Heb je altijd al een trompettist willen worden die bij de lokale fanfare? Of misschien is het je droom wel om een wereldberoemde jazztrompettist te worden? Wat je reden ook is om trompet te leren spelen, deze blog kan je helpen! Je kan deze blog namelijk als gids gebruiken bij het vinden van de trompetlessen die het beste bij je passen.

De trompet is een van de meest bekende en meest herkenbare instrumenten die er bestaan. Iedereen leert het iconische instrument herkennen op foto’s, maar ze leren ook hoe het instrument klinkt.

Ontdek in deze blog waar je privélessen trompet in Antwerpen kan volgen!

Voor veel mensen is de trompet een luid instrument dat niet goed klinkt, maar in de handen van een professional, of iemand die heel lang lessen heeft gevolgd kan dit instrument ook prachtige melodieën maken.

De meeste mensen denken dat het instrument enkel wordt gebruikt in fanfares, maar dit is absoluut niet waar. Zo zijn er verschillende beroemde orkesten waar er meerdere trompettisten deel uit van maken. Ook is het een zeer populair instrument in de Jazz en Pop wereld. Je kan met het instrument alle genres van die tussen klassiek en jazz in liggen spelen. Dit maakt de trompet een van de meest veelzijdige instrumenten.

Trompettiste bereid zich voor op trompet spelen
Je kan van jongs af aan al trompetlessen volgen! Bron: Pexels, Credit: PNW Production

Het instrument ziet er relatief eenvoudig uit om te spelen. Je blaast aan de ene kant lucht in de trompet, duwt een knoppencombinatie in en er zal wel een mooie klank uitkomen, toch? Dit is echter niet het geval. Het instrument is een van de moeilijkere instrumenten door de specifieke mondstanden en ademhalingstechnieken die een trompettist onder de knie moet hebben voordat het geluid, wat uit het instrument komt, muziek genoemd kan worden.

Over heel Vlaanderen kan je trompetlessen volgen? Lees hier bijvoorbeeld waar je om privéles trompet in Gent kan.

Over het algemeen doet een muzikant er ongeveer 2 jaar over om een beetje muziek te kunnen maken met een trompet. Als je dit vergelijkt met de enkele maanden die je erover doet om muziek te kunnen maken met een piano of met een gitaar, kan je begrijpen dat de trompet een zeer ontmoedigend leerproces heeft.

Ben jij bereid om de uitdaging toch aan te gaan? Woon je in de buurt van Leuven? Dan kom je er in deze blog achter welke soorten trompetlessen je kan volgen en waar je dit overal kan doen.

Lessen trompet in Brugge volgen? Waar wacht je nog op? Vind je leraar.

Trompettist speelt trompet op straat
Wanneer je lessen trompet volgt zul je soms ook je vaardigheden moeten tonen aan andere mensen! Bron: Pexels, Credit: Brett
De beste leraren Trompet beschikbaar
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Trompetlessen in groep of liever privé?

Er zijn verschillende vormen van lessen trompet die je kan volgen. Je kan bijvoorbeeld groepslessen volgen of je kan ervoor kiezen om de lessen individueel te volgen. Iedere vorm van lessen volgen heeft zijn eigen voordelen.

Mensen die graag solo Artiest worden, zullen meer hebben aan privélessen trompet! Wil je lid worden van een jazzband? Dan zijn de groepslessen de beste keuze voor jou.

De voordelen van Privélessen

Privélessen hebben een aantal voordelen wanneer het aankomt op het leren spelen van trompet. Zo heb je bijvoorbeeld zelf in de hand wanneer je je lessen volgt. Je plant deze lessen meestal zelf in op afspraak met de leerkracht. Dit is vooral handig voor mensen die een zeer afwisselend werkschema hebben en toch graag trompet willen leren spelen.

Een ander voordeel van het volgen van privélessen is dat je alle aandacht krijgt van je leerkracht. Bij groepslessen krijg je vaak een uur lang les, maar hiervan is slechts een klein deel individuele aandacht. Bij privé trompetlessen heb je dit niet, hier betaal je voor een uur les en krijg je ook effectief een uur les.

Lees in deze blog privélessen trompet in Mechelen.

De voordelen van Groepslessen

Groepslessen zijn handig voor mensen die graag bij het leren van hun nieuwe vaardigheden ook nieuwe mensen leren kennen. Zo wordt hun hobby ook nog een sociale ervaring. Je komt namelijk samen met mensen die dezelfde passie als jou hebben: muziek!

Een ander voordeel aan groepslessen is dat deze meestal wekelijks op hetzelfde moment gebeuren. De lessen worden ook op tijden ingepland op de uren dat de meeste mensen wel kunnen. Denk maar aan een avondles of een les trompet in het weekend.

Ontdek in deze blog de mogelijkheden voor trompetlessen in Aalst.

Privé trompetlessen in de buurt van Leuven

Heb je ervoor gekozen dat de privélessen de beste keus voor jou is? Dan kan je in Leuven bij een aantal verschillende organisaties terecht voor het volgen van trompetlessen. Lees maar snel verder.

Music For Kids Leuven

Bij deze organisatie kan je in Leuven terecht voor het volgen van individuele lessen. Dit is echter enkel voor volwassenen en gevorderde leerlingen. Deze lessen zijn dus perfect voor volwassenen die graag een instrument zouden willen leren bespelen en voor de kinderen die extra technieken willen leren. Per semester krijg je bij deze organisatie 15 lessen die elk 30 minuten duren. Om deze individuele lessen te volgen betaal je €395 per semester.  Je kan er ook voor kiezen om meteen een heel jaar lessen te nemen. Je krijgt dan 30 lessen van 30 minuten per les en je betaald hier dan €750 voor. Wanneer je nog geen trompet hebt en je toch graag wilt beginnen met het leren spelen van het instrument, kan je deze ook huren bij de organisatie zelf.

Wil je graag langere individuele lessen? Dan kan je hier een offerte voor aanvragen bij de administratieve diensten van deze organisatie.

trompettist oefent knoppencombinatie
In privélessen leer je al zeer snel de knoppencombinaties van het instrument leren! Bron: Pexels, Credit: PNW Production

De organisatie biedt ook individuele lessen aan voor kinderen vanaf 5 jaar. Zij kunnen dus ook al de trompet leren bespelen. Per semester zijn er 15 lessen die je kind kan volgen en verschillende toonmomenten waar ze hun vaardigheden kunnen tonen. De laatste worden meestal op zondag georganiseerd. Per semester betaal je €325. Je kan je kinderen ook voor een heel jaar inschrijven. Ze krijgen dan 30 lessen en betalen in totaal €600.

Apprentus

Wil je een privé leerkracht vinden bij jou in de buurt? Dan kan je terecht bij Apprentus. Via het online platform kan je een privé docent vinden die trompetlessen in jouw buurt kan geven. Je moet enkel je regio aangeven en het instrument dat je zou willen leren spelen.

Hierna krijg je een lijst te zien met de leerkrachten die er bij jou in de buurt actief zijn om je trompetlessen te geven.

Privélessen bij Superprof

Ben jij opzoek naar een privé leerkracht die jou trompetles kan geven? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Dit online platform heeft een groot aanbod aan verschillende trompettisten die de kneepjes van het vak op een enthousiaste manier met jou willen delen.

Je hoeft enkel je locatie in te geven en het vak dat je wilt leren ingeven. Je krijgt dan een lijst te zien met alle leerkrachten die aan jouw voorwaarden voldoen en de specialiteiten die ze hebben. Het enige wat je nog moet doen is je eerste les inplannen!

De leerkrachten die actief zijn op superprof geven meestal hun eerste les gratis. Dit doen ze omdat dit een kennismakingsles is, zo kunnen ze erachter komen wat jij van de lessen verwacht en ze kunnen je huidige trompet vaardigheden bepalen.

Dit is vooral handig voor mensen die enkel bijlessen trompet nodig hebben of die graag nieuwe muziekgenres willen leren spelen.

De prijs die je per uur betaald ligt tussen de €20 en de €50. Vindt vandaag dus nog een privé docent bij jou in de buurt!

Lees in deze blog waar je privélessen trompet in Vlaanderen kan volgen!

Groepslessen trompet in de buurt van Leuven

Zijn groepslessen meer iets voor jou? Of wil je leren hoe je in een band of orkest moet spelen? Weet je niet waar in Leuven je hiervoor terecht kan? Dan ben je aan het juiste adres, we hebben het namelijk over een aantal organisaties die verschillende groepscursussen en groepslessen trompet voorzien.

Conservatorium Leuven

Bij het conservatorium in Leuven kan iedereen terecht voor het volgen van lessen trompet. In de eerste lessen van trompet leer je meer over de mondstand en de ademhaling die nodig is om klank uit de trompet te krijgen. De vingerstanden en knoppencombinaties komen pas later aan bod. Hierdoor zullen de lessen die je in de eerste 2 jaar volgt relatief eenvoudig zijn, maar ze zijn zeer belangrijk aangezien je hier de juiste basis door krijgt. Deze lessen lopen op ongeveer hetzelfde tempo als de lessen die je krijgt in de algemene muzikale vorming.

Jongeren vanaf 8 jaar kunnen bij deze organisatie terecht voor het leren spelen van een trompet in zowel trompetlessen als bij het groepsmusiceren. Bij het groepsmusiceren kom je terecht bij verschillende instrumenten en zul je leren hoe je samen moet spelen. Er zijn verschillende groepen waar je deel aan kunt nemen. De mensen die in muziek willen leren maken in een groep van trompettisten kunnen terecht bij de trompet ensemble lessen!

Trompettist leert samenspelen met andere muzikanten
Wanneer je groepslessen trompet volgt, leer je vaak ook samen spelen met andere instrumenten. Bron: Pexels, Credit: Rodnae Production

Elk van deze groepen wordt bepaald door leeftijden. Deze groepen hebben ook elk hun eigen inschrijfgeld. Jongeren van 6 tot 17 jaar betalen €69 voor een schooljaar, volwassenen van 18 tot 24 jaar betalen €135 per schooljaar en volwassenen boven de 25 jaar betalen €320.

Zoals je al kan zien zijn er in Leuven genoeg opties om trompet te leren spelen, echter is het conservatorium een van de enige locaties waar je terecht zou kunnen om groepslessen trompet te kunnen volgen. Heb jij je keuze kunnen maken? Schrijf je vandaag dan nog in voor jouw eerste trompetles!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!