Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen restaurant te openen? Misschien wil je wel aan de slag als Kok in een restaurant? Ben je je eigen keuken kookkunsten moe en wil je nieuwe gerechten leren maken? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. We hebben het vandaag namelijk over alle mogelijke organisaties in Leuven waarbij je kooklessen en kookworkshops kan volgen.

Koken is een vaardigheid die iedereen eigenlijk onder de knie zou moeten hebben. Maar er zijn veel mensen die niet goed kunnen koken en die er daarom voor kiezen om een magnetronmaaltijd te kopen. Voor deze mensen hebben we de oplossing gevonden: Kooklessen.

Ontdek in deze blog waar je privé kooklessen in Antwerpen kan volgen.

Je hoeft geen jaren kooklessen te volgen om goed te leren koken. Je kan namelijk deelnemen aan een aantal verschillende kookworkshops waar je verschillende gerechten leert maken. Deze kookworkshops maken vaak gebruik van ingrediënten die je makkelijk in een winkel kan vinden of die je thuis al hebt liggen. Voor de mensen die effectief een carrière willen starten als hulpkok of als chef, kunnen in Leuven ook terecht voor het volgen van kooklessen. Deze lessen zullen dan wel over verschillende maanden gegeven worden.

Hebben we je kunnen overtuigen om ook te leren koken, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kan? Dan kom je in het volgende deel van de blog meer te weten over de verschillende organisaties die actief zijn in Leuven en waar jij je kan inschrijven om kooklessen te volgen.

Persoon Kookt in een pan
Wanneer je kooklessen volgt zul je al snel merken dat het toevoegen van verschillende ingrediënten al een heel verschil maakt in de smaak van je "alledaagse" gerechten. Bron: Unsplash, Credit: Vitor Monthay
De beste leraren Koken beschikbaar
Kyle
Kyle
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thibault
Thibault
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kim
Kim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liese
Liese
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniela
Daniela
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kyle
Kyle
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thibault
Thibault
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kim
Kim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (1 reviews)
Bram
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liese
Liese
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniela
Daniela
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Workshops koken en kooklessen in de buurt van Leuven

Zou je graag samen met andere chefs of hobbykoks nieuwe gerechten willen leren maken? Dan zijn groepslessen de beste optie voor je. Hier heb je in Leuven ook verschillende organisaties voor.

Koken in een groep is voor veel mensen een leuke manier om een nieuwe vaardigheid op te doen terwijl ze sociaal contact hebben.

Colruyt Group Academy

Iedereen in Vlaanderen kent de Colruyt wel, maar wist je dat je naast het winkelen hier ook terecht kan voor het leren klaarmaken van allerlei soorten gerechten? Bij de Colruyt Group academy kan iedereen terecht voor het volgen van verschillende kooklessen. Zo heb je bijvoorbeeld een les waarbij je comfortfood, van wintergroenten, leert maken. Maar je hebt ook verschillende andere lessen waar je je voor kan inschrijven. Enkele lessen uit het aanbod van deze organisatie zijn:

  • De braziliaanse keuken, hier leer je klassieke Zuid Amerikaanse gerechten maken met onder andere het Braziliaans gerecht Moqueca.
  • Hotdogs Deluxe: De naam zegt het hier al zelf. In deze workshop leer je je normale saaie hotdogs omtoveren tot een originele en deluxe versie

Ook zijn er verschillende workshops waar je verschillende materialen leert gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld een cursus “Met de Wok op reis” Hier leer je verschillende gerechten van over de hele wereld maken, het enige wat deze gerechten echt gemeen hebben is dat ze allemaal in een wok klaargemaakt worden.

Over het algemeen zul je €38 moeten betalen om een van deze kookworkshops te volgen. Er zijn echter ook een aantal workshops waar je meer of minder voor moet betalen. Zo betaal je voor digitale cursussen, die je thuis kan volgen, slechts €24.

Er zijn ook een heel aantal verschillende workshops waar je kinderen deel aan kunnen nemen. Het hele gezin kan dus meedoen!

Persoon maakt deeg
In sommige workshops maak je alles zelf, zo zijn er workshops waar je je eigen pasta deeg leert maken voordat je aan je effectieve gerecht begint. Bron: Unsplash, Credit: Anton

Dishcover

Deze organisatie voorziet door het jaar heen meer dan 30 verschillende kookworkshops waar iedereen terecht kan. De thema’s van de workshops zijn zeer divers, maar je kan er wel op voorhand al achter komen.

Zo heb je bijvoorbeeld een sushi workshop waar je zelf sushi leert rollen. Ook zul je meer te weten komen over de oorsprong van susi en welke verschillende vormen van sushi er allemaal zijn. Je kan ervoor kiezen om je alleen in te schrijven of om je met een vriend(in) of collega in te schrijven. De prijs die je moet betalen om aan deze workshop deel te nemen bedraagt €65 per persoon.

Of misschien zou je wel kooklessen in Brugge willen volgen!

De prijs van elke workshop die je bij deze organisatie kan doen hangt af van workshop tot workshop. Zo betaal je voor de workshop “bakken” €60 per persoon.

Centrum voor Volwassenenonderwijs Volt

Bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs Volt in Leuven kan je terecht voor het volgen van verschillende officiële kooklessen. Hier kunnen mensen van alle verschillende niveaus terecht. Zo organiseert het bedrijf een module voor echte beginners “Basis koken”, hier leer je enkel de basis van het koken en je wordt geïntroduceerd tot de verschillende basistechnieken die je zeker onder de knie moet hebben om lekkere gerechten te kunnen maken. Voor de mensen die al iets meer ervaring in de keuken hebben zijn er ook een aantal opleidingen. Zo kan je bijvoorbeeld een module “alternatief koken” volgen waarin je niet alledaagse gerechten leert maken, je kan er ook voor kiezen om op een trendy manier te leren koken!

EVA

Bij deze organisatie kan iedereen terecht om vegetarische gerechten te leren maken. Voor €25 per persoon kun je deelnemen aan de kookworkshops. Hier krijg je dan waar je de producten kan vinden in de supermarkt en verschillende tips om zelf deze gerechten thuis te kunnen maken.

Vrouw knipt verse kruiden
In de groepslessen krijg je meestall alle ingrediënten ter beschikking. Zo kan je vaak de hoeveelheid kruiden van bepaalde planten zelf gaan plukken. Bron: Unsplash Credit: Tina Dawson

Kookworkshops zijn tegenwoordig zeer populair.

Kom er in deze blog achter waar je privé kooklessen in Gent kan volgen!

Deze opties zijn handig voor mensen die graag in een grotere groep nieuwe dingen leren. Zo leren ze nieuwe mensen kennen terwijl ze ook nog eens nieuwe vaardigheden opdoen. Vaak worden deze lessen ook wekelijks ingepland. Dit is handig voor iedereen die een vast werkschema heeft, zij kunnen dit namelijk gewoon toevoegen aan hun agenda!

Privélessen koken in Leuven

Wil je graag een kookworkshop volgen met een grotere private groep zoals een verjaardag feestje of een teambuilding uitje? Dan kan je in Leuven bij de volgende organisaties terecht.

Dishcover

We hebben het eerder in deze blog al gehad over deze organisatie, je kan hier namelijk terecht voor verschillende open kookworkshops. Je kan er echter ook voor kiezen om samen met een groep vrienden of met je collega’s een kookworkshop te volgen.

Deze organisatie heeft verschillende assortimenten zoals kookworkshops aan huis en teambuilding kookworkshops.

Ontdek hier waar je privé kooklessen in Aalst kan volgen.

Leuven Events

Bij deze organisatie kun je online een kookworkshop boeken. Voor deze kookworkshops heb je minimaal 10 deelnemers nodig, dit is dus perfect als teambuilding of perfect voor een leuke avond met je vriendengroep. De workshop zal ongeveer 3 uur duren. Tijdens deze workshop zul je verschillende gerechten leren klaarmaken.

Er zijn veel verschillende kookworkshops waar je uit kan kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een sushi workshop, een workshop waarin je Indische gerechten leert klaarmaken. Voor de pasta liefhebbers is er ook een workshop pizza & pasta!

Indien je meer op zoek bent naar iets zoet zijn er ook nog verschillende workshops waarin je lekkernijen leert maken. Zo heb je een workshop bakken, waarin je de lekkerste koekjes en taart leert bakken.

Zoals je kan zien is er voor ieder wat wils dus! Om een van deze workshops te volgen betaal je minsten €84,50 per persoon, dit is de prijs zonder de BTW. In deze prijs zit dan bijna alles inbegrepen: Locatie, opruiming en afwas, ingrediënten, boodschappenservice, digitale receptenbundel, dranken zoals koffie en thee, een glaasje aperitief!

Leren koken is zeer populair onder de volwassenen, kom er in deze blog achter waar je kan kook lessen in Mechelen kan volgen.

Wil je liever in een zeer kleine groep kookworkshops volgen of zelfs een-op-een kooklessen volgen? Dan heb je in Leuven de keuze uit de volgende opties.

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je in jouw buurt een privé leerkracht vinden die je kan leren koken. Het enige wat je moet doen is je regio opgeven en aangeven welke soort lessen je wilt volgen. Wanneer je dit hebt gedaan zul je een lijst krijgen met alle verschillende leerkrachten die je kunnen helpen.

Superprof

De proffen die je kan vinden op het online platform van Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van kooklessen. Het enige wat jij moet doen om een geschikte prof te vinden via het platform is je regio en je gewenste lessen ingeven. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met de docenten die jou kunnen leren koken in jouw buurt. Je kan dan een van deze leerkrachten kiezen en een berichtje sturen om de eerste les in te plannen.

Man rolt pizzadeeg uit
In privé lessen kan je op een zeer efficiënte manier verschillende gerechten zeer goed leren maken. Bron: Unsplash, Credit: Juan Manuel

In deze eerste les zal je je leerkracht leren kennen en je leerkracht zal je vragen wat je precieze doel is van de kooklessen. Wil je gewoon beter leren koken? Ben je op zoek naar specifieke gerechten? Heb je ooit al eens kooklessen gevolgd? Zodra hij of zij een antwoord op deze vragen heeft, kan je leerkracht beginnen met de lesplanning.

De privé leerkrachten van Superprof willen de kneepjes van het vak op een enthousiaste manier aan jou aanleren. De lessen zullen dus nooit saai zijn. Het voordeel van lessen volgen bij een leerkracht van Superprof, is dat je zelf al je lessen kan inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben en die niet iedere week op dezelfde momenten vrij hebben. Zo kunnen zij ook een hobby volgen.

Voor een privé kookles betaal je bij een leerkracht tussen de €15 en €30 per uur! Het kan wel zijn dat je zelf nog wat extra moet betalen voor de ingrediënten die je zult gebruiken, maar dit wordt op voorhand goed afgesproken. Begin dus vandaag nog met het volgen van kooklessen in Leuven!

Woon je ergens anders in Vlaanderen? Dan lees je in deze blog waar je lessen koken in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!