Leuven is een grote stad waar er veel studenten op kot zitten of in de buurt ervan wonen. Een groot deel van deze studenten heeft ook wel te maken met het vak Statistiek. Volg jij dit vak en heb je hier moeite mee? Kom er in deze blog dan achter wat je hieraan kan doen.

Er zijn veel verschillende opleidingen waarbij statistiek een verplicht vak is. Maar dit vak is niet echt geliefd door de studenten, er zijn zelfs een hele hoop studenten die er niet voor slagen of die er moeite mee hebben.

Bijlessen zijn een goede manier om de leerstof die je al hebt gehad, nog eens te herhalen en op een andere manier te verwerken!

Wij zijn met het team van Superprof op zoek gegaan naar een oplossing om deze studenten in nood te helpen. De oplossing die wij gevonden hebben is: Bijlessen statistiek volgen! Er zijn namelijk verschillende onderzoeken die hebben aangetoond dat het volgen van bijlessen enorme voordelen voor studenten kan hebben. Zo verhoog je bijvoorbeeld je slaagkansen om van de eerste keer op een examen te slagen. Het geheim dat bijlessen zo succesvol maakt? Regelmaat! Het belangrijkste aspect van de bijlessen is dat je deze regelmatig volgt zodat je de informatie goed kan verwerken.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van bijlessen en woon of studeer je in de buurt van Leuven? Dan kan je best het volgende deel van onze blog lezen.

Je kan je eigen bijlessen inplannen
Wanneer je bijlessen statistiek volgt heb je meer kans om te slagen op je examens! Bron: Unsplash, Credit: Elena Kloppenburg
De beste leraren Statistiek beschikbaar
Jana
4,8
4,8 (3 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yuri
Yuri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amir hosein
Amir hosein
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (2 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (4 reviews)
Mohamed
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sarah
5
5 (2 reviews)
Sarah
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jana
4,8
4,8 (3 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yuri
Yuri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amir hosein
Amir hosein
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (2 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (4 reviews)
Mohamed
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sarah
5
5 (2 reviews)
Sarah
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je bijlessen statistiek volgen?

Ben je op zoek naar een organisatie of persoon die je kan helpen om het moeilijke vak statistiek te  volgen? Woon je in de buurt van Leuven? Dan is dit het perfecte artikel voor jou! We hebben het namelijk over de organisaties waarbij iedereen terecht kan om een bijles leerkracht te vinden.

Op je eigen school

Krijg je het vak statistiek op de middelbare school of op de universiteit? Dan kan je vaak via je eigen school een aantal bijlessen volgen waar je niet voor hoeft te betalen. Zo kan je bijvoorbeeld aan je leerkracht in het secundaire onderwijs vragen of deze je een bijles tijdens de middag wilt geven. De studenten van het hoger onderwijs, hebben meestal oefensessies waarin ze hun leerstof nog eens kunnen inoefenen.

Indien dit geen mogelijkheid is die jij hebt of als de school deze mogelijkheden niet voor je aanbied, kan je nog altijd terecht bij een van de volgende organisaties.

Ben je benieuwd naar de andere organisaties waarbij je bijlessen statistiek in Antwerpen kan volgen? Lees er dan meer over in onze blog!

Tutorial

Tutorial is een kleinere bijles organisatie die zich specialiseert in het geven van bijlessen statistiek. De organisatie geeft directe lessen waarbij er niet om de pot gedraaid wordt zodat jij op een efficiënte en eenvoudige manier statistiek bijlessen kan volgen. Wanneer je bijlessen statistiek wilt volgen bij deze organisatie zul je €34 per uur (excl. BTW) moeten betalen. De organisatie werkt met leerkrachten die dezelfde studies hebben gevolgd en dus weten hoe jou vakken er aan toe gaan. Je kan er dus zeker van zijn dat ze met statistiek kunnen helpen.

jongen volgt bijles via computer
Je kan de meeste bijlessen ook online volgen als je niet tot bij je leerkracht geraakt. Bron: Unsplash, Credit: Compare Fibre

Apprentus

Iedereen die in de buurt van Leuven graag bijlessen wilt volgen, kan een bijles leerkracht op het online platform van Apprentus vinden. Nadat je je locatie hebt ingegeven zul je een overzicht krijgen met alle leerkrachten die je kunnen helpen bij het studeren van statistiek. Het enige wat je nog moet doen is een berichtje sturen naar een leerkracht en een eerste les inplannen.

Ben je benieuwd bij welke organisaties je statistiek bijles in Gent kan volgen? Lees er in deze blog dan een stuk meer over.

Het bijles Huis

Het bijles huis is een van de grotere organisaties wanneer het aankomt op het voorzien van bijlessen. Bij deze organisatie worden alle actieve leerkrachten constant geëvalueerd en elke nieuwe leerkracht zal eerst geïnterviewd worden op de vakkennis die ze beschikken.

Iedereen die bijlessen statistiek wilt volgen in Leuven, kan daarom contact opnemen met deze organisatie. De organisatie zoekt aan de hand van jouw aanvraag een leerkracht die perfect bij je past. De organisatie heeft 3 verschillende leerkrachten in 3 verschillende prijs categorieën:

  • De Junior bijles leerkrachten: Deze lesgevers zijn zelf nog bezig aan een universitaire opleiding waarbij ze de vakken waar jij moeite mee hebt, al behaalt hebben. De prijs die je per uur betaald voor een les van deze leerkrachten ligt tussen de €25 en €31 per uur.
  • De senior bijles leerkrachten: Deze docenten hebben wel al een diploma gehaald en hebben al veel ervaring in het geven van bijlessen. Ook werken ze in een sector waar ze veel statistiek moeten gebruiken. Om lessen van een van deze leerkrachten te volgen moet je ergens tussen de €31 en de €41 per uur betalen.
  • De pro Bijles Leerkrachten: Voor de mensen die echt moeite hebben met het vak en er eigenlijk niets van begrijpen zijn er de Pro bijles leerkrachten. Dit zijn professionals die al jaren ervaring hebben in het geven van bijlessen en die jou kunnen helpen om te slagen voor je statistiek examen. De lessen van deze leerkrachten kosten ongeveer €42 per uur.

Voor de rest wordt de prijs die je per uur betaald bij deze organisatie nog bepaald door het aantal uur bijles dat je volgt. Je kan de bijlessen boeken in pakketten van 8, 16, 24 en 48 uur bijles. Hoe meer uren je volgt hoe goedkoper de lessen zullen worden.

Je hebt nog andere mogelijkheden wanneer het aankomt op het volgen van bijlessen statistiek in Aalst. Lees er in deze blog meer over.

Bijles leerkracht geeft les
Het enige wat je vaak nodig hebt om je bijlessen te volgen is een computer. Bron: Unsplash, Credit: Airfocus

My Tutor

De mensen die officiële bijlessen willen volgen kunnen terecht bij de organisatie "My Tutor" Deze organisatie wordt namelijk erkend door de Belgische overheid. Je kan er dus zeker van zijn dat de lessen van goede kwaliteit zijn.

Ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden die je hebt om privélessen statistiek in Brugge te volgen? Dan kan je best onze blog lezen!

Om de lessen te volgen zul je eerst een intake gesprek moeten houden. Met de informatie die je hier aan de organisatie geeft, gaat deze op zoek naar een leerkracht die het beste bij jouw noden passen. Hierna wordt er een offerte opgemaakt en zul je deze moeten betalen. Wanneer je deze stappen gevolgd hebt, kunnen de bijlessen eindelijk beginnen.

De organisatie maakt een onderscheid tussen de studenten van het secundair en van het hoger onderwijs. Zo moeten studenten van het secundair onderwijs tussen de €30 en de €35 per uur betalen en de studenten van het hoger onderwijs moeten ergens tussen de €37,5 en €42,5 per uur betalen. Je kan bij deze organisatie kiezen uit 3 verschillende formules: 

  • Korte formule: Hierbij krijg je minder dan 6 lessen die elk 2 uur duren
  • Standaard formule: Een lessenpakket van 6 lessen die elk 2 uur duren
  • Lange formule: De formule voor mensen die veel hulp nodig hebben, hier krijg je meer dan 6 lessen die elk 2 uur duren.

De prijs die je per uur betaald hangt af van het aantal uur bijles dat je zult volgen. Zo zul je bij de korte formule altijd meer moeten betalen dan bij de twee andere formules.

Bijles op Kot

Bijles op kot is een organisatie waarbij er studenten die dezelfde richting als jouw gestudeerd hebben je bijlessen kunnen geven. Ook hier wordt er een onderscheid gemaakt tussen statistiek van het secundair onderwijs en statistiek van het hoger onderwijs. Wanneer je lessen wilt volgen en je zelf in het secundair onderwijs zit zul je vanaf €29 per uur moeten betalen, en de mensen van het hoger onderwijs zullen vanaf €36 per uur moeten betalen. Hier kunnen wel nog extra kosten zoals transportkosten aan toegevoegd worden!

Een unieke eigenschap van deze organisatie is dat je ook bijlessen in een kleine groep kan volgen. Wanneer je dit doet, zul je per leerling minder per uur moeten betalen. Je kan bijvoorbeeld lessen per 2, 3 of per 4 volgen en wanneer je dit doet kun je tot wel 70% korting krijgen op deze lessen.

Privélessen via Superprof

Iedereen die in de buurt van Leuven graag bijlessen statistiek willen volgen, kunnen terecht op het online platform van Superprof. Hier vind je op een snelle en eenvoudige manier een bijles leerkracht waarbij je bijlessen statistiek kan volgen.

Op het online platform geef je de regio waar je de lessen zou willen volgen in en je laat weten op welk niveau je deze lessen graag wilt volgen. Hierna krijg je een lijst te zien met alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je deze lessen te geven.

Kom er in deze blog achter waar je lessen statistiek in Mechelen kan volgen.

Het enige wat je nu nog moet doen is een van de leerkrachten een berichtje sturen om een eerste les in te plannen. Deze eerste les zal meestal gratis gegeven worden aangezien de prof deze les zal gebruiken als kennismakingsles. Tijdens de eerste les zal de prof er proberen achter te komen waar je precies moeite mee hebt en op welke manier jij bezig bent met statistiek.

Bijles leerkracht geeft uitleg
Je bijles leerkracht komt vaak ook tot bij jou op kot. Zo hoef je je niet te verplaatsen. Bron: Unsplash, Credit: Airfocus

De docent zal hierna een lesplan opstellen waarmee hij of zij jou alle tips en tricks om te slagen voor statistiek op een efficiënte maar aangename manier kan aanleren. De leerkrachten die hun diensten aanbieden via Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van bijles statistiek. Je kan er dus zeker van zijn dat ze je helpen om de problemen die je met het vak hebt, als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Het grootste voordeel dat je hebt bij het volgen van bijlessen via Superprof is dat je deze lessen zelf kan inplannen en je kan bepalen over welke onderwerpen je docent het zal hebben. Een ander voordeel dat je hebt bij de bijlessen van superprof, is dat er geen minimum aantal uren bijles vereist zijn om een goede prijs te krijgen. Plan dus vandaag nog je eerste bijles met een docent van Superprof in!

Lees in deze blog waar je bijles statistiek in Vlaanderen kan volgen!

De beste leraren Statistiek beschikbaar
Jana
4,8
4,8 (3 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yuri
Yuri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amir hosein
Amir hosein
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (2 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (4 reviews)
Mohamed
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sarah
5
5 (2 reviews)
Sarah
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jana
4,8
4,8 (3 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yuri
Yuri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amir hosein
Amir hosein
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (2 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (4 reviews)
Mohamed
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sarah
5
5 (2 reviews)
Sarah
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!