"Er is niets mooier dan de menselijke stem, wanneer deze mooi is" - Laure Conan

Het hebben van een mooie zangstem is op zichzelf verbazingwekkend. Het is een aangeboren geschenk en niet iedereen heeft het, vooral niet in de mate dat ze ermee kunnen pronken. Het zou echter een enorme verspilling zijn om deze talenten niet te gebruiken. Je moet je uiterste best doen om deze geschenken aan te moedigen met de juiste training, online zangles en leren hoe je goed kunt zingen.

Je repertoire van liedjes verbreden, je bereik vergroten, zowel je kopstem als je borststem verbeteren, en ademhalingsoefeningen doen: er zijn genoeg manieren voor iedereen om zijn stem te verbeteren, te leren zingen en zijn kansen om een ​​professionele zanger te worden vergroten.

In deze blog geven we een beetje vocale coaching en geven we je enkele zangtips om ervoor te zorgen dat je stem verbetert. Begin vandaag aan zang les met je gewenste leraar in Gent of eender welk andere stad.

De beste leraren Zang beschikbaar
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elizabeth
5
5 (1 reviews)
Elizabeth
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athal melchior
4,8
4,8 (4 reviews)
Athal melchior
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Diaba
Diaba
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zias
5
5 (3 reviews)
Zias
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
Noa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elizabeth
5
5 (1 reviews)
Elizabeth
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athal melchior
4,8
4,8 (4 reviews)
Athal melchior
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Diaba
Diaba
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zias
5
5 (3 reviews)
Zias
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
Noa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Top 10 Zangtechnieken voor Zangers

Zelfs een echt begaafde zanger moet niet op zijn lauweren rusten. Een paar vocale oefeningen zullen altijd nodig zijn. Om je stem te perfectioneren, maakt het niet uit of je aan deze zangtechnieken werkt onder toezicht van een vocale coach of zangleraar thuis of op een muziekschool.

Hoewel elke zangleraar zijn eigen voorkeur heeft als het gaat om het verbeteren van je zang, zijn hier tien van onze favoriete. Als het gaat om vocale training, is er één woord dat je veel zult horen: herhalen. Natuurlijk, overdrijf niet, want je loopt het risico je stem te verliezen.

Muziektheorie is een onderdeel van leren zingen
Als je wilt leren zingen zul je waarschijnlijk wat muziektheorie moeten leren ǀ Pixabay

Laten we eens kijken naar enkele van de meest effectieve manieren om je stem te temmen en te voorkomen dat je valse noten raakt.

  • Je kunt nooit vermijden je stem op te warmen. Als je niet opwarmt, kun je je stem beschadigen, kwijtraken of eindigen met een een gespannen keel als het gaat om optreden in het openbaar. Opwarmoefeningen zijn voornamelijk voor je stembanden, het belangrijkste deel van het instrument dat de stem is. Zing je hele bereik, met je mond dicht om overbelasting te voorkomen, beginnend met een lage toonhoogte en ga naar de hoge noten (zorg ervoor dat je dit in harmonie doet). Beginners kunnen een toetsenbord of piano gebruiken om te controleren of ze dit correct doen. Vergeet niet dat je ook alle spieren die betrokken zijn bij het zingen moet ontspannen: stemspleet, strottenhoofd, keelholte, middenrif, echt je hele lichaam. Je moet ook je wangen en lippen losmaken en je uitspraak oefenen.
  • Ademhaling en buikspieren gaan hand in hand. Leer goed te ademen en focus op middenrifademhaling. De beste manier om dit te doen (en je houding te verbeteren) is op je rug te liggen en een boek op je borst te leggen: je moet ervoor zorgen dat het boek niet valt tijdens je ademhalingsoefeningen.
  • Laat jezelf horen zonder te schreeuwen. Hoewel dit belangrijk is in alle muziekstijlen, is het vooral belangrijk bij operazang. Je buikspieren worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je stem zo ver mogelijk wordt gedragen. De ademhalingsdruk stelt je in staat het volume verhogen zonder te veel inspanning. Bijna elk type vocaal bereik kan deze techniek gebruiken om hun stem te helpen veel verder te gaan zonder de noodzaak van een microfoon. Het ontspannen van de spieren die worden gebruikt bij het vocaliseren zorgt er op natuurlijke wijze voor dat het menselijk lichaam de verloren lucht recupereert tijdens het proces.
  • Wees je bewust van je neusholte en waar de lucht stroomt wanneer je zingt. Probeer verschillende klinkers te zingen terwijl je je neus knijpt. Dit kan je helpen je bewust te worden van wanneer je nasaal zingt.
  • Het begin is net zo belangrijk als het einde als het gaat om het zingen van een nummer. Hetzelfde kan gezegd worden voor elke toon die je maakt. Dit is wat de mannen van de jongens scheidt. Je moet de tijd nemen om elk geluid en de inzet fysiologisch te analyseren. Je moet je concentreren op hoe elk geluid begint, om welke spieren het gaat, in welke positie je tong zich bevindt, enzovoort. Een privé zangleraar kan deze ook met je doornemen om ervoor te zorgen dat je geen slechte gewoonten opneemt.
  • Door stress te beheersen, kun je je stem vrijmaken. Dit kan door je te richten op je nekwervelkolom. Door je hoofd te bewegen met je neus als draaipunt, kun je een aantal kleinere spieren ontspannen waarvan je niet eens wist dat je die had.
  • Om zuiver te zingen, moet je de tijd nemen om na te denken over het stuk voordat je het uitvoert. Je moet je bewust zijn van de melodie in je hoofd voordat je stembanden het moeten uitvoeren.
  • Te veel zangers vergeten articulatie en uitspraak. Net als spreken in het openbaar is het oefenen van uitspraak erg belangrijk als je leert zingen. Door hieraan te werken, help je ook je zelfvertrouwen te verbeteren en plankenkoorts te verminderen.
  • Klinkers vormen de kern van elke vocalisatie en je zou ze moeten oefenen. Gebruik een verscheidenheid aan klinkers om je keelholte en strottenhoofd te ontspannen en aan je vocale precisie te werken zonder jezelf ooit te overbelasten.
  • Focus op de positionering van je tong die de neiging heeft zich te hoog te bevinden. Besteed speciale aandacht aan waar de tong is wanneer je verschillende geluiden maakt.

Leren Zingen met Superprof: zo kun je je Vocal Range Vergroten

Klinkt het woord tessituur je vreemd in de oren? Ten eerste is dat omdat het zo is. Het is echter een woord dat heel belangrijk is voor zangers om te weten. Simpel gezegd, tessituur verwijst naar het natuurlijke bereik van een stem (of een instrument in bepaalde gevallen) in hun borststem. Dit is de reden waarom vrouwelijke zangers bijvoorbeeld worden aangeduid met alten, mezzosopranen of sopranen.

Je tessituur is over het algemeen aangeboren en varieert afhankelijk van je geslacht en leeftijd. Andere factoren zoals puberteit en menopauze kunnen ook je tessituur veranderen, waardoor de hogere tonen van je bereik effectief worden verwijderd. Het is heel zeldzaam voor zangers om hun tessituur drastisch te veranderen en het is nog moeilijker om iemand te leren een lied te zingen tijdens hun prive zangles als stukken meestal niet in hun bereik worden gezongen.

Met een effectieve training kan de zanger echter zijn bereik verschuiven en uitbreiden. In feite zijn er tal van oefeningen voor degenen die dit willen doen en zangleraren kunnen helpen de juiste voor je te kiezen.

Een vocale coach kan je helpen
Voel je je nerveus over je zingen? Misschien is het dan tijd om en zangcoach in te huren ǀ Pixabay

Je moet altijd de lagere en middelste tonen van je tessituur beheersen voordat je je erop concentreert. Als algemene regel wordt een hoge toon beheerst met een kopstem voordat deze kan worden uitgevoerd met een borststem.

In plaats van iets te zijn dat je leert, is dit iets dat je jezelf fysiek verbetert om te kunnen doen. Dit is een training voor je stembanden en maakt ze flexibeler en in staat om frequenties te creëren die je voorheen niet kon. Natuurlijk gaat dit gepaard met veel vallen en opstaan ​​en het is heel moeilijk om dit te doen zonder de hulp van een professional. Een privé zangleraar zorgt er bijvoorbeeld voor dat je het goed doet.

Natuurlijk zijn er een aantal zangers zoals di Stefano, Callas, Pavarotti, Alagna en Dessay die alle regels lijken te overtreden.

Zanglessen om je Vocal Range te Vergroten

Je vocale timbre is anders dan je vocale bereik. Timbre is de kwaliteit van het geluid in plaats van de tonen die het kan produceren. Vocaal timbre is wat ons in staat stelt om de stem van een persoon te onderscheiden van die van een ander. Het is ook wat ons in staat stelt om het verschil te zien tussen een blokfluit en een gitaar, evenals de verschillen in kwaliteit tussen de beste instrumenten en wat goedkoop afval dat je in een tweedehandswinkel hebt gevonden.

Zingen voor publiek vereist een goede uitstraling
Naast het zingen moet je ook weten hoe je je op het podium moet presenteren ǀ Visualhunt - crystalniebla

Leren over je timbre is een manier om meer te leren over jezelf en je vocale persoonlijkheid. Dit is waar we een beetje muzikaal moeten spreken. Net als je vocale bereik, kun je aan je vocale timbre werken. Je moet echter niet verwachten dat je het, net als je vocale bereik, drastisch kunt veranderen. Bovendien kost het veranderen van je vocale timbre, net als het veranderen van uw vocale bereik, veel tijd en moeite.

We vergeten vaak dat ademhaling een grote rol speelt in je vocale timbre, het maakt je stem beter, constanter en stelt je ook in staat vocale technieken zoals vibrato uit te voeren. Zodra alle verschillende aspecten van de menselijke stem zijn onderzocht en geoptimaliseerd, zijn je stembanden klaar om hun beste kwaliteiten aan een publiek te laten zien. Dat betekent echter niet dat je moet stoppen met zingen onder de douche!

Leren Zingen met Dagelijkse Zangoefeningen

Natuurlijk zal zingen onder de douche je niet een nachtelijke sensatie maken! Wist je dat je je zang kunt verbeteren met online zanglessen?

Werken aan je stem is iets dat je elke dag moet doen als je wilt verbeteren. Er zijn echter enkele dingen die je moet weten om schade aan je instrument te voorkomen.

Naar je eigen stem luisteren kan je helpen
Je stem opnemen is ook een manier om je zingen te verbeteren ǀ Pixabay

Vergeet niet dat je zes tot zeven uur rust nodig hebt om volledig te herstellen na het zingen. Dus als je je stembanden op de lange termijn niet wilt beschadigen (wat verschrikkelijk zou zijn voor je carrière), kun je ze niet overbelasten. Hoewel de chirurgie enorme stappen heeft gezet, is het waarschijnlijk beter om het helemaal te vermijden in plaats van het risico te lopen.

Zorg voor je keel door dingen te vermijden die hem kunnen schaden, zoals koolzuurhoudende dranken, zuivelproducten, tabak en alcohol. Als je een professionele zanger wilt worden, zou je moeten overwegen om enkele (of alle) van de top tien vocale oefeningen te gebruiken die we eerder in het artikel hebben genoemd. Hiermee kun je je zang zowel fysiek als mentaal verbeteren.

Je moet ook aandacht besteden aan de details. Overweeg je carrière te bevorderen door sociale media te gebruiken en te raadplegen, extra lessen te volgen of zelfs een diploma, master of doctoraat in de muziek te behalen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

4,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!