Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en wil je deelnemen aan een teamsport? Wil je werken aan je conditie maar niet alleen naar de sportschool gaan? Dan is leren voetballen misschien wel iets voor jou!

Kom er in deze blog achter waar je voetbal lessen in Antwerpen kan volgen!

Voetbal is waarschijnlijk de meest populaire sport in ons land. Zo heeft vrijwel iedere gemeente een eigen voetbal team, vaak ook verschillende voetbalteams, waar mensen terecht kunnen om te leren voetballen. Voor veel mensen is voetballen een sport die door jonge mensen gedaan wordt of die je toch van jongs af aan moet leren. Dit is echter niet waar, tegenwoordig zijn er net zo veel voetbalclubs voor volwassenen als voor de jeugd!

Voetbal is een sport waarbij je je lichaam fit houdt terwijl je ook werkt aan dingen zoals je reactiesnelheid en je balgevoel!

De volwassenen die willen leren voetballen kunnen er vaak voor kiezen om enkel deel te nemen aan de trainingen. Voor de mensen die toch eens hun vaardigheden willen testen tegen andere teams bestaan er vaak ploegen die op een lager niveau spelen!

Jongens spelen voetbalwedstrijd
Wanneer je leert voetballen bij een voetbalclub, kan je ook vaak meedoen aan wedstrijden!
Bron: Unsplash, Credit: Jeffrey Lin
De beste leraren Voetbal beschikbaar
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saajan
Saajan
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saajan
Saajan
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kan je leren voetballen?

Woon je in de buurt van Gent en wil je graag leren voetballen? Dan ben je bij de juiste blog aangekomen! In het volgende deel van de blog gaan we het namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je terecht kan om te leren voetballen in Gent!

Lees in deze blog waar je een voetbal cursus in Aalst kan volgen!

Footinstruct

Footinstruct is een organisatie die vooral de focus op het leren voetballen aan jongere kinderen legt. De organisatie voorziet wekelijkse voetbal trainingen waarbij de kinderen de kneepjes van het voetbal in hun eigen tempo en hun eigen niveau kunnen leren. De kinderen krijgen in verschillende groepen trainingen. Deze groepen worden ingedeeld op leeftijd en/of op niveau van de speler!

Er zijn 3 verschillende sessies waar je kind aan deel kan nemen: A, B en C. Sessies A en B staan voor training reeksen van 10 trainingen, die op vrijdag, zaterdag of zondag gegeven worden, en sessie C staat voor een trainingsreeks van 5 trainingen op zondag.

Om deel te nemen aan sessie A of B, zul je €90 moeten betalen, voor Sessie C hoef je slechts €50 te betalen. In deze prijs zit het lidgeld, verzekering en voor de kinderen die Sessie A of B volgen zit er ook nog een kledij pakket bij.

De kinderen die willen leren voetballen in een vakantie kunnen ook terecht bij een van de voetbal kampen die door deze organisatie voorzien worden! Tijdens deze kampen kunnen jongens en meisjes van 5 tot 13 jaar terecht voor het volgen van voetbal lessen. Voetbal is het hoofdonderdeel, maar het is zeker niet de enige sport die je tijdens deze sportkampen kan krijgen.

Babyballers

Voetbal is voor alle leeftijden, dit word bewezen door de organisatie BabyBallers! Bij deze organisatie kunnen kinderen vanaf 18 maanden. Hier kunnen we het nog niet echt voetballen noemen, maar er wordt wordt op een spelende manier kennis gemaakt met de sport. De babyBallers is de jongste groep. Tijdens de oefeningen krijgen de kinderen ook les in kleuren, vormen, getallen en lichaamsdelen. Dit helpt bij de algemene vorming van de kinderen!

Kom er in deze blog achter waar je lessen voetbal in Brugge kan volgen!

In de groep MiniBallers zullen de kinderen meer leren door gebruik te maken van Kleuren. Ook tellen en getallen zullen tijdens deze trainingen aan bod komen. De laatste groep waar je kinderen in terecht komen zijn de Ballers. Hier krijgen ze op een aangename manier kleine voetballessen waar er toch al wat techniek bij komt kijken.

Dit is de perfecte manier voor uw kind om een wekelijkse sociale interactie te krijgen terwijl je kind ook aan beweging doet!

Kinderen spelen voetbal
Voetbal is voor alle leeftijden. Zo zijn er zelfs competities voor jonge kinderen die nog niet op een volledig veld spelen!
Bron: Unsplash, Credit: Adria Crehuet

KRC Gent

Bij KRC Gent kan iedereen die graag wilt leren voetballen terecht om een voetbalopleiding te volgen. Tijdens deze opleiding zullen de kinderen centraal staan en een goede individuele opleiding krijgen. Zo zullen de jongeren meer op een technische manier leren voetballen. Dit is perfect voor de jongeren die graag bij een team willen spelen en die hiervoor hun voetbalvaardigheden willen verbeteren! Tijdens de opleiding wordt er vooral de focus gelegd op een aanvallende voetbal stijl waarbij de aanval sterk staat door een goede balcirculatie!

De kinderen zullen worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. In deze groepen zullen ze dan trainen en wedstrijden spelen. Tot de U15 kan het wel eens zijn dat je kind een jaar hoger kan spelen, dit wordt dan gezien als kans om zich waar te maken in het oudere team! Vanaf de U16 is het echter ook noodzakelijk dat spelers die graag een jaar hoger willen spelen, ook fysiek met de ploeg mee kunnen. Tot de U17 wordt er vooral gefocust op het leren spelen in een ploeg en staat de opleiding van het kind zelfs tijdens de wedstrijden centraal. Vanaf de U17 kan het wel eens zijn dat er bij een voorsprong de coach ook op resultaat speelt, dit is ook belangrijk in het spel! Iedere geselecteerde speler krijgt daarom zeker een halve wedstrijd om te spelen!

Het doel van de club is voor kinderen van 5 tot 11 jaar een kwaliteitsvolle voetbalopleiding te bieden zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Vanaf 12 tot 21 jaar wordt er meer gewerkt op het aanvallend voetballen!

KAA Gent

De jongeren die veel talent hebben in het voetballen en die graag hun vaardigheden verder willen ontwikkelen kunnen terecht bij de voetbalclub KAA gent. Deze club heeft een zeer uitgebreide jeugdwerking waar de jongeren aan hun voetbaltechnieken kunnen werken.

Het enige nadeel aan de voetbalclub is dat er slechts enkele momenten zijn wanneer de kinderen kunnen toetreden tot de club. Zo hebben de trainers 'Scouts' die naar verschillende wedstrijden per week gaan om talentvolle spelers in de buurt te ontdekken. Er is ook de mogelijkheid om je kind in te schrijven voor de talentdag waarbij er een speciale training voorzien wordt om talentvolle nieuwe spelers te ontdekken.

De vrouwen die graag willen leren voetballen, of die al op een hoog niveau spelen kunnen ook bij KAA Gent terecht. Zo zijn er verschillende teams waar meisjes terecht kunnen om te voetballen. Bij deze club heet de vrouwen ploeg KAA Gent Ladies!

Een van de manieren om te leren voetballen bij deze organisatie is door de paasstage te volgen. Dit is een voetbalkamp waar jongeren van de U8 tot de U15 terecht kunnen om tijdens de paasvakantie toch nog hun voetbal kleren aan te trekken. Er zijn verschillende trainingssessies per dag die op de kunstgrasvelden van het team gegeven worden. Voor de kinderen die deel nemen aan de paasstage wordt er drank en verschillende gezonde snacks voorzien! Indien je je kind deel wilt laten nemen aan deze stage kost dit €40 voor 1 dag €70 voor 2 dagen en €120 voor 4 dagen!

Coach leert voetbal aan speler
Zelfs tijdens effectieve wedstrijden, kan je coach je blijven leren voetballen!
Bron: Unsplash, Credit: Jeffrey Lin

FC Rooigem

FC Rooigem is een voetbalclub waar elk kind terecht kan om te leren voetballen. Dit team heeft namelijk een grote jeugdwerking met verschillende vrijwilligers die helpen bij het leren van voetballen. Tijdens de trainingen staat de ontwikkeling van het kind centraal. De club heeft verschillende jeugdteams die starten bij de U9 en doorgaan tot de U17! Zo kunnen jongeren die graag hun hele jeugd willen voetballen, doorgroeien bij hetzelfde team!

Deze voetbalclub heeft ook nog een speciale ploeg waarin kinderen met beperkingen op een didactische manier leren voetballen. De trainers die deze trainingen geven hebben de juiste diploma’s en opleidingen om met deze kinderen te kunnen werken!

In deze blog lees je waar je privé voetbal lessen in Mechelen kan volgen!

Privé trainingen om te leren voetballen in Gent met Superprof

Wil je zelf extra trainingen volgen of zijn de teams niet echt wat je zoekt? Dan zijn privé trainingen ook nog een oplossing! Heb je interesse in het volgen van een een-op-een training, maar weet je niet waar je dit zou kunnen doen? Geen enkel probleem, we hebben een oplossing voor je gevonden: Superprof!

Op het online platform van Superprof kan iedereen die in de buurt van Gent wilt leren voetballen terecht voor het vinden van een privé coach die hen kan helpen! Je geeft de regio waar je wilt leren voetballen in en je laat weten op welk niveau je huidige voetbal vaardigheden zitten. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle verschillende coaches die zich in jouw buurt bevinden en die beschikbaar zijn om je lessen te geven. Het enige wat je nog moet doen is een van deze proffen contacteren om je eerste les in te plannen.

Keeper springt naar bal
Bij de meeste teams kan je ook terecht om keeper trainingen te volgen!
Bron: Unsplash, Credit: Alvaro Mendoza

De eerste training die je volgt zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Dit komt doordat de coach deze les als kennismakingsles zal gebruiken. Hierin komt hij of zij namelijk te weten wat je precieze verwachtingen van de lessen zijn en wat je uiteindelijke voetbal doelen zijn. Als je coach dit weet, kan hij of zij ook een gepersonaliseerd trainingsplan opstellen. Hiermee zul jij op de meest efficiënte manier leren voetballen.

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van deze trainingen. Ze zullen je dus op een enthousiaste manier de technieken van het voetballen willen aanleren!

Kom er in deze blog achter waar je cursussen voetbal in Leuven kan volgen!

Wanneer je privé voetbal trainingen volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepstrainingen zou volgen. Zo kan je bijvoorbeeld de trainingen volledig zelf in plannen! Dit is vooral handig voor mensen die een druk schema hebben en die toch graag willen leren voetballen. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je privé trainingen volgt is dat de trainingen volledig op jouw niveau worden aangepast. Dit is vooral handig voor mensen die al wat techniek hebben en die graag specifieke vaardigheden willen verbeteren! Ook voor mensen die nog nooit aan voetbal gedaan hebben zijn privélessen een echte aanrader, je krijgt tijdens deze trainingen namelijk 100% van de aandacht van je coach! Op deze manier zul je efficiënt en vlot vooruitgaan en zullen je voetbal vaardigheden zeker naar het volgende niveau getild worden!

Lees in deze blog waar je overal lessen voetballen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!