Is het altijd al je droom geweest om te kunnen voetballen voor een echt team? Wil je misschien een nieuwe hobby starten en heb je interesse in de sport? Woon je in de buurt van Aalst? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het vinden van het perfecte team voor jou!

Kom er in deze blog achter waar je voetballessen in Antwerpen kan volgen.

Voetbal is voor veel mensen een sport die je enkel kunt leren spelen wanneer je dit van jongs af aan doet. Dit is echter niet waar! Er zijn steeds meer volwassenen die willen voetballen om aan hun eigen conditie te werken. Als gevolg hiervan zijn er ook meer en meer voetbalploegen waarbij volwassenen die nog nooit gevoetbald hebben terecht kunnen om dit te leren!

Voor volwassenen die pas beginnen met voetballen zijn er verschillende mogelijkheden om ook deel te nemen aan wedstrijden!

Voetbal is een van de meest populaire sporten in Vlaanderen, dit zorgt er dan ook voor dat bijna iedere gemeente zijn eigen team heeft en dat er in sommige gemeentes ook meerdere voetbalploegen bestaan. Deze voetbalclubs hebben vaak zowel teams voor volwassenen als teams voor kinderen.

Heb jij of heeft je kind interesse in het leren voetballen? Dan kan je best even verder lezen!

Voetbalballen in net
Tijdens een voetbaltraining worden er vaak verschillende ballen gebruikt!
Bron: Unsplash, Credit: Leonardo Miranda
De beste leraren Voetbal beschikbaar
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saajan
Saajan
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saajan
Saajan
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Aalst kan je leren voetballen?

Indien je in de buurt van Aalst woont en als jij of je kind interesse heeft in het volgen van voetbal trainingen om te leren voetballen, dan ben je bij de juiste blog! We gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties die deze trainingen voorzien. Lees dus snel verder.

Eendracht Aalst Jeugd

De jongeren die graag hun voetbaltalenten volledig willen uitwerken, kunnen in Aalst terecht bij de voetbal club "Sportclub Eendracht Aalst". Het is echter wel vrij moeilijk om tot deze ploeg toe te treden. Je moet namelijk geselecteerd worden om er te gaan spelen. Het selecteer proces gaat op verschillende manieren: Zo kan er een scout naar de wedstrijd van je kind komen kijken om te zien hoe jouw kind zich in de wedstrijd gedraagt of je kan je kind inschrijven voor een van de open trainingen. Tijdens de open trainingen worden er verschillende oefeningen en oefenwedstrijden georganiseerd. Hierdoor krijgen de trainers een beter beeld van de spelers die er op dat moment deelnemen.

Lees in deze blog alles over de verschillende organisaties waarbij je privécursussen voetbal in Gent kan volgen.

Er is ook een mogelijkheid om je kind deel te laten nemen aan een van de voetbalkampen die deze club in de vakanties organiseert! Hier worden er verschillende trainingsdagen voorzien waarin jongeren leren voetballen op een leuke en aangename manier. Dit is ook een van de mogelijkheden om ontdekt te worden door de scouts van de ploeg. De ploeg voorziet vaker een paasstage, waarbij je kind 3 dagen trainingen krijgt. Om hieraan deel te nemen, zul je €100 moeten betalen. In deze €100 zitten ook 3 warme maaltijden en vieruurtjes bij!

Voor de meisjes die graag willen leren voetballen, of die hun voetbal vaardigheden uit willen breiden kunnen terecht bij het damesteam van deze ploeg! Ook voor dit team zul je gescout moeten worden of je zult moeten deelnemen aan een van de "detectie-dagen".

Eendracht Nieuwerkerken

Jongeren die graag willen leren voetballen, hebben in Aalst de mogelijkheid om bij de voetbalploeg Eendracht Nieuwerkerken te gaan voetballen! Dit is een team dat al sinds 1946 bestaat en al jarenlang bezig is met het opleiden van goede voetballers!

Hun momentele doel is om de hele club, en alle ploegen die hierbij horen naar het volgende niveau te tillen. De club heeft slechts een beperkt aanbod aan teams, Zo zijn er bijvoorbeeld enkel teams voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar oud. Voor volwassenen is er wel nog de optie om te kunnen toetreden tot de A-ploeg, dit enkel als je genoeg ervaring hebt. Indien je nog nooit aan voetbal gedaan hebt kun je bij deze club ook terecht in de reserve ploeg. Deze ploeg speelt competitie op een lager niveau en is meer bedoelt voor de mensen die nog niet zo heel goed kunnen voetballen!

Voetballers spelen wedstrijd op training
Tijdens de training zullen er vaak ook wedstrijdjes georganiseerd worden. Zo kun je namelijk de tactieken voor een echte wedstrijd voorbereiden.
Bron: Unsplash, Credit: Virgil

Vlugge Jongeren Baardegem

Bij dit team kunnen alle jongeren die graag willen leren voetballen terecht om trainingen te volgen. Zo zijn er bij deze organisatie effectieve voetbal teams voor jongeren vanaf 5 jaar tot en met jongeren van 21 jaar! Dit is vooral handig voor de jongeren die aan hun vaardigheden willen werken en binnen dezelfde ploeg willen doorgroeien naar een hoger niveau!

Bij de U15 worden de kinderen in 2 verschillende groepen opgedeeld en in een A of B team geplaatst. Dit komt doordat er een groot aanbod van kinderen die willen voetballen zijn op deze leeftijd.

Lessen voetbal in Brugge volgen? Kom er in deze blog alles over te weten!

Ook voor volwassenen is er bij deze ploeg plaats om te leren voetballen. Zo heb je 3 verschillende volwassen teams na de U21. Het eerste elftal is voor de volwassenen die op een hoog niveau kunnen spelen en die de titel van de ploeg moeten verdedigen. Hiernaast heb je ook nog de reserven A en de reserven B. Volwassenen die pas beginnen met voetballen zullen in het reserven B team terecht komen en de volwassenen die al wat ervaring in de sport hebben zullen in het A-team terecht komen. Het is altijd mogelijk om tot bij het Eerste elftal toe te treden, maar hier heb je voldoende vaardigheden voor nodig!

In de laatste jaren is de ploeg ook bezig met een speciale soort voetbal, namelijk G voetbal. Hierbij kunnen kinderen met beperkingen ook leren voetballen. De trainers van deze ploeg hebben ervaring en de juiste opleidingen om met deze kinderen om te gaan.

Orix Aalst

Orix Aalst, ook wel Oilsjterse Recreanten in X genoemd, is een sportclub waar je als recreant terecht kan voor het uitoefenen van verschillende sporten. Ze hebben een brede waaier aan sporten waar je als recreant uit kan kiezen, voorbeelden hiervan zijn: Volleybal, tafeltennis en gelukkig voor ons ook Voetbal!

Hier kunnen volwassenen die graag willen leren voetballen terecht, ze kunnen dit doen tijdens de wekelijkse training waar er iedere keer ook kleine wedstrijdjes georganiseerd worden. Dit is de perfecte manier om te leren voetballen voor volwassenen die nog nooit aan voetbal gedaan hebben. Het enige nadeel van deze club is dat er geen wedstrijden in het weekend meer gespeeld worden. Indien je dus effectief aan een competitie mee wilt doen, zul je je na een tijdje ook bij een ander team moeten aansluiten!

Het doel van dit team is namelijk om de mensen die nog willen voetballen maar die geen zin hebben om hun hele zondag ervoor op te geven, een kans te geven om toch nog van de sport te kunnen genieten. Na de trainingen wordt er meestal met het team een drankje of 2 genuttigd in de kantine.

Vrouwen spelen voetbal
Voetbal is niet enkel voor jongens, er zijn ook verschillende dames teams waar meisjes en vrouwen bij terecht kunnen!
Bron: Unsplash, Credit: Jeffrey

Voetbal Academie Net in Aalst

Heb je een kind dat graag voetbal speelt en wil je hem of haar helpen bij het verbeteren van hun voetbal technieken? Dan kun je dit doen door ze in te schrijven voor de Voetbal Academie in Aalst. Hier krijgen ze 23 trainingen waarbij er vooral gewerkt wordt aan de individuele vaardigheden van je kind!

Kom er in deze blog achter waar je lessen voetballen in Mechelen kan volgen!

De trainingen worden op zondagochtend gegeven en zullen 1 uur en 20 minuten duren. Om je kind deel te laten nemen aan deze academie betaal je €215 voor een volledig academiejaar. Dit jaar loopt van september tot april. Tijdens de trainingen moeten je kinderen ook gebruik maken van de kledij van de academie, deze dien je zelf apart aan te schaffen.

Zoals je kan zien zijn er verschillende mogelijkheden om in de buurt van Aalst te leren voetballen. De voorgaande opties zijn handig voor mensen die graag willen leren voetballen en dit ook in een team willen doen. Er zijn echter mensen die al kunnen voetballen en die enkel hun vaardigheden naar het volgende niveau willen tillen zodat ze bij een betere ploeg kunnen spelen. Voor deze mensen bestaan er nog altijd: privé trainingen.

Leren voetballen met behulp van Privé trainingen in Aalst

Woon je in de buurt van Aalst en wil je graag een op een voetbal trainingen volgen om te leren voetballen? Of ben je op zoek naar een privé coach die je enkele technieken aanleert om je huidige voetbal vaardigheden naar het volgende niveau te tillen? Dan kan je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof.

Op het online platform van Superprof geef je de regio waar je wilt leren voetballen in en laat je weten op welk niveau je huidige vaardigheden liggen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle privé trainers die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je te leren voetballen. Het enige wat je nog zou moeten doen is een eerste training met een van deze coaches in plannen.

Ontdek in deze blog waar je privé voetballessen in Leuven kan volgen!

Deze eerste training wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat je coach er tijdens deze training pas achter kan komen op welk niveau je vaardigheden effectief liggen. Zodra deze training over is kan je nieuwe privé coach ook een gepersonaliseerd trainingsschema opstellen zodat jij op een zo efficiënt mogelijke manier de voetbal technieken kunt leren.

Vrouwen volgen voetbal training
Tijdens trainingen zullen er vaak verschillende groepen gemaakt worden om te trainen!
Bron: Unsplash, Credit: Jeffrey

Het grootste voordeel aan het volgen van privé trainingen is dat je tijdens deze trainingen alle aandacht van je coach krijgt. Bij een groepstraining zou je deze aandacht moeten delen met alle andere aanwezigen! Een ander voordeel aan de privé trainingen is dat de trainingen op jouw tempo gaan. Indien je echt moe bent, kun je verschillende pauzes inlassen. Een ander groot voordeel dat je aan het volgen van privé trainingen hebt, is dat je deze bijna volledig zelf kunt inplannen.

Zoals je kan zien zijn er veel verschillende redenen om privé trainingen te volgen. Wacht niet langer en plan vandaag nog je eerste training in en leer Voetballen met superprof!

Kom er in deze blog achter waar je privélessen voetballen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!