Heb je altijd al een muziekinstrument willen bespelen, maar ben je niet zo voor de klassieke instrumenten zoals een viool of piano? Misschien is het spelen van een trompet dan wel iets voor jou.

Wij hebben het in deze blog over alle verschillende plaatsen waar in Antwerpen je terecht kan om Trompet te leren spelen.

Een trompet is voor veel mensen makkelijk te herkennen. Het is een blaasinstrument dat gemaakt is van een koperen buis en een trechtervormig uiteinde. Wanneer mensen aan een trompet denken, zal er ook vaak een beeld van een fanfare in hun verbeelding voorkomen.

Ontdek in deze blog waar je terecht kan om privéles trompet in Gent te volgen. 

Het leren van het spelen van een trompet, of een ander muziekinstrument, is vaak een lang proces. Maar met goede lessen kan je al een heel eind komen.

Wil je meer weten wat een trompet eigenlijk is en voor welke muziekstijlen het gebruikt wordt? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het vandaag namelijk over de verschillende redenen waarom het leren bespelen van een trompet moeilijk kan zijn.

Man speelt trompet
Jazzclubs zijn vaak opzoek naar trompettisten die goed kunnen spelen! Bron: Unsplash, Credit: Chris Bair
De beste leraren Trompet beschikbaar
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is een Trompet

Een trompet behoort tot de familie van de koperblazers, hiertoe behoren ook de cornet en de bugel. De koperblazers zijn een groot onderdeel van muziekgroepen zoals:

  • Symfonieorkesten
  • Harmonie orkesten
  • Fanfares
  • Bigbands

Maar ook buiten deze groepen wordt de trompet gebruikt. Zo kan het instrument gebruikt worden voor zowat alle muziek die tussen klassiek en pop in ligt, denk maar aan jazz bijvoorbeeld.

Veel mensen denken dat iedereen gewoon trompet kan leren spelen, maar dit is niet het geval. Er zijn toch een aantal moeilijke aspecten aan het “simpele” instrument. Lees in het volgende deel van de blog wat deze dingen zijn.

Waarom is het bespelen van een trompet moeilijk

Wanneer je een trompettist bekijkt, lijkt het spelen van het instrument niet zo heel moeilijk. Maar wanneer je zelf dan eens de kans krijgt om een trompet te spelen zul je al snel merken dat je er helemaal geen klank uit zult krijgen of dat de klank helemaal nergens op trekt.

Dit komt doordat je de klanken vooral met je lippen moet maken. Het is dus zeer belangrijk dat je alle juiste technieken onder de knie hebt, voordat je de klank die uit je trompet komt muziek kan noemen.

Dit zal dan in combinatie moeten gebeuren met de vingers die je op de 3 knoppen op de trompet moet gebruiken. De combinatie van je vingers is eigen aan de bepaalde tonen die je zou willen spelen. Wanneer je echt muziek wilt maken moet dit snel en accuraat gebeuren aangezien je tonen anders niet zuiver zullen klinken.

Lees hier waar je trompetles in Leuven kan volgen.

Zoals je ziet zijn er verschillende dingen die het spelen van een trompet zeer moeilijk kunnen maken. Voor vele mensen duurt het daarom ook enkele jaren voordat ze effectief muziek kunnen maken.

Ben jij benieuwd naar de verschillende technieken die je kan leren of wil je de uitdaging aangaan om dit mooie instrument te leren bespelen? Lees dan snel verder en kom erachter waar je dit kan doen.

Trompet op houten tafel
Een trompet is een eenvoudig uitziend instrument, maar het vergt enorm veel techniek om het goed te kunnen spelen. Bron: Unsplash, Credit: Hal Gatewood

Trompet leren spelen in de buurt van Antwerpen

Heb je besloten om trompet te leren spelen en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan heb je verschillende organisaties waar je overal terecht kan. Weet je niet waar je zou moeten beginnen met zoeken? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het er namelijk over in het volgende deel van de blog!

Trompettist worden kan lang duren, maar je kan er bijna elke muziekstijl mee spelen! Het is het zeker waard.

Jazz popStudio

Bij deze organisatie kan iedereen terecht voor verschillende dingen die te maken hebben met Jazz en pop. Zo kan je hier bijvoorbeeld terecht voor het leren bespelen van een instrument zoals de trompet. Er zijn verschillende lessen die zich focussen op de technieken van het trompet spelen. Zo kun je bijvoorbeeld 10 lessen voor de techniek volgen voor €200. Iedere les duurt dan 1 uur.

Je kan bij deze organisatie ook terecht voor theorielessen over de instrumenten en de muziek die je ermee kan maken. Hier betaal je €250 voor 10 lessen waarbij de lessen ongeveer 1,5 uur duren.

Dit is perfect voor iedereen die graag zou willen beginnen met het leren bespelen van een trompet. Ook leer je hier meteen verschillende muziekgenres waarvoor je je trompet kan gebruiken.

Academie Hoboken

In de Academie Hoboken kan iedereen terecht voor het leren bespelen van een trompet. Zo kan je bijvoorbeeld de dromen van je kind waarmaken vanaf 6 jaar oud. In de eerste jaren krijgen de kinderen meer zanglessen zodat ze deze goed kunnen ontwikkelen, en voor de kinderen die muziekinitiatie volgen kunnen hiernaast ook nog een instrument zoals trompet leren bespelen!

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die de eerste graad hebben afgerond kunnen erna terecht in de tweede graad. Hier leer je een instrument spelen en je krijgt theorie over algemene muzikale vakken.

Dit gaat zo door totdat je tussen de 15 en de 18 jaar zit. Deze jongeren hebben de kans om te kiezen of ze voor een speler of een maker willen worden. De speler wilt samenspelen in een groot geheel. Wanneer je voor deze optie kiest leer je verschillende technieken en vaardigheden tijdens deze groepslessen. De Maker heeft de persoonlijkheid om verder te gaan dan de normale muziekspeler. Ze willen de muziek en de structuur ervan beter begrijpen.

Man speelt liedje uit een muziekboek op zijn trompet
Groepslessen trompet kunnen handig zijn om je vaardigheden als trompettist te verbeteren. Bron: Unsplash, Credit: Bruno Justo Pego

Mrs. Parker

Kinderen tussen de 8 en de 12 jaar kunnen ook terecht bij de Mrs. Parker school. Hier leren ze de beginselen van het bespelen van een trompet. Maar ook de jongeren die al een basis hebben kunnen hier terecht om hun vaardigheden uit te breiden.

Deze opties zijn voor mensen die graag in een groep lessen zouden willen volgen. De voordelen van een groepsles volgen is dat het meestal iets goedkoper is dan het volgen van privélessen.

Groepslessen of privéles trompet in Mechelen. Lees onze blog om erachter te komen waar je deze kan volgen. 

Ook is het handig voor mensen die graag nieuwe mensen leren kennen terwijl ze nieuwe vaardigheden leren. Maar voor veel mensen is dit niet de ideale oplossing. Ze willen graag hun vaardigheden zo snel mogelijk onder de knie krijgen of ze willen op een rustige manier een nieuwe muziekstijl leren spelen met hun trompet.

Voor deze mensen bestaan er gelukkig nog altijd privélessen. Ook hier hebben we een aantal opties voor je voorzien!

Privélessen

Privélessen hebben een aantal voordelen ten opzichte van het volgen van groepslessen. Zo heb je het voordeel dat je alle aandacht van je leerkracht zult krijgen. Dus wanneer je een foutje maakt kan je meteen verwachten dat je leerkracht je hierop wijst en je de juiste manier aanleert.

Op zoek naar bijles trompet in Brugge? Zoek niet langer. Je vindt de keuze hier.

Een ander voordeel aan het volgen van privélessen is dat je deze grotendeels zelf kan inplannen. Je bent namelijk de enige leerling, dus je kan je eigen afspraken met je leerkracht maken. Ook spreek je hier af waar je lessen zult volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij jou thuis zijn of bij de leerkracht thuis.

Privélessen zijn ook handig voor mensen die de basis van het trompetspelen al onder de knie hebben en die graag een nieuwe muziekstijl willen ontdekken.

Denk jij dat privélessen trompet iets voor jou kunnen zijn? Woon je in de buurt van Antwerpen maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht zou kunnen? Geen enkel probleem, we hebben het nu over de verschillende opties die je in de buurt van Antwerpen hebt.

Mrs. Parker

Bij de Mrs. Parker school kan iedereen die graag trompet wilt leren spelen terecht. Het maakt niet uit of je een beginner bent die de beginselen van het trompetteren wilt leren of een gevorderde bent die nieuwe ideeën nodig heeft of nieuwe genres wilt ontdekken. De lessen zijn enkel mogelijk op afspraak dus je kan zelf je lesmomenten kiezen. De privélessen bij deze organisatie zijn geschikt voor jongeren van 10 jaar tot volwassenen, voor iedereen plek dus!

Zilveren trompet in hand
Met privélessen zal je leerkracht jouw helpen om beter trompet te leren spelen. Bron: Unsplash, Credit: Fede Casanova

JazzStudio

Bij deze organisatie kan je terecht voor verschillende soorten privélessen. Zo kan je terecht voor het leren van de technieken voor je instrument. Wanneer je dit individueel wilt doen, duren de lessen 30 minuten en moet je €300 betalen voor een lessenpakket van 10 lessen.

Je kan ook algemene trompetlessen krijgen, deze duren ook 30 minuten per individuele les en hier betaal je ook €300 voor een lessenpakket van 10 lessen.

Heb je nood aan langere lessen of wil je graag meer informatie in een les krijgen? Dan kan je op aanvraag bij deze organisatie ook lessen van 1 uur krijgen!

Privélessen trompet in Aalst? Lees dan onze blog die het hierover heeft!

Superprof

Voor de mensen die graag privélessen trompet in hun eigen buurt willen volgen, kunnen vast en zeker terecht op het online platform van Superprof!

Via het online platform van Superprof vind je op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht die actief is bij jou in de buurt. De leerkrachten die hun diensten via dit platform aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven en ze willen hun kennis op een enthousiaste manier met jou delen.

In de eerste les zullen ze proberen om je huidige niveau, van het trompet spelen, te bepalen. Wanneer ze dit hebben gedaan zullen ze een lessenplan opstellen om je vaardigheden tot het volgende niveau te tillen.

Wanneer je eens niet naar je lessen kan gaan is er vaak geen enkel probleem. Zo zijn er verschillende leerkrachten die ervaring hebben in het geven van trompetlessen via diensten zoals Skype en Zoom. Dit is vooral handig voor mensen die moeite hebben om zich te verplaatsen.

De prijs die je per uur betaald voor een trompetles ligt tussen de €20 en de €50. Begin vandaag nog met het zoeken naar de prof die het beste bij jou past!

Wil je ergens anders in Vlaanderen trompet lessen volgen? Kom er in deze blog dan achter! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!