Wil je een nieuwe hobby uitproberen en wil je hierbij nieuwe mensen leren kennen en tegelijk aan je eigen conditie werken? Woon je in de buurt van Leuven? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het vinden van deze hobby!

Kom er in deze blog achter waar je privé cursussen voetballen in Antwerpen kan volgen!

Er zijn niet veel mensen die in hun vrije tijd graag naar de sportschool gaan, dit komt doordat dit een solo activiteit is! Er zijn echter wel veel mensen die graag een hobby willen hebben en wat aan hun lijn willen werken. Daarom zijn we met het team van Superprof op zoek gegaan naar een oplossing en deze hebben we gevonden: voetbal!

Wanneer je aan voetballen doet, ben je passief ook bezig met je conditie en je lichaam!

Voetbal is de perfecte manier om samen met meer dan 10 mensen aan je eigen conditie te werken! Je speelt namelijk een spel waarbij je samen met je team een ander team moet verslaan in een wedstrijd! Doordat het een sport is met een team, zul je veel minder snel hetzelfde gevoel krijgen als in een sportschool!

Voetbal is een sport die voor elke leeftijd geschikt is! Zo zijn er veel verschillende groepen en ploegen voor alle leeftijden! Ook zijn er verschillende niveaus zodat je in een competitie kan spelen waarin je zelf ook thuishoort! De meeste voetbal clubs beginnen met ploegen waarin jongeren vanaf 5 jaar aan deel kunnen nemen! Ben je zelf geïnteresseerd in het volgen van een aantal voetbal trainingen of heb je een kind die graag een nieuwe sport wilt ontdekken? Dan kan je best even verder lezen!

Voetballers spelen een Wedstrijd
Wanneer je leert voetballen kan je ook vaak deelnemen aan wedstrijden met je club!
Bron: Unsplash, Credit: Jannik Skorna
De beste leraren Voetbal beschikbaar
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rayyane
Rayyane
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rayyane
Rayyane
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je leren voetballen?

Woon je in de buurt van Leuven en wil je graag leren voetballen? Dan is dit de blog voor jou! We gaan het namelijk hebben over de verschillende opties die je in de buurt van Leuven hebt om te leren voetballen.

Lees in deze blog waar je kan voetballessen in Gent kan volgen!

ZaalvoetbalClub Leuven Centraal

Wil je graag leren voetballen maar heb je geen zin om dit in de regen te doen? Dan kan je vast en zeker terecht bij de zaal voetbalclub Leuven Central. Bij deze club heb je verschillende ploegen waar je lid van kan worden! Deze ploegen spelen allemaal op hun eigen niveau. Zo heb je een ploeg wat in de 3e provinciale groep speelt, maar ook een team dat in de eerste provinciale groep speelt. Indien je al wat ervaring in het zaalvoetballen -of het gewoon voetballen- hebt, kun je er ook voor kiezen om eens een training mee te volgen. Op deze manier kan de ploeg bepalen bij welk niveau of bij welke ploeg je het beste aansluit!

Voor de mensen die nog nooit aan zaalvoetbal gedaan hebben zijn er ook een aantal ploegen die meedoen aan de “Liefhebbers zaalvoetbal Cup”. Dit is het perfecte niveau voor de volwassenen die niet echt zaalvoetbal ervaring hebben, of die de sport gewoon voor het plezier willen uitoefenen!

Koninklijke Voetbal Club Kessel-Lo 2000

De mensen die in de buurt van Leuven wonen en graag op een groot veld willen leren voetballen, kunnen terecht bij de Koninklijke Voetbal Club Kessel-Lo! Deze ploeg heeft verschillende trainingsvelden, waaronder 2 kunstgras velden, waarop wekelijks trainingen doorgaan voor alle leeftijden. De jongeren die graag willen leren voetballen kunnen al vanaf 5 jaar bij deze ploeg terecht ze zullen dan in de U6 ploeg geplaatst worden. Deze voetbalclub heeft jeugd ploegen van de U6 tot de U21 voor de jeugd. Op deze manier kunnen de kinderen die jong beginnen, verder uitgroeien tot volwaardige voetballers binnen dezelfde club!

De jongeren in de U6 spelen allemaal op hetzelfde niveau en zullen dus ook dezelfde trainingstijden hebben, vanaf de U7 worden de teams echter in verschillende niveau’s opgedeeld. Zo heb je van de U7 tot en met de U17 zeker een A en een B team, in sommige gevallen ook een C team. De kinderen die op een hoger niveau kunnen spelen, zullen terecht komen in de A teams. De beginners of de kinderen die wat meer moeite hebben zullen meegaan met hun niveau in het B team!

Kom er in deze blog achter waar je voetballessen in Aalst kan volgen.

Hoop voetballen op voetbalveld
Tijdens een training worden er vaak veel verschillende ballen gebruikt om oefeningen uit te voeren!
Bron: Unsplash, Credit: Pedram Raz

Ook voor volwassenen zijn er bij deze voetbalclub verschillende opties om te leren voetballen. Zo heb je bijvoorbeeld een vrouwenteam waarin vrouwen die graag aan competitie deel willen nemen een mogelijkheid om dit ook effectief te doen. Voor volwassen mannen zijn er 3 verschillende ploegen waarin ze terecht kunnen komen. Eerste elftal A, Eerste Elftal B en de recreanten/Veteranen. Bij het Eerste Elftal A en B komen meestal de spelers die doorstromen vanuit de U21 terecht, deze volwassenen worden ook weer opgedeeld in verschillende niveaus de betere spelers komen in het A team de andere komen in het B team. De volwassenen die wat willen leren voetballen maar hier vooral plezier in willen hebben kunnen terecht bij het Veteranen team. Hier zullen ze wel competitie spelen, maar het zal vooral zijn met andere volwassenen die liefhebbers zijn van de sport!

In deze blog lees je waar je privé voetbal lessen in Mechelen kan volgen!

Katholieke universiteit Leuven

De studenten die studeren aan de katholieke universiteit in Leuven hebben ook de mogelijkheid om te leren voetballen via hun school. De school heeft namelijk verschillende sportzalen en sportvelden ter beschikking die studenten kunnen gebruiken om hun sport op uit te oefenen.

Je kan deze velden met een bepaalde groep mensen “reserveren” zodat alle andere studenten of studentengroepen dit ook weten. Wil je deel uit maken van een team? Dan kan je dit vaak doen door een mailtje te sturen naar je faculteit of een bepaalde studentengroep. Deze hebben namelijk vaak een georganiseerd team met wekelijkse trainingen en wedstrijden!  Om gebruik te kunnen maken van de sportvelden moet je als student in bezit zijn van een sportkaart! Een andere mogelijkheid is om een dagpas te nemen om toegang te krijgen tot deze faciliteiten. De laatste optie is echter niet zo handig als je deel wilt nemen aan de wekelijkse lessen!

ESN Leuven

De ESN is een organisatie in Leuven die wekelijkse sport sessies voorziet voor internationale studenten aan de KU Leuven en UCLL! Dit doen ze doordat de normale sport activiteiten van deze scholen vaak volzet zijn en enkel in het Nederlands gegeven worden.

Voor de mensen die graag willen voetballen kunnen bij deze organisatie terecht voor wekelijkse voetbaltrainingen die in het Engels gegeven worden! De trainingen worden gegeven voor mensen van elk niveau! De studenten die het willen kunnen zich ook inschrijven voor de interfacultaire club waar de ESN ploeg ook aan meedoet!

Deze internationale trainingssessies zijn volledig gratis om te volgen, maar ook hier heb je een sportkaart van de KU Leuven of de UCLL nodig. Voor de mensen die de ESN willen steunen kunnen vrijblijvend ook een ESN lidmaatschap aangaan! Op deze manier kan er voor het juiste materiaal gezorgd worden!

Kom er in deze blog achter waar je lessen voetbal in Brugge kan volgen!

Vrouwen voetbalteams spelen wedstrijd
Voetbal is een sport voor mannen en vrouwen! Er komen zelfs meer en meer damesteams waarbij enkel vrouwen toegelaten zijn!
Bron: Unsplash, Credit: Joppe Spaa

Oud-Heverlee Leuven

Jongeren die graag voetbaltrainingen willen volgen kunnen terecht bij de voetbal club Oud Heverlee Leuven. Deze club heeft namelijk verschillende locaties met veel verschillende jeugdploegen waaraan je deel zou kunnen nemen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen bij deze ploeg terecht om te leren voetballen. Vanaf de U8 zullen de kinderen in een provinciaal en een regionaal team opgesteld worden. De spelers van het provinciaal team zullen op een hoger niveau spelen als de spelers van het regionale team!

Dit komt doordat de competitie waar de kinderen van deze ploegen aan deel zullen nemen, ook op een hoger niveau ligt dan de wedstrijden van het regionaal team. De kinderen die pas beginnen zullen dus eerder in de regionale teams terecht komen. Bij deze ploeg zullen jongens en meisjes tot de U15 samen in dezelfde teams spelen.

Zoals je kan zien zijn er veel verschillende opties wanneer het aankomt op het volgen van trainingen waarbij je kan leren voetballen in Leuven. Dit zijn echter vaak groepstrainingen waarbij de aandacht van de coach onder alle aanwezigen wordt verdeelt. Heb je liever een-op-een lessen nodig of wil je bepaalde technieken onder de knie krijgen? Dan hebben we voor jou ook de oplossing gevonden: Superprof!

Leer voetballen in Leuven met een privécoach van Superprof!

Wil je graag beginnen met voetballen en wil je, voordat je bij een team gaat spelen, enkele techniek trainingen volgen? Of heb je misschien wel wat ervaring, maar wil je graag op het volgende niveau leren spelen? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof.

Op dit platform geef je namelijk de regio waar je de trainingen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je dit zou willen doen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht met alle coaches die er in jouw buurt eventueel beschikbaar zijn om je trainingen te geven. Het enige wat je dan nog moet doen is een van deze coaches contacteren en een eerste training inplannen.

Deze eerste training zal in de meeste gevallen gratis aangeboden worden. Dit komt doordat de coach in deze training er achter komt op welk niveau je vaardigheden liggen en wat je doelen zijn van de een op een lessen. Wanneer je coach dit weet, kan er een trainingsschema opgesteld worden. Zo leer jij op de meest efficiënte manier de technieken die je graag onder de knie wilt krijgen.

Voetbalschoen op voetbalveld
Om te leren voetballen op een buitenveld heb je ook voetbalschoenen nodig. Deze helpen je namelijk om grip op het gras te hebben!
Bron: Unsplash, Credit: Tom Sodoge

Wanneer je privé voetbal trainingen volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben als je groepslessen zou volgen. Zo krijg je bijvoorbeeld alle aandacht van je coach terwijl deze normaal gezien verdeeld wordt onder alle aanwezigen. Een ander voordeel dat je aan privé trainingen hebt is dat de voetbaltrainingen volledig op jouw niveau worden afgesteld. Wanneer je ergens moeite mee hebt of als je ergens niet mee kunt zal je coach hier meer focus op leggen. Het grootste voordeel van een-op-een voetbaltrainingen is dat je deze vaak volledig zelf kan inplannen! Dit is vooral handig voor mensen die iedere week op een andere avond vrij hebben en daarom niet naar een normale voetbaltraining kunnen gaan.

Zoals je ziet zijn er verschillende redenen om privé voetbaltrainingen te volgen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste training in!

Lees in deze blog waar je voetballessen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!