Wil jij graag een echte uitdaging aangaan en je talenknobbel stimuleren? Woon je in de buurt van Mechelen? Lees dan maar snel verder en kom erachter welke uitdaging we voor je in petto hebben!

In deze blog gaan we het hebben over het leren spreken van de Poolse taal!

Ontdek anders in deze blog waar je Poolse lessen in Antwerpen kan volgen met een privéleraar. Opties zijn er!

Pools is een taal die steeds vaker voorkomt in Vlaanderen en steeds populairder wordt om te leren!

Dit komt doordat er veel bedrijven zijn die hun personeel Poolse lessen laten volgen om de taal te leren spreken!

Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom deze bedrijven hun personeel deze moeilijke uitdaging laten aangaan. Hier hebben de bedrijfsleiders een heel goede reden voor.

Polen is namelijk een land waar de werkkosten een stuk lager liggen dan hier in België, dus er zijn veel bedrijven die hun fabrieken in Polen bouwen!

Poolse lessen volgen in Mechelen is geen grote uitdaging als je maar denkt
Het leren van Pools is een echte uitdaging! Ga jij er ook voor? Bron: Pexels, Credit: Michael Burrows

Je hebt dan natuurlijk ook mensen nodig die met deze fabrieken kunnen communiceren en de beste manier om dat voor elkaar te krijgen is door je werknemers zowel Nederlandse als Poolse lessen te laten volgen!

Er zijn nog meerdere redenen om Pools te leren spreken, maar er wordt niet vaak voor de taal gekozen. Dit komt doordat het een zeer moeilijke taal is om te leren!

De taal staat namelijk ergens in de top 10 van moeilijkste talen! Vraag jij je nu af waarom dat de taal eigenlijk zo moeilijk is? Lees dan verder, we leggen je het in deze blog uit!

De beste leraren Pools beschikbaar
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Magda
5
5 (6 reviews)
Magda
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrzej
Andrzej
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Agata
Agata
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patricia
Patricia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
Nico
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Magda
5
5 (6 reviews)
Magda
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrzej
Andrzej
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Agata
Agata
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patricia
Patricia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
Nico
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

2 andere redenen om het Pools te leren

Voordat we je vertellen waarom het Pools zo een moeilijke taal is, gaan we het eerst hebben over de verschillende redenen die je kan hebben om de taal te willen leren!

#1 Communiceren

Wanneer je de taal beheerst kan je je in verschillende landen verstaanbaar maken in het Pools. Dit kan je uit verschillende situaties helpen wanneer je dicht in de buurt van Polen bent!

Het is in dit geval ook handig als je bijvoorbeeld de cultuur wilt ontdekken van het land zelf. Wanneer je Pools praat kan je beter communiceren met de lokale bevolking. Het is altijd handiger om de cultuur van een land in de lokale taal te ontdekken! Zo ben je er namelijk zeker van dat je niets mist!

#2 Wonen in het buitenland

Er zijn verschillende mensen die graag eens een aantal jaar in het buitenland willen wonen. Polen is hiervoor een heel aantrekkelijk land! In vergelijking met België is het er namelijk een stuk goedkoper om te leven!

Wanneer je een tijdje in Polen gaat leven is het ook handig dat je de taal goed onder de knie hebt!

Dit is handig voor studenten die het niet zo breed hebben, maar die toch op zichzelf willen gaan wonen! Op deze manier geef je een stuk minder uit, of kan je meer doen met je geld!

Nu we je nog een aantal redenen hebben gegeven om de taal te leren, zullen we je eens uitleggen waarom de taal zo een uitdaging blijkt te zijn!

Waarom is het Pools zo moeilijk?

We hebben het je eerder verteld, het Pools is een zeer moeilijke taal om te leren! Dit heeft verschillende redenen. Wij zijn met het team van Superprof op onderzoek uitgegaan en zijn nagegaan waarom het Pools zo moeilijk is om te leren voor Nederlandstalige mensen!

De eerste opmerking die we kunnen maken is dat het Pools een stuk langer duurt om onder de knie te krijgen. Voor een Romaanse taal zoals het Italiaans, duurt het over het algemeen ongeveer 600 uur voordat je deze taal volledig onder de knie hebt. Bij het Pools is het bijna het dubbele: 1100 uur voordat je de taal onder de knie hebt!

Ontdek in deze blog waar je een privé cursus Pools in Brugge kan volgen! Je leraar staat op je te wachten.

Een van de moeilijkste aspecten van de taal is de uitspraak ervan. Dit komt doordat de taal veel verschillende klanken heeft die men in het Nederlands gewoonweg niet gebruikt. Dit maakt het moeilijk voor een Nederlandstalige om de klanken te kunnen produceren en juist uit te spreken!

Een andere moeilijkheid aan de taal is de grammatica ervan! We weten allemaal dat het Latijn verschillende geslachten heeft voor het vervoegen van woorden in een zin! Het Pools heeft er hier ook maar liefst 7 van!

Laat de moed niet liggen bij je lessen Pools in Mechelen
De moeilijke woordenschat maakt het soms frustrerend om het Pools te leren! Geef niet op! Bron: Pexels, Credit: Andrea Piacquadio

Dit wordt dan gecombineerd met de moeilijke woordenschat die veel verschillende synoniemen heeft! Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 15 verschillende manieren om het cijfer “Zes” te zeggen!

Deze dingen zorgen ervoor dat de taal niet zonder struikelblokken zit, en daarom geven ook veel mensen die aan de studie beginnen ook vroegtijdig op!

We kunnen je echter aanraden om toch door te zetten en over de struikelblokken heen te raken! Het is het namelijk waard. De extra jobkansen of de promoties die je kan behalen, lonen goed voor de moeite die je gedaan hebt!

Ben je geïnteresseerd in het leren van het Pools en woon je in de buurt van Mechelen? Lees dan snel verder!

Je hebt eveneens de mogelijkheid om een privéles Pools in Leuven te volgen. Je kan alle opties raadplegen in het volgend artikel van Superprof.

Waar kan je Poolse lessen volgen in Mechelen?

Hebben we je talenknobbel kunnen stimuleren en kan je ook niet wachten om een cursus Pools te volgen? Woon je in de buurt van Mechelen? Dan ben je bij het juiste adres! We hebben het nu namelijk over de verschillende organisaties die cursussen Pools voorzien in de buurt van Mechelen!

Ontdek in deze blog waar je terecht kan voor Poolse privélessen in Gent! Alle mogelijkheden staan open voor je!

Leer samen met anderen Pools in Mechelen
Groepslessen zijn een handige manier om het Pools onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Daria Shevtsova

Centrum Voor Volwassenenonderwijs Crescendo

Bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs Crescendo kan je terecht voor volgen van cursussen Pools. Er worden zowel cursussen voor beginners als cursussen voor gevorderden georganiseerd.

De taal is bij deze organisatie onderverdeeld in 7 verschillende niveaus! Dit zorgt ervoor dat je kan inspringen bij een niveau dat perfect bij je past! Zo kan een beginner bij niveau 1 starten!

Weet je niet goed in welk niveau je thuishoort? Dit is geen enkel probleem! Je kan namelijk een online test doen, waarvan de score je huidige niveau van de taal kan bepalen!

Ieder niveau wordt gegeven over een heel schooljaar, dit betekent dus ook dat je voldoende tijd krijgt om alle informatie te kunnen verwerken!

Je hebt een keer per week les op een bepaalde avond, hier zijn meestal ook opties in! Zodra je je hebt ingeschreven is het wel de bedoeling dat je telkens op hetzelfde moment naar de lessen zal komen!

Per niveau betaal je bij het CVO Crescendo ongeveer €180! Dit is exclusief de kosten van extra lesmateriaal of de handboeken die je nodig hebt!

Voor bepaalde niveaus kan je je online inschrijven, maar het kan ook zijn dat je de organisatie zelf moet contacteren om je voor een ander niveau te kunnen registreren.

De lessen worden gegeven in grotere groepen, dit is vooral handig voor mensen die graag andere leren kennen en die hun vaardigheden meteen willen testen met medestudenten!

Voor sommige mensen is het echter niet al te handig om in een groep lessen te volgen. Deze mensen kunnen zich bijvoorbeeld niet goed concentreren in een groep of voelen zich verlegen om vragen te stellen.

Voor deze mensen bestaat er gelukkig ook nog altijd een oplossing: Privélessen!

Interesse om Poolse lessen in Aalst te volgen?! Ontdek waar je dit kan doen in de volgende blog van Superprof!

Privéles Pools kan ook online gevolgd worden
Privélessen Pools kunnen vaak ook online gegeven worden! Bron: Pexels, Credit: Andrea Piacquadio

Privélessen in de buurt van Mechelen.

Privélessen zijn een handige manier om een taal goed te kunnen leren. Je hebt verschillende voordelen aan de taal die je niet hebt wanneer je in een groep lessen volgt!

We hebben een aantal van deze voordelen voor je uitgelegd:

De lessen zijn volledig aan jou aangepast. Na je eerste lessen Pools met een privé docent, zal deze je huidige niveau van de taal kunnen bepalen. Hierna kan hij of zij dan een lessenplan maken dat volledig aan jouw doelen zal worden aangepast!

Een ander voordeel is voor de mensen die zich verlegen voelen om in een grote groep fouten te maken. Doordat je met een privé leerkracht enkel 1 op 1 lessen hebt, is het maken van fouten een stuk minder intimiderend! De leerkracht is er namelijk om je te helpen!

Dit voordeel geldt enkel wanneer je met een kleine groep privé lessen gaat volgen. Met goedkeuring van je privé prof kunnen jij en een aantal vrienden de taal samen leren spreken en zo ook de kosten delen onder het aantal mensen! Hiermee moet je wel opletten want als je teveel mensen toevoegt aan je eigen lessen, kan het zijn dat je weer minder aandacht zult krijgen!

Het online platform van Superprof is bijvoorbeeld een goede plek om te beginnen aan je zoektocht naar het vinden van de perfecte privé leerkracht!

Via het online platform kan je namelijk snel en eenvoudig verschillende leerkrachten vinden die in jouw buurt actief zijn en die je kunnen helpen met de fijne kneepjes en uitdrukkingen van de Poolse taal!

Alle leerkrachten die hun diensten aanbieden via Superprof, hebben stuk voor stuk ervaring met het geven van hun vakken.

De prijs die je per uur zal moeten betalen aan je leerkracht kan zeer verschillend zijn! Dit komt doordat de leerkrachten hun eigen prijs per uur kunnen bepalen. De docenten die meer vragen hebben vaak een heel aantal goede reviews en tevreden klanten!

In het algemeen kan je lessen Pools vinden tussen de €15 en de €40!

Vind vandaag nog de leerkracht die perfect bij je past!

Ben je ergens anders op zoek naar Poolse privélessen in Vlaanderen? Lees dan deze blog!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu