Woon jij in de buurt van Brugge, en zijn je kookkunsten niet echt optimaal? Zou je hier graag verandering in willen brengen en een echt culinair genie willen worden? Dan hebben we voor jou de oplossing: kooklessen!

Ontdek in deze blog waar je kooklessen in Antwerpen kan volgen.

Voor veel mensen zijn kooklessen een enorme tijdverspilling, maar deze mensen eten vaak ook dezelfde maaltijden of kiezen ervoor om magnetronmaaltijden klaar te maken. Koken is echter een vaardigheid die iedereen in zijn leven kan gebruiken, we hebben namelijk allemaal eten nodig.

In plaats van saaie gerechten aan je gezin voor te schotelen, kan je door het volgen van een aantal lessen eenvoudige maar toch zeer smakelijke gerechten maken met de ingrediënten die je thuis al hebt liggen.

We hebben de meeste ingrediënten vaak al thuis liggen, het enige wat we nog moeten doen is leren welke ingrediënten goed bij elkaar passen.

Vaak is het leren koken gewoon weten op welk moment je welke smaken moet toevoegen en welke smaken goed bij elkaar passen. Ben jij benieuwd wat jij kan klaarmaken na een aantal kooklessen? Kom er dan in deze blog achter waar je deze lessen in de buurt van Brugge kan volgen!

Vrouw maakt eten klaar
Wanneer je kooklessen volgt, leer je de technieken om groenten te snijden en om vlees gerechten te bereiden. Bron: Unsplash, Credit: Conscious Design
De beste leraren Koken beschikbaar
Kyle
Kyle
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thibault
Thibault
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kim
Kim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liese
Liese
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniela
Daniela
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kyle
Kyle
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thibault
Thibault
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kim
Kim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liese
Liese
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniela
Daniela
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Kooklessen volgen in de buurt van Brugge

Ben jij opzoek naar verschillende kooklessen of kookworkshops waar je kan leren om meer variëteit in je keuken te brengen? Woon je in de buurt van Brugge? Dan kan je bij de volgende organisaties terecht.

Lees hier waar je lessen koken in Gent kan volgen.

Fox Flambé

Iedereen die graag wilt leren koken in Brugge, kan bij deze organisatie terecht. Van een complete beginner tot een echte hobby kok, er zijn workshops voor iedereen! De organisatie voorziet verschillende workshops over verschillende soorten gerechten waar je je voor kan inschrijven.

Zo heb je voor beginners bijvoorbeeld een workshop over eenpansgerechten. Hierbij maak je het volledige gerecht klaar in 1 pan. Deze workshop is een 3 uur lange workshop en om deel te nemen moet je €65 betalen. Je hebt ook kooklessen voor beginners en liefhebbers die graag een nieuwe keuken ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld een workshop Thais koken volgen voor €75.

Voor de echte hobbykoks zijn er ook een aantal cursussen. Deze cursussen zijn niet bedoeld voor iemand die nog nooit gekookt heeft. Zo kan je de workshop “Kok Au Vin” volgen voor €110. Je leert in deze workshop 4 verschillende dingen klaarmaken: Een hapje, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Zo kan je dus je hele gezin of familie versteld doen staan met je uitgebreide menu!

Koks maken verschillende gerechten
Tijdens verschillende kookworkshops zul je een aantal gerechten leren maken. Na de les krijg je tijd om deze te proeven! Bron: Unsplash, Credit: Fabrizio Magoni

Er zijn ook verschillende lessenreeksen beschikbaar waarbij je verschillende workshops volgt. Deze zijn meestal voor alle niveaus. Zo kan je een reeks patisserie volgen. Deze reeks bestaat uit 5 verschillende workshops en kost in totaal €425. Voor de mensen die een echte meester van het vlees willen worden is er ook nog de lessenreeks van 5 verschillende workshops waar je alles over vlees leert. Deze workshop duurt iedere keer 4 uur en de reeks kost in totaal €500 voor de 5 workshops.

Het handige aan de workshops bij deze organisatie is dat je zelf helemaal geen materiaal moet meebrengen. Alles in aanwezig en alle prijzen zijn inclusief BTW.

Patrick De Groote

Bij deze organisatie kan je ook terecht voor het volgen van verschillende kookworkshops. Je kan je online inschrijven via mail. Bij deze organisaties kan iedereen terecht, beginners hobby koks en echte professionals. Je leert in de workshops nieuwe en originele gerechten klaarmaken.

Elke workshop bestaat namelijk uit een bepaald thema en je zal er de volgende dingen leren maken:

  • Aperitief met hapjes
  • Voorgerecht,
  • Hoofdschotel
  • Dessert

De prijs die je per workshop betaald is €46 per persoon, dit is met uitzondering van de workshop omtrent feestmenu's. Om deel te nemen aan de workshops die feestmenu’s behandelen moet je €52 per persoon betalen.

Je hebt bij deze organisatie verschillende keukens waar je uit kan kiezen. Zo kan je je bijvoorbeeld inschrijven voor een workshops over de typische Spaanse keuken of misschien zegt de cursus Pittig Marokkaans je wel iets meer. Ook kan je je inschrijven voor eenvoudige dingen zoals Streetfood wat je in verschillende landen in de wereld kan vinden.

In de prijs die je betaald krijg je alle spullen die je gaat gebruiken en je mag op het einde van de les je eigen creaties opeten. Drank kan je aankopen op de locatie zelf. Het enige wat je zelf nog moet meebrengen is een keukenschort.

Lees deze blog en kom erachter waar je terecht kan voor kooklessen in Aalst.

SNT Brugge

Bij het centrum voor volwassenenonderwijs SNT in Brugge kan je terecht voor het volgen van een officiële cursus koken. Er zijn cursussen voorzien voor alle niveaus. Zo kunnen beginners terecht bij de module “koken beginners”. Hiervoor betaal je in totaal €183 om deel te kunnen nemen aan deze lessen. Je leert in deze lessen de basistechnieken van het koken.

Mensen die al het een en het ander in de keuken kunnen klaarmaken kunnen terecht in de cursus voor gevorderden. In deze cursus leer je werken met seizoensgebonden ingrediënten en je leert hoe je smaken uit verschillende landen kan verwerken in je dagelijkse maaltijden. Om deel te kunnen nemen aan deze lessen heb je een beetje voorkennis nodig en moet je €198 in totaal betalen!

Voor de mensen die op een trendy manier willen leren koken kunnen hiervoor ook bij SNT terecht! Om de cursus culinair en trendy te volgen moet je €213 betalen! Iedereen vanaf 16 jaar oud is welkom in deze module.

Kok maakt eten in restaurant
Door kooklessen te volgen kan je een carrière als kok starten! Bron: Unsplash, Credit: Stefan C. Asafti

Avansa VZW

Voor iedereen die graag een nieuwe manier van koken wilt ontdekken of die graag op een vegetarische manier wilt leren koken kan zeker en vast terecht bij Avansa in Brugge. Zo kan je bijvoorbeeld een workshop vegetarisch broodbeleg, sauzen en dip sauzen volgen. Om deze workshop te volgen betaal je €64. Je kan er ook voor kiezen om iets meer te betalen voor een solidariteitsprijs. Zo betaal jij een deeltje voor iemand die het niet zo breed heeft en maak je het mogelijk voor de organisatie om deze cursus te blijven geven!

Privé kooklessen in Brugge

Wil je een leuke namiddag met je collega’s of vrienden organiseren? Of volg je liever een-op-een kooklessen ? Dan heb je in Brugge ook verschillende opties waar je terecht kan voor het volgen van deze privé kooklessen.

Kokirina

Voor iedereen die graag wilt leren koken met een grote groep kan terecht bij kokirina in Brugge. Je hebt hier verschillende workshops die je kan volgen.

Je kan uit verschillende workshops kiezen, zo heb je de middag workshops die slechts 3 uur in totaal duren. Hier kan je terecht met een groep van minimaal 10 personen en maximaal 32 personen. Zo kan je bijvoorbeeld een workshop “choco is a gogo”  volgen voor €52 per persoon. Perfect voor een grote vriendengroep met een lichte verslaving aan chocolade!

Je hebt ook de optie om een iets langer durende workshop te volgen. Deze worden op de website als halve dag menu’s aangeboden. Deze workshops duren ongeveer 4 uur en je kan hierna ook nog wat natafelen. De langere workshops vereisen ook grotere groepen. Zo heb je voor de meeste langer workshops minimaal 12 deelnemers nodig. De gemiddelde prijs die je per halve dag workshop betaald is €79 per persoon. Deze zijn vooral handig voor bedrijven die hun medewerkers graag aan teambuilding willen laten doen.

Privé kooklessen volgen kan je op verschillende plaatsen doen. Wil jij graag kooklessen in Leuven volgen? Dan kan je best even onze blog lezen.

Apprentus

Wil je een privé leerkracht vinden die je in jouw buurt leert koken? Dan kan je deze vinden op het online platform van Apprentus. Je geeft hier je locatie in en welke keukens je graag zou willen leren. Hierna krijg je dan een lijst te zien met alle leerkrachten die er aan jouw voorwaarden voldoen. Het enige wat je hierna nog te doen staat is het inplannen van je eerste kookles!

Privé leerkracht leert man koken
Privé kooklessen worden meestal bij jou thuis gegeven. Bron: Unsplash, Credit: Soroush Karimi

Superprof

Iedereen die graag in een kleine groep of een-op-een kooklessen wilt volgen kan terecht op het online platform van Superprof. Hier geef je ook je regio in en welke soort lessen je graag zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je alle leerkrachten te zien die jou kunnen helpen.

Op zoek naar kooklessen? Voor privé kooklessen in Mechelen kan je zeker terecht.

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring met het geven van kooklessen. Ze zullen je op een enthousiaste manier de kneepjes van het vak proberen bij te brengen.

Wanneer je eens niet naar de les kan komen, kan de leerkracht ook tot bij jou komen. Als dit ook niet gaat, kan je de kookles vaak ook online volgen via diensten zoals Skype of Zoom.

In de eerste les, die door veel proffen via Superprof gratis aangeboden worden, zal de leerkracht vragen in welk thema je wilt leren koken en wat je huidige vaardigheden in de keuken op dat moment zijn. Zodra ze dit weten kunnen ze namelijk enkele gerechten of menu’s voorbereiden voor de lessen die daarop volgen!

Het grootste voordeel aan privé kooklessen is dat je deze zelf kan inplannen. Je kiest zelf wanneer je vrij hebt en je plant je lessen in op afspraak met je privé leerkracht. Dit is vooral handig voor mensen met een vaak afwisselend werkschema die toch een hobby zoals koken willen opnemen.

Over het algemeen betaal je voor een privé kookles ongeveer €20 per uur. Je moet dan wel vaak nog je eigen ingrediënten kopen.

Waar wacht je nog op? Vindt vandaag nog een privé leerkracht die bij jouw in de buurt kooklessen kan geven!

Ben je opzoek naar een kookcursus in Vlaanderen? Lees dan in deze blog waar je hiervoor overal terecht kan!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!