je je misschien in het Frans redden door een paar Franse koffie podcasts uit te proberen of door te luisteren naar enkele moderne Franse radiokanalen - iets dat bijna onmogelijk te doen is met een taal als Mandarijn Chinees.

Als je echter naar de studie kijkt, als je meer wilt leren dan alleen basis grammaticaregels of Franse werkwoord- en syntaxisregels, moet je meer dan 480 uur inzetten. Het gebruik van een koffiepauze- of podcast-methode zou in theorie voldoende moeten zijn om je op een niveau A1 of zelfs A2 te krijgen.

Als je echter een geavanceerder niveau wilt bereiken, kun je overwegen om een ​​Franse les online of bij een taleninstituut te volgen. Volgens de studie beveelt de FSI aan om 600 tot 750 uur gedurende 24 tot 30 weken door te brengen om een ​​B2- of C1-niveau in het Frans te bereiken.

Dit is behoorlijk belangrijk, gezien het feit dat je als buitenlander in slechts 6 maanden een hoge mate van autonomie in een taal kunt bereiken!

Concluderend, om een ​​gemiddeld niveau te bereiken, moet je 48 dagen 10 uur per dag studeren - dat is wat sommigen eigenlijk kiezen.

Je moet dagelijks Frans oefenen
Hoe snel je Frans leert hangt af van hoeveel tijd je kunt investeren in je studie ǀ Visualhunt - ThroroughlyReviewed

Velen van ons hebben echter niet echt dat soort tijd om te reserveren voor taal - tenzij je Canadees-Frans bent en waarschijnlijk het grootste deel van je dag toch doorbrengt met oefenen. Hier zijn enkele tips over wat je kunt verwachten om op je reis vloeiend te worden.

Ontdek hier de beste Franse lessen in Nederland. Frans Cursus Amsterdam - neem lessen via Superprof. 

Wat zijn de Componenten bij het Leren van Frans?

Of je nu studeert via een taaluitwisseling, Franse lessen of gewoon door je taalgids te onthouden - het is duidelijk dat de hoeveelheid tijd die je besteedt aan leren een van de meest belangrijke factoren is bij taalverwerving.

Er zijn echter verschillende andere componenten waarmee je rekening moet houden wanneer je zowel Frans als een van de andere Romaanse talen studeert. Hieronder niet vermeld, maar te vinden in deze blog, is een prijsvergelijking tussen de verschillende soorten cursussen die je waarschijnlijk zult tegenkomen.

Wat is de Juiste Methode?

De methode waarmee je Frans leert, verschilt aanzienlijk van het soort leren dat je doet - of het nu via Duolingo is of via live, gemoedelijke Franse gesprekken met Fransen.

Voor de meeste mensen zal het volgen van cursussen Frans aan een universiteit of via privélessen met een Franse moedertaalspreker resulteren in een veel sneller begrip van de taal dan via zelfstudie methoden.

Van het doorlopen van de basis van het Franse alfabet tot het begrijpen van de complexe regels van Franse werkwoorden, heeft het volgen van een cursus Frans veel voordelen - de belangrijkste is regelmaat. Een Franse taalschool of -leraar begeleid je niet alleen naar het gewenste niveau Frans, of het nu Frans voor beginners of tweetaligheid is, maar het helpt je ook de Franse cultuur en geschiedenis te waarderen.

Het Studiekader in het Frans

Net als bij het bestuderen van een van de vele niet-officiële en officiële talen over de hele wereld, is het dagelijks oefenen van het Frans een noodzakelijke stap in de richting van het beheersen van de taalkunde van de taal.

Om dit te doen, is het belangrijk om je doelen vanaf het begin te definiëren. Als je doel een Franse stageplaats is om in het land te wonen en te werken, is de kans groot dat je waarschijnlijk een standaard Frans examen moet afleggen.

Lees Franse boeken
Gebruik boeken om je Franse leesvaardigheid te oefenen ǀ Visualhunt

De afkortingen voor deze tests zijn de DELF, DALF en de TCF, die niet allemaal dezelfde niveaus hebben. Om je hierop voor te bereiden, zou het ideale kader zijn om onder een intensief programma te studeren.

Als je op zoek bent naar gratis Franse taalbronnen, zijn er tal van Franse online opties: Campus France, Le Point du FLE, Bonjour de France en de Alliance Française. Gelukkig hoef je geen meester in het Frans te zijn om toegang te krijgen tot deze sites.

Cursus Frans - vind lessen via Superprof. 

Geheugen

Frans leren, zoals met alle talen, vereist enige geheugenvaardigheden. De aanbevolen manier om de Franse woordenschat te leren, is door de woorden die je wilt leren op te splitsen in waar ze betrekking op hebben. Voor woordenschatwoorden over de horecasector moet je bijvoorbeeld specifieke woordenschat leren, zoals de woorden voor hotel, restaurant, bardienst, gebouw, toerisme, enzovoort.

Het leren van woordenschat gaat niet alleen over het onthouden, maar ook over de frequentie waarmee je deze woorden leert - een les in de trant van de zin ‘gebruik het of verlies het’.

Een studie van Harry P. Bahrick concludeerde dat mensen die een taal hadden gestudeerd, zonder te oefenen 60% van hun woordenschat vergaten in de 3 jaar nadat ze waren gestopt met het actief leren ervan.

Frans leren online - klik hier!

Wonen in Frankrijk om Franstalig te Worden

Hoewel een cursus Frans je misschien over de Franse uitspraak of het Franse gesprek leert, is er geen taalcursus die je beter kan leren - of het nu online Frans is of via een privédocent Frans - dan je eigen oren.

Halverwege de jaren zestig ontwikkelde taalkundige en neuroloog Eric Lenneberg een belangrijke taaltheorie die stelde dat het verkrijgen van een moedertaal accent in een taal na de puberteit onmogelijk is als iemand zijn hele leven uitsluitend door hun moedertaal is omringd.

Meer in het algemeen staat dit bekend als synaptische pruning - een proces waarbij je hersenen de informatieve banden kwijtraken die het tot dan niet gebruikte.

Hoewel dit misschien een somber beeld lijkt voor diegenen die perfect Frans willen leren als volwassene, is een Frans onderdompeling programma wellicht in jouw belang. Hoewel het leren van een nieuwe taal altijd stressvol is, kunnen taalcursussen soms in strijd zijn met zelfs de meest flexibele schema's - een moedertaalspreker worden door intensieve lessen Frans is zeer effectief.

De Frans taal leer je best door onderdompeling
Om gratis Franse lessen te krijgen, verhuis je gewoon naar een Franse stad ǀ Visualhunt

Terwijl het verwerven van je tweede taal kan worden bereikt via beginners- en middelbaar niveau cursussen, waar je taalvaardigheden zullen worden verfijnd door te leren over de Franse taal en cultuur – kun je ook overwegen naar Frankrijk te verhuizen. Of het nu als student, door stage of een andere professionele gelegenheid is - je leert dagelijks nieuwe woorden en zinnen, gewoon als het resultaat van het leven daar.

Als je Frans wilt leren terwijl je ergens woont waar je nog steeds je moedertaal kunt spreken, zijn er veel opties om Frans te leren in Nederland. Van docenten op onze website tot universiteiten in Nederland - je reis om het Frans te beheersen hoeft niet morgen te beginnen.

Need a Frans teacher?

Did you like this article?

0 vote(s)
Laden...

Joep