Of je nu Frans als vreemde taal leert door middel van 'gratis lessen' van je Franse vrienden, online deelneemt aan taallessen of je Frans oefent met andere Nederlanders - je hebt jezelf waarschijnlijk toch de vraag gesteld: hoe lang duurt het voor een Nederlandse spreker de Franse taal beheerst?

Of je nu in Suriname, België of Amsterdam woont, het leren van wereldtalen én het Frans is gemakkelijker geworden door allerlei online mogelijkheden.

Volgens het Francophone Observatory wordt de Franse taal nu gesproken door 421 miljoen mensen. Om dat in perspectief te plaatsen: het Spaans heeft 451 miljoen sprekers in de wereld en het Arabisch heeft er 402 miljoen. Een leuk feit dat misschien niet aan de orde komt in je Franse les, is dat het aantal Franstaligen naar verwachting de Spaanstaligen rond 2022 zal overtreffen.

Of je nu geïnteresseerd bent in meer informatie over de invloed van het Latijn, een gemiddeld Frans niveau nastreeft of gewoon een baan in Frankrijk wilt zoeken - Frans leren en begrijpen kan je daarmee helpen.

Leer Frans met behulp van podcasts
Luister naar Franse podcasts om je Frans te verbeteren ǀ Visualhunt - dennis
De beste leraren Frans beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (8 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisa
5
5 (3 reviews)
Elisa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (8 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisa
5
5 (3 reviews)
Elisa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Het Aantal Uren dat Nodig is om Frans te Leren

Of je nu naar een taalschool gaat, een cursus Frans voor beginners volgt of deel uitmaakt van een Franse facebook-groep voor studenten - het is onmogelijk om te weten hoeveel uren je nodig hebt om vloeiend Frans te leren spreken.

In Brussel vind je de beste mix van beide talen tussen het Nederlands en het Frans. Typ cursus Frans Brussel in Superprof en vind je leraar naar je keuze.

Zoals Franse leraren of een meertaligen je echter zullen vertellen, is Frans een wereldtaal die een van de gemakkelijkste is om te leren. Volgens een studie van het Amerikaanse Foreign Service Institute (FSI), is de Romaanse taal een van de toegankelijkste levende talen ter wereld om te leren.

Zoals bij alle taalprogramma's over de hele wereld, zijn de niveaus van de Franse taal vastgelegd in een kader dat door de Europese Unie is vastgelegd, bekend als het Common European Framework of Reference. Deze niveaus zijn niet alleen voor Nederlandstaligen, maar voor iedereen die zijn kennis van het Frans wil bepalen. Er zijn zes niveaus, variërend van de basis, A1, tot het niveau van het volledige vloeiend zijn, C2.

Het B2-niveau, een tussenstap, betekent dat je in staat bent om naar Franse audio te luisteren en jezelf gemakkelijk uit te drukken, zowel schriftelijk als mondeling. Dit niveau wordt normaal vereist voor toegang tot openbare universiteiten, zoals een taalstudie of wiskunde en wetenschappen. Mondelinge expressie is vooral belangrijk op Franse universiteiten.

Het FSI heeft een aantal populaire levende talen in verschillende groepen ingedeeld, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​professioneel kennisniveau te bereiken.

  • Categorie I , 23 tot 24 weken leren: Bijvoorbeeld Frans, Deens, Nederlands, Italiaans, Noors, Portugees, Roemeens, Spaans, Zweeds;
  • Categorie II, 30 weken leren: Duits;
  • Categorie III, 36 weken leren: Indonesisch en Maleis en Swahili;
  • Categorie IV, 44 weken leren: Bijvoorbeeld Armeens, Tsjechisch, Farsi, Fins, Grieks, Hebreeuws, Hindi, Russisch;
  • Categorie V, 88 weken leren: Bijvoorbeeld Arabisch, Chinees, Japans, Koreaans.

Volgens dit instituut kun je je misschien in het Frans redden door een paar Franse podcasts te beluisteren of door te luisteren naar sommige moderne Franse radiozenders - maar zoiets is bijna onmogelijk te doen met een taal als Mandarijn Chinees.

Als je echter naar de cursussen kijkt, meer wilt leren dan alleen basis grammaticaregels of Franse werkwoord- en syntaxisregels, moet je meer dan 480 uur inzetten. Het gebruik van een koffiepauze of een podcast-methode zou in theorie voldoende moeten zijn om je op een niveau A1 of zelfs A2 te krijgen.

Als je echter een hoger niveau wilt bereiken, kan je overwegen om een cursus Frans online of bij een taleninstituut te volgen. Volgens de studie beveelt dit instituut aan om in 23 tot 24 weken 575 tot 600 uur met leren door te brengen om een ​​B2- of C1-niveau in het Frans te bereiken.

Dit is behoorlijk belangrijk, gezien het feit dat je als buitenlander in slechts zes maanden een hoge mate van autonomie in een taal kunt bereiken!

Concluderend, om een ​​gemiddeld niveau te bereiken, moet je 48 dagen 10 uur per dag studeren.

Je moet dagelijks Frans oefenen
Hoe snel je Frans leert hangt af van hoeveel tijd je kunt investeren in je studie ǀ Visualhunt - ThroroughlyReviewed

Velen van ons hebben echter niet deze vrije tijd om een vreemde taal te leren - tenzij je Canadees-Frans bent en waarschijnlijk het grootste deel van je dag toch doorbrengt met oefenen. Hier zijn enkele tips over wat je kunt verwachten op je reis om vloeiend te worden.

Wat zijn de Aspecten bij het Leren van Frans?

Of je nu studeert via een taaluitwisseling, Franse les volgt of gewoon door in je taalgids te bladeren - het is duidelijk dat de hoeveelheid tijd die je besteedt aan studeren een van de meest belangrijke factoren is bij het leren van een taal.

Er zijn echter verschillende andere aspecten waarmee je rekening moet houden wanneer je zowel Frans als een van de andere Romaanse talen studeert.

Wat is de Juiste Methode?

De methode waarop je Frans leert verschilt aanzienlijk van de manier waarop je dat doet - of je de taal online leert of in gemoedelijke Franse gesprekken met Fransen.

Voor de meeste mensen zal het volgen van cursussen Frans aan een universiteit of via privélessen met een Franse moedertaalspreker resulteren in een veel sneller begrip van de taal dan via zelfstudie methoden.

Van het doorlopen van de basis van het Franse alfabet tot het begrijpen van de complexe regels van Franse werkwoorden, heeft het volgen van een cursus Frans veel voordelen - de belangrijkste is regelmaat. Een Franse taalschool of -leraar begeleid je niet alleen naar het gewenste niveau Frans, of het nu Frans voor beginners of tweetaligheid is, maar het helpt je ook de Franse cultuur en geschiedenis te waarderen.

Het Studiekader in het Frans

Net als bij het bestuderen van een van de vele niet-officiële en officiële talen over de hele wereld, is het dagelijks oefenen van het Frans een noodzakelijke stap in de richting van het beheersen van de taal.

Om dit te doen, is het belangrijk om je doelen vanaf het begin te definiëren. Als je doel een Franse stageplaats is om in het land te wonen en te werken, is de kans groot dat je waarschijnlijk een standaard Frans examen moet afleggen.

Lees Franse boeken
Gebruik boeken om je Franse leesvaardigheid te oefenen ǀ Visualhunt

De afkortingen voor deze tests zijn de DELF, DALF en de TCF, die niet allemaal dezelfde niveaus hebben. Om je hierop voor te bereiden, zou je alvast een cursus Frans kunnen volgen.

Als je op zoek bent naar gratis Franse taalbronnen, zijn er tal van Franse online opties: Babbel, Duolingo, Bonjour de France en de Alliance Française. Gelukkig hoef je geen meester in het Frans te zijn om de inhoud te begrijpen.

Geheugen

Frans leren, zoals met alle talen, vereist enige geheugenvaardigheden. De handigste manier om de Franse woordenschat te leren, is door de woorden die je wilt leren op te splitsen in waar ze betrekking op hebben. Voor woordenschatwoorden over de horecasector moet je bijvoorbeeld specifieke woordenschat leren, zoals de woorden voor hotel, restaurant, bardienst, gebouw, toerisme, enzovoort.

Het leren van woordenschat gaat niet alleen over het onthouden, maar ook over de frequentie waarmee je deze woorden leert - een les in de trant van de zin ‘use it or lose it’.

Een studie van Harry P. Bahrick concludeerde dat mensen die een taal hadden gestudeerd, in drie jaar zestig procent van hun woordenschat vergaten, nadat ze waren gestopt met het actief leren ervan.

Wat kun je buiten je leerboeken Frans doen om de Franse taal te leren:

Lees Franse boeken. Maak het jezelf niet te moeilijk en begin met het lezen van kinderboeken, voor jezelf in het diepe gooit met Proust. Een Leuk kinderboek is bijvoorbeeld Le Petit Prince van van de Franse gevechtspiloot Antoine de Saint-Exupéry. Als je toch dingen niet begrijpt, dan kun je er altijd de Nederlandse vertaling naast leggen.

Kijk naar Franse films, desnoods met de Nederlandse ondertiteling. De volgende Frans films zijn zeker de moeite waard om te kijken:

  • Intouchables (2011);
  •  Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001);
  • Ibrahim (2020).

Kook met Franse recepten. Maak eens een lekkere coq au vin!

Speel Franse spelletjes! Kijk eens op spelletjesplein.nl/Frans.

Er zijn heel veel leuke manieren om je Frans up-to-date te houden.

Wonen in Frankrijk om Franstalig te Worden

Hoewel een cursus Frans je misschien over de Franse uitspraak of het Franse gesprek leert, is er geen taalcursus die je beter kan leren - of het nu online Frans is of via een privédocent Frans - dan met je eigen oren.

Halverwege de jaren zestig ontwikkelde taalkundige en neuroloog Eric Lenneberg een belangrijke taaltheorie die stelde dat het verkrijgen van een moedertaal accent na de puberteit onmogelijk is, wanneer iemand zijn hele leven uitsluitend door zijn moedertaal is omringd.

Meer in het algemeen staat dit bekend als synaptische pruning - een proces waarbij je hersenen de informatieve banden kwijtraken die het tot dan toe niet gebruikte.

Hoewel dit misschien een somber beeld lijkt voor diegenen die perfect Frans willen leren als volwassene, is een intensieve cursus Frans Antwerpen bijvoorbeeld, wellicht iets voor jou. Hoewel het leren van een nieuwe taal altijd inspannend is, kunnen taalcursussen soms in strijd zijn met zelfs de meest flexibele schema's - een moedertaalspreker worden door intensieve lessen Frans te volgen is zeer effectief.

De Frans taal leer je best door onderdompeling
Om gratis Franse lessen te krijgen, verhuis je gewoon naar een Franse stad ǀ Visualhunt

Terwijl het verwerven van je tweede taal kan worden bereikt door het volgen van cursussen op beginners - en middelbaar niveau, waar je taalvaardigheden zullen verbeteren en je leert over de taal zelf en de cultuur  – kun je ook overwegen naar Frankrijk te verhuizen. Of je nu als student, voor een stage of voor een andere professionele reden naar Frankrijk gaat- je leert dagelijks nieuwe woorden en zinnen, gewoon als het resultaat omdat je daar bent.

Als je Frans wilt leren terwijl je ergens woont waar je nog steeds je moedertaal kunt spreken, zijn er veel opties om Frans te leren in Nederland. Van docenten Frans op de Superprof website tot universiteiten in Nederland - je verhuizing naar Frankrijk om te taal te leren hoeft zeker niet morgen te beginnen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep