Ben je een echte voetbal fan en wil je het zelf ook wel eens uitproberen? Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en wil je dat dit een ploegsport is? Heb je een kind dat enorm graag wilt leren voetballen en woon je in de buurt van Brugge? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het vinden van het perfecte team dat je kan leren voetballen.

Kom er in deze blog achter waar je voetbal lessen in Antwerpen kan volgen.

Voor veel volwassenen is voetbal een sport die van jongs af aan geleerd moet worden. Hoewel voor de meeste teams de focus op de jeugdspelers ligt, is deze uitspraak niet waar. Er zijn steeds meer verschillende ploegen die hun eigen volwassenen ploeg hebben voor volwassenen die pas beginnen met voetballen. Ook zijn er verschillende teams voor volwassenen die op een hoog niveau gevoetbald hebben en die dit graag weer willen opnemen!

Tegenwoordig zijn er verschillende voetbalclubs die G-ploegen hebben. Dit zijn speciale ploegen voor kinderen met beperkingen!

Hebben jij of je kind interesse in het leren voetballen of ben je op zoek naar een club waarbij je terecht kan om aan je voetbal vaardigheden te werken? Kom er dan in het volgende deel van de blog achter!

Bal vliegt in goal
Wanneer je leert voetballen, zul je ook leren afwerken op doel! Hierbij moet je proberen te scoren!
Bron: Unsplash, Credit: Chaos Soccer
De beste leraren Voetbal beschikbaar
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rayyane
Rayyane
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rayyane
Rayyane
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Brugge kan je leren voetballen?

Woon je in de buurt van Brugge en wil je graag leren voetballen? Dan ben je bij het juiste deel van de blog aangekomen! We gaan het in het volgende deel namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je in Brugge terecht kunt om te leren voetballen. Lees dus snel verder.

Lees in deze blog waar je privélessen voetballen in Gent kan volgen.

Voetbal Vereniging Eendracht Brugge

De volwassenen die graag willen leren voetballen kunnen in Brugge terecht bij de voetbalclub: Voetbal vereniging Eendracht Brugge. Dit team heeft 4 verschillende ploegen waarvan er 2 Jeugdploegen zijn! Zo heb je de U17 en de U21 voor de jeugd.

Het is dus niet echt een team waarbij je met je kind, wat graag op jonge leeftijd al wilt leren voetballen, terecht kan. De twee jeugdploegen spelen op een gewestelijk niveau, dit is het laagste niveau waarin een voetbal ploeg kan spelen. Dit betekent dat dit team perfect is voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar om op hun eigen tempo te leren voetballen.

De twee laatste ploegen die er bij deze club zijn, zijn het 1ste elftal en de reserven. Het eerste elftal is de ploeg waarbij de volwassenen die op hoger niveau willen spelen terecht kunnen. Dit team speelt namelijk in de 4e provinciale reeks! De reserven ploeg is een ploeg voor volwassenen die het wat rustig aan willen doen. Ze spelen op een gewestelijk niveau, wat dus ook weer perfect is voor volwassenen die graag willen leren voetballen!

KSK Steenbrugge

Is je kind een super fanaat van het voetbal en wilt hij of zij ook leren voetballen? Dan kan je hen inschrijven bij een van de jeugdteams van de voetbalclub KSK Steenbrugge! Deze club heeft namelijk een zeer sterke jeugdwerking met ploegen in maar liefst 10 verschillende jeugd categorieën! Zo kunnen kinderen vanaf 5 jaar terecht in de U6 ploegen van hier kunnen ze dan doorgroeien tot de U17! Zo beginnen ze op een klein veld en zullen ze over de loop van de jaren op een steeds groter veld kunnen spelen, om uiteindelijk 11 tegen 11 op een groot veld voor 90 minuten lange wedstrijden te kunnen spelen!

Ontdek hier waar je privélessen voetbal in Leuven kan volgen!

Ook voor volwassenen die graag op een rustige manier willen leren voetballen zijn bij deze voetbalclub welkom! Zo hebben ze een veteranen ploeg waarbij er volwassenen van alle niveaus terecht kunnen om iedere week te trainen en om wekelijkse wedstrijden te spelen. De ploeg heeft zichzelf KSK Steenbrugge Vets genoemd, vets is hierbij een afkorting van Veterans! Deze ploeg speelt zijn wedstrijden in de Vlaamse Amateurs reeks. Dit is vooral handig voor mensen die nog nooit gevoetbald hebben en die dit graag willen doen!

Bovenzicht van voetbalstadion
Een officieel voetbal veld is 105 meter lang en 68 meter breed!
Bron: Unsplash, Credit: Shai Pal

Recreas G Voetbal Club Brugge

Heeft je kind een fysieke of mentale beperking, maar wil je hem of haar toch laten voetballen? Dan kan je in Brugge terecht bij de voetbalclub Recreas. Dit is een G voetbalploeg die speciaal gemaakt is voor kinderen met beperkingen om toch te leren voetballen. Er zijn 3 verschillende teams waar de kinderen in ingedeeld kunnen worden. Elk van deze teams heeft een coach met de juiste opleidingen om om te kunnen gaan met kinderen die beperkingen hebben.

Daring Brugge Voetbal Vereniging

Deze Voetbalclub wil er alles aan doen zodat kinderen op een sportieve, sociale en pedagogische manier aan Voetbal kunnen doen. Deze voetbalclub is vooral gefocust op het opleiden van kinderen. Ze hebben daarom ook ploegen voor verschillende leeftijden waarbij jouw kind terecht kan om te leren voetballen. Vanaf 6 jaar kom je terecht in de U6/U7 groep, hierna kun je per leeftijd doorgroeien naar een volgend niveau van voetballen. De ploegen gaan van de U6 tot de U21.

Op deze manier kan je kind op elke leeftijd instappen en zich volledig ontwikkelen op een aangename manier. Ook hebben ze de mogelijkheid om na deze volwaardige voetbal opleiding door te stromen naar de beloften en de eerste ploeg! Dit zijn de ploegen waarbij volwassenen terecht kunnen om te voetballen. Om bij deze teams te kunnen spelen moet je wel al wat ervaring hebben!

Kom er in deze blog achter bij welke organisatie je terecht kan voor lessen voetbal in Aalst.

Deze voetbal club heeft een speciaal team waarbij kinderen met beperkingen terecht kunnen om ook te leren voetballen. De kinderen worden hier opgedeeld in 2 verschillende groepen, zodat elk kind voldoende individuele aandacht kan krijgen.

Voor de kinderen die geen genoeg van voetbal kunnen krijgen en dit ook tijdens de vakanties willen doen, kunnen bij deze voetbalclub ook terecht voor het volgen van een Paasstage. Hier krijgen ze 4 dagen training om hun persoonlijke voetbal vaardigheden te verbeteren! Deze paasstage is voorzien voor kinderen van 5 tot 15 jaar. Om je kind deel te laten nemen aan deze paasstage kost het €85 voor kinderen die lid zijn van de voetbalclub en €95 voor kinderen die geen lid zijn! Iedereen kan dus deelnemen aan de lessen.

Man volgt voetbal training
Tijdens je voetbal trainingen zul je ook aan je balgevoel en individuele voetbalvaardigheden werken!
Bron: Unsplash, Credit: Nigel Msipa

Dosko Sint-Kruis

Iedereen die in Brugge graag wilt leren voetballen kan terecht bij de voetbalclub Dosko Sint-Kruis. Dosko is een voetbalclub die op provinciaal niveau speelt. Hier kunnen kinderen van 6 tot 21 jaar terecht om te leren voetballen. De teams spelen echter wel op een hoger niveau waardoor het niet de beste ploeg is voor mensen die nog nooit voetbal gespeeld hebben.

Voor de jongeren die doorstromen van de U21 komen terecht in de beloften groep en als ze echt goed kunnen voetballen, kunnen ze zelfs terecht in het A-elftal!

Zoals je kan zien is er in de buurt van Brugge genoeg keuze aan verschillende voetbal teams waarbij je kinderen eventueel terecht zouden kunnen om te leren voetballen. Ook voor volwassenen zijn er verschillende mogelijkheden om te leren voetballen. Dit zijn echter allemaal opties waarbij je in een team zult trainen. Vaak betekent dit ook iedere week op dezelfde momenten trainen. Dit is voor sommige mensen niet echt altijd mogelijk, daarom hebben we ook naar andere oplossingen gezocht!

Leer voetballen met privé trainingen in Brugge

Heb je niet iedere week op dezelfde momenten vrij of wil je je eigen voetbal vaardigheden verbeteren? Dan zijn privé trainingen misschien wel iets voor jou! Heb je interesse om eens een privé training te volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kan? Geen enkel probleem, gelukkig bestaat er Superprof!

Kom er in deze blog achter waar je privé voetballessen in Mechelen kan vinden.

Via het online platform van Superprof kan je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een nieuwe privé coach vinden. Je geeft namelijk de regio waar je de trainingen in wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je voetbalvaardigheden liggen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je deze trainingen te geven.

Je moet alleen nog een van deze lessen inplannen. De eerste les die je volgt, zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Dit komt doordat deze training vooral gebruikt wordt als kennismaking training waarbij je aan je Coach laat weten waar je precies aan wilt werken.

De proffen die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van voetbaltrainingen. Ze zullen je dus op een enthousiaste manier leren voetballen.

Voetballer doet loop oefening
Tijdens je voetbal trainingen zullen er vaak ook loop oefeningen gegeven worden.
Bron: Unsplash, Credit: Nigel Msipa

Voordelen van privé trainingen

Weet je niet zeker of privé trainingen wel iets voor jou zijn? om je bij je keuze te helpen hebben we enkele voordelen van privé trainingen opgelijst. Kom er in het volgende deel van de blog achter wat deze voordelen kunnen zijn.

Een van de grootste voordelen die je hebt wanneer je privé voetbal trainingen volgt is dat je deze volledig zelf kan inplannen. Je hoeft dus enkel nog naar je eigen agenda en naar de agenda van je coach te kijken zodat je zelf de trainingen kan inplannen! Dit is handig voor mensen die niet vaak vrije dagen hebben. Zo kunnen ze namelijk verschillende uren training achter elkaar volgen!

Een ander voordeel van privé trainingen is dat de coach de trainingen volledig aan jou aanpast. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met bepaalde technieken, zal je coach hier meer aandacht aan kunnen besteden zodat jij deze technieken onder de knie kan krijgen!

Zoals je kan zien zijn er verschillende redenen om te leren voetballen door middel van privé trainingen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste training in!

Lees in deze blog waar je overal voetballessen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!