Ben je op zoek naar een personal trainer en woon je in Vlaanderen, maar heb je geen idee waar je terecht kunt voor het vinden van deze diensten? Dan kun je best even verder lezen. Je kunt deze blog dan namelijk gebruiken als gids bij het zoeken naar de personal trainer die perfect bij je past.

Het beginnen sporten is voor veel mensen een zeer grote stap die ze in de richting van een gezondere levensstijl nemen. Echter heeft deze stap niet veel zin als ze niet op de juiste manier begeleid worden. Daarom kan iedereen die pas begint met sporten, best een aantal sessies volgen bij een personal trainer.

Er zijn altijd personal trainers in grote sportscholen!

Wanneer je trainingen bij een personal trainer volgt heb je namelijk verschillende voordelen. Zo zul je altijd externe aanmoediging krijgen om steeds beter te presteren. Ook weten personal trainers vaak hoe moeilijk het is om gemotiveerd te blijven zonder directe resultaten.

Heb jij interesse in het gebruiken van de diensten van een personal trainer, maar heb je geen idee waarom je dit zou doen? Dan kun je best even verder lezen in deze blog, we vertellen je er namelijk alles over.

Lees in deze blog hoeveel je betaalt voor een personal trainer.

Personal trainer begeleid vrouw
Wanneer je een personal trainer inhuurt, zal deze ervoor zorgen dat je de juiste technieken gebruikt.
Bron: Pexels, Credit: Pixabay
De beste leraren Personal trainer beschikbaar
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Danny
Danny
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Felix
Felix
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Raffaele
Raffaele
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benjamin
Benjamin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
Seppe
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claude
Claude
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Danny
Danny
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Felix
Felix
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Raffaele
Raffaele
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benjamin
Benjamin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
Seppe
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claude
Claude
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom zou je personal trainers inhuren?

Er zijn verschillende redenen om een personal trainer in te huren. Heb je geen idee wat de diensten van een personal trainer voor jou kunnen betekenen? Geen enkel probleem, we geven je namelijk verschillende redenen waarom jij een personal trainer zou kunnen gebruiken.

Handig voor de mensen die beginnen met sporten

De mensen die pas beginnen met sporten en die nog nooit een sportschool binnen zijn gegaan, zullen vaak niet weten waar ze moeten beginnen of hoe ze precies aan een oefening moeten beginnen. Dit is waar de diensten van een personal trainer van pas kunnen komen. De meeste personal trainers hebben namelijk een opleiding gevolgd waarin ze het menselijk lichaam in beweging bestuderen en ze alle technieken leren van verschillende oefeningen. Deze informatie zullen ze dus in de personal training sessies met je kunnen delen zodat jij ook weet hoe je aan een oefening moet beginnen.

Ze zorgen voor motivatie

Wanneer je alleen gaat sporten, is er niemand waar je je aan moet verantwoorden als je een keer niet gaat. Als je echter afspraken hebt met een personal trainer zul je wel moeten gaan. Meestal moet je namelijk op voorhand betalen en zul je geen geld terug kunnen krijgen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op deze regel.

Ook tijdens het sporten is het makkelijk om op te geven als het wat moeilijker wordt. Dit is vooral het geval wanneer je alleen gaat sporten. De personal trainer zal je tijdens de training sessies zo veel mogelijk proberen te motiveren zodat je zo dicht bij je limieten komt als dat het mogelijk is.

Je volgt training met een structuur

Je hoeft niet iedere training die je doet met een personal trainer te doen. Een van de belangrijkste dingen die een personal trainer voor je doet, is een gepersonaliseerd trainingsschema voor je maken waarmee je zelf zo goed mogelijk aan de slag kunt. De personal trainer zal zelf slechts 1 keer per week met je mee komen om je vooruitgang te bekijken en om eventuele aanpassingen in je trainingsschema aan te brengen.

Wil je weten hoe het belangrijk is om personal training te volgen? Dan lees je best deze blog!

Personal trainer helpt persoon
Zelfstandige personal trainers hebben vaak een privé sportzaal waar je terecht kunt voor je trainingen.
Bron: Pexels, Credit: Bruno

Waar kun je personal trainers vinden?

Nu je weet waarom je best de diensten van personal trainers kunt gebruiken, kun je er zelf aan beginnen. In Vlaanderen zijn er verschillende manieren om personal trainers te vinden in jouw buurt. Heb je geen idee hoe je dit zou moeten doen? Dan kun je best even verder lezen. We gaan het namelijk hebben over de verschillende manieren waarop jij een personal trainer kunt vinden in jouw buurt.

In Lokale sportscholen

In iedere grote stad vind je tegenwoordig wel een aantal sportscholen waarbij je terecht kunt voor het vinden van een personal trainers. De personal trainers van deze organisaties zijn vaak de mensen die je verwelkomen zodra je de sportschool binnenloopt.

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudige manier om in contact te komen met een personal trainer. De medewerkers kunnen vaak meteen een personal training sessie inplannen als je dit zou willen. Voordat je toegang krijgt tot de diensten van de personal trainers zul je echter wel een abonnement moeten afsluiten om gebruik te kunnen maken van de sportschool.

De trainers die bij een sportschool werken hebben vaak de correcte opleiding gekregen om jou alle uitleg te geven bij de machines die ze ter beschikking hebben in de sportschool. Ook zullen ze je vaak wegen, en je lichaam omtrekken opmeten. Dit zijn vaak echter de enige diensten die de personal trainers bij de lokale sportscholen aanbieden.

Online op het internet

Tegenwoordig zijn er verschillende fitness scholen die hun eigen website hebben. Je kunt deze vaak vinden door een eenvoudige google zoekopdracht uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld personal trainers bij mij in de buurt opzoeken. Wanneer je dit doet krijg je de verschillende organisaties in jouw buurt die je personal training sessies aan kunnen bieden.

Wil je weten over welke tijdsbestek je een personal trainer moet volgen? Lees dan deze blog!

Via deze manier zul je ook de websites van de sportscholen in jouw buurt kunnen terugvinden. Dit is handig aangezien je op deze manier alle verschillende prijzen van de verschillende organisaties en de personal training sessies met elkaar kunt vergelijken. De privé organisaties die personal training diensten aanbieden hebben vaak ook nog extra diensten waar je gebruik van zou kunnen maken.

Er zijn echter ook verschillende personal trainers waarbij je eerst een oefensessie bij moet gaan volgen voordat je effectief te weten komt hoeveel je per training sessie moet betalen.

Persoon zoekt personal trainer online
In Vlaanderen kun je verschillende personal trainers via google vinden!
Bron: Pexels, Credit: Karolina

Bij vrienden of familie

Een andere manier om in contact te komen met een personal trainer is door aan je directe vrienden en familie te vragen of zij iemand kennen. Het kan wel eens zijn dat iemand in jouw vriendenkring al eens gebruik gemaakt heeft van de diensten van een personal trainer. Deze persoonlijke ervaring kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld een kleine korting krijgt bij het volgen van personal trainingssessies.

Via Sociale media

Door de groei in de populariteit van sociale media, zijn er steeds meer zelfstandige personal trainers die hun diensten via een sociale media pagina aanbieden. Dit is namelijk voor hen een gratis manier om klanten te verkrijgen. Zo kunnen ze namelijk een pagina aanmaken waarop ze al hun diensten, die ze als personal trainer aanbieden, kunnen vermelden.

Het is ook altijd handig om een paar van deze personal trainers te volgen op verschillende platformen. Zo geven ze soms handige tips op hun profiel en zullen ze vaker aanbiedingen hebben op de prijzen van een op een lessen!

Vind personal trainers in jouw buurt via Superprof!

Heb je geen personal trainer kunnen vinden in jouw buurt of heb je er geen gevonden die binnen jouw budget past? Dan kun je vast en zeker wel terecht op het online platform van Superprof. Via dit online platform vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een personal coach die bij jouw past!

Kom in deze blog alles te weten over personal trainers in Vlaanderen!

Hiervoor moet je op het online platform de regio ingeven waar je de trainingen wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt zul je een overzicht krijgen van alle personal trainers die er in jouw buurt aanwezig zijn. Hierna kun je een van deze personal trainers een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

De eerste training die je bij een personal trainer van Superprof volgt wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. De coach zal deze training namelijk gebruiken als een kennismaking. Tijdens deze kennismaking zal de coach al zijn of haar specifieke diensten kunnen vertellen en jij zult er je doelen van de personal trainingssessies kunnen uitleggen. Zodra deze training voorbij is, zal de personal trainer vaak ook meteen een gepersonaliseerd trainingsplan kunnen opstellen zodat jij op zo een efficiënt mogelijke manier je doel kunt bereiken.

Gezonde salade op tafel
Zelfstandige personal trainers kunnen je vaak ook een dieet plan opstellen om sneller gewicht te verliezen.
Bron: Pexels, Credit: Ella

De personal trainers die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring. Je kunt er dus zeker van zijn dat de lessen van deze coaches van hoge kwaliteit zijn. De coaches zullen je dus alle technieken van de verschillende oefeningen aan kunnen leren en zullen je helpen bij het zetten van haalbare doelen! Op deze manier blijf je namelijk gemotiveerd en zul je week na week vooruitgang kunnen boeken!

Het volgen van personal training sessies bij een coach die zijn of haar diensten via Superprof aanbiedt, heeft ook nog verschillende voordelen voor je. In de lijst van alle coaches zie je namelijk meteen wat elke personal trainer per uur aanrekent. De prijs die je voor een personal trainer van superprof per uur moet betalen ligt tussen de 15 en de 60 euro per uur. Een ander voordeel dat je hebt is dat de personal trainer vaak de eerste paar sessies bij jou aan huis kan komen geven! Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het volgen van een aantal personal training sessies via Superprof!

Lees in deze blog alle voor en nadelen van het volgen van personal training aan huis!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!