“Leren is het enige dat de geest nooit uitput, nooit vreest en nooit spijt heeft.”

Deze uitspraak van Leonardo da Vinci is waar, maar houdt deze ook stand? Er zijn heel veel onderzoeken gedaan naar de factoren die het leren van een tweede taal beïnvloeden. De uitkomst is dat de persoonlijkheid van de leerling een grote rol speelt . Er is aangetoond dat meer angstige leerlingen langzamer vorderen. Tegelijkertijd is de angst om taalfouten te maken een van de meest voorkomende zorgen van taalleerlingen die een cursus Frans volgen of die vloeiend proberen te worden.

Iedereen weet dat we in de middelbare scholen in Vlaanderen allemaal een aantal uren Franse les per week krijgen. Dit is voor de meeste mensen echter niet genoeg om een goede basis van de taal te krijgen. Toch zijn er heel wat mensen die de taal graag willen spreken! 

Dit komt doordat de Franse taal voor veel mensen een stuk mooier klinkt dan het Nederlands. Het Frans maakt alles een stuk romantischer en de gesprekken kunnen ineens een stuk mysterieuzer klinken. 

Doordat er zoveel vraag is naar Franse lessen, vind je ook een hele hoop opties waar je gebruik van kan maken. Maar hoe maak je nu een keuze uit het grote aanbod dat je krijgt? 

Iedereen kan een andere reden hebben om Frans te willen leren, je hebt ook andere tijdlijnen voor verschillende mensen. Jij wilt bijvoorbeeld in een jaar vloeiend Frans kunnen spreken, maar er zijn ook mensen die dit binnen enkele maanden willen doen. 

Typ bijvoorbeeld Frans leren Antwerpen op het internet en je zal tal van mogelijkheden terug vinden om bijles Frans te krijgen.

De beste leraren Frans beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (10 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (3 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (10 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (3 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom is het Frans zo populair in Vlaanderen

Er is veel vraag naar Franse cursussen in Vlaanderen. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom dat er zoveel mensen toch een cursus Frans willen volgen. Iedereen heeft hier een andere reden voor, de een heeft familie in Wallonië wonen de andere gaat vaak op vakantie naar Frankrijk en anderen willen dan weer Frans leren spreken omdat er zo een 220 miljoen andere mensen Franstalig zijn! 

Het Frans is ook de tweede officiële taal van België het is dus bijna een must dat je een basiskennis van deze taal hebt zodat je met vrijwel alle inwoners kunt communiceren! 

Waar kan je Franse les volgen in Vlaanderen
In Vlaanderen heb je verschillende locaties waar je terecht kan voor cursussen Frans!

Voordelen van het Frans 

Je hebt ook een hele hoop voordelen die je hebt wanneer je Frans kan spreken. Kan je niet meteen raden wat deze voordelen kunnen zijn? Geen probleem, we hebben er een paar voor je opgelijst

  • Je kan je verstaanbaar maken in 36 verschillende landen
  • De kansen op een baan worden groter

Je kan je verstaanbaar maken in 36 landen 

Over heel de wereld heb je verschillende landen waar ze Frans spreken. Dit betekend dus ook dat wanneer jij de Franse taal beheerst je mensen in deze landen kan verstaan en deel kunt nemen aan een conversatie! Dit is vooral handig wanneer je op vakantie gaat. 

Je hebt meer kans op een baan. 

Omdat België een land is waar ze Frans als officiële taal hebben is het voor veel bedrijven een must dat je de taal ook beheerst. Dit komt doordat er tussen de consumenten of klanten van verschillende bedrijven ook een groot aantal Franstalige klanten tussen zitten. Het is dus een must dat het personeel deze klanten ook kan helpen. 

Frans kan je niet alleen helpen met een baan in het Waalse deel of voor een bedrijf met Franse klanten. Je hebt ook ineens kans op banen in verschillende landen! Perfect voor de mensen die graag in een ander deel van de wereld willen wonen! 

Institut Français

Deze taalschool vertaalt zich in het Frans Instituut en geeft niet alleen les sinds 1910, maar heeft ook locaties in Vlaanderen. De eerste stap bij het vinden van een soort taalcursus moet zijn om te beslissen op welk type niveau je je wilt voorbereiden.

Gelukkig volgen alle taalscholen die je waarschijnlijk zult tegenkomen, inclusief het Institut Français, het Common European Framework of Reference for Languages ​​of CEFR. In Vlaanderen bekent als het Europees Referentie Kader (ERK). Het ERK verdeelt taalverwerving in drie niveaus, elk met twee eigen sub-niveaus, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen degenen die zich nog meer op hun gemak voelen in hun moedertaal, en degenen die het volledige gebruik van werkwoorden en grammaticale vaardigheden beheersen.

Aan de andere kant kun je ook kiezen op basis van het type instelling waarin je je waarschijnlijk bevindt. Bijvoorbeeld: algemeen Frans, professioneel Frans, voorbereiding op examens in de Franse taal en meer. Hiermee kun je nieuwe woorden leren die horen bij de scenario's waarin je je waarschijnlijk bevindt - bijvoorbeeld op de universiteit, op stage of bij vrienden.

Wanneer je beslist welke lessen je wilt volgen, moet je ook het soort schema bepalen dat je wilt volgen. Je hebt de mogelijkheid om wekelijkse cursussen, individuele cursussen, groepscursussen te volgen of deel te nemen aan een intensief programma.

Hoewel de algemene inschrijvingsprijs voor lessen aan het Institut Français kan beginnen bij € 94,-, kan deze variëren, afhankelijk van de frequentie en hoe lang je je wilt aanmelden. Vervolgens kun je kiezen uit een aantal verschillende schema's:

  • Groepscursussen
  • Privélessen
  • Online cursussen

Afhankelijk van wie je bent, kunnen deze prijzen duur lijken. Als je je bijvoorbeeld op dezelfde dag inschrijft voor twee, 30 uur durende cursusschema's, krijgt je een prijs van ongeveer € 681,- aangeboden.

Wanneer je in Vlaanderen Franse lessen volgt, worden de lessen meestal ingedeeld op basis van de informatie van het Europees referentie kader. Deze deelt de taal op in 4 grote richtgraden. Het is dan aan de organisaties om deze nog verder op te delen en de lesplannen aan de hand hiervan op te stellen! 

Bijles Frans gezocht? Je bent niet alleen die op zoek is naar privéles Frans. Frans behoort tot één van de populairste vak bij Superprof.

Franse lessen in Vlaanderen

Veel mensen denken dat ze helemaal naar Frankrijk moeten gaan om de taal echt te leren. Maar aangezien het Frans een officiële taal van België is hoef je eigenlijk niet verder te gaan dan een stad in de buurt! 

Zo kan je als student van de middelbare school voor een studierichting kiezen waar je extra Franse lessen krijgt. Dit is een goede voorbereiding op een verdere studie in het Frans, wanneer je les wilt volgen op een universiteit bijvoorbeeld. 

Voor de volwassenen die graag Frans willen leren of hun Franse kennis willen opfrissen zijn er ook meer dan genoeg opties. Zowel voor beginners als gevorderde heb je over heel Vlaanderen opties om de taal bij te leren!  

Doordat er zo veel vraag naar de cursussen is, kunnen de prijzen van deze cursussen hoog oplopen. Verschillende organisaties hebben andere prijzen en het is vaak moeilijk om hier een goed overzicht van te krijgen! 

Frankrijk bestaat niet alleen uit taal, maar ook uit cultuur
Leren over de Franse cultuur betekent ook het begrijpen van beroemde historische plaatsen ǀ Visualhunt - hsivonen

Prijzenlijst van FLE-cursussen op Superprof

Of het nu leraren zijn, gecertificeerde docenten, afgestudeerden van hogescholen van het ministerie van de Franse nationale onderwijssector, of zelfs alleen studenten en moedertaalsprekers die in Vlaanderen wonen - Superprof  biedt een brede selectie van vertrouwde docenten.

Frans leren kan klinken als een brede leercategorie, daarom kiezen veel docenten op de site ervoor om zich te specialiseren in een bepaald niveau van lesgeven. Terwijl sommige leraren taalcursussen zullen geven in die zin dat ze je de gesprek- en taalvaardigheden proberen te leren die nodig zijn om gestandaardiseerde examens te halen, zullen anderen erop gericht zijn je nieuwe Franse woordenschat te leren of je op het niveau van een moedertaalspreker te krijgen.

Je hebt altijd boeken nodig bij het leren van een vreemde taal
De prijzen tussen een talenschool en een privé docent verschillen ǀ Visualhunt

Zoals we het eerder al gezegd hebben, zijn er een hele hoop verschillen tussen de prijzen van de cursussen Frans. Ook ligt het eraan waar in Vlaanderen je een cursus Frans volgt. 

Zo kan je bij het Centrum voor volwassenenonderwijs in Antwerpen terecht voor verschillende cursussen Frans. Ze organiseren zowel cursussen voor beginners als voor gevorderden. 

De taal wordt opgedeeld in 4 verschillende delen en elk deel heeft een eigen A en B onderverdeling. Voor de beginners zal het eerste niveau, zowel A als B €90 euro kosten. Je hebt ook de optie om beide delen in een cursus te volgen. De prijs van deze cursus bedraagt €180 Euro. 

Voor de andere modules betaal je telkens €180 euro. Dit kan uiteindelijk toch een heel groot bedrag worden. Voor iemand die alle modules wilt doen en van beginner tot het meest gevorderde niveau de cursussen van het CVO volgt zal de totale kost €1800 euro zijn. Per module zal je ook nog een klein bedrag moeten betalen voor het lesmateriaal. 

Deze prijzen zijn ongeveer hetzelfde voor alle centra voor volwassenenonderwijs die je in Vlaanderen kan vinden.

In Leuven zijn kan je bijvoorbeeld terecht voor een intensieve cursus voor het leren van Frans, deze cursus kost €105 per niveau dat je zou willen volgen en je moet dan nog eens €22 betalen om het cursusmateriaal te ontvangen. 

De eerstejaarsstudenten die aan de UCLL gaan een opleiding lager onderwijs gaan studeren kunnen hier terecht voor een zomercursus Frans! De kostprijs van deze cursus is €52,50 en dan nog eens €7 voor het cursusmateriaal! 

Deze opties zijn perfect voor de mensen die graag in een groep willen studeren of die nieuwe sociale contacten willen leggen. Maar dit is niet altijd voor iedereen weggelegd. Bijvoorbeeld de mensen die een afwisselend schema hebben, zullen niet iedere week op hetzelfde moment tijd hebben voor een Franse les. 

Voor deze mensen zijn privé lessen de beste oplossing. Dit is voor veel mensen vaak een duurdere oplossing, maar je krijgt ook een heleboel voordelen die je niet krijgt bij het volgen van lessen in een grotere groep. 

Een van de voordelen die je met privéles ervaart is dat je 100% van de aandacht van de leerkracht krijgt. Ook worden de lessen volledig gepersonaliseerd op jouw niveau! 

De docenten op Superprof geven niet alleen een-op-een cursussen, maar geven ook cursus Frans online.

Superprof

Voor privé lessen kan je altijd terecht op het online platform van Superprof. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende leerkrachten terug die je kunnen helpen met je Frans vaardigheden.

Elke privé leerkracht die zijn of haar diensten via Superprof aanbiedt heeft ervaring in het vak en willen graag hun passie voor het vak met jou delen. 

Indien je je niet zo makkelijk kan verplaatsen is er ook geen enkel probleem, de leerkrachten die hun diensten via superprof aanbieden hebben vaak ervaring met lessen geven via diensten zoals Skype en Zoom. 

Aangezien een privé leerkracht zijn of haar eigen tarieven bepaald hangt is er een verschil in de prijs per uur van leerkracht tot leerkracht. De prijzen per uur liggen tussen de €11 en de €35

Het is dus belangrijk dat je op voorhand weet hoeveel je bereid bent om te betalen. Een ander belangrijk punt is dat je een goede connectie hebt met de privé leerkracht. Daarom geven de meeste proffen op Superprof, de eerste les gratis. Deze les wordt dan gebruikt als kennismakingsles en als evaluatiemoment om je niveau van Frans te kunnen bepalen. 

Zoals je al kan zien zijn er een hele hoop opties wanneer het aankomt op het studeren van Frans. Je moet dus op voorhand goed bepalen wat je uit een cursus wilt halen en op welke manier je dit wilt doen. Als je namelijk geen tijd hebt door de week, kan je niet veel doen bij een taalcursus die door de week georganiseerd wordt. 

De universiteit van Leiden heeft een talencentrum
Op de universiteiten kun je Frans studeren, maar er is ook een talencentrum ǀ Visualhunt - Can Pac Swire

Als je meer wilt weten over hoe je aan de slag kunt, raadpleeg je deze blog.

Waar wacht je op? Commencez-aujourd'hui!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep