Heb jij er altijd al van gedroomd om een kok te worden, of wil je graag je eigen restaurant openen? Misschien ben je wel gewoon op zoek naar wat extra hulp om je alledaagse maaltijden wat interessanter te maken? Woon je in de buurt van Mechelen? Dan is dit de perfecte blog voor jou!

We zijn namelijk met het team van Superprof op zoek gegaan naar de oplossing voor de bovenstaande problemen, en deze oplossing hebben we gevonden: kooklessen!

Iedereen kookt wel eens een maaltijd in zijn of haar leven, maar vaak is het dan niet meer dan wat aardappelen, vlees en smaakloze groenten. De keuze om eten te laten bezorgen  of naar de frituur om de hoek te gaan is in dit geval zeer verleidelijk.

Ontdek in deze blog waar je kooklessen in Antwerpen kan volgen.

Echter kan je door een aantal kooklessen te volgen, toch al het een en het ander klaarmaken. Zo zijn er veel verschillende workshops en cursussen waar je deel aan kan nemen en waar je leert koken met ingrediënten die je normaal gezien al thuis hebt liggen.

Gerechten in pannen
Kooklessen helpen je om je dagdagelijkse gerechten een stuk aantrekkelijker te maken. Zo krijg je ook plezier om te koken aangezien het resultaat zo lekker is! Bron: Unsplash, Credit: Cooker King

Woon je in Gent? Lees dan zeker hier waar je lessen koken in Gent kan volgen.

In Mechelen heb je ook de optie om een serieuze koksopleiding te volgen. Dit is vooral aangeraden voor mensen die graag een restaurant willen openen of die een carrière als chef willen volgen.

Hebben we je overtuigd om ook een kookcursus te volgen? Kom er in de rest van deze blog dan achter waar in Mechelen je hiervoor terecht kan.

De beste leraren Koken beschikbaar
Kyle
Kyle
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thibault
Thibault
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kim
Kim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liese
Liese
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniela
Daniela
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kyle
Kyle
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thibault
Thibault
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kim
Kim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liese
Liese
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniela
Daniela
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Kooklessen volgen in de buurt van Mechelen

Woon je in de buurt van Mechelen en zou je graag kooklessen willen volgen? Dan kan je eens een kijkje nemen bij een van de volgende organisaties. Er zijn kookcursussen voor alle verschillende keukens en niveaus. Zo zijn er cursussen voor beginners en voor gevorderden waarin je gerechten van over heel de wereld leert maken.

Kookcursussen zijn tegenwoordig zeer populair. Kom er in deze blog achter waar je privé kooklessen in Brugge kan volgen.

Benodigdheden van bepaalde gerechten
Om te lekker te kunnen koken moet je vaak niet eens naar de winkel, je moet enkel weten welke smaken samen gaan en hoe je deze het beste tot uiting laat komen. Bron: Unsplash, Credit: Todd Quackenbush

LBC

Iedereen die in de buurt van Mechelen graag wilt leren koken kan terecht bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC. Hier heb je een kookcursus die iedereen kan volgen. Om het makkelijk te houden heeft de organisatie er daarom voor gekozen om de cursus “Koken voor iedereen” te noemen. In deze cursus leer je de basis van het koken en leer je snelle maar toch ook lekkere gerechten maken met zeer eenvoudige ingrediënten en kooktechnieken.

Voor de mensen die een effectieve carrière willen starten in het koken, bijvoorbeeld als je kok of hulpkok wilt worden, zijn er ook een aantal cursussen voorzien. Zo kan je de Start to Cook lessenreeks volgen. Hier komen verschillende modules aan bod die bij de opleiding kok/hulpkok ook aan bod zullen komen. Enkele van deze modules zijn:

  • Warme/koude keuken
  • Dagschotels van vlees, gevogelte of vis
  • Nagerechten en hotel desserts
  • Streekgerechten
  • visgerechten
  • Vleesgerechten.

Voor elke module die je succesvol aflegt krijg je een officieel erkend certificaat. Om deel te kunnen nemen aan deze modules moet je minstens 16 jaar oud zijn of 15 jaar oud met 2 jaar secundair onderwijs.

Voor enkele modules heb je wel voorkennis nodig: Zo moet je de module “Basis koken” kennen voordat je de volgende modules kan volgen:

  • lekker voor alledag
  • Trendy koken
  • Gastvrij koken

Elke module duurt in totaal 40 of 80 lestijden en je zult ongeveer €1,5 per lestijd aan inschrijfgeld moeten betalen. Dit betekent dat je dus per opleiding van 40 lestijden €60 betaald en voor een opleiding van 80 lestijden €120 betaald.

Dit is dus de perfecte locatie voor iedereen die graag nieuwe gerechten wilt leren maken, maar ook voor mensen terwijl ze nieuwe mensen leren kennen, maar ook voor mensen die er een echte carrière mee willen starten!

Zjatte en Taloere

De mensen die graag zouden willen leren koken kunnen in Mechelen zeker terecht bij de organisatie Zjatte en Taloere. Deze organisatie voorziet verschillende kookworkshops die over een heel aantal onderwerpen gaan. Zo heb je bijvoorbeeld een workshop waarbij je verse pasta leert maken. In deze cursus leer je je eigen pastadeeg te maken, kneden en uit te rollen tot linguine of tagliatelle. De pasta die je zelf maakt zal hierna bereid worden met 2 verschillende winterse sauzen zodat je je eigen creaties ook meteen kan proeven. Om deze cursus te volgen betaal je €65 per persoon. In deze prijs zitten de ingrediënten en een glaasje prosecco voor bij het eten inbegrepen.

Mensen die kooklessen volgen hebben vaak wekelijks iets om naar uit te kijken en kunnen hun hobby hun hele leven lang uitoefenen.

De mensen die liever een nieuwe keuken ontdekken kunnen ook zeker terecht bij Zjatte en Taloere, zo organiseren ze ook een kookworkshop die helemaal gaat over de indische keuken. Hier leer je hoe je een indische feestmaaltijd moet maken. Om deel te kunnen nemen aan deze kookworkshop betaal je €67 per persoon. Als je in Mechelen iets nieuws wilt leren koken, dan is Zjatte en Taloere de plaats voor jou.

Lees deze blog en kom erachter waar je terecht kan voor kooklessen in Aalst.

Verschillende mannen die koken
Tijdens een groepsles koken, leer je vaak verschillende dingen zoals een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht maken. Dit kan je dan gebruiken om je vrienden en familie verstelt te doen staan. Bron: Unsplash, Credit: Jesson Mata

Ann Labordery

Bij deze organisatie kan je terecht voor het volgen van cursussen met verschillende andere mensen. De organisatie voorziet verschillende workshops voor veel verschillende soorten gerechten. Je kan bijvoorbeeld een workshop volgen om een feestmenu te maken. Wanneer je deze cursus zou willen volgen moet je €60 per persoon betalen. In de workshop leer je een voorgerecht, een soep, een hoofdgerecht en een dessert maken.

Andere workshops die je kan volgen bij deze organisatie zijn: Ovenschotels, 6 gangen, brunch “hartig en Zoet” en nog veel meer.

Zoals je al ziet zijn er veel verschillende opties en workshops die je kan volgen in Mechelen. Maar er zijn ook mensen die een workshop willen volgen in een private groep of die liever een op een kooklessen willen volgen. Tijdens deze lessen leer je nieuwe mensen kennen en je leert hoe je heerlijke gerechten kan klaarmaken.

Privélessen koken volgen in Mechelen

In Mechelen kan je bij een aantal verschillende organisaties terecht om een interessante kookworkshop te volgen. Deze workshops kunnen vaak gepland worden bij jouw thuis, op de werkvloer of ergens centraal zodat iedereen er gemakkelijk kan geraken. Deze workshops zijn bedoeld voor private groepen of voor een-op-een kooklessen.

Delicatesse Boetiek

Woon je in Mechelen maar heb je altijd al eens de Marokkaanse keuken willen ontdekken? Dan kan je met een groep van 10 deelnemers terecht bij de delicatesse boetiek. De workshop wordt op een soepele manier gegeven en iedereen kan op zijn of haar eigen tempo volgen. Tijdens de workshop leer je om 2 verschillende tajines klaar te maken. Een zoet zoute tajine en een Kefta tajine. Natuurlijk wordt er ook nog een voorgerecht en een dessert klaargemaakt tijdens de workshop.

De prijs die je per persoon moet betalen om deze workshop te volgen is €45 exclusief btw. De ingrediënten, begeleiding en de materialen zijn wel inbegrepen!

Wil jij graag kooklessen in Leuven volgen? Dan kan je best even onze blog lezen.

Voor de mensen die graag in een kleinere groep willen leren koken of die liever een-op-een kooklessen willen volgen kunnen in Mechelen ook nog op verschillende plaatsen terecht!

Vrouw leert man om te koken
Privé kooklessen worden vaak op een ontspannen manier gegeven worden. Daarom is dit voor veel mensen de beste optie. Bron: Unsplash, Credit: Becca Tapert

Privé kooklessen via Superprof

Via het online platform van Superprof kan je op een eenvoudige en snelle manier een nieuwe privé leerkracht vinden die jou kan leren koken. Er zijn leerkrachten voor beginners en voor gevorderden en je kan kiezen uit verschillende keukens die je wilt leren.

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring en willen graag op een gezellige en enthousiaste manier jou de kneepjes van het vak bijbrengen. Je kan ervoor kiezen om zelf lessen te volgen bij je leerkracht thuis of bij jou thuis. Indien je dan eens niet naar de les kan komen is er nog altijd de optie om de les via diensten zoals Skype of Zoom te houden.

Het enige wat je moet doen om je leerkracht te vinden is de regio waar je lessen wilt volgen, Mechelen dus, opgeven en aangeven wat voor soort kooklessen je graag zou willen leren. Je krijgt dan een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt de lessen die jij wilt volgen kunnen geven. Het grootste voordeel aan lessen volgen met een prof via Superprof is dat je de lessen volledig zelf kan inplannen. De enige persoon waar je rekening mee moet houden is de leerkracht. Voor de rest plan je alles in volgens je eigen agenda. Dit is vooral handig voor mensen die een afwisselend werkschema hebben en die dus niet iedere week op dezelfde momenten vrij kunnen hebben.

De prijs die je gemiddeld betaald per uur kookles ligt tussen de €15 en de €25 in. Hier moet je vaak wel nog je eigen ingrediënten voor gaan halen. Begin vandaag nog met de kooklessen via Superprof!

Woon je ergens anders in Vlaanderen? Dan lees je in deze blog waar je lessen koken in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!