Heeft je kind zin om te leren voetballen of ben je misschien zelf op zoek naar een nieuwe hobby? Dan zijn voetbaltrainingen de beste manier om dit te doen! Woon je in de buurt van Mechelen? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het vinden van een voetbalclub die aan jouw wensen voldoet!

Kom er in deze blog achter waar je voetbal lessen in Antwerpen kan volgen.

Het is voor velen geen verrassing, maar voetbal is de meest populaire sport in Vlaanderen! Dit heeft als gevolg dat je overal in Vlaanderen dus ook verschillende voetbalclubs kan vinden waarbij je terecht kan om te leren voetballen.

Leren voetballen is iets voor iedereen, zo zijn er ploegen voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen! Je moet ze enkel nog vinden!

Voor veel mensen is voetbal iets wat je van jongs af aan moet leren, om dit als volwassenen te kunnen spelen, dit is echter niet waar. Er zijn namelijk veel verschillende teams die tegenwoordig een speciale ploeg hebben voor volwassenen die nog nooit aan voetbal gedaan hebben!

Heb je zelf interesse om te leren voetballen of wilt je kind graag leren voetballen? Dan kan je best even verder lezen!

Kinderen spelen voetbalwedstrijd
In de jongere competities zullen meisjes en jongens in 1 team samenkomen!
Bron: Unsplash, Credit: Lars bo Nielsen
De beste leraren Voetbal beschikbaar
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rayyane
Rayyane
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rayyane
Rayyane
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Mechelen kan je voetbal leren spelen?

Woon je in de buurt van Mechelen en wil je graag leren voetballen? Dan zijn er verschillende organisaties waarbij je terecht kan om dit ook effectief te doen. In het volgende deel van de blog hebben we het over deze organisaties, lees dus snel verder.

Koninklijke Sporting Club Mechelen

Iedereen die graag in de buurt van Mechelen voetbal wilt leren spelen, kan terecht bij de organisatie "Koninklijke Sporting Club Mechelen". Deze club heeft namelijk een groot aantal aan verschillende jeugdploegen waarbij jongeren terecht kunnen om te leren voetballen. Zo zijn er teams voor kinderen van 6 tot 17 jaar! Tussen deze leeftijden zullen de kinderen worden opgedeeld per leeftijd en per niveau. Doordat er veel verschillende jeugdteams beschikbaar zijn hebben alle kinderen de kans om voldoende aandacht tijdens de trainingen te krijgen.

De Meisjes vanaf 15 jaar hebben bij deze club ook de mogelijkheid om in een apart team te spelen waarbij ze enkel met en tegen andere meisjes zullen moeten voetballen.

Indien je een kind hebt dat mentale of fysieke beperkingen heeft, kan hij of zij ook leren voetballen bij deze club!  De club heeft namelijk een speciale ploeg waarin kinderen met beperkingen terecht kunnen om ook te leren voetballen. De G ploeg wordt begeleid door verschillende coaches die de juiste diploma's hebben om deze kinderen op een aangename manier training te geven.

Lees in deze blog waar je privé lessen voetbal in Aalst kan vinden.

De volwassenen die in de buurt van Mechelen willen leren voetballen kunnen ook terecht bij de koninklijke Sporting Club in Mechelen! Er zijn verschillende ploegen waar je aan deel zou kunnen nemen. Je hebt de A-ploeg, waarbij de beste spelers van de volwassenen terecht komen. Voor de rest heb je nog 2 beloften ploegen waarbij de jongeren die niet meer in de jeugdreeks terecht kunnen, toch nog kunnen voetballen en als laatste team heb je de recreanten! Dit zijn de volwassenen die alles op een rustiger tempo willen doen. Voor de mensen die nog nooit aan voetbal gedaan hebben, en die dit graag zouden willen leren, is het recreanten team de perfecte manier om dit te doen.

Voor de vrouwen die graag willen leren voetballen zijn er ook 2 verschillende teams opgericht. Hierbij kunnen vrouwen van allerlei niveaus's deel nemen aan de competitie wedstrijden in de reeks van het team!

Kinderen spelen voetbal
Kinderen die leren voetballen werken aan dingen zoals balvaardigheden, maar ook aan teamgevoel!
Bron: Unsplash, Credit: Debra Brewster

Koninklijke racing club Mechelen

Voor de jongeren met veel talent die verder willen werken aan hun vaardigheden, of voor jongeren met een groot potentieel die graag volledig willen ontplooien in de voetbal wereld, kunnen in Mechelen bij de Koninklijke racing club terecht.

Bij deze voetbal club zal je kind een volwaardige voetbalopleiding krijgen waardoor hij of zij zich volledig kan ontwikkelen op vlak van voetbal! Het enige nadeel van deze voetbalclub is dat je hier niet zomaar kan gaan trainen. Zo zul je bijvoorbeeld een test sessie moeten doorstaan waarin de coaches kunnen bepalen of je al dan niet toegelaten wordt tot de ploeg.

Voor volwassenen is er ook een ploeg waaraan voetballers met ervaring kunnen deelnemen. Dit is echter enkel voor de mensen die ooit al eens op niveau gespeeld hebben.

De laatste ploeg van dit team is de G-ploeg. G ploeg betekent dat de kinderen die een beperking hebben, toch nog de kans hebben om zich in te schrijven om te leren voetballen. In deze ploeg hebben deze kinderen de kans om zich op hun eigen manieren uit te drukken terwijl ze op een aangename manier zullen leren voetballen!

Lees in deze blog waar je lessen voetbal in Gent kan volgen!

Koninklijke voetbal club Mechelen

De koninklijke VoetbalClub in Mechelen geeft de mogelijkheid aan iedereen om te leren voetballen. Zo hebben ze bijvoorbeeld verschillende teams voor jongens, meisjes en zelfs voor jongens en meisjes met beperkingen!

De kinderen die beperkingen hebben en die toch graag zouden willen leren voetballen kunnen terecht in een van de G ploegen. Bij deze verschillende ploegen worden de kinderen in leeftijden gegroepeerd.

Deze voetbalclub heeft ook een zeer sterke jeugdwerking! Zo zijn er verschillende teams waarbij je kind terecht zou kunnen om te leren voetballen. Ook voor meisjes zijn er bepaalde ploegen bij dit team waarbij ze voetballessen kunnen volgen! De meisjes die zich hiervoor inschrijven worden in verschillende groepen ingedeeld. Op deze manier krijgt iedereen voldoende aandacht om op een aangename manier te leren voetballen.

Ontdek in deze blog waar je lessen voetbal in Brugge kan volgen.

De jongeren die graag in hun vakanties niets liever hebben dan met voetbal bezig zijn, kunnen bij deze club terecht voor het volgen van een paasstage. Deze paasstage is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar! De 5 daagse stage kost €210 maar hier zit middageten, een voetbal, een kledingstuk en nog veel meer in inbegrepen.

Jongens spelen voetbalwedstrijd
Er zijn verschillende jeugd teams waar je kinderen kunnen leren voetballen en zelfs competitie kunnen spelen.
Bron: Unsplash, Credit: Jeffrey F Lin

Zoals je kunt zien zijn er verschillende voetbalclubs waar je je in Mechelen bij kan inschrijven om te leren voetballen! De trainingen die je bij de bovenstaande oplossingen zou volgen zijn groepstrainingen. Wanneer je nog niet klaar bent om deel te nemen aan een groepssport, of wanneer je nog werk hebt waardoor je niet naar de wekelijkse training kan gaan, zijn deze opties niet zo handig. Om deze mensen te helpen hebben we bij Superprof de perfecte oplossing: Privé trainingen.

Volg privé trainingen met Superprof

Volg jij liever een-op-een lessen en wil je graag leren voetballen? Heb je al wat voetbal ervaring maar wil je dit graag op een hoger niveau leren doen? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof.

Op dit online platform geef je de regio waar je graag zou willen leren voetballen in en je laat weten op welk niveau je dit wilt doen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je deze trainingen te geven. Het enige wat je nog moet doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om een eerste training in te plannen.

Deze eerste training wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat de coach deze training zal gebruiken als een soort kennismakingsmoment. Hier komt hij of zij er dan achter wat je precieze doelen van de trainingen zijn en hoe hij of zij je hierbij kan helpen.

De coaches die hun diensten aanbieden via superprof hebben vaak veel ervaring in het geven van trainingen waardoor je er vrijwel zeker van kan zijn dat je voetbalvaardigheden naar het volgende niveau getild zullen worden.

Lees in deze blog waar je cursussen voetbal in Leuven kan volgen.

Keeper probeert bal te stoppen
Bij ieder voetbalteam moet er ook minstens 1 keeper zijn!
Bron: Unsplash, Credit: Lars Bo Nielsen

Voordelen van privé trainingen

Ben je nog niet helemaal zeker of je wel privé trainingen wilt volgen? Geen enkel probleem, we hebben een aantal voordelen van deze trainingen in deze blog toegevoegd. Deze voordelen kunnen je helpen om de keuze te maken voor privé trainingen!

Een van de grootste voordelen die je hebt wanneer je privé training volgt, is dat je alle aandacht van je coach zult krijgen. Wanneer je nieuwe voetbal technieken leert en je ergens moeite mee hebt, zal je coach er net zo lang over doen als je nodig hebt om je deze technieken volledig aan te leren. Dit is vooral handig voor jongeren of mensen die aan bepaalde technieken willen werken.

Naast alle aandacht krijgen, worden de trainingen ook nog volledig aan jou aangepast, ben je een beginner? Dan zullen alle trainingen op een zeer rustig tempo gaan. De gevorderde spelers zullen trainingen op een hoger tempo krijgen!

Een ander voordeel dat je zult hebben wanneer je privé trainingen volgt is dat je deze trainingen volledig zelf kunt inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die vaak in de avond moeten werken en die toch graag een nieuwe hobby willen opnemen!

Zoals je kan zien zijn er verschillende redenen om te leren voetballen met privé trainingen. Hebben deze voordelen je kunnen overtuigen om ook privé trainingen te nemen? Wacht dan niet langer en plan vandaag nog je eerste training in via Superprof!

Kom er in deze blog achter waar je voetballessen in Vlaanderen zal kunnen volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!