Veel Vlaamse bedrijven hebben fabrieken in het buitenland omdat de werkkosten daar een stuk goedkoper zijn, een van de nadelen hiervan is dat ze nu ook werknemers nodig hebben die verschillende talen kunnen spreken! 

Dit is echter wel een voordeel voor jou! De Vlaamse bedrijven hebben vaak ook contacten in Polen, het spreken van Pools is dus bijna een vereiste als je voor zo een bedrijf wilt gaat werken! 

Het leren van Pools is over het algemeen wel handig, zo is het bijvoorbeeld een mooi land om te bezoeken tijdens je vakantie. 

Er zijn verschillende redenen waarom je Pools zou kunnen leren! Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom er niet meer mensen in je omgeving de taal dan leren? 

Dit komt waarschijnlijk omdat ze niet weten dat het een handige taal is om te beheersen, maar ook omdat de taal een moeilijke taal is om te leren

Lees hier waar je lessen Pools in Brugge kan volgen om de taal beter te leren spreken. 

Polen is namelijk een mooi land waar je in de zomer van warme temperaturen en lekker eten kan genieten! 

Over het algemeen is het leven een stuk goedkoper in Polen. Het is dus superhandig om eens een reis naar Polen te maken als je niet teveel wilt uitgeven aan je vakantie. 

Dat het een goedkope vakantiebestemming is, trekt ook veel studenten aan om een citytrip naar verschillende steden in het land te maken! Hier is het ook heel handig wanneer je de lokale taal een beetje beheerst! 

Wie weet ontmoet je er wel een groep Poolse studenten die je als locals kunnen gidsen naar alle mooie plekjes! 

Kom er in deze blog achter waarom het Pools zo moeilijk is om te leren en waar in Antwerpen je toch terecht kan om deze uitdaging aan te gaan! 

De beste leraren Pools beschikbaar
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Magda
5
5 (6 reviews)
Magda
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrzej
Andrzej
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Agata
Agata
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patricia
Patricia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
Nico
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Magda
5
5 (6 reviews)
Magda
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wiktoria
5
5 (1 reviews)
Wiktoria
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrzej
Andrzej
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Agata
Agata
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patricia
Patricia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
Nico
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Moeilijkheden van het Pools

Het Pools is een moeilijke taal om te leren als Nederlandstalige! Je zou de taal in 44 weken kunnen leren, dit is ongeveer gelijk aan 1100 uur. 

Om dit even in perspectief te zetten, om een taal zoals het Frans of het Spaans te leren, heb je ongeveer een 600 uur nodig. Toch een aardig verschil! 

Pools leren is minder moeilijk als je maar denkt
Pools leren kan soms moeilijk zijn! Daarom kan je best voldoende tijd nemen om het te leren! Bron: Pexels, Credit: Yan Krukov

We horen je al vragen: “Wat is er zo moeilijk aan de taal dan?” 

De taal heeft verschillende moeilijkheden. We hebben er daarom een paar uitgekozen en uitgelegd in het volgende deel van de blog! Lees dus snel verder en kom erachter waarom de taal zo moeilijk is om onder de knie te krijgen voor Nederlands sprekende mensen!

Uitspraak

Een van de moeilijkste aspecten van de taal is de uitspraak ervan. Door de onbekende klanken die men niet gebruikt in het Nederlands en de s klanken die vaak in de taal voorkomen is het een hele uitdaging voor een niet moedertaalspreker om de taal op te nemen! 

Je gaat dus het meeste tijd spenderen aan het leren van de uitspraak van de woorden! 

Lessen Pools in Aalst volgen? Kom er in deze blog achter waar je dit kan doen! 

Grammatica en Woordenschat 

Naast de uitspraak zijn de grammatica en de woordenschat ook niet al te min! De grammatica heeft namelijk 7 verschillende geslachten waar je uit moet kiezen. Deze geslachten zorgen ervoor dat de woorden anders uitgesproken worden! 

Pools heeft een uniek woordenschat, leer het in een privéles!
De woordenschat van het Pools is een van de redenen die het Pools zo moeilijk maakt! Bron: Pexels, Credit: Snapwire

De woordenschat is veel uitgebreider dan die van ons. Als je bijvoorbeeld weet hoe je 6 in het Pools zegt, kan het zijn dat je het toch niet zal verstaan wanneer ze 6 zeggen in het Pools. Dit komt doordat er meer dan 15 verschillende vormen zijn om “zes” te zeggen! 

Het is handig om Pools te leren wanneer je op vakantie gaat of als je meer kans wilt op een baan als manager bij een bedrijf met Poolse contacten.

Dit zorgt er dus voor dat je zelfs met een uitgebreide woordenschat, soms met je mond vol tanden komt te staan als iemand een synoniem van een woord gebruikt. 

Zoals je kan zien is het leren van de taal een hele uitdaging! Ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan? Of wil je eens een les volgen om er achter te komen of dit effectief zo moeilijk is? 

Dan vind je in het volgende deel van onze blog de verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het leren van de taal

Veel succes! 

Waar kan je Pools leren in de buurt van Antwerpen?

Woon je in de buurt van Antwerpen en heb je ook interesse in het volgen van Poolse lessen? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het vinden van de cursus die het beste bij je past! 

We hebben het nu namelijk over de verschillende organisaties waar je terecht kan om Pools te leren in de buurt van Antwerpen! 

Liever Poolse lessen in Gent volgen? Kom er in deze blog achter waar je dit kan doen! 

Poolse lessen met anderen in Antwerpen
In groepslessen kan je je vaardigheden meteen oefenen! Bron: Pexels, Credit: Fauxels

Centrum voor Volwassenenonderwijs Encora 

In Antwerpen kan je terecht bij het centrum voor volwassenenonderwijs Encora om Poolse lessen te volgen! 

Bij deze organisatie kan je terecht voor twee verschillende richtgraden van de Poolse lessen die je kan volgen! 

Richtgraad 1: In deze richtgraad worden twee niveaus van het Europees referentiekader. Nadat je deze richtgraden behaalt hebt kan je in alledaagse situaties toch al het een en het ander verstaan. 

Ook leer je in deze richtgraad een reeks Uitdrukkingen in het Pools waarmee je je levensomstandigheden kan beschrijven zoals je werk, studie, hobby’s. Ook kan je de hoofdgedachte uit een tekst halen die je hoort of leest. 

Richtgraad 2: Bij deze richtgraad zullen je woordenschat en grammatica van het Pools een stuk vooruit gaan. Je wordt met deze richtgraad iets zelfstandiger in de taal en kan, als de andere partij in de conversatie een beetje moeite doet, ook een kleine conversatie voeren in het Pools. 

Dit niveau is aangeraden voor mensen die graag op vakantie willen gaan naar Polen! 

Taalcarrousel 

Bij de taalcarrousel in Antwerpen kan je terecht voor het oefenen van je uitspraak Pools! Het concept van de taalcarrousel is dat de mensen die een cursus Pools gevolgd hebben, conversaties voeren met mensen die een cursus Nederlands gevolgd hebben! 

Zo leren beide partijen de juiste uitspraak van woorden! Dit is vooral handig wanneer je je Pools wilt testen voordat je op vakantie vertrekt!

Dit is gratis voor iedereen die hier deel aan wilt nemen. Je kan je inschrijven via de website van Antwerpen of door taalcarrousel Antwerpen op te zoeken op google. 

Deze opties zijn handig voor mensen die in groepen willen leren. Maar bij groepslessen heb je soms het nadeel dat je niet al je vragen kan stellen of dat er andere leerlingen zijn die wat meer aandacht nodig hebben. 

Daarom raden we je aan om ook eens een kijkje te nemen naar privélessen. Privélessen hebben namelijk een aantal voordelen ten opzichte van de lessen die je bij een organisatie zou kunnen volgen! 

Ontdek hier waar je groepslessen of privélessen Pools in Mechelen kan volgen! Superprof klaart het uit.

Privélessen 

Privélessen zijn een goede manier om een taal snel en efficiënt onder de knie te krijgen. Zou je niet weten waarom? Geen enkel probleem, we hebben het namelijk in het kort uitgelegd! 

Door privélessen te nemen krijg je 100% van de aandacht van je leerkracht. Dit is niet mogelijk wanneer je les in een groep volgt. Dit is handig voor de mensen die meer vragen hebben of moeite hebben met bepaalde delen van de taal! 

Een ander voordeel van privélessen is dat je lessen volledig op jouw maat worden opgesteld. In de eerste les wordt meestal je huidige niveau van de taal bepaald, en aan de hand hiervan wordt een lesplan opgesteld om je zo goed en efficiënt mogelijk de taal aan te leren! 

Privélessen kan je zelf inplannen, dit is dus perfect voor mensen met een wisselend schema of mensen die een verkort traject nodig hebben. Je kan namelijk zo veel afspreken met je privé docent als dat je maar wilt! 

De prijzen van privé leerkrachten kunnen een beetje duurder zijn dan de prijzen die je per uur betaald bij een organisatie. Maar je krijgt er wel een heleboel voordelen voor in de plaats! 

Privé cursus Pools in Leuven volgen? We got you! Ontdek in deze blog waar je dit kan doen! 

Apprentus 

Via Apprentus kan je verschillende leerkrachten vinden die je in de buurt van Antwerpen kunnen helpen met het leren van de Poolse taal. Neem dus zeker een kijkje op de website van Apprentus! De Leerkrachten vragen hier 15 - 40 euro per uur! 

Superprof

Via het online platform van Superprof kan je snel en eenvoudig verschillende leerkrachten vinden die je kunnen helpen bij het leren van Pools. 

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben ervaring in het geven van het vak en zijn gemotiveerd om jou ook de kneepjes van de taal bij te leren! 

Volg online privélessen Pools
Je kan vaak ook privélessen online volgen! Dit is handig wanneer je je moeilijk kan verplaatsen! Bron: Pexels, Credit: RF._.studio

Wanneer je je eens niet kan verplaatsen, is er ook geen enkel probleem! De docenten die via Superprof werken geven vaak de mogelijkheid om de lessen ook online te volgen! Dit wordt dan gedaan via diensten zoals Skype of Zoom! 

Vind vandaag nog een privé leerkracht in de buurt van Antwerpen!

Privélessen Pools in Vlaanderen volgen? Ontdek in deze blog waar je terecht kan! Je kan lessen in tal van andere steden volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu