Woon je in de buurt van Mechelen en heb je er altijd al van gedroomd om trompettist te worden? Misschien heb je recent de kriebels van Jazz te pakken en wil je hierdoor ook een trompet kunnen bespelen of wil heb je gewoon interesse in het spelen van een muziekinstrument? Als een van deze situaties bij jou past dan is deze blog perfect voor jou!

Ontdek in deze blog waar je in privélessen trompet in Antwerpen kan volgen! 

We hebben het vandaag namelijk over een van de meest iconische instrumenten in de jazz: de trompet! Het instrument behoort tot de familie van de koperblazers en is voor veel mensen een van de meest eenvoudige instrumenten om te herkennen. De 3 knoppen en de trechter aan het einde van het instrument zijn beelden die we van jongs af aan al kunnen benoemen.

Veel mensen denken dat een trompet vooral gebruikt wordt in een fanfare omdat het een luid instrument is, maar het tegendeel is waar. Het instrument wordt gebruikt in klassieke stijlen, moderne stijlen zoals jazz en alles wat hier tussenin ligt.

Trompettist geeft voorstelling
Als trompettist kan je verschillende kanten uit. Zo kan je spelen in een fanfare of een solo jazz artiest worden! Bron: Pixabay, Credit: WikiImages

Er zijn tegenwoordig niet heel veel mensen die het instrument leren bespelen, maar dit is niet omdat er niet genoeg vraag naar het instrument is. Er zijn veel mensen die namelijk beginnen met trompetlessen, maar die na een tijdje al afhaken. Dit komt doordat het instrument vrij moeilijk is om te leren spelen. Over het algemeen doet een muzikant er 2 jaar over om muziek te kunnen maken met een trompet. Terwijl het bij een piano of met een gitaar slechts enkele weken of maanden zou duren. Dit is voor veel mensen een ontmoediging.

Wil jij trompettist worden en woon je in Gent? Lees dan in deze blog waar je terecht kan voor privélessen trompet in Gent

Dit komt doordat er enorm veel techniek nodig is om  het relatief eenvoudig uitziende instrument te kunnen bespelen. Zo moet je een toon kunnen maken met je mond en lippen, de juiste ademhalingstechnieken onder de knie hebben en je moet de knoppencombinaties kennen om bepaalde noten zuiver te kunnen spelen.

Wanneer je een van deze dingen niet goed beheerst kan je de klank die uit je trompet komt niet echt muziek noemen!

Bekende trompettisten hebben vaak tientallen jaren ervaring met hun trompet, maar ze zijn ook vanaf de basis moeten beginnen!

Wil jij de uitdaging aangaan en woon je in de buurt van Mechelen? Dan kom je er in het volgende deel van de blog achter waar je hier terecht kan om een les trompet te volgen!

De beste leraren Trompet beschikbaar
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
Thomas
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bikkembergs
Bikkembergs
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlo
Carlo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tobi
Tobi
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fanni
5
5 (1 reviews)
Fanni
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alberto
5
5 (1 reviews)
Alberto
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmet
5
5 (1 reviews)
Ahmet
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je lessen trompet volgen in Mechelen

Je hebt verschillende vormen van trompetlessen die je kan volgen zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om groepslessen trompet te volgen of om privé trompetlessen te volgen. Deze vormen hebben elk hun eigen voordelen en passen bij mensen die verschillende doelen hebben voor hun trompetles.

Voordelen van Groepslessen trompet

Groepslessen hebben een aantal specifieke voordelen die je niet zou hebben wanneer je privé trompetlessen zou volgen. Een van deze voordelen is dat je leert hoe je in een groep trompet moet spelen. Niet alleen om de juiste noten te spelen of om de juiste maat aan te houden, maar ook hoe je je volume aan de groep kan aanpassen. Zo kan je uiteindelijk toetreden als lid van een band, fanfare of van een groot orkest!

Een ander voordeel van het volgen van groepslessen is dat het een moment van sociaal contact kan zijn. Dit is vooral handig voor mensen die nieuwe mensen willen leren kennen. Je leert namelijk mensen met eenzelfde passie kennen terwijl je een nieuwe vaardigheid opneemt.

Groepslessen zijn vaak ook wekelijks ingepland. Dit betekent dat je deze gewoon kan toevoegen aan je wekelijkse routine. Dit is vooral handig voor mensen die een vast werkschema hebben.

Trompetlessen in Brugge volgen? Ook hier hebben we specifieke blogs voor, lees ze dus snel! 

Trompettist speelt trompet op straat
Om trompet te kunnen spelen heb je een goede basis techniek nodig. Bron: Pixabay, Credit: StockSnap

Voordelen van Privé trompetlessen

Zoals bij de voordelen zijn er ook een aantal specifieke voordelen die je hebt aan het volgen van privélessen trompet. Zo heb je bijvoorbeeld alle aandacht van de leerkracht voor jezelf. Dit komt doordat je de enige leerling bent die aanwezig zal zijn. Je betaald de lessen per uur, maar zal hier dus ook een volledig uur de aandacht van je leerkracht krijgen. Bij groepslessen krijg je vaak 20 minuten individuele aandacht en dan 10 minuten waarbij alle leden samenspelen.

Een ander voordeel aan het volgen van privé les trompet is dat je zelf de lessen kan inplannen. Je kan dus volledig je eigen agenda volgen en afspraken maken met je leerkracht.

Privé trompetlessen zijn ook handig voor mensen die enkel bijles trompet nodig hebben. Je kan namelijk zelf aan de leerkracht vragen om enkel bepaalde onderwerpen of bepaalde muziekstijlen in de lessen te bespreken. Je leert dus op een efficiënte manier om trompet te leren spelen.

Trompetles in Aalst volgen? Vind hier alle mogelijkheden.

Orkest van blaasinstrumenten
Als trompettist kan je een belangrijk deel zijn van een groter orkest. In groepslessen leer je hoe je moet samenspelen met andere instrumenten om een mooie voorstelling te geven! Bron: Pixabay, Credit: Yunje

Groep trompetlessen volgen in Mechelen

Heb je ervoor gekozen dat het volgen van groepslessen de beste keuze voor jou is en woon je in de buurt van Mechelen? Lees dat in dit deel van de blog waar je in Mechelen terecht kan voor groepslessen trompet.

Conservatorium Mechelen

Bij het Conservatorium in Mechelen kan je van jongs af aan al terecht om trompet te leren spelen. Zo kunnen kinderen vanaf 6 jaar terecht in de muziekinitiatie lessen. Hierbij ontdekken ze de verschillende bouwstenen van de muziek zoals: Toonhoogtes, melodie, tempo, dynamiek en ritme. Je hebt hier ook nog de optionele keuze om een instrumentinitiatie te volgen. Hierbij krijg je wekelijks 20 minuten individueel les.

Deze instrumentinitiatie kost €250 per schooljaar.

De kinderen vanaf 8 jaar kunnen terecht in de tweede graad. Hier krijgen ze één uur per week les voor het gekozen instrument, trompet dus, en twee uur muziekatelier. Tot en met 12 jaar is er enkel de optie om klassieke muziek te leren spelen op de trompet.

Jongeren die ouder zijn dan 12 jaar kunnen ervoor kiezen om een POP/JAZZ opleiding te volgen.

In de derde graad kan je terecht voor één uur muziekles per week, een uur groepsmusiceren en een groep singer-songwriting ( Als je voor de Pop/Jazz optie gekozen hebt). Zo heb je per week 3 uur muziek gerelateerde lessen.

In de instrumentlessen zul je samen met je mede koperblazers lessen volgen, bij het groepsmusiceren zullen veel verschillende soorten instrumenten samenkomen om samen te leren spelen.

Om bij deze organisatie lessen te volgen zul je in een bepaalde leeftijdscategorie worden geplaatst. Zo moeten alle jongeren onder de 18 jaar slechts €87/ per schooljaar betalen, de jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar betalen €143 per schooljaar en de volwassenen boven de 25 jaar betalen €353 per schooljaar.

Dit is echter de enige optie die je in de buurt van Mechelen hebt om groepslessen trompet te kunnen volgen. Denk je dat dit niet echt de beste optie voor je is, of wil je meerdere uren per week trompetlessen volgen? Dan zijn privélessen trompet waarschijnlijk het beste voor jou.

Waar kan je privélessen trompet volgen in Mechelen

Denk je dat privé trompetlessen de beste optie voor je zijn? Weet je niet waar in Mechelen je hiervoor terecht zou kunnen? Geen enkel probleem! We hebben het in deze blog over de verschillende plaatsen waar je terecht kan om een privé les trompet in Mechelen te volgen!

Woon je in de buurt van Leuven? Lees dan deze blog om erachter te komen waar je privélessen trompet in Leuven kan volgen! 

Kunstwerk van een trompettist
Er zijn veel trompettisten die een solo carrière starten, maar ze kunnen vaak ook eenvoudig met een groep meespelen. Bron: Pixabay, Credit: Lucas

Apprentus

Apprentus is een website waar je terecht kan voor het vinden van privé leerkrachten in jouw buurt. Je maakt een account aan, je geeft je locatie in en het vak dat je graag wilt studeren. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je een lijst te zien van alle mensen die in jouw buurt deze lessen kunnen geven! Je moet enkel er nog eentje uitzoeken en contact leggen met deze leerkracht.

Superprof

De website van Superprof is een online platform waar je op een snelle en eenvoudige maya nier een nieuwe privé docent kan vinden die actief is bij jou in de buurt. Op dit platform moet je een account aanmaken, hierop geef je dingen in zoals het instrument dat je wilt leren, welke muziekstijlen je graag wilt bijleren en waar je woont. Je krijgt dan een lijst te zien met alle leerkrachten die aan die voorwaarden voldoen!

De leerkrachten van Superprof bieden meestal hun eerste les gratis aan. Dit komt doordat ze deze gebruiken als kennismakingsles en om er achter te komen op welk niveau je huidige trompet vaardigheden zitten. Aan de hand van deze les kunnen ze dan het gepersonaliseerde lesplan opstellen.

Wanneer je niet tot bij de leerkracht geraakt, kan je ook vragen of hij naar jouw thuis komt. Indien dit niet mogelijk is, heb je vaak nog de mogelijkheid om de lessen online via diensten zoals Skype en Zoom.

De prijs die je gemiddeld per privé les trompet betaald ligt tussen €20 en €50 per uur. Vindt vandaag dus nog een privé leerkracht via Superprof.

Trompetlessen in Vlaanderen volgen? Je leest in deze blog waar je hiervoor terecht kan! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu