Wist je dat Spaans een taal is die wereldwijd door ongeveer 440 miljoen mensen als moedertaal wordt gebruikt? Dit maakt het de tweede meest gesproken taal op basis van het aantal moedertaalsprekers, na alleen Mandarijns (Chinees).

Dit betekent dat er veel tijd en moeite wordt gestoken in het leren van deze taal wereldwijd, niet alleen omdat de taal heel wat deuren opent, maar ook omdat de VN Spaans als een van de 6 officiële talen gebruikt. Andere internationale organisaties zoals de Europese Unie, Interpol en de Wereldhandelsorganisatie gebruiken ook Spaans als officiële taal.

Dit maakt het een van de belangrijkste talen die wordt onderwezen in klaslokalen over de hele wereld, naast andere Europese talen zoals Frans en Duits. En als het gaat om het leren van een taal, willen mensen weten hoe lang het duurt voordat ze vloeiend leren spreken en wat de meest efficiënte manier is om snel een vreemde taal te leren.

Er zijn een aantal dingen die je moet weten om snel vloeiend Spaans te spreken. In dit artikel zullen we enkele van de beste manieren bekijken om snel Spaans te leren, en enkele belangrijke dingen om te weten, zoals je motivatie.

De beste leraren Spaans beschikbaar
Carolina
5
5 (14 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (3 reviews)
Anastasia
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alyssa
5
5 (1 reviews)
Alyssa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alicia
5
5 (2 reviews)
Alicia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
5
5 (2 reviews)
Elena
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
5
5 (14 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (3 reviews)
Anastasia
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alyssa
5
5 (1 reviews)
Alyssa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alicia
5
5 (2 reviews)
Alicia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
5
5 (2 reviews)
Elena
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe vloeiend Spaans worden: begin al jong op school

Het leren van een nieuwe taal zal veel makkelijker gaan als je er vroeg bij bent. Je zult niet alleen veel eerder een vloeiend niveau bereiken, maar als je begint op een leeftijd die jong genoeg is, zou je het zelfs als moedertaal kunnen leren.

Daarom wordt het leren van talen steeds belangrijker op scholen over de hele wereld. Afhankelijk van waar je in de wereld woont en het curriculum dat door de scholen daar wordt gehanteerd, kan een leerling vanaf 6 jaar op school beginnen met Spaanse lessen – ook op verschillende scholen in Vlaanderen - en doorgaan met hun opleiding tot aan de universiteit en daarbuiten.

Leer snel Spaans in spaanstalige landen
Spaans leren op school zou je toegangspoort tot Spanje kunnen zijn.

Waar je ook bent, het schoolcurriculum dat door de Spaanse leraren op school wordt aangeboden, zal worden aangepast aan de studenten.

Als beginner zal je starten met het leren van de Spaanse taal met:

 • Het alfabet en de Spaanse uitspraak
 • Praten over fundamentele persoonlijke informatie (naam, leeftijd, waar ze wonen, enz.)
 • Cijfers in het Spaans
 • De constructie van Spaanse basiszinnen
 • Spaanse taalkunde en haar cultuur via gemakkelijke Spaanse lessen
 • ...

Dit is dezelfde manier waarop iedereen een nieuwe taal leert. De basis geeft je de tools die je nodig hebt om een ​​gesprek te beginnen.

Echter, net als bij het leren van een nieuwe vaardigheid: hoe meer je oefent, hoe sneller je vorderingen zult maken. Daarom is het leren van Spaans op school slechts een deel van de puzzel.

Iedereen die een tweede taal leert, moet ook elke gelegenheid aangrijpen om buiten zijn taalcursussen te oefenen. Een manier om bijvoorbeeld extra te oefenen buiten de lessen met je leraar Spaans, is door online Spaans te leren.

Er zijn een aantal goede websites die zijn gericht op jongere studenten om hun leerervaring te verbeteren.

Leer vloeiend Spaans met Spaanse lessen

Niet alleen op school kun je Spaanse lessen vinden. Je kunt ook Spaans leren bij een leraar bij jou in de buurt, of op een taalschool in of rond de Vlaamse stad waar je woont.

Gespecialiseerde lessen vreemde talen

Als je op zoek bent naar Spaanse cursussen in Vlaanderen zal je online veel gespecialiseerde sites en privé-organisaties vinden die hun diensten aanbieden om online de Spaanse taal gemakkelijk te leren.

Deze sites zijn gemakkelijk te vinden op internet via de volgende Google-zoekopdrachten:

 • "Gratis cursus Spaans"
 • "Makkelijk Spaans"
 • "Leer Spaans spreken"
 • "Gratis Spaans"
 • "Spreek snel Spaans"

Deze leersites zijn gratis of kosten niet veel en staan ​​open voor iedereen, ongeacht het niveau of de vaardigheid van de studenten.

En ja, je kunt natuurlijk gratis de taal van Picasso leren!

Voor beginners zullen cursussen met leuke en leerzame oefeningen je in staat stellen om de basis van het Spaans te leren.

Voor degenen die hun Spaanse taalkennis willen uitbreiden, worden grammatica, tests en zelfs essays aangeboden.

Om online Spaans te studeren, kun je beginnen met:

 • Rosettastone.com,
 • duolingo.com.

Smartphone-apps voor Spaanse lessen

Privé-Spaanse bijlesorganisaties zijn ook te vinden op smartphones. Daarom staan ​​de Apple Store en Google Play vandaag vol met Spaanse cursus-apps.

Het is heel gemakkelijk om je Spaanse woordenschat en grammatica rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet te herhalen, terwijl je comfortabel in de zetel .

Leer sneller Spaans waar en wanneer je wilt op je smartphone
Je kunt makkelijker vloeiend Spaans spreken door te oefenen met een app op je smartphone!

Deze leuke toepassingen voor het leren van talen hebben vaak de vorm van tests, voice-overs, games, quizzen, cursussen, enz.

Spaanse smartphone-applicaties zijn onder meer:

 • Babbel,
 • MosaLingua

Ze stellen je in staat om overal een Spaanse bijlesdocent op zak te hebben. Je moet dus geen tijd meer verspillen aan het woon-werkverkeer of het wachten op een afspraak bij de tandarts; pak je telefoon en oefen wat Spaans om de tijd te doden!

Leer Spaans spreken met Superprof

Superprof geeft je de mogelijkheid om een ​​Spaanse bijlesdocent bij jou in de buurt te vinden om snel en gemakkelijk vooruitgang te boeken in je zoektocht om de Spaanse taal te beheersen.

Dit is een van de beste methodes om Spaans te leren!

In tegenstelling tot websites en applicaties, betekent het inschakelen van een privéleraar dat iemand samen met jou leert.

Je kunt docenten, studenten uit het hoger onderwijs en zelfs native Spaanstalige docenten vinden op Superprof.

De volgende zaken staan ​​vaak op de planning:

 • Leer de Spaanse woordenschat uit het hoofd
 • Spaanse spelling, grammatica en vervoeging
 • Onregelmatige werkwoorden
 • Dialoog
 • Spaanse vertaling
 • En zoveel meer ...

Maar het mooie van het vinden van een bijlesdocent bij Superprof is dat de docent zijn lessen kan afstemmen op jouw behoeften. Als je een goed Spaans niveau wilt hebben, dan kun je je concentreren op het spreken. Als je de tijden goed wilt begrijpen, kun je je concentreren op de werkwoorden.

En wat meer is, de eerste les is vaak gratis, wat betekent dat je kunt beslissen of de leraar de juiste is voor jou, voordat je je engageert voor meer lessen!

Spaans leren met een privéleraar betekent dat je het leren van taal sterk in eigen handen hebt, en dat je dus intensiever kunt leren als je dat wilt. Door dit te doen zul je sneller Spaans kunnen leren dan door slechts één les per week te volgen, maar onthoud dat je een hoop vastberadenheid en zelfmotivatie nodig hebt om vooruitgang te blijven boeken.

Hoe lang om Spaans te leren: niet lang als je naar een Spaanstalig land verhuist

Wat is er beter dan jezelf onderdompelen in de Spaanse cultuur om de taal te leren spreken?

Er is geen concreet antwoord over hoe lang het duurt om Spaans te leren, maar een meeslepende reis naar een spaanssprekend land is zeker de beste optie om het zo snel mogelijk te doen. Een reis naar Spanje is een geweldige manier om Spaans te leren spreken, maar je bent niet alleen beperkt tot dit Iberische koninkrijk.

Er zijn 20 onafhankelijke Spaanstalige landen waaruit je kunt kiezen, elk met een unieke ervaring en een intrigerende cultuur om je mee te imponeren.

Natuurlijk raden we je aan om, voordat je vertrekt, wat basiskennis van de taal te kennen en wat Spaanse woordenschat te hebben die nuttig zullen zijn om je nieuwe avontuur te beginnen.

Spaanse tweetaligen zullen je vertellen dat er geen betere manier is om Spaans te leren dan op het platteland te wonen en jezelf onder te dompelen in cultuur.

Een Spaanse onderdompeling in Madrid, bijvoorbeeld, zal je (door werk en dagelijks leven) heel snel laten groeien doordat je volledig wordt blootgesteld aan een nieuwe taalomgeving.

Leer sneller Spaans door je onder te dompelen in de taal
Hoe vloeiend Spaans spreken? Verhuis natuurlijk naar Madrid!

Je kunt ook enkele handboeken kopen om Spaans te leren voordat je vertrekt. Met deze Spaanse boeken leer je de basis van de taal. Ze zijn vaak beschikbaar met cd's om sneller te leren.

Spaans studeren om professioneel op te vallen

Tegenwoordig blijft Engels in de zakenwereld van het grootste belang. Professionals beginnen echter ook het belang van vreemde talen zoals Spaans, Mandarijn en Russisch te benadrukken.

Spaans is, net als Engels, toegankelijk. Hetzelfde kan echter niet worden gezegd van Chinees en Russisch, die veel meer werk vergen voordat een taalleerder perfect tweetalig wordt.

Als je Spaans kent, kun je belangrijke posities bekleden bij grote internationale bedrijven, vooral met betrekking tot bedrijven die actief zijn in of zaken doen met Latijns-Amerika, een groeiende markt.

Spaanse taalvaardigheid opent vele deuren voor jou en je professionele carrière.

Spaans wordt tegenwoordig vermeld als nummer één taal van de toekomst vanwege het wijdverbreide gebruik en de groei van de Latijns-Amerikaanse economieën. Dit betekent dat er de komende jaren veel vraag zal zijn naar mensen die zowel Spaans als Engels kunnen spreken, vooral bij bedrijven die overzeese handel drijven of die overzeese operaties hebben.

Zet door om alle voordelen te zien

Naast leren in de klas, zijn er veel tools beschikbaar voor studenten en volwassenen om hun kennis en woordenschat uit te diepen.

Dus, hoe moeilijk is het om Spaans te leren?

Nou, het zal wat werk vergen - en kan in sommige gevallen moeilijk blijken -  maar je leert makkelijker Spaans dan Russisch. Je hoeft tenminste geen heel nieuw alfabet te leren. Het is ook geen Chinees, wat nog moeilijker zou zijn.

Als je denkt dat het moeilijk is om Spaans te leren via een bijlesdienst of via een les, waarom word je dan niet lid van een Spaanse film- of boekenclub in jouw Vlaamse buurt of online? Het bekijken van films in het originele Spaans met Nederlandse ondertitels kan heel wat taalmogelijkheden openen!

Het is maar een idee, en het kan leuk zijn! Zeker als je nieuwe vrienden maakt in de club die je helpen sneller te leren. De sleutel tot elke vriendschap is communicatie, en communiceren kan zeker nieuwe woordenschat en je op weg helpen om volledig tweetalig te worden!

Bovendien betekenen de overeenkomsten tussen Spaans en Frans (én ook Nederlands) dat je zelfs de Franse taalvaardigheid zou kunnen gebruiken die je op school hebt geleerd, maar waarvan je dacht dat je ze nooit meer zou gebruiken.

Als je de taal eenmaal onder de knie hebt, kan niets je meer tegenhouden! Zorg ervoor dat je de tijd neemt en de zinnen oefent die belangrijk zijn voor jouw proces en context!

Almost there!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Geraldine

Copywriter, leraar en allround curieuzeneus. Als fulltime taaladdict en parttime geluksridder ga ik telkens op zoek naar interessante invalshoeken en verfrissende methodes, om de wereld net dat tíkje anders te zien. Met woorden die naast het hoofd ook het hart masseren. www.geraldinedewart.com