Engels kun je heel goed leren via privé-onderwijs. Maar hoeveel lessen heb je nodig voordat je op een goed niveau kunt spreken? We geven hier wat zicht op antwoorden van die vraag.

De beste leraren Engels beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (4 reviews)
Giselle
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reena
5
5 (4 reviews)
Reena
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (4 reviews)
Giselle
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reena
5
5 (4 reviews)
Reena
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Het Voordeel van Privé-onderricht

Je kunt Engels op allerlei manieren leren. Een bijlesleraar nemen wordt beschouwd als één van de meest efficiënte methoden. Je kunt zeer snel vooruitgang boeken door gebruik te maken van goed individueel onderwijs.

Laten we eens een kijkje nemen naar de belangrijkste voordelen van Engelse privélessen:

Voordelen van Engelse Privélessen

 • Onverdeelde aandacht voor de student

Het privé-aspect van je onderricht betekent dat je met de bijlesleraar op een één-op-één basis werkt. Je hebt de volle en onverdeelde aandacht van je onderwijzer. Er zijn geen andere leerlingen die voor afleiding kunnen zorgen.

Hierdoor ben je zeker van individueel onderricht dat is aangepast op je specifieke wensen. De bijlesleraar werkt met je eigen zwakke en sterke kanten om leerstrategieën samen te stellen die goed werken.

 • Zet zwaktes om in sterktes

In je één-op-één sessies kun je net zo lang aan je zwakke punten werken als nodig is. Het overwinnen van deze moeilijkheden is de beste manier om vooruitgang te boeken.

De bijlesleraar geeft les in het tempo dat bij je past. Je hoeft dus niet te jagen of dingen over te slaan die je moeilijk vindt. Deze op maat gemaakte aanpak is ideaal voor het leren van een vreemde taal zoals Engels. Je kunt werken aan je persoonlijke leerdoelen. En dat is op school vaak niet mogelijk. Online cursus Engels kan in tal van steden plaatsvinden. Ontdek ze, er is keuze!

 • Blijf gemotiveerd door de lesstof toepasselijk te houden

Je bijlesleraar zal zijn of haar leermethoden kunnen aanpassen aan je wensen en interesses. Als je bijvoorbeeld een muziekliefhebber bent kan de leraar Engelse songteksten in de studie gebruiken.

oortelefoons op muziekblad
Gebruik muziek om een vreemde taal te leren! | bron: Pixabay – matuska

Door gebruik te maken van waar je van houdt zul je meer gemotiveerd zijn. Daardoor zul je ook sneller kunnen leren.

 • Van je fouten leren

Je bijlesleraar is ook beschikbaar om je werkbladen na te kijken en om correcties uit te leggen. Uitleg en opmerkingen over je werk zijn vaak belangrijker dan de juiste antwoorden.

Hij kan ook je vooruitgang in het oog houden en je aanmoedigen om je doelen te bereiken.

 • Oefen gesproken Engels

Het is geweldig als je de hulp van een één-op-één leraar hebt om de lastige Britse, Australische of Amerikaanse Engelse uitspraak de baas te worden. Het zal je verder brengen zodat je uiteindelijk de Engelse taal vloeiend zult kunnen spreken. Mensen die zelfstandig een taal leren komen hierin vaak veel tekort.

Het is helaas zo dat een goede schrijfvaardigheid niet garandeert dat je Engels op peil zal zijn in alledaagse situaties waarin spreekvaardigheid gebruikt zal moeten worden.

Spreekoefeningen zijn een van de belangrijkste factoren van het leren van Engels en van het verbeteren van je professionele Engelse vaardigheden

Kies de juiste bijlesleraar

De keuze van je bijlesleraar zal invloed hebben op de tijd die het kost om je doel in het spreken van Engels te bereiken.

Het belangrijkste in je zoektocht naar een Engelse leraar is om er één te vinden van wie de leervorm bij je behoeften, doelen en leerstrategieën past.

Hier is wat advies om te helpen de ideale bijlesleraar te vinden:

 • Kies in overeenstemming met je behoeften

Neem een bijlesleraar Engels die in staat is om zijn of haar leermethoden aan te passen aan je behoeften. Als je bijvoorbeeld het accent wilt leggen op "zakelijk Engels" zorg dan dat je iemand uitkiest die je daarin aanwijzingen zal kunnen geven.

 • Waarom leermethoden van belang zijn

Je bijlesleraar zal zijn leerstijl en overhoormethoden moeten kunnen aanpassen aan je leerbehoeften. Bijlesleraren zijn net als hun leerlingen allemaal verschillend. Ze hebben allemaal een eigen leerstijl. Vraag daarom aan je bijlesleraar hoe ze lesgeven voordat je met hem of haar verder gaat.

Het is ook belangrijk om een bijlesleraar te vinden die gewend is om les te geven aan een bepaald niveau van leerlingen. Als je bijvoorbeeld als ouder zoekt naar iemand om Engelse les te geven aan je jongere kinderen, zorg dan dat je iemand vindt die gewend is met leerlingen van die leeftijd om te gaan (Engels leren groep 7).

 • Slijp je spraakvaardigheid bij

Aangezien de beste manier om je taal te oefen is door het te spreken moet je bijlesleraar de hele les je toespreken in het Engels. Op deze manier zul je de meeste vooruitgang maken ook al vind je het in het begin moeilijk.

 • Bedenk dat privéonderwijs in je eigen voordeel werkt

De bijlesleraar is er om naar je te luisteren en om je opmerkingen in ogenschouw te nemen. Daardoor zal hij of zij echt aangepast onderricht kunnen geven.

Denk eraan dat je je sterke kanten, je probleemgebieden en je zorgen kunt bespreken met je bijlesleraar.

 • Zoek naar goed allround onderricht

De lessen moeten alle taalgebieden omvatten die je dient te beheersen.

Bijlesleraren mogen geen hoofdzaken over het hoofd zien noch onderwerpen die je moeilijk vindt links laten liggen. Dit zou schadelijk kunnen werken op je algehele kennis van de Engelse taal.

 • Blijf gemotiveerd bij het leren

Kies een privéleraar die je oefeningen en werkbladen geeft om tussen de lessen aan te werken.

Het leren van een taal heeft alles te maken met erin actief te blijven. Je moet dagelijks aan je Engels werken in plaats van te wachten op je wekelijkse les.

Waarom zou je ook geen online quiz gebruiken om je kennis van bijvoorbeeld de grammaticalessen te oefenen? Raak gewend aan zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden en voorzetsels. Zorg dat je ook thuisraakt in het gebruik van Engelse slang-worden.

 • Je Engelse accent verbeteren

Het hebben van een goed accent maakt je kennis van de taal helemaal af.

Het hebben van een bijlesleraar die een Engelse moedertaalspreker is heel geschikt voor het verbeteren van je uitspraak. Dit zal het weer gemakkelijker maken voor Engelse moedertaalsprekers om je te begrijpen.

bellen vanuit een Engelse telefooncel
Als je Engels leert van een moedertaalspreker kan je uitspraak zo goed worden dat het lijkt of je uit Engeland komt!| bron: Pixabay – bzagero

Raadpleeg lesplatforms zoals Superprof om bijlesleraren te zoeken en te benaderen. Dat kan zowel met leraren in je omgeving als met degenen die je Engels leren online door digitaal les te geven.

De grote hoeveelheid bijlesleraren op Superprof betekent dat je een ideale hulp zult kunnen vinden die je kan laten opbloeien met je nieuwe taalvaardigheden.

Bijles Engels in Brugge is mogelijk dankzij Superprof. Waar wacht je nog op?

Snel Engels Leren met een Bijlesleraar

Zelfs al heb je een goede leraar op school, dan nog zullen je lessen niet zo doelmatig zijn als wanneer je ze in je eigen huis had bijgewoond.

Buiten de lessen om moet je:

 • opnieuw doornemen wat je in de huislessen hebt geleerd zodat je de nieuwe informatie beter gaat onthouden
 • de huiswerkoefeningen doen die door de bijlesleraar zijn opgegeven
 • je Engels blijven oefenen

Je bijlesleraar zal je advies geven hoe je tussen de lessen door aan je Engels kunt blijven werken. We raden bijlesleraren af die vinden dat je zelf geen huiswerk hoeft te maken om de lessen te ondersteunen.

Het Meeste Halen Uit je Engelse Lessen Met een Native Speaker als Bijlesleraar

Hoe hoger de kwaliteit van het lesgeven dat je ontvangt, des te minder tijd je nodig hebt om vooruitgang te maken.

En hoe persoonlijker de lessen zijn zowel als de kwaliteit en de vorm van aanmoediging spelen een grote rol hierin. Kort gezegd: hoe hoger de kwaliteit in het lesgeven des te minder lessen je nodig zult hebben.

Hier zijn wat praktische tips die je zullen helpen om tijdens het nemen van bijlessen geld en tijd uit te sparen:

 • de eerste twee tips zijn al genoemd: zoek een bijlesleraar die bij je past en die je thuis les kan geven.
 • doe ook je best om je gesproken Engels buiten de lessen te oefenen. Je kunt dit doen met je vrienden of familieleden.
 • probeer wat tijd door te brengen in een Engelssprekend land, waar je elke dag je Engels zult moeten gebruiken
 • maak tijdens je lessen aantekeningen van hoofdpunten en vocabulaire zodat je altijd iets hebt om naar te verwijzen als je vast loopt of hulp nodig hebt
 • aarzel niet om je bijlesleraar vragen te stellen tijdens de lessen (of zelfs daarbuiten via email bijvoorbeeld) – hij of zij is er om dingen aan je duidelijk te maken en te zorgen dat je zo goed mogelijk vooruitgang maakt
 • kijk naar Engelse films en TV-shows om bekend te raken met gesproken Engels. Tip: begin met te kijken naar Engelse films met ondertiteling in het Nederlands, en schakel dan over naar Engelse ondertiteling
volle doos popcorn
Dompel je onder in  de Engelstalige cultuur en je zult zien dat het enorm zal helpen wat spreek en luistervaardigheid betreft! | bron: Pixabay - dbreen
 • luister naar Engelstalige muziek, probeer met de songs mee te zingen en te begrijpen wat ze betekenen
 • lees Engelse boeken – begin met boeken voor jonge lezers zonder ingewikkeld taalgebruik
 • lees Engelse dagbladen en tijdschriften

Engels cursus Antwerpen kan evengoed in talloze andere Vlaamse steden als Aalst, Leuven, Brugge en Mechelen.

Hoeveel Engelse Lessen heb je Nodig om een Ervaren Engelse Spreker te Worden?

Tenslotte: hoeveel privélessen heb je nodig voordat je kunt verwachten dat je op een goed niveau Engels gaat spreken?

Helaas is hier geen goed antwoord voor. Iedere student is anders. Het hangt af van je aanvangsniveau.

Mensen die nog nooit eerder Engels hebben geleerd en die van het begin moeten starten zullen uiteraard meer lesuren nodig hebben.

Je doelstellingen spelen ook een grote rol in het beantwoorden van deze vraag. Daarmee zul je kunnen aangeven wat je ziet als een 'goede' beheersing van het Engels.

En als je al een gevorderde spreker bent die aan het einde van je lessen accentloos hoopt te spreken zul je heel wat minder lesuren nodig hebben dan een beginneling.

Een aantal noemen zou daarom niet praktisch zijn. Bedenk wel dat of het nu lang of kort duurt dat kwaliteit vooropstaat, niet kwantiteit.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep