Voor veel mensen is het spreken van een andere taal een droom, maar een groot deel van deze mensen kiest dan voor een taal zoals het Italiaans of het Spaans.

Een taal die minder vaak gekozen wordt, maar die toch handig blijkt te zijn is het Pools. Ondanks de mindere populariteit is het toch een zeer handige taal om te leren spreken.

Daarom zijn we met het Superprof Team op zoek gegaan naar de verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Gent hebt om de taal te leren!

Ontdek hier waar je Poolse lessen in Antwerpen kan volgen! Wacht niet langer!

Ben jij geïnteresseerd in het leren van het Pools? of ben je benieuwd naar enkele redenen om het Pools te leren? Dan ben je bij de juiste blog aangekomen! We gaan het vandaag namelijk hebben over de verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Gent hebt en we geven je een aantal redenen die je kunnen overtuigen om de taal ook te leren!

Lees dus snel verder!

De beste leraren Pools beschikbaar
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Magda
5
5 (6 reviews)
Magda
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Agata
Agata
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patricia
Patricia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zuzanna
Zuzanna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Magda
5
5 (6 reviews)
Magda
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Agata
Agata
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patricia
Patricia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zuzanna
Zuzanna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Pools leren

Zoals we eerder al vermeld hebben is het Pools een handige taal om te leren. Zou je je niet kunnen bedenken waarom dit waar is? Geen enkel probleem, we hebben juist om die reden een paar voorbeelden gegeven waarom het Pools handig voor jou kan zijn!

#1 Familie

Deze reden zou je eigenlijk al moeten weten! Als je weet dat je verre familie hebt in Polen, is het altijd handig om te kunnen communiceren in een taal waar ze zich comfortabel mee voelen!

Dit is een meer voor de hand liggende reden, maar misschien had je hier zelf nog niet aan gedacht.

#2 Het staat goed op je CV!

Wanneer je een andere taal kan spreken is het altijd goed dat je dit op je CV kan zetten. Op deze manier laat je namelijk zien dat je de uitdaging van het leren van een tweede taal succesvol hebt volbracht!

Dit zijn Eigenschappen die men apprecieert in de bedrijfswereld! Het is dus ook een goede manier om je toekomstige baas te laten zien dat je niet snel opgeeft wanneer je iets nieuws moet leren

Ontdek in deze blog waar je privélessen Pools in Brugge kan volgen! Je leraar staat op je te wachten.

Pools leren kan interessant zijn op de arbeidsmarkt
Steeds meer Belgische bedrijven zijn op zoek naar mensen die Pools spreken! Bron: Pexels, Credit: Gustavo Fring

#3 Je kansen op een baan worden groter

Deze reden geldt eigenlijk als aanvulling op de vorige reden. Nu je op je CV hebt kunnen plaatsen dat je ook Pools spreekt, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open!

In de laatste jaren zijn er namelijk steeds meer Belgische bedrijven gaan vestigen in het buitenland, waaronder ook in Polen!

Bedrijfsleiders zijn daarom ook zeer geïnteresseerd in het aannemen van werknemers die tweetalig zijn. Door het schaarse beschikbaarheid is de vraag echter hoger dan het aanbod. Je hebt dus bijna een zekere job wanneer je de taal goed beheerst!

Pools leren in Mechelen? Kom er in deze blog achter waar je dit kan doen!

Ook geeft het je toegang tot een groot aanbod van jobs waar het spreken van Pools een vereiste is! Dit kan soms zelfs betekenen dat je voor een aantal maanden in Polen moet verblijven. Wanneer je hier dan woont is het spreken van het Pools een echte must!

#4 Het is handig op vakantie

Voor veel mensen is Polen een leuk land om op vakantie te gaan. De lokale keuken is iets waar Vlamingen jaloers op kunnen zijn. In de zomer is het ook een zeer warm land waar je kan genieten van de zon aan verschillende meren!

Wanneer je hier op vakantie gaat, is het ook handig dat je je een beetje verstaanbaar kan maken in de lokale taal. Wanneer je dan hulp nodig hebt of als je verdwaalt zou zijn kan je altijd aan de lokale bevolking vragen of ze je kunnen helpen.

Spreek als een echte local dankzij privélessen bij je volgende trip in Warsaw
Wanneer je op citytrip naar Warsaw gaat, is het handig als je Pools spreekt! Bron: Pexels, Credit: Stanley Ndua

Ook zijn er veel andere tekens in het Poolse alfabet, wanneer je de taal dan beheerst kan je op straat nog dingen lezen en je toch meer wegwijs maken dan zonder de taal!

Het is aangeraden om de taal een beetje onder de knie te hebben wanneer je op vakantie gaat naar Polen! Zo kan je je namelijk overal behelpen!

Poolse lessen in de buurt van Gent!

Ben je ook geïnteresseerd in het leren van de Poolse taal en woon je in de buurt van Gent? Dan ben je aan het juiste deel van de blog aangekomen! We zijn met superprof op zoek gegaan naar de verschillende locaties waar je in Gent terecht kan om de Poolse taal te leren!

Je kan ook Poolse lessen in Aalst kan volgen! Ontdek waar je dit kan doen in de volgende blog!

Centrum Voor Volwassenenonderwijs Groeipunt

In Gent kan je terecht bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs “Groeipunt” terecht voor poolse lessen.

Hier vind je 4 verschillende niveaus waar je voor kan kiezen. Als beginner kies je dus best voor het eerste niveau!

Elk niveau wordt over een volledig jaar gegeven. Zo heb je genoeg tijd om iedere week de taal een beetje te oefenen en zo voorkom je dat je teveel informatie op een korte tijd moet verwerken!

Per cursus betaal je €180 en je krijgt dat 120 lestijden die verspreid worden over een heel schooljaar. Voor iemand die dus van niveau 1 tot niveau 4 wilt gaan zal dit in 4 jaar moeten doen en in totaal €720 moeten betalen om de taal volledig onder de knie te krijgen.

De lessen worden meestal in de avond georganiseerd en bij de hogere niveaus is het ook normaal dat een deel van de lessen via afstandsonderwijs gegeven worden. Hiervoor heb je dus een computer nodig waarmee je de lessen zal kunnen volgen!

Je hebt eveneens de mogelijkheid om lessen Pools in Leuven te volgen. Ontdek alle opties in het volgend artikel van Superprof.

Instytut Gent

Wil je graag je kinderen de cultuur en de taal van de Poolse gemeenschap aanleren? Dan kan je hen best inschrijven bij het Instytut in Gent. Hier kunnen kinderen van 3-18 jaar terecht voor het leren van de Poolse taal en de cultuur die er bestaat.

Voor de kinderen die al een basiskennis van de taal hebben zijn er effectieve klassen waarin ze verschillende uitbreidingen op de taal aanleren! Beginners komen samen met hun leeftijdgenoten in de klas te zitten om een basis aan te leren.

Elk kindje zal zijn of haar eigen aandacht krijgen en individuele logopedie en woordenschat lessen worden gegeven!

Lessen Pools kan in een groep gevolgd worden in Gent
Door groepslessen te volgen kan je sneller de uitspraak van de taal onder de knie krijgen! Bron: pexels, Credit: Kampus Production

vanaf 7 jaar krijgen de beginners lessen in kleine groepen, een aangepast programma en interacties met andere kinderen die Pools spreken!

Dit is dus de perfecte manier om je kinderen te introduceren tot de Poolse taal! De inschrijving voor alle leerlingen kost hetzelfde.

Voor het 1ste kind dat je inschrijft betaal je €320/ jaar , als je een groter gezin hebt en je meerdere kinderen zult inschrijven betaal je per volgend kind een beetje minder! Zo betaal je slechts €260 voor het tweede kind €50 voor het derde kind en vanaf het vierde kind is de inschrijving gratis.

Dit maakt het leren van Pools voor je kinderen nog aantrekkelijker!

Privélessen in de buurt van Gent

De vorige opties zijn handig voor mensen die graag in een groep les willen krijgen en die de tijd hebben om een aantal jaar erover te doen om de taal te leren. Voor de mensen die hier geen tijd voor hebben of die niet graag in een grotere groep lessen volgen, bestaan er nog altijd privélessen.

Je hebt verschillende voordelen aan het nemen van een privé leerkracht. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere uren per week lessen boeken bij je privé docent, terwijl je bij andere organisaties slechts enkele uren les per week krijgt.

Dit is vooral handig voor mensen die voor het werk op korte termijn een basiskennis nodig hebben van de taal!

Ok is het hebben van een privé docent handig omdat de lessen volledig op jouw niveau gemaakt worden! Het beste van alles is dat je tijdens de lessen, de aandacht van de docent niet hoeft te delen met andere mensen. Als je dan een probleem hebt kan je hier altijd dieper op ingaan.

De prijs van een privé leerkracht is vaak iets meer dan dat je per uur betaald bij een organisatie, maar de voordelen die je eruit haalt zijn het zeker waard!

Je vindt verschillende leerkrachten met verschillende prijzen. Over het algemeen liggen de prijzen die je per uur betaald tussen de €15 en de €40. Een privé leerkracht kan meer vragen naarmate hij of zij meer goede reviews heeft en meer ervaring krijgt in privélessen geven!

Colanguage

Het platform van Colanguage heeft verschillende proffen die je kunnen helpen bij het leren van de Poolse taal!

Het is echter wel belangrijk dat je op voorhand een budget bepaald. Het zou namelijk jammer zijn mocht je ineens moeten stoppen met de lessen omdat je het eigenlijk niet goed kan betalen!

Privélessen Pools kan vanuit je computer gevolgd worden in Gent
Privélessen kunnen je helpen om het Pools sneller onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Mikhail Nilov

Superprof

Het online platform van Superprof is een handige manier om snel en eenvoudig een privé docent, die je Pools kan leren, te vinden!

Het handige van docenten die hun diensten via Superprof aanbieden is dat je bij de meeste leerkrachten je eerste les gratis krijgt. Dit is dan een leuk kennismakingsmoment om erachter te komen of je wel een klik hebt met de docent.

De docent kan deze les dan ook meteen gebruiken om je niveau van de Poolse taal te bepalen!

De lessen worden hierna volledig op maat van jouw vaardigheden opgesteld zodat je de taal zo efficiënt mogelijk onder de knie krijgt!

Kan je je niet zo goed verplaatsen? Dan is er ook geen enkel probleem, de docenten die via Superprof werken hebben vaak ervaring met het geven van lessen via online diensten zoals Skype of Zoom!

Ben je ergens anders op zoek naar Poolse privélessen in Vlaanderen? Lees dan deze blog!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!