Woon jij in de buurt van Aalst? Heb je interesse in het leren van een nieuwe taal? Of ben je gewoon opzoek naar een cursus Pools omdat je op vakantie gaat? Wat je reden ook is, we hebben het antwoord voor jou in deze blog!

Pools is een taal die steeds populairder wordt. Dit komt doordat Belgische bedrijven steeds meer aanspraak maken op de goedkope werkkrachten die ze in Polen kunnen vinden.

Ontdek hier waar je Poolse privélessen in Antwerpen kan volgen! Wacht niet langer!

Een natuurlijk resultaat hiervan is dat men ook steeds meer mensen nodig heeft die zowel Nederlands als Pools kunnen spreken! Echter is het aantal beschikbare mensen niet al te groot.

Dit komt doordat het Pools een vrij moeilijke taal is om te leren spreken! Benieuwd naar waarom de taal zo moeilijk is? Lees dan maar snel verder!

Door de 1 van de taal, vergeten veel mensen dat het een best handige taal is om te leren spreken. Wereldwijd zijn er ongeveer een 43 miljoen mensen die deze taal als moedertaal spreken.

Frustratie is nergens voor nodig bij het leren van Pools
Pools is een moeilijke taal om te leren, het kan dus soms frustrerend zijn. Geef niet op! Bron: Pexels, Credit: Andrea Piacquadio

Wanneer je aan je baas kunt laten zien dat je het pools geleerd hebt, is dit een goede manier om te kunnen aantonen dan je niet bang bent om een uitdaging aan te gaan!

Ben jij klaar voor de uitdaging? Wil je weten wat er zo moeilijk is aan de daal? Gebruik dan deze blog als gids bij het zoeken naar een reden of cursus die je in het Pools kan volgen!

Ontdek in deze blog waar je terecht kan voor een cursus Pools in Gent! Alle mogelijkheden staan open voor je dankzij Superprof!

De beste leraren Pools beschikbaar
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Magda
5
5 (6 reviews)
Magda
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Agata
Agata
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patricia
Patricia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zuzanna
Zuzanna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Magda
5
5 (6 reviews)
Magda
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Agata
Agata
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patricia
Patricia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zuzanna
Zuzanna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is er moeilijk aan het Pools

Voordat we verder gaan met het vertellen waar je overal terecht kunt om een cursus Pools te volgen in Aalst, is het belangrijk dat we je eerst vertellen waarom de taal zo moeilijk is om te leren!

Over het algemeen zeggen ze dat er ongeveer een 44 weken nodig zijn om de taal onder de knie te krijgen! Dit komt ongeveer overeen met een 1100 uur. Je kan nu wel denken dat dit normaal is om een nieuwe taal te leren, maar voor een taal zoals het Spaans heeft men ongeveer 600 uur nodig!

Het duurt dus bijna dubbel zo lang om het Pools onder de knie te krijgen. Hoe komt dit toch?

Ontdek hier waar je lessen Pools in Leuven kan volgen! Alle opties staan in het volgend artikel.

Er zijn verschillende redenen waarom het Pools moeilijk is om te leren! Zo heb je de woordenschat, de uitspraak, de grammatica!

Grammatica: De grammatica van het Pools heeft 7 verschillende geslachten waar de woorden in verbogen kunnen worden. Dit maakt het moeilijk om de woorden te kunnen herkennen aangezien ze een andere uitgang kunnen hebben.

De woordenschat: De woordenschat is in principe niet zo heel moeilijk, maar door de speciale tekens die ze gebruiken is het vaak moeilijk om een Nederlands woord uit een Pools woord af te leiden!

Het moeilijkste gedeelte is voor de meeste mensen de uitspraak! Om de taal te kunnen spreken moet je gebruik maken van verschillende klanken die we niet gebruiken in het Nederlands.

Het grootste deel van de cursussen voor gevorderden gaat dus bijna volledig over de uitspraak van de taal!

Tips om Pools te leren

Gelukkig hebben we bij Superprof een aantal oplossingen of tips om deze problemen te bestrijden!

Pools leren gaat bijzonder makkelijker met privélessen
Gebruik onze tips om het Pools beter te kunnen leren! Bron: Pexels, Credit: Ketut Subiyanto

Tip #1: Doe het rustig aan en stel realistische doelen

Het is belangrijk dat je altijd een doel voor ogen hebt, wanneer je dit doel niet haalt of helemaal geen doel hebt is het makkelijker om de motivatie voor het leren van deze taal te verliezen.

Wanneer je jezelf realistische doelen geeft kan je deze meerdere malen behalen en zo jezelf nog wat extra motivatie geven!

Tip #2: Omring jezelf met de taal

Wanneer je jezelf volledig omringt met de taal, zal je uiteindelijk het meeste wel opnemen! Een goede manier om dit te doen is door op uitwisseling te gaan met een persoon uit Polen!

Om een taal snel onder de knie te krijgen moet je jezelf uitdagen om de taal ook effectief te spreken. Je moet ook niet bang zijn om fouten te maken! Dit is namelijk heel normaal wanneer je een nieuwe taal leert!

Indien je niet zo extreem wilt gaan, kan je ook al kleinere aanpassingen maken zoals je series in het Pools kijken of door de taal van je telefoon in te stellen op het Pools!

Ontdek in de volgende blog waar je een privéles Pools in Brugge kan volgen! Je leraar staat op je te wachten. Waar wacht je nog op?

Deze tips kunnen je helpen bij het leren van de taal! Wil je ze meteen kunnen gebruiken? Kom er dan in het volgende deel van de blog achter waar in Aalst je terecht kan om een cursus Pools te volgen!

Waar kan je Pools leren in de buurt van Aalst

Ben jij geïnteresseerd in het leren van de Poolse taal en wil je graag meteen starten, maar weet je niet waar je terecht kan om Poolse lessen te volgen? Als je in de buurt van Aalst woont ben je bij deze blog aan het Juiste adres!

We hebben het in dit deel van de blog namelijk over de verschillende organisaties die je in de buurt van Aalst hebt om Poolse lessen te volgen! Lees dus snel verder!

Leer samen met anderen de Poolse taal
Groepslessen zijn een leuke manier om het Pools onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Kampus Porduction

Centrum voor Volwassenenonderwijs Pro

In het Centrum voor Volwassenenonderwijs Pro in Aalst kan je terecht voor het eerste jaar Pools. In dit leerjaar kan je als beginner terecht om in aanraking te komen met de cultuur, de taal en zelfs de gastronomie!

Dit komt doordat de organisatie hun focus legt op veel verschillende aspecten om zo ook de de cultuur en de gebruiken van het land van herkomst aan te leren.

In deze cursus leer je op een eenvoudige manier communiceren over verschillende onderwerpen zoals: Jezelf kunnen voorstellen, op restaurant gaan en de weg vragen! Het gaat in deze cursus dus ook om de effectieve basis.

Dit is de enige organisatie die groepslessen aanbiedt om Pools te leren spreken. Maar gelukkig zijn er nog andere opties in de buurt van Aalst waarmee je de taal kan ontdekken!

Privélessen

Privélessen zijn een goede manier om in Aalst Poolse lessen te volgen. Dit komt doordat je door het volgen van privélessen een aantal voordelen hebt die je niet kan krijgen bij een organisatie!

Zo krijg je bijvoorbeeld bij alle aandacht van een privé docent. Normaal gezien zou je de aandacht onder alle anderen studenten moeten verdelen. Bij een privéles hoeft dat dus niet.

Je kan er eventueel, in overleg met de privé docent, wel een kleine groepsles van maken met 2 of 3 vrienden die de taal ook willen leren. Dit is ook een manier om de prijs van deze lessen omlaag te krijgen aangezien je de kosten per uur door het aantal personen kan delen!

Andere voordelen van privélessen zijn:

De lessen worden volledig op maat gemaakt. Hiermee bedoelen we dat de prof je de eerste les zal vragen hoeveel kennis je van de taal hebt en wat je huidige niveau in de taal is, en op basis daarvan zullen ze dan een gepersonaliseerd lessenplan opstellen!

Dit is ook handig wanneer het aankomt op struikelblokken! Iedereen heeft namelijk moeite met andere dingen, voor jou is het misschien de uitspraak voor iemand anders kan het de woordenschat zijn.

Bij een privé docent hoef je niet bang te zijn om vragen te stellen, je kan er namelijk zeker van zijn dat hij of zij de tijd neemt om je alles goed uit te leggen!

Privélessen zijn ook handig aangezien je ze zelf kan inplannen. Je moet ze dus enkel op tijd boeken met je docent en voor de rest zal het altijd zijn op een moment wanneer jij tijd hebt!

Dit kan handig zijn als je meerdere lessen per week zou willen, of wanneer je een wisselend werkschema hebt en niet iedere week op dezelfde momenten vrij kan hebben!

Zoals je kan zien zijn er meerdere voordelen aan het volgen van privélessen Pools. Gelukkig heb je in Aalst verschillende organisaties die actief zijn op basis van het voorzien van privé leerkrachten!

Heb je interesse waar je een privécursus Pools in Mechelen kan volgen?! Er zijn tal van opties klaar voor je doorheen heel Vlaanderen.

Volg privélessen Pools helemaal vanuit je computer
Privélessen zijn een handige manier om een taal snel te kunnen leren! Bron: Pexels, Credit: Tima Miroshnichenko

coLanguage

Bij Colanguage kan je terecht voor het vinden van privé leerkrachten bij jou in de buurt. Je kan hier dan op locatie en op vak opzoeken welke leerkrachten er voor jou geschikt zijn. Iedere docent zal laten weten welke niveaus van de taal ze je kunnen aanleren!

Dit is vooral handig voor de mensen die ooit al een cursus Pools gevolgd hebben!

Superprof

Via het online platform van Superprof kan je snel en eenvoudig een prof vinden die je kan helpen om het Pools te leren!

De mensen die via Superprof werken hebben elk hun eigen manier van lesgeven, maar hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van lessen. Ze zijn gepassioneerd voor hun vak en willen graag de fijne kneepjes en de gebruiken van de taal aan jou bijbrengen!

Haal je het een keertje niet om naar de effectieve afgesproken locatie te gaan? Geen enkel probleem, laat dit eventjes aan je privé docent weten! De meeste hebben namelijk ervaring met het geven van lessen via diensten zoals Skype en Zoom!

Dit is ook perfect voor de mensen die niet makkelijk toegang hebben openbaar vervoer!

De prijs die je per uur aan een privé docent moet betalen, kan variëren tussen docenten! Het is namelijk zo dat deze leerkrachten hun eigen uurloon bepalen! Meestal betekent een dure les, vaak dat ze ontzettend veel reviews en studenten hebben gehad.

Terwijl dat iemand die pas begint, waarschijnlijk iets minder gaat vragen. Over het algemeen liggen de prijzen van een privé leerkracht tussen de €15 en €50!

Vind vandaag nog een prof die bij je past!

Poolse lessen in Vlaanderen volgen met een privéleraar? Lees deze blog en kom erachter waar je dit kan doen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!