Veel Vlamingen willen in het algemeen meer Frans leren. Niet alleen omdat de taal de tweede officiële taal van België is maar ook gewoon omdat de taal en de cultuur er rond hen interesseert. Ben jij klaar om ook een cursus Frans te volgen?

Ben je op zoek naar gratis cursussen Frans, Franse bronnen online? Misschien ben je wel op zoek naar waar je de beste Franse lessen in Vlaanderen of in het buitenland kunt vinden. Deze blog kan je als een gids gebruiken bij het vinden van de beste taalcursussen die je zou kunnen volgen. Het moment is aangebroken om je Frans te oefenen, gebruik te maken van de diensten die je ter beschikking hebt en door middel van het behalen van verschillende niveaus in het Frans de cultuur en taal beter te gaan begrijpen! 

Zoek op wat je wilt weten in het Frans
Leer hoe je je favoriete zinnen zegt in het Frans ǀ Pixabay - geralt
De beste leraren Frans beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (10 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (7 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (4 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ibtissam
5
5 (4 reviews)
Ibtissam
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (10 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (7 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (4 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ibtissam
5
5 (4 reviews)
Ibtissam
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Frans Leren Spreken: Zo Lang Doe Je Erover

Iedereen, ongeacht of je Mandarijn Chinees of een van de vele Europese talen leert, heeft zichzelf deze vraag gesteld. Hoewel het altijd onmogelijk is om precies te zeggen hoe lang het duurt voordat Nederlandstaligen perfect Frans begrijpen en spreken, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat Frans als vreemde taal eigenlijk een van de gemakkelijkste ter wereld is om te leren.

Zo is er een studie van Het “Foreign Service Institute” waarin het studeren van verschillende talen in vier grote groepen opgedeeld . Elk van deze groepen duidde een bepaalde moeilijkheidsgraad aan. Waarbij de eerste groep de makkelijkste vreemde talen zijn om te leren en de vierde groep de moeilijkere talen zijn.

Het moderne Frans werd in deze studie in de eerste groep geplaatst. Dit betekend dat het gemiddeld 24 tot 30 weken duurt voordat je een geavanceerd niveau van kennis in de Franse taal behaalt. 

Een handige tip om zelf sneller vooruit te gaan met het leren van Frans: Luister in je lunchpauzes of in je koffiepauze naar een podcast in het Frans. Doordat je jezelf omringt met de taal neem je er al sneller dingen van op. 

Als je je opties wilt verkennen en een Frans les wilt volgen door te luisteren naar een Franse podcast koffiepauze, is het heel goed mogelijk om snel vooruitgang te boeken in een korte tijd.

Als je echter een gemiddeld niveau wilt bereiken, heb je tussen de 600 en 750 uur oefening nodig - wat moeilijk is om alleen te doen. Hoewel gratis lessen geweldig zijn, kan het ook helpen om een ​​regelmatig schema van betaalde lessen te hebben. Hier zijn enkele van de gemeenschappelijke kenmerken waar je op moet letten bij het uitkiezen van de bijvoorbeeld bijles Frans in Gent bijvoorbeeld die bij je past:

  • Methodes: Op welke manier geven ze de woordenschat, werkwoord- en grammaticaregels?
  • Doel: Wat is het doel van de cursus? Je hebt cursussen die bedoeld zijn voor mensen die enkel Frans willen spreken op vakantie, maar er bestaan ook cursussen voor mensen die Frans moeten spreken in verschillende bedrijven.
  • Stimulatie: Zijn de lessen interessant genoeg om je aandacht erbij te houden en zetten deze je aan om zelf de Franse woordenschat in te oefenen?
Frans leren kost tijd
Hoe goed je wordt in de Franse taal, hangt af van hoeveel tijd je eraan besteedt ǀ Pixabay - joepio

Hoeveel Kost het Om Frans Te Leren Praten?

Doordat het de tweede officiële taal van ons land is, is er een grote vraag van de Vlamingen naar Frans cursussen. 

Het is belangrijk dat je op voorhand een realistisch beeld van de kosten hebt, anders kan het prijskaartje als een echte verrassing binnenkomen. Wil je vloeiend Frans leren spreken? Dan zal je hier waarschijnlijk toch wel wat geld voor moeten neerleggen. 

We geven je nu een aantal mogelijkheden die je in Vlaanderen hebt om Franse cursussen te volgen. 

Leren in Vlaanderen

Als je nog jong genoeg bent, kan je terecht op de meeste middelbare scholen. In Vlaanderen is het verplicht om een bepaald aantal uren franse les te krijgen per week. 

Een van de meest bekende taalscholen in de wereld is “Alliance Française”. Deze organisatie heeft verschillende vestigingen die je kan terugvinden in Vlaanderen! 

Over heel Vlaanderen vind je ook verschillende volwassenenonderwijs Centra’s. Deze organisaties voorzien verschillende cursussen Frans. Je kan hier zowel als beginner, maar ook als gevorderde terecht. 

Voor iemand die nog absoluut geen Frans kennis heeft zal het bij deze organisaties ongeveer een €1800 kosten om zonder moeite of beperkingen vloeiend Frans te kunnen spreken.

De prijs van de cursussen, evenals de duur, variëren van stad tot stad. In grote steden, bijvoorbeeld, begint een cursus van vijf weken met dagen van één tot drie uur bij ongeveer € 153,-. Deze opfriscursus op gemiddeld niveau is perfect voor diegenen die hun vaardigheden in Franse werkwoorden, cultuur en het luisteren naar Franse audio willen beheersen.

Franse Lessen via Superprof

Met veel docenten beschikbaar in Vlaanderen, zal het vinden van een Franse docent eenvoudig zijn - het bepalen van je doelen kost echter meer tijd. Vanwege het brede scala aan docenten - van de Franse leraar die door de staat is gecertificeerd tot moedertaalsprekers die in Vlaanderen wonen - moet je beslissen welke methode je verkiest.

Als je als doel hebt om tijdens je studie meer te weten te komen over de Romaanse talen, kan een converserende Franse docent je helpen om je een basisniveau van het Frans te geven. Als je van plan bent om een onderzoek in het Frans te gaan doen, kan je best les krijgen van een gecertificeerde leerkracht.

Online Frans leren  - klik hier!

Frans Leren aan de Universiteit

De verschillende universiteiten in Vlaanderen hebben meestal ook geweldige centra voor talen. De cursussen die je hier kan volgen, geven je de mogelijkheid om een intensief programma te volgen gegeven door ervaren docenten en proffen!

Een aantal universiteiten in Nederland hebben een talencentrum
De universiteit van Brugge heeft ook een talencentrum ǀ Visualhunt - jemasmith

Wat Voor een Niveau Frans heb je Nodig om in Frankrijk te Kunnen Leven?

Volgens de reguliere psychologie doorlopen mensen twee snoeiprocessen tijdens hun kinder- en puberjaren. Synaptische pruning komt, zoals het bekend is, in principe neer op het verwijderen van informatie die nog niet eerder is gebruikt.

Hierdoor worden veel mensen in cursussen Frans voor beginners ontmoedigd - het is zeker moeilijker om een ​​niveau van tweetaligheid te bereiken als volwassene. Zoals de Fransen je echter zullen vertellen, kunnen veel buitenlanders die ze zien komen wonen in Frankrijk, hun taalgids in slechts zes maanden van hun bestaan ​​weggooien.

De reden kan worden gevonden in het feit dat mensen veel meer kans hebben om een ​​nieuwe taal te verwerven wanneer ze er constant mee omringd worden. Om deze reden zijn Franse onderdompeling programma's zeer populair en zijn het de moeite waard om te bekijken als je serieus in een andere taal vloeiend wilt worden.

Wanneer je jezelf omringt met een taal, zal je deze uiteindelijk vanzelf gaan begrijpen. De mensen zullen doorhebben dat je nog niet vloeiend Frans spreekt en zullen daarom ook meer naar voorwerpen en dingen wijzen voordat ze een woord zeggen. Het verstaan van de taal wordt dus een stuk gemakkelijker totdat je uiteindelijk een conversatie tussen Franse personen kan volgen 

Het enige dat je zelf nog moet doen, is durven spreken! Wanneer je gedwongen wordt om iedere dag Frans te spreken zal je er in het begin veel moeite mee hebben, maar na verloop van tijd zal dit steeds makkelijker en makkelijker worden. Als je er maar lang genoeg blijft wonen, en voldoende oefent, zal je uiteindelijk vloeiend Frans spreken!  

Een manier waarop je naar Frankrijk kunt gaan om Frans te leren, is deelnemen aan een taaluitwisseling. Dit kan gebeuren door een gastgezin te vinden, dat jou op hun eigendom in Frankrijk wil huisvesten of door een werk-uitwisselingsprogramma.

Dit is een ideale positie voor mensen die met een beperkt budget in Frankrijk willen verblijven of bereid zijn te werken in ruil voor onderdak.

Een andere manier om naar Frankrijk te verhuizen is door te zoeken naar professionele en stagemogelijkheden. Veel Franse bedrijven willen Nederlandstaligen inhuren die internationale ervaring hebben.

Als je veel meer onder de knie hebt dan het Franse alfabet en de Franse werkwoorden en met andere woorden al behoorlijk geavanceerd bent in de taal, kun je ook overwegen om als student naar Frankrijk te verhuizen.

Cursus Frans - vind je lessen via Superprof.

Welk Type Visum heb je Nodig?

Soms heb je een visum nodig
Als je niet in de EU woont heb je waarschijnlijk een visum nodig om naar Frankrijk te gaan ǀ Visualhunt

Als je geïnteresseerd bent om naar Frankrijk te verhuizen om de taal te leren, is de kans groot dat je waarschijnlijk een visum nodig hebt om in het land te kunnen blijven wonen. Als je deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte, hoef je geen speciale werkvergunningen te krijgen om te verhuizen en te werken in Frankrijk.

Meestal hebben alle andere landen echter een Frans visum nodig, tenzij je slechts voor een kort verblijf in Frankrijk bent. Een kort verblijf wordt gedefinieerd als 90 dagen, waarbij iets langer dan dat wordt geclassificeerd als een visum voor lang verblijf. Er zijn twee hoofdtypen van visa waarvoor je in aanmerking kunt komen:

  • Lang verblijf visum of ‘titre de sejour’ (VLS-TS);
  • Werk- en reisvisum.

Houd er rekening mee dat slechts 15 landen in aanmerking komen voor het werk- en reisvisum.

Op Deze Manier Perfectioneer Je Je Franse Accent

Een cursus Frans die je in Vlaanderen kan volgen kan je de woordenschat en de uitspraak van bepaalde klanken bijleren, maar er bestaat bijna geen betere manier om het Franse accent te leren dan door conversaties te houden met Franse moedertaal sprekers. 

Tijdens je taalcursus, of het nu op een talenschool of via een cursus Frans online is, kun je de basis van de Franse uitspraak leren. Het goede is dat je als buitenlander niet echt van je accent hoeft af te komen en dat je in geen geval onder druk moet komen te staan.

Zoals iedereen weet die Franse cursussen heeft gevolgd, streven veel mensen er echter nog steeds naar om hun idee van een Frans accent te bereiken. Hoewel er geen standaard Frans accent is, omdat het van regio tot regio varieert, kan het worden onderverdeeld in drie hoofdcomponenten:

  • Uitspraak van fonemen;
  • Speciale Franse karakters;
  • Intonatie.

In het Frans heb je heel wat letters en karakters die we in het Nederlands niet hebben, denk maar aan de ‘ç’. Deze klank wordt uitgesproken als een soort ‘s’ denk hierbij maar aan het Franse woord “Garçon” ook wel uitgesproken als “Garson” 

Ook zijn er een heleboel accenten die de klanken van normale klinkers en medeklinkers aanpassen. Deze zal je helaas van buiten moeten leren! 

Naast deze componenten zijn er ook een aantal klanken die je moet leren om het Franse accent te behalen. Voor Nederlands Sprekende mensen zijn dit vaak de moeilijkste dingen om te leren. 

De letter ‘e’ is de eerste klank waar je waarschijnlijk moeite mee gaat hebben. De uitspraak van deze letter hangt namelijk volledig van het woord af. Na verloop van tijd zal je dit aanvoelen wanneer je welke klank gaat moeten gebruiken, maar in het begin ga je dit van buiten moeten leren. 

De tweede klank is de letter ‘r’ - Deze klank verschilt met het Nederlands doordat er een ander deel van je mond wordt gebruikt. In het Nederlands gebruiken we dit deel om de letter ‘k’ uit te spreken

De derde en laatste klank kan je zelfs niet horen. Dit komt doordat er in de Franse woordenschat een hele hoop woorden zijn die “Stille” letters hebben. Dit betekent dat je de letters niet uitspreekt! Deze letters kan je zowel in het midden als op het einde van woorden terug vinden! 

Begin vandaag nog met het verbeteren van je accent door deze geluiden te oefenen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!