Heb je altijd al willen leren koken of klagen mensen vaak dat je eten niet genoeg smaak heeft? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan ben je aangekomen bij de perfecte blog! Je kan deze blog namelijk als gids gebruiken bij je zoektocht naar de kooklessen die het beste bij jou passen.

We moeten allemaal wel eens koken in ons leven en het is handig als we dan ook iets heerlijks kunnen klaarmaken. Iedere topchef is op hetzelfde niveau als jou begonnen. Het enige verschil? Ze hebben waarschijnlijk enorm veel lessen en cursussen gevolgd.

Kom er in deze blog achter waar je privé kooklessen in Gent kan volgen!

Wil jij je vrienden en familie versteld doen staan de volgende keer dat ze jou vragen om te koken? Of wil je misschien zelf een carrière als kok volgen? Dan zijn kooklessen je eerste tussenstop! Er bestaan veel verschillende soorten kooklessen. Zo kan je als beginner vaak een eenvoudige introductie cursus volgen waarbij je zelf basisgerechten leert maken zoals eenvoudige sauzen of soepen.

Wanneer je de basis eenmaal onder de knie hebt zijn er ook een heel aantal cursussen om je vaardigheden verder uit te breiden. Zo kan je bijvoorbeeld de keukens van verschillende landen ontdekken en leren werken met nieuwe ingrediënten.

Veel mensen denken dat kooklessen een verspilling van tijd zijn, maar het tegendeel is waar. Voor veel mensen is het juist hun hobby. In plaats van de normale saaie alledaagse maaltijden voor te schotelen aan hun gezin, kunnen de mensen die kooklessen volgen vaak ook zeer lekkere en toch gezonde maaltijden creëren. Ook is leren koken een handige vaardigheid die je voor de rest van je leven kan gebruiken, je zult namelijk altijd wel eten nodig hebben.

Wanneer je een koksopleiding gevolgd hebt, kan je bijna bij elk restaurant beginnen als chef!

De beste leraren Koken beschikbaar
Kyle
Kyle
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thibault
Thibault
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kim
Kim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liese
Liese
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniela
Daniela
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kyle
Kyle
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thibault
Thibault
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kim
Kim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liese
Liese
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniela
Daniela
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kan je leren koken?

Wil jij jezelf versteld doen staan met de gerechten die je kan klaarmaken met zelfs de meest eenvoudige ingrediënten? Of wil je proeven wat verschillende culturen je te bieden hebben? Dan kan je in Antwerpen bij de volgende organisaties terecht voor het volgen van kooklessen.

Cursisten proeven van eigen gemaakt gerecht
Wanneer je in een groep leert koken, werk je vaak met anderen samen. Bron: Unsplash, Credit: Edgar

Bien-cuit

Bij deze organisatie kan je als groep terecht om enkele kooklessen te volgen. Ook kan je bij deze organisatie terecht voor het volgen van een workshop. De workshops worden gegeven in groepjes van ongeveer 15 personen. De organisatie heeft niet echt een planning: wanneer je je inschrijft als individu zal je een tijdje moeten wachten totdat er ongeveer 15 mensen zich hebben ingeschreven.

Wil je als bedrijfsuitje een kookworkshop volgen? Dan kan je deze organisatie contacteren om een thema van het eten en een datum af te spreken.

Wil jij graag kooklessen in Leuven volgen? Dan kan je best even onze blog lezen.

Food for Foodies

Deze organisatie heeft een heel uitgebreid aanbod aan verschillende kookcursussen en workshops waar je deel aan kan nemen! Zo hebben ze verschillende workshops die over verschillende keukens in de wereld gaan.

Dit bedrijf organiseert verschillende kookworkshops en wandelingen. Je vraagt je nu misschien af wat een wandeling inhoudt: Tijdens zo een wandeling ga je naar een bepaalde winkel die producten aanbiedt in een bepaald wereld thema. Bijvoorbeeld je gaat Italiaans koken, dan zul je een Italiaanse winkel bezoeken. Na deze wandeling zul je samen koken en samen de creaties opeten.

Mensen genieten van zelfgemaakte hapjes
Meestal mag je de dingen die je tijdens je kooklessen maakt ook meteen proeven! Bron: Unsplash, Credit: Kelsey

De kookworkshops worden volledig in het atelier gegeven, je leert hier verschillende nieuwe recepten en nieuwe keukens kennen. Zo kan je bijvoorbeeld een workshop volgen waar je de Libanese keuken gaat ontdekken. De prijs die je gemiddeld per cursus betaald is €58 tot €65.

Centrum voor volwassenenonderwijs Antwerpen

Mensen die volledig nieuw zijn tot het koken en die graag wat willen leren, kunnen vast en zeker terecht. Je krijgt bij deze organisatie 1 avond per 2 weken kookles en je zult altijd samenwerken met 1 andere student. Nadat je deze cursus hebt afgerond zijn er ook nog verschillende andere cursussen die je kan volgen bij deze organisatie.

Leren koken is zeer populair onder de volwassenen, kom er in deze blog achter waar je kan kook lessen in Mechelen kan volgen.

Zo zijn er cursussen om gezond te leren koken, of je kan kooklessen volgen waarbij je verschillende keukens in de wereld leert kennen. Indien je deze cursussen wilt volgen moet je eerst de basiscursus gevolgd hebben of eerst slagen voor een toelatingsproef bij een van de modules voor gevorderden. Per module die je volgt betaal je in totaal €120 maar je moet dan nog €10 per les bij rekenen voor de ingrediënten die je meebrengt!

LesOdettes

Bij deze organisatie kan je terecht voor verschillende soorten kookworkshops. Je leert hier werken met verschillende planten die je niet in een alledaags gerecht zou gebruiken. Je kan bij deze organisatie kiezen tussen lange en korte workshops.

Of misschien zou je wel kooklessen in Brugge willen volgen!

Kinderen zijn aan het koken
Kooklessen zijn er voor jong en oud! Je kan je kinderen dus ook hun dromen en passie laten volgen. Bron: Unsplash, Credit: Annie

Zo kan je bijvoorbeeld een lessenreeks Wildpluk volgen. Dit is een jaaropleiding waarbij je doorheen het jaar op zoek gaat naar verschillende eetbare wilde planten. Je leert in deze cursus hoe hier vroeger gebruik van werd gemaakt in de keuken en voor medicijnen. Ook zul je met deze wilde planten leren koken. De lessenreeks bestaat uit 10 verschillende lessen waarbij je €95 per les moet betalen!

Je kan ook een workshop volgen waar je 5 verschillende dingen leert maken. Zo kan je je eigen ketchup, mosterd en chimichurri leren maken! Om deze workshop te volgen moet je €85 betalen.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende organisaties waar je lessen kunt volgen in een groep. Maar meestal is het niet mogelijk om een grotere groep in te schrijven voor deze lessen. Andere mensen vinden het soms ook leuker om een-op-een kooklessen te volgen. Behoor jij tot een van de bovenstaande mensen of groepen? Dan zijn privélessen waarschijnlijk meer weggelegd voor jou!

Privé kooklessen volgen in Antwerpen

Heb je ervoor gekozen dat je liever individueel lessen volgt, of wil je lessen volgen met een privé groep? Dan heb je in Antwerpen ook een aantal verschillende organisaties waarbij je kan leren koken.

Fatima’s kookatelier

Bij Fatima’s kookatelier kan je doorheen het hele jaar je inschrijven voor een workshop in het arabisch, meer bepaald marokkaans eten. Je leert hier in een speciaal ingerichte keuken op een leuke en speelse manier de arabische keuken kennen! Dit is handig voor mensen die graag met de familie een nieuwe keuken leren ontdekken of voor een teambuilding oefening.

Ontdek hier waar je privé kooklessen in Aalst kan volgen.

Food For Foodies

Bij deze organisatie kan je zowel voor normale kooklessen terecht als voor het boeken van privé evenementen. Zo kan je aan teambuilding doen met je collega’s of lekker leren koken met vrienden of familie. Een voordeel van deze organisatie is dat ze ook verschillende workshops voorzien voor kinderen. De kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen maken en krijgen hier dan de juiste begeleiding bij. Ook kan er op aanvraag een kookworkshop gegeven worden die rekening houdt met eventuele kinderen die samen met de volwassenen zullen leren koken.

Vrouw leert man om een gerecht te maken
Door privé kooklessen te volgen zul je de gerechten en technieken sneller onder de knie krijgen. Bron: Unsplash, Credit: Jason

Om meer informatie te krijgen over de prijs van deze evenementen of workshops zal je zelf contact moeten opnemen met de organisatie. De prijs ligt namelijk aan het aantal personen, het thema van de kooklessen.

Superprof

Volg je veel liever individuele lessen of wil je leren koken op een efficiënte manier? Dan is het online platform van Superprof de perfecte plaats voor jou. Je geeft je regio in waar je de kooklessen wilt volgen en je kan kiezen voor welke keuken je lessen wilt volgen. Zodra je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die aan jouw voorwaarden voldoen.

De privé docenten die hun diensten aanbieden via Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven en willen jou helpen om de kneepjes van het koken te leren!

De eerste les die je volgt zal in de meeste gevallen gratis zijn, je leert de privé leerkracht in deze les kennen en de docent zal dan vragen stellen over jouw doelen en verwachtingen van de kooklessen.

Het handige aan het volgen van privélessen via Superprof is dat je je eigen lessen kan inplannen. De enige persoon waar je rekening mee moet houden is de leerkracht. Dit is vooral handig voor mensen met een wisselend werkschema die toch kooklessen  willen volgen!

Een ander voordeel aan het volgen van privé kooklessen is dat je alle aandacht van je docent zal krijgen. Dit betekent dus ook dat je meer vragen kunt stellen over bepaalde werkwijzen en de recepten die gebruikt worden.

De prijs die je over het algemeen per uur betaald voor een kookles met een privé leerkracht van superprof ligt tussen de €15 en de €25 in. Vindt vandaag dus nog een leerkracht die bij jou past.

Apprentus

Een vergelijkbaar platform waar je op terecht kan om privé kooklessen te volgen is het platform van Apprentus. Hier geef je ook je regio in en je geeft aan dat je kooklessen wilt volgen. Het enige dat je nog moet doen is contact opnemen met je docent en je eerste les inplannen!

Woon je ergens anders in Vlaanderen? Dan lees je in deze blog waar je lessen koken in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

4,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!