Wil je graag gezonder leven of wil je na een blessure terug beginnen met sporten? Dan kunnen de diensten van een personal trainer je helpen om dit op een correcte manier te kunnen doen. Wil je graag weten hoeveel het kost om de diensten van een personal trainer te gebruiken? Lees dan snel verder in deze blog!

Lees in deze blog de voor en nadelen van personal training op eender welke manier, aan huis of via webcam!

Iedereen kent het volgende verhaal wel: Het is 1 januari en je goede voornemens zijn om meer te gaan bewegen en om gezonder te gaan leven. Dit is ook meteen de tijd van het jaar waarop de meeste sportscholen enorm veel nieuwe klanten krijgen en waarbij er meer gebruik gemaakt wordt van de diensten van personal trainers.

Personal trainers zullen je helpen door je tijdens en na de trainingen te motiveren om nog meer te bewegen!

Heb je ook interesse om de diensten van een personal trainer in te schakelen, maar wil je eerst weten aan wat voor een prijskaartje je kunt verwachten? Dan kun je best even verder lezen, we vertellen je er namelijk alles over in het volgende deel van deze blog!

Persoon betaald met kaart
Wanneer je gebruik maakt van een personal trainer in een sport school kun je vaak met de kaart betalen.
Bron: Unsplash, Credit: Towfiqu
De beste leraren Personal trainer beschikbaar
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastian
Sebastian
65€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Imran
Imran
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jitske
Jitske
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nora
Nora
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessio
5
5 (4 reviews)
Alessio
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastian
Sebastian
65€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Imran
Imran
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jitske
Jitske
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nora
Nora
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessio
5
5 (4 reviews)
Alessio
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Prijs van een personal trainer in een sport school

De meeste mensen die voor de eerste keer de diensten van een personal trainer willen gebruiken, doen dit vaak via een sport school. Wanneer je personal training sessies in een sport school volgt heb je verschillende kosten waar je rekening mee zou moeten houden.

Zo heb je in Vlaanderen verschillende grote sportscholen waar je bij terecht kunt voor het trainen met een personal trainer. Bij de fitnessketen Basic Fit heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om aanspraak te maken op een personal trainer. De organisatie geeft een eerste sessie met een personal trainer voor 25 euro. Indien je meer een op een lessen met een personal trainer wilt volgen, zul je hier tussen de 30 en 60  euro per sessie voor moeten betalen. Elke sessie duurt ongeveer 60 minuten.

Dit is echter niet de enige kost die je per maand zult hebben. Wanneer je namelijk gebruik wilt maken van de diensten van de personal trainers van Basic Fit, zul je ook een abonnement voor deze sportschool moeten hebben.

De abonnementskosten variëren tussen de 19,99 euro en de 49,99 euro. Met het standaard plan kun je enkel in 1 fitness terecht en zul je niemand mee mogen nemen. Vanaf 29,99 euro per maand kun je in alle fitness centra van deze club terecht. Wanneer je voor het basic abonnement gaat zul je naast de 19,99 ook nog eens 19,99 aan inschrijfgeld moeten betalen.

Zo moet je dus bedenken dat een abonnement minstens 20 euro kost en dat de sessies van een personal trainer minstens 35 euro zijn. Indien je 10 keer per maand samen komt met een personal trainer zul je hier al snel 350 euro voor moeten betalen, plus de abonnementskosten die hier los van staan.

Wil je graag weten waarom je personal coaching volgt met een trainer? Lees er dan alles over in deze blog.

Personal trainer begeleidt persoon dichtbij vensters
Een personal trainer zal je proberen te motiveren om meer en meer te bewegen.
Bron: Unsplash, Credit: Crosby.

Prijs van een zelfstandig personal trainer

In Vlaanderen heb je ook verschillende personal trainers die op zelfstandige basis werken. Zo heb je bijvoorbeeld de organisatie 321 fit in Leuven waarbij je terecht kunt voor het volgen van personal training sessies. De kosten die je per sessie moet betalen ligt net iets hoger dan de sessies die je in een sportschool zou moeten betalen.

Wanneer je bij een zelfstandig personal trainer langsgaat zul je echter een aantal voordelen hebben die je niet zou hebben indien je bij een sportschool langsgaat. De personal trainers hebben vaak een privé ruimte waarin ze jou persoonlijk begeleiding kunnen geven zonder dat er afleiding is van andere mensen die de sport school gebruiken.

De prijs die je moet betalen per sessie van een zelfstandige personal trainer ligt tussen de 40 en de 70 euro per uur. Hierbij krijg je vaak ook een volledig trainingsplan en zal de trainer je vooruitgang wekelijks meten!

Waar kun je personal trainers vinden in Vlaanderen

Woon je in Vlaanderen, maar heb je geen idee waar je terecht kunt voor het vinden van een personal trainer die jou kan begeleiden tijdens het sporten? Dan kun je best even verder lezen. In het volgende deel van deze blog hebben we het namelijk over de verschillende manieren waarop je personal trainers in jouw buurt kunt vinden.

Welke duur om personal coaching te volgen wordt het best aangeraden? Ontdek het snel in volgend artikel.

Personal trainers in je lokale sportschool

Tegenwoordig vind je overal in Vlaanderen wel een fitness centrum waar je terecht kunt om te gaan sporten. Zo heeft de sportschool keten basic fit sportscholen op meer dan 35 verschillende locaties in Vlaanderen. Via de website van basic fit kun je je postcode ingeven en zullen ze je de dichtstbijzijnde fitnessruimte kunnen laten weten.

In Vlaanderen heb je ook nog de mogelijkheid om bij een sportschool zoals Jims te gaan sporten. Dit is een minder bekende sportschool, maar de prijzen zijn er een stuk goedkoper. Zo kun je er voor een 25 euro per maand ongelimiteerd gaan sporten. Ook bij deze sportscholen kun je lessen inplannen met verschillende personal trainers die je op weg helpen in het sporten!

Glimlachend vrouw tijdens personal training
Een zelfstandig personal trainer biedt vaak meer verschillende dingen aan dan een personal trainer bij een sportschool.
Bron: Unsplash, Credit: Logan

Privé personal trainers in jouw buurt

Ben je op zoek naar een personal trainer in jouw buurt? Dan zijn er verschillende mogelijkheden die je kan gebruiken. Zo hebben de mensen die in de buurt van Antwerpen graag een personal trainer willen inhuren, de mogelijkheid om dit te doen bij de organisatie Vigor. Bij deze organisatie kun je terecht voor een zeer uitgebreid pakket van verschillende diensten.

Zo zul je 80 euro moeten betalen als instapkost, maar in deze kost krijg je wel een intake gesprek, een omtrek meting van je lichaam, een huidplooi meting en nog veel meer. Wanneer je gebruik wilt maken van deze diensten zul je minimum 1 training per week moeten volgen en elk abonnement duurt minstens 3 maanden. Per training zul je ook nog eens 80 euro moeten betalen. Dit komt dus uit op een prijs van 400 euro. In de prijs van de trainingen zitten de kosten van trainingsschema's, voedingsschema's, de opvolging van je voeding en lifestyle begeleiding ook inbegrepen. Ook zullen ze je om de zoveel tijd opnieuw opmeten!

Een andere organisatie waarbij je terecht kunt voor personal training is de organisatie "STERK." in Gent! Bij deze organisatie kun je personal training lessen krijgen in verschillende prijs klassen. Zo kun je bijvoorbeeld een op een lessen volgen, hierbij betaal je 75 euro per training wanneer je voor een pakket van 4 trainingen gaat. Wanneer je voor een pakket van 12 een op een trainingen gaat, zul je slechts 72,5 euro per training moeten betalen.

Bij deze organisatie heb je ook de mogelijkheid om met een kleine groep vrienden te gaan sporten. Zo kun je in een groep van 2 tot 4 personen aan deze trainingen deelnemen. Per training betaald iedereen dan slechts 40 euro, dit is vooral handig voor koppels die aan hun levensstijl willen werken. Sport je liever vanuit je eigen tuin of woonkamer? Dan kun je de diensten van STERK ook bij jou thuis gebruiken. Voor een thuis training zul je wel 90 euro per training moeten betalen!

Personal trainers in Vlaanderen via Superprof

Iedereen die in Vlaanderen op zoek is naar een personal trainer in zijn of haar buurt, kan best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof. Via dit platform kun je namelijk over heel Vlaanderen op een snelle en eenvoudige manier een personal trainer vinden.

Hiervoor geef je de regio waar je de training wilt volgen in op het online platform. Zodra je dit gedaan hebt zul je een lijst te zien krijgen van alle coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je training te komen geven. Hierna kun je een van deze coaches contacteren om een eerste les in te plannen.

Personal trainer geeft instructies aan vrouw
Je kunt ook personal training aan huis krijgen. Hiervoor moet je echter wel extra betalen!
Bron: Unsplash, Credit: Annie

De eerste training die je volgt zul je in de meeste gevallen gratis krijgen. Dit komt doordat de coach eerst erachter moet komen op welk niveau jouw trainingen gegeven zullen moeten worden. Zodra deze training voorbij is kan de coach namelijk een gepersonaliseerd trainingsschema voor je opstellen zodat jij op een efficiënte en gezonde manier aan jouw gezondheid kunt werken.

Lees in deze blog verschillende andere manieren om personal trainer te vinden in Vlaanderen.

De personal coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring. Je kunt er dus zeker van zijn dat ze je op de juiste manier zullen begeleiden tijdens het sporten en dat ze je gezondheid naar een beter niveau kunnen brengen!

Wanneer je privé trainingen volgt via Superprof krijg je een op een trainingen bij jouw thuis of bij de leraar thuis. Hierbij heb je ook nog een aantal voordelen die je niet zou hebben indien je bij een andere organisatie zou gaan sporten. Zo heb je bijvoorbeeld de het voordeel dat de prijs die je per uur moet betalen voor een sessie bij een personal trainer van Superprof, ergens tussen de 15 euro en 60 euro per uur ligt. Dit is handig voor mensen die het niet zo breed hebben en toch een aantal sessies willen volgen bij een personal trainer om hun levensstijl te verbeteren! Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste gratis sessie in bij een van de personal trainers va Superprof!

In deze blog krijg je alle informatie om een personal trainer in Vlaanderen te volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!