Er zijn veel dingen die je moet weten om vloeiend Spaans te spreken, maar wist je dat het mogelijk is om gemakkelijk online Spaans te leren?

Het is iets anders dan het volgen van een cursus Spaans bij een lokale Spaanse talenschool. Er zijn enorme voordelen aan het volgen van Spaanse lessen bij een dergelijke instelling (bijvoorbeeld Spaanse lessen in Vlaanderen). Als beginner heb je een docent bij de hand om je door de beginstadia te loodsen en je vragen te beantwoorden.

Maar als je op deze manier Spaans leert spreken, is het meer ‘by the book’ en daarom vaak minder flexibel dan het online leren van deze nieuwe taal.

En dit geldt voor elke tweede taal die je misschien wilt leren, niet alleen Spaans. Dus als je graag Portugees, Chinees, Arabisch of Russisch wilt leren, kijk dan welke opties er zijn om de taal online te leren!

In het digitale tijdperk vol technologie waarin we momenteel leven, is het bijna onmogelijk geworden om te leven zonder een smartphone, een tablet of een computer!

Het is nu mogelijk om boodschappen te doen vanaf je laptop, je favoriete sushi te bestellen vanaf je iPhone en zelfs een autoregistratie aan te vragen zonder op te staan ​​vanuit je luie zetel.

Dus waarom zou je hier geen gebruik van maken om online Spaanse lessen te volgen?

Het internet loopt over van sites en apps die erg handig zijn voor elke nieuwe student die de Spaanse taal wil studeren en beheersen.

En hoewel het antwoord op hoe lang het duurt om Spaans te leren nogal moeilijk te beantwoorden is - vanwege de verschillende factoren die invloed hebben op elk individu om een ​​vreemde taal te leren - is bewezen dat sommige websites en smartphoneapplicaties mensen enorm helpen om snel vooruitgang te boeken in het Spaans.

Aanpasbaar aan alle niveaus, van beginners tot een gemiddeld niveau, helemaal tot de professionals, en beschikbaar voor alle budgetten...

De tools om online een taal te leren worden steeds beter.

Superprof heeft de verschillende online tools onderzocht waarmee je Spaans kunt spreken. ¡Olé!

De beste leraren Spaans beschikbaar
Carolina
5
5 (14 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (3 reviews)
Anastasia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alyssa
5
5 (1 reviews)
Alyssa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alicia
5
5 (2 reviews)
Alicia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
5
5 (2 reviews)
Elena
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
5
5 (14 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (3 reviews)
Anastasia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alyssa
5
5 (1 reviews)
Alyssa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alicia
5
5 (2 reviews)
Alicia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
5
5 (2 reviews)
Elena
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Spaans leren op het internet: een realiteit!

Het gebruik van nieuwe technologieën in het leerproces is een echte aanwinst om het leren van elke discipline te vergemakkelijken, maar vooral bij het leren van een vreemde taal.

Een taal snel opnemen is leuk! En wat is een betere manier om Spaanse lessen te volgen dan door tools te gebruiken die spelletjes gebruiken en die voor de meeste mensen toegankelijk zijn?

Maar laten we teruggaan naar de kern van de zaak: is het echt mogelijk om online Spaans te leren spreken?

Alvast leuk om te weten: omdat je Nederlands spreekt, zal je gemakkelijker Spaans oppikken door de gelijkenissen tussen de talen.

Leer makkelijk Spaans online op je laptop
Profiteer van nieuwe technologieën om je Spaans te verbeteren!

We kunnen ons inderdaad afvragen of we echt vooruitgang kunnen boeken in het Spaans of in een ander vak buiten het klaslokaal zonder de hulp van een privéleraar.

Met technologie, ja... maar pas op!

Spaans spreken is geen gemakkelijke taak, vooral als je vloeiend wil spreken. Je zal je moeten toeleggen om de verschillende facetten volledig onder de knie te krijgen. Denk maar aan de werkwoordstijden, de imperatief en de vervoegingen.

Daarom raden we je aan om op je hoede te zijn voor flitsende aanbiedingen die bepaalde sites beloven. Het is onmogelijk, zelfs met alle wilskracht van de wereld, om in slechts 30 dagen of zelfs 45 dagen een vreemde taal te leren. Een taalreis is de beste keuze om snel Spaans te leren, maar zelfs dan is dit niet genoeg tijd om de taal van Cervantes te beheersen.

Zelfs als je Spaanse lessen volgt in een van de vele Spaanssprekende landen over de hele wereld, zoals Spanje, Argentinië of Colombia, heb je nog enkele maanden nodig om vloeiend te worden.

Het vloeiend beheersen van een taal vereist tijd, veel werk en oefening.

Het is onmogelijk om te zeggen hoeveel tijd exact, want we zijn helaas allemaal verschillend als het gaat over studeren van een taal.

Online Spaanse lessen geven je de belangrijke fundamenten van de taal met een inwijding in de Spaanse grammatica, het alfabet, vervoeging en de subtiliteiten van de taal.

Voordat je echter tweetalig wordt, moet je zeker beroep doen op andere diensten, zoals een privéleraar Spaans, want ondanks de grondige en pedagogische programma's op deze sites, kan je niet volledig tweetalig worden door die programma’s te volgen.

Je zal snel online ontdekken, dankzij alle beschikbare tools, dat Spaans een gemakkelijke taal is om te leren

Websites om Spaans te leren spreken

Het internet staat vol met tools om gemakkelijk Spaans te leren spreken.

Bij sommige kun je zelfs gratis Spaans studeren!

Hier is onze keuze van de beste online cursussen Spaans.

Leer eenvoudig Spaans met Duolingo.com

Duolingo is de meest populaire manier om talen te leren ter wereld, en het is volledig gratis te gebruiken. De meeste lessen hebben de vorm van quizzen die je spreken, luisteren en schrijven testen. Als je begint met basis Spaans, zal je eerst een aantal elementaire woorden en zinnen bestuderen, denk aan zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden.

Duolingo is ook beschikbaar als een interactieve app die je kan gebruiken tijdens je woon-werkverkeer of tijdens het wachten bij de dokter. De app heeft ook een grote focus op werkwoordvervoegingen en de regels van de Spaanse taal om je te helpen de basis te leren. Er zijn ook vertaaltools op de site.

Spaans leren kan gemakkelijk en overal online
Geen zin in een schoolbord? Verbeter gratis je niveau Spaans met Duolingo.

Om het leren van de Spaanse taal te vergemakkelijken, is bijna alles in spelletjesvorm. Er zijn ook forums waarop je kan communiceren met andere gebruikers en Spaanstaligen.

Het is een superhandige tool en bovendien gratis, wat betekent dat iedereen met plezier de taal van Cervantes kan leren.

Vervolg je Spaans met Babbel.com

Babbel biedt cursussen aan in 13 talen, waaronder natuurlijk Spaans.

Deze site is vooral geschikt voor diegenen die een conversatie Spaans willen leren om zich voor te bereiden op een aanstaande buitenlandse reis of voor een meer eigentijdse aanpak van de taal. Voor wie meer geïnteresseerd zijn in spreken dan in lezen: dan is Babbel misschien de juiste keuze voor jou!

Babbel stelt je in staat om snel de fundamenten van de Spaanse taal te assimileren en je ook actuele uitdrukkingen bij te brengen.

Naast traditionele lessen kun je ook diepgaande discussies lezen over bepaalde grammaticale aspecten van het Spaans, voor diegenen die geïnteresseerd zijn in taalkunde.

Het is erg handig om een ​​conversatie in het Spaans te krijgen, inclusief het leren van de uitspraak en het accent die beide een integraal onderdeel van het Spaans zijn.

Daarnaast: Babbel heeft een app waarmee je eenvoudig je woordenschat kunt herbekijken.

Spaanse lessen online met Memrise

Memrise is een gratis website om een taal te leren waar online gebruikers elkaar helpen om te verbeteren. De site maakt ook gebruik van audiovisuele- en geheugenactiviteiten en games om je te helpen woordenschat te leren, die vervolgens wordt getest in quizzen.

Als je moeite hebt met het onthouden van nieuwe woordenschat, is Memrise geweldig omdat het focust op het niveau van woordassociatie: zo kan je concepten en definities gemakkelijk onthouden. Andere gebruikers kunnen ook hun eigen ideeën delen voor geheugensteuntjes die hen hebben geholpen.

Memrise omvat een breed scala aan lessen voor sprekers van alle niveaus.

Er zijn nog meer sites om online Spaans te leren. Het is een kwestie van persoonlijke smaak en doelen welke de juiste keuze voor u is:

  • RosettaStone.com
  • Vocbox.com
  • Lengalia.com
  • Enz.

Je moet je ervan bewust zijn dat je - door deze methodes te gebruiken - volledig zelf verantwoordelijk bent voor hoe snel je vorderingen maakt. Het hangt ervan af hoe serieus je het taalproces neemt en hoeveel tijd je eraan besteedt.

Een privéleraar Spaans op zak?

Heb je je smartphone bij je? Waarom zou je er geen gebruik van maken om gemakkelijk Spaans te leren?

Sinds een paar jaar zijn er een groot aantal telefoon-apps ontstaan ​​die veelbelovend zijn dat je een vreemde taal rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet kunt leren.

Met apps zoals Babbel, Duolingo, Busuu en Memrise kun je gemakkelijk overal Spaans leren met je telefoon!

In de betaalde versie van Babbel heb je toegang tot alle inhoud van de site. Babbel heeft spraakherkenningstechnologie om je uitspraak en interpunctie te evalueren. Caramba!

Een absoluut pluspunt dat de toepassing onderscheidt van boeken en klassieke Spaanse cursussen. Er is een vocale assistent die een groot aantal gebruikers nuttig vindt, van beginners die net starten, tot degenen die de taal al goed beheersen en die willen uitdiepen.

Babbel heeft nog een ander voordeel dat het onderscheidt van andere toepassingen om Spaans te leren. Er is een multi-channel oplossing waarmee je, eenmaal geabonneerd, je Spaanse lessen op verschillende apparaten kunt overzetten. Schakel gewoon tussen je telefoon, tablet en laptop.

Al deze apps leren je een vreemde taal in de vorm van lessen en pedagogische oefeningen om je woordenschat, spelling, vervoeging en Spaanse grammatica te leren en herhalen. Lessen, oefeningen en tests zijn gecategoriseerd op niveau en thema, zodat alle Spaanse studenten deze technologie gemakkelijk kunnen gebruiken.

Online Spaans leren kan je overal
Neem een ​​korte pauze en herhaal je Spaans!

Stel je voor dat je Spaans wilt leren met een Spaanse leraar en dat die persoon altijd en overal beschikbaar is om je te helpen je taalvaardigheid te perfectioneren!

Je zal bij deze applicaties ook vrij snel zien dat Spaanse en Engelse woorden veel overeenkomsten vertonen! Bovendien, als je Frans spreekt of ooit hebt gestudeerd, zal je zien dat Frans en Spaans in bepaalde opzichten ook vergelijkbaar zijn.

Je leert het beste Spaans als je fun hebt!

Toepassingen zoals Duolingo geloven dat we pas leren als we er plezier in hebben. En het is een feit!

Op basis hiervan -  naast het aanbieden van klassieke lessen om gemakkelijk Spaans te leren – vind je aan het einde van veel lessen verschillende oefeningen in de vorm van een videogame. Het concept is simpel: als je de oefening niet haalt, verlies je een leven!

Je leren wordt zo een echt spel waar je na elke fase gefeliciteerd wordt. Een speelse manier om studenten te motiveren bij hun Spaanse vooruitgang.

Het grote voordeel: Duolingo en vele andere apps kosten geen cent, wat aantoont dat gratis Spaans leren mogelijk is!

Leer gratis Spaans online: Hallo YouTube!

Als we het over internet hebben, moeten we uiteraard YouTube vernoemen. Wist je dat je met deze webtool gratis Spaans kunt leren?

Behalve dat het gratis is, kun je voor vrijwel alles wat je moeilijk vindt een Spaanse les vinden!

Er is een groot aantal video's gewijd aan het leren van Spaans in de vorm van lessen of korte tutorials gemaakt door Spaanssprekende professoren.

Online Spaans leren kan met tal van apps op je smartphone, ook YouTube
Werk aan je Spaanse accent met YouTube-video's!

Je zal wel moeten grasduinen tussen de hoop video's om de meest pedagogische en begrijpelijke video's te vinden.

Een erg handig hulpmiddel om je oor te trainen voor de Spaanse uitspraak en om je accent te verbeteren.

Zoals je kunt zien, is het gemakkelijk om online Spaans te leren. Talrijke sites en applicaties zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht je niveau.

Kortom, wat kan je doen door online Spaanse lessen te volgen?

  • Oefen je Spaanse woordenschat en Spaanse grammatica (onregelmatige werkwoorden, persoonlijke voornaamwoorden, ontkenning ...)
  • Maak jezelf vertrouwd met de Spaanse uitspraak
  • Train je hersenen om te onthouden en te herkennen met gratis, gemakkelijke lessen Spaans
  • Leer meer over de Spaanse taalkunde en cultuur
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Geraldine

Copywriter, leraar en allround curieuzeneus. Als fulltime taaladdict en parttime geluksridder ga ik telkens op zoek naar interessante invalshoeken en verfrissende methodes, om de wereld net dat tíkje anders te zien. Met woorden die naast het hoofd ook het hart masseren. www.geraldinedewart.com