Heb je altijd al deel willen uitmaken van een jazzgroep? Of lijkt het spelen van een trompet wel een leuke hobby? Woon je in de buurt van Gent? Dan is deze blog perfect voor jou!=

We hebben het vandaag namelijk over de verschillende locaties waar je een les trompet kan volgen. We bespreken ook de opties voor de gevorderde trompettisten die eigenlijk enkel een bijles trompet nodig hebben.

Ontdek in deze blog waar je privélessen trompet in Antwerpen kan volgen! 

De trompet is waarschijnlijk een van de instrumenten die de meeste mensen meteen herkennen. De meeste mensen denken dan ook vaak aan een fanfare of een groot orkest, maar waar ze vaak niet aan denken is dat het instrument voor veel verschillende muziekstijlen gebruikt kan worden.

Jazz- en popmuziek maken vaak gebruik van de klanken van een trompet. In deze muziekstijlen krijg je vaak ook improvisatie en solo’s te horen van het instrument. We kunnen dus concluderen dat de trompet een zeer veelzijdig instrument is.

Mondstuk en pistons van een trompet
Wanneer je trompet lessen volgt zul je de verschillende knoppencombinaties voor de verschillende tonen leren! Bron: Unsplash, Credit: Joseph Hersh

Er zijn een heel aantal mensen die beginnen aan het volgen van trompetlessen, maar ze zullen hier ook snel mee stoppen. Dit komt doordat het bespelen van een trompet een vrij moeilijke vaardigheid is. Zo moet je bijvoorbeeld de juiste ademhalingstechnieken onder de knie hebben voordat je ook maar een geluid uit de trompet krijgt of je moet bijvoorbeeld de juiste tonen kunnen aanhouden en de juiste combinaties van de toetsen op de trompet kennen om “muziek” te kunnen maken.

Heb jij interesse om dit instrument te leren spelen? Of heb je er altijd van gedroomd om een trompettist te worden bij een bekende groep? Woon je in de buurt van Gent? Dan kan je best even verder lezen!

Waarom is het spelen van een trompet zo moeilijk?

Het spelen van een trompet heeft een aantal verschillende redenen waarom het zo moeilijk is. Zo moet je bijvoorbeeld een juiste ademhalingstechniek hebben vooraleer je ook maar een geluidje uit de trompet krijgt. Wanneer je dit eindelijk onder de knie hebt kan je beginnen met het leren van verschillende toonladders en noten die je kan spelen. Deze noten hebben hun eigen knoppencombinatie die je moet gebruiken.

Wanneer je trompet kan spelen, heb je de mogelijkheid om je te verdiepen in verschillende muziekstijlen.

Zodra je deze toonladders kent en de knoppencombinaties kan spelen, moet je hier ook nog enige behendigheid in krijgen op vlak van het spelen van de juiste noot op de maat van de muziek. Dit zorgt er vaak voor dat je zeer snel een andere toon moet kunnen aanslaan.

Lees hier waar je om lessen trompet in Leuven terecht kan.

De trompet zal niet het meest moeilijke instrument zijn om te leren spelen, maar je moet er gewoon veel tijd en moeite voor vrij maken. Het duurt over het algemeen twee jaar voordat je effectief muziek kan spelen op een Trompet. Dit is voor veel mensen echter een zeer lange tijd, aangezien ze bij instrumenten zoals een gitaar na de eerste paar weken al een klein stukje muziek kunnen spelen.

Trompettist in orkest
Trompettisten zijn een belangrijk deel van muziekgroepen zoals bepaalde orkesten. Je hebt dus zeker een plaats om te spelen als je het instrument beheerst! Bron: Pexels, Credit: Ludwig

Woon jij in de buurt van Gent en wil je de uitdaging aangaan om trompettist te worden? Kom er in het volgende deel van de blog dan achter waar je hiervoor in Gent terecht kan!

De beste leraren Trompet beschikbaar
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kan je terecht voor een trompetles?

Heb je ervoor gekozen om ook trompetlessen te volgen en woon je in de buurt van Gent? Misschien heb je nog geen idee waar je hier overal voor terecht kan? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het namelijk over de verschillende organisaties die lessen trompet voorzien.

Kunstacademie “De Poel”

Bij de kunstacademie “De Poel” in Gent kan je terecht voor het leren van verschillende instrumenten die behoren tot de koperblazers. Zo kan je er ook terecht voor het volgen van trompetlessen. Je kan zo bijvoorbeeld kiezen voor een studierichting koper, Jazz en Pop.

In deze richting zul je de technieken van het spelen van een trompet goed leren. Deze technieken zijn dingen zoals:

  • Ademhalingstechniek
  • Souplesse
  • Instrument gebonden vaardigheden

En naast deze dingen zul je ook meteen beginnen met improvisatie en muzikale technieken die belangrijk zijn in Jazz en pop nummers.

Bijles trompet lessen in Mechelen volgen? Kom er in onze blog meer over te weten! 

In deze lessen wordt er vaak gewerkt met een volledig uitgeschreven studie en enkele volledige solos, dit wordt gedaan in verband met stijl en articulatie. Ook wordt er tijdens de lessen veel tijd besteedt aan improvisatie op bestaande stukken. Om de improvisatie tot een succesvol einde te brengen heb je een basiskennis nodig van akkoorden en toonladders die je op je trompet kan spelen. Deze worden ook goed ingestudeerd tijdens deze trompetlessen.

Deze organisatie voorziet verschillende lessen trompet door de week. Hier zul je samen met andere koperblazers een groepsles volgen. Je hebt bijvoorbeeld lessen op maandag van 17:30 tot 20:30 maar ook op dinsdag, woensdag en zaterdag zijn er lessen waar je je voor kunt inschrijven. Dit is dus vooral handig voor mensen die weten op welke momenten in de week ze vrij hebben. Ze kunnen deze lessen dan gewoon aan hun dagelijkse routine toevoegen.

Privéles trompet Aalst? Vind het hier terug.

De kunstbrug

Bij de kunstbrug in Gent heeft verschillende locaties waar je terecht kan wanneer het aankomt op het volgen van een les trompet. Je kan hier terecht in verschillende scholen die in de buurt van Gent liggen.

Zo heb je bijvoorbeeld op maandag van 4 tot 10 de mogelijkheid om in Watertoren lessen trompet te volgen, maar voor de mensen die dichter in de buurt van Mariakerke wonen kunnen hier dan op donderdag terecht.

De uren van de lessen hangen af van de locatie waar je naartoe wilt gaan. Het hebben van verschillende opties is handig voor de mensen die graag trompetlessen willen volgen die wat in hun wekelijkse schema passen. Zo kan je zelf kiezen welke optie het beste voor jou is.

Op zoek naar bijles trompet in Mechelen? Wacht niet langer en vind je leraar hier.

Deze lessen zijn voorzien voor jongeren van 6 jaar tot volwassenen. Iedereen wordt ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Iedere leeftijdsgroep heeft een eigen prijs:

  • Jongeren van 6 tot 18 jaar: €69
  • Jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar: €135
  • Volwassenen vanaf 25 jaar: €320

Per leeftijdscategorie moet je ook nog eens €9 per persoon bijdragen aan de academie. Wanneer de jongeren aan de 2e graad in muziek beginnen zal er ook nog een werkboekje van €23 worden aangerekend bij de inschrijving. Dit zorgt er dus voor dat voor deze leerlingen het tarief €92 zal zijn.

Deze organisaties zijn de enige organisaties waarbij je groepslessen trompet en andere koperblazers kan volgen. Dit is voor veel mensen ook de beste optie. Zo kan je bijvoorbeeld nieuwe mensen leren kennen terwijl je nieuwe vaardigheden leert.

Kinderen met een piano en een trompet
Wanneer je groepslessen trompet volgt, zul je vaak lessen krijgen met mensen die andere instrumenten bespelen. Bron: Pexels, Credit: PNW Production

Voor veel mensen is dit echter niet de ideale oplossing. Zo heb je bijvoorbeeld mensen die bijles trompet nodig hebben en die dit ook op hun eigen tempo willen doen. Voor deze mensen bestaan er gelukkig nog privélessen trompet!

Privé trompetles

Ben jij iemand die trompetlessen wilt volgen, maar die dit ook op zijn eigen tempo zou willen doen? Dan zijn privélessen waarschijnlijk de beste keuze voor jou!

Bij het volgen van privélessen trompet heb je ook nog verschillende voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen trompet zou volgen.

Kom er in de blog achter waar je privé trompet les in Brugge kan volgen! 

Zo heb je bijvoorbeeld alle aandacht van je leerkracht. Dit betekent dat wanneer je een vraag hebt, je deze zonder probleem kan stellen. Een ander voordeel van privélessen trompet is dat je leerkracht je meteen kan wijzen op kleine foutjes die je eventueel zou aanleren. Zo zul je op een heel efficiënte manier trompet leren spelen.

Voor de mensen die een vaak afwisselend schema hebben is er nog een extra voordeel aan het volgen van privélessen trompet. Je kan deze namelijk, op afspraak met de leerkracht, zelf inplannen.

Privélessen trompet in Gent

In Gent heb je verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het volgen van privé trompetlessen. We hebben in deze blog een aantal verschillende organisaties voorzien waarbij je privé trompetlessen kan volgen.

Man speelt trompet
Je volgt privélessen trompet vaak bij je eigen thuis of thuis bij je leerkracht. Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Apprentus

Het online platform van Apprentus is een plaats waar je terecht kan om verschillende trompet leerkrachten in jouw buurt te vinden. Het enige wat je moet doen is je regio ingeven en ervoor kiezen dat je bijlessen trompet nodig hebt. Hierna krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die jou lessen kunnen geven.

Superprof

Via het online platform van Superprof vind je op een snelle en eenvoudige manier, jouw nieuwe trompet leerkracht. Ook hier moet je je regio ingeven en welk vak je wilt leren. Het maakt niet uit of je wilt gaan voor de klassieke trompet stijl of de swingende Jazz stijl wilt leren. Op Superprof vind je de prof die het beste bij je past!

Elke leerkracht die zijn of haar diensten aanbiedt via het platform heeft ervaring in het vak en wilt graag zijn of haar passie met je delen. De eerste les wordt meestal gebruikt als kennismakingsles en zal daarom ook meestal gratis gegeven worden.

In deze kennismakingsles zal de leerkracht je huidige niveau van het trompet spelen. Aan de hand van dit niveau zal je persoonlijke lessenplan dan volledig opgesteld kunnen worden.

De prijs die je gemiddeld betaald per uur van privé trompetles ligt tussen €20 en €50. Vindt vandaag nog een privé docent die bij jou past.

Wil je graag weten waar je terecht kan voor trompet lessen in Vlaanderen? Kom er dan in deze blog achter! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!