Heb je interesse in het spelen van een instrument of wil je de muzikale kant van jezelf ontdekken, maar wil je dit niet met de standaard instrumenten doen? Dan is het worden van een trompettist misschien wel iets voor jou!

Het is over het algemeen bekend dat trompettisten vaak in een fanfare spelen, maar dit is niet het enige waar je terecht kan wanneer je trompet kan spelen. Je hebt verschillende groepen zoals orkesten of effectieve bands waar je als trompettist jouw steentje kan bijdragen.

Wil je ook eens een trompetles in Antwerpen volgen? Kom er dan in deze blog achter waar je hiervoor terecht kan. 

Voor veel mensen is een trompet waarschijnlijk het meest herkenbare instrument. De herkenbare trechter in combinatie met de 3 knoppen is voor de meeste mensen een beeld dat ze zich al van kinds af aan voor kunnen stellen.

Wanneer je naar een trompet zou kijken zou je denken dat het een relatief eenvoudig instrument zou moeten zijn om te kunnen bespelen. Gewoon wat lucht in het mondstuk blazen en wat op de knoppen drukken, toch? Dit is echter niet het geval. Als je ooit de kans hebt gehad om het instrument uit te proberen, zul je waarschijnlijk gemerkt hebben dat je de eerste keer niet eens een toon uit de trompet krijgt. Als je al een toon uit de trompet gekregen hebt, zal deze waarschijnlijk niet de meest zuivere noot zijn geweest.

Trompettist in fanfare tijdens optocht
Wanneer je trompetlessen volgt zijn er verschillende muzikale groepen waar je bij kan spelen! Bron: Pexels, Credit: Kendall

Hoe komt het dat het trompet spelen dan zo moeilijk is? Dit is een vraag die we in het volgende deel van de blog zullen beantwoorden. Wil jij weten waar in Aalst je terecht kan om trompetles te volgen? Dan kan je ook best verder lezen!

De beste leraren Trompet beschikbaar
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Is trompet spelen moeilijk?

Er zijn veel mensen die aan een muziekopleiding om trompet te leren spelen beginnen, maar die na een aantal maanden al stoppen. Dit komt doordat het instrument tot de moeilijkere koperblazers behoort. Waarom is het spelen van een trompet dan zo moeilijk? Hier zijn verschillende redenen voor, en in deze blog bespreken we er een aantal van!

Ontdek in deze blog waar je een privé trompetles in Gent kan volgen.

De ademhaling

Als je een goede trompettist wilt worden, zul je een lange tijd moeten doen over het leren van de juiste ademhalingstechnieken. Als je de juiste techniek niet beheerst zul je in muziekstukken vaak verkeerd zitten omdat je niet op de juiste momenten kan inademen. Zonder de juiste technieken kan je ervoor zorgen dat je noten geforceerd uit de trompet komen.

De noten

Veel mensen denken dat je gewoon in de trompet moet blazen om een klank eruit te krijgen, maar dit is niet het geval. Je moet met je mond al een bepaalde noot kunnen maken om deze met de trompet te kunnen versterken. Je kan andere noten maken door de knoppen in een bepaalde combinatie in te duwen.

Het is vooral moeilijk wanneer je effectief muziek wilt spelen aangezien je vaak tussen de knoppencombinaties en je eigen noot moet wisselen. Wanneer dit niet snel of accuraat genoeg gebeurt kan jouw muziek vals klinken. Zoals je ziet zijn er verschillende dingen waardoor het bespelen van een trompet moeilijk is. Over het algemeen doen mensen er 2 jaar over om “muziek” uit hun trompet te krijgen. Dit is voor velen ontmoedigend en daarom zullen ze sneller stoppen. Bij een gitaar of een piano duurt het namelijk enkele weken of slechts maanden om effectief muziek te kunnen maken.

Groepslessen trompet bereiden je voor op het samenspelen met andere koperblazers. Dit is een goede voorbereiding voor iedereen die in een fanfare, orkest of band wilt spelen!

Wil jij de uitdaging aangaan of ben je er zeker van dat je trompettist wilt worden en woon je in de buurt van Aalst? Lees dan in het volgende deel van de blog waar je overal terecht kan om trompetlessen te volgen!

Man bereid zich voor op het bespelen van de trompet
Trompetlessen kunnen je helpen bij het leren van de juiste techniek om de knoppen van de trompet te gebruiken. Bron: Pexels, Credit: Mart Production

Waar in Aalst kan je terecht voor groepslessen trompet?

Heb je ervoor gekozen om groepslessen trompet te volgen? Dan heb je in de buurt van Aalst een organisatie ter beschikking!

Je hebt een aantal voordelen aan het volgen van trompetlessen in groep. Zo krijg je bijvoorbeeld iedere week op hetzelfde moment les en kan je dit eenvoudig toevoegen aan je wekelijkse planning. Een ander voordeel is dat je nieuwe mensen leert kennen en het dus ook een sociaal moment is in je week. Dit is vooral handig voor de mensen die graag nieuwe mensen leren kennen terwijl ze hun vaardigheden verbeteren!

Lees hier waar je een privéles trompet in Leuven kan volgen! 

Het volgen van groepslessen trompet is ook handig voor mensen die ervan dromen om in een band te spelen. Zo leggen verschillende organisaties de focus op het samen leren spelen van verschillende instrumenten zoals ze dit in een band of orkest ook zouden doen!

Zoals je al ziet zijn er verschillende aantrekkelijke aspecten aan het volgen van groepslessen trompet, kom er in het volgende deel achter waar je deze in Aalst zou kunnen volgen!

Academie voor Podiumkunsten Utopia Aalst

Bij deze academie kan je van jongs af aan al terecht je muzikale persoonlijkheid te ontwikkelen. Zo kunnen je kinderen vanaf 6 jaar terecht in de eerste graad. Hier leren ze dan via zingen en lichaamsexpressie om het muzikale deel van hun persoonlijkheid te ontwikkelen.

Wanneer je kind 8 jaar oud is, kan hij of zij ervoor kiezen om naar de tweede graad te gaan en ook meteen een instrument kiezen. Hier kunnen ze dan ook voor een trompet kiezen. De tweede graad bestaat uit 4 leerjaren waar de jongeren 1 uur per week trompetles zullen volgen en 2 uur per week muzikale culturele vorming zullen krijgen.

Trompetlessen in Brugge volgen?Dan lees je dit best in ons blog die hierover gaat!

In aalst heb je ook de mogelijkheid om als volwassenen deel te nemen aan de tweede graad. Je maakt dan deel uit van de volwassenen klas. Hier kunnen mensen vanaf 15 jaar terecht.

In de derde graad zal je een eerste kennismaking hebben met het spelen van je instrument in groepsverband. Zo zal je uiteindelijk deel uitmaken van een harmonieorkest waar je samen met andere koperblazers en muzikanten samen leert spelen! Deze laatste graad is vooral belangrijk voor mensen die graag in een band of een ander orkest willen spelen.

Om de trompetlessen bij deze organisatie te volgen zul je in een leeftijdscategorie worden ingedeeld. Iedere leeftijdscategorie heeft zijn eigen prijzen. Zo zullen de jongeren tot en met 18 jaar, slechts €79 moeten betalen. Wanneer je je inschrijft als tweede gezinslid dan hoef je slechts €55 te betalen in deze leeftijdscategorie. Jongeren van 18 tot 24 jaar betalen €145 per schooljaar en volwassenen boven de 25 betalen in totaal €330.

Bijles trompet in Mechelen volgen? Zoek niet langer.

Trompettist in optocht met fanfare
Wanneer je in een groep trompetlessen volgt, leer je hoe je met andere samen kan spelen. Zo bereid je je voor op het spelen in een band of fanfare! Bron: Pexels, Credit: Kendall

Privéles trompet in de buurt van Aalst

De voorgaande optie is geschikt voor mensen die graag trompet leren spelen in een groep, maar er zijn ook mensen die slechts enkele bijlessen trompet nodig hebben of die veel liever de technische lessen alleen volgen. Ben jij een van die mensen? Dan hebben wij de oplossing voor jou: Privélessen!

De groepslessen hebben een aantal voordelen, maar er zijn ook een heel aantal voordelen die je enkel hebt wanneer je privé lessen trompet zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je eigen lessen in te plannen. Aangezien je de enige leerling bent hoef je enkel rekening te houden met jezelf en de planning van de leerkracht.

Een ander voordeel aan privélessen trompet is dat je hier lessen op je eigen tempo en je eigen niveau krijgt. Dit is vooral handig voor mensen die de basis van het instrument al onder de knie hebben maar eventueel nieuwe muziekstijlen zouden willen ontdekken.

In Aalst heb je verschillende mogelijkheden om privé trompetlessen te volgen, lees snel verder en kom erachter waar je hiervoor terecht kan.

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je zonder problemen een privé docent bij jou in de buurt vinden. Je geeft het vak in dat je wilt leren, trompet in dit geval dus, en je geeft in waar je woont. Hierna krijg je een lijst te zien van alle leerkrachten die bereid zijn om jou te helpen. Het enige wat je zelf nog moet doen is een docent kiezen en je les trompet inplannen!

Trompet wordt uit opbergkoffer gehaald
Je privé leerkracht kan eventueel een trompet voorzien als je deze nog niet hebt. Vraag dit zeker op voorhand na! Bron: Pexels, Credit: PNW production

Superprof

Superprof is de plek voor mensen die op zoek zijn naar een privé leerkracht bij hun in de buurt. Via het online platform kan je op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht vinden die bij jou in de buurt lessen kan geven.

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben ervaring in het vak dat ze geven en willen hun kennis op een enthousiaste manier met jou delen.

De leerkrachten zullen de eerste les gebruiken als een kennismakingsles. Hier zullen ze dan ook meteen proberen om je huidige niveau van het trompetspelen te bepalen. Aan de hand van dit niveau zullen ze je een volledig gepersonaliseerd lessenplan opstellen.

Wanneer je eens niet naar een les kan komen is er geen probleem, vaak zijn de leerkrachten bereid om tot bij jou thuis te komen of je kan de lessen online volgen via diensten zoals Skype en Zoom.

De prijs die je per uur betaald voor een privé les trompet met een privé docent ligt tussen de €20 en de €50.

Vindt vandaag dus nog een prof die bij jou past!

Privélessen trompet in Vlaanderen volgen? Lees hier waar je dit kan doen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!