Als het gaat om het leren van talen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Iedereen kan een taal leren, maar daarvoor hebben ze de juiste mentaliteit en de juiste voorwaarden nodig. Als het gaat om Vlamingen die een taal leren, zijn sommige talen natuurlijk gemakkelijker dan andere.

Een vreemde taal die een ander alfabet gebruikt, zoals Chinees, Japans, Arabisch of Russisch, zal voor een moedertaalspreker Nederlands meer problemen opleveren dan wanneer die persoon Portugees, Frans of Spaans wil leren.

Maar elke leerling die een nieuwe taal wil leren, wil weten hoe lang het duurt.

Helaas is er geen echt antwoord op deze vraag.

Het hangt af van elke individu, je vermogen om een ​​vreemde taal te leren en hoe je dat aanpakt.

We kunnen echter kijken wat je kunt doen om snel een nieuwe taal te leren. En het goede nieuws voor degenen die Spaans willen spreken, er zijn genoeg dingen die je kunt doen om tweetalig te worden.

Leer snel Spaans op jouw manier
Tweetalig worden kan binnen handbereik zijn. Bron: Pixabay
De beste leraren Spaans beschikbaar
Carolina
5
5 (15 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (7 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alyssa
5
5 (2 reviews)
Alyssa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aurelia
5
5 (2 reviews)
Aurelia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (2 reviews)
Saar
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
5
5 (15 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (7 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alyssa
5
5 (2 reviews)
Alyssa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aurelia
5
5 (2 reviews)
Aurelia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (2 reviews)
Saar
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe lang duurt het om vloeiend Spaans te spreken?

We hebben al gezegd dat er geen eenvoudig antwoord is op de vraag: hoe lang duurt het om Spaans te leren?

Maar er zijn bepaalde dingen waarop we kunnen wijzen die het leerproces van een vreemde taal, zoals Spaans, zullen versnellen.

Het belang van je houding en motivatie

Je kunt je inschrijven voor alle taalcursussen ter wereld, maar als je niet gemotiveerd bent tijdens je Spaanse lessen, zal je taalvaardigheid niet verbeteren in het tempo dat je wilt, en daarom zal het veel langer duren voordat je vloeiend leert spreken.

Als het gaat om het leren van talen, zijn er veel redenen waarom je houding en motivatie belangrijk zijn, en Spaans is niet anders.

Allereerst, als je een positieve houding hebt ten opzichte van het leren van Spaans, zul je het waarschijnlijk leuker vinden. Dit zal je helpen om sneller te leren, niet alleen omdat je er meer tijd aan besteedt, maar ook omdat je je meer gaat concentreren op het begrijpen van de moeilijkere delen van het leren van een nieuwe taal, zoals grammatica en het onthouden van lange lijsten met woordenschat.

Bovendien zijn een positieve houding en motivatie belangrijk om vooruitgang te boeken op moeilijke momenten.

En je zult moeilijke momenten hebben tijdens het leren van Spaans. Dat is oké.

Een tweede taal leren is geen sinecure. Als dat zo was, zou iedereen het doen. Je zult momenten hebben waarop je denkt dat je geen vooruitgang boekt, of dat je het wilt opgeven omdat iets te moeilijk is. Door een positieve houding te hebben en gemotiveerd te blijven, kun je tijdens je studie van de Spaanse taal voorbij deze momenten komen.

Wacht niet langer om Spaans lessen te volgen in de stad naar keuze, zoals in bijvoorbeeld Brussel. Je vindt alle keuze terug in volgende link.

Snel Spaans leren gaat beter gemotiveerd
Het klaslokaal zal niet zo saai lijken als je gemotiveerd bent om Spaans te leren

Je doelen bepalen

Een manier om gemotiveerd te blijven, is door jezelf gefocust te houden op je doelen. Het is daarom de moeite waard om enkele doelen of een doel te definiëren, wanneer je een vreemde taal leert.

Door dit te doen, zullen je taallessen toepasselijker lijken en kan je tastbare vooruitgang meten in de richting van wat je wilt bereiken.

Definieer je doel en focus daarop!

Als je je doelen niet definieert, loop je het risico doelloos door het taalleerproces te gaan en tijd te besteden aan dingen die je niet leuk vindt en die je misschien nooit zult gebruiken.

Voorbeelden van doelen kunnen genoeg woorden en zinnen leren om met de lokale bevolking in hun moedertaal te kunnen communiceren tijdens een reis naar Spanje, Argentinië, Colombia, Mexico of een van de vele andere Spaanstalige landen.

Interesse om Spaans lessen in Gent te volgen? Superprof leidt je de weg, je vindt je keuze vandaag nog!

Spreek je nog andere talen?

Als je een andere taal spreekt, betekent dit dat je bekend bent met het leren van een taal. Bovendien, als je een taal leert die dezelfde wortels heeft als het Spaans, kan dit helpen de taal van Cervantes een stuk sneller te leren.

Dit komt omdat je al enige kennis hebt over hoe bepaalde grammaticale structuren werken, en sommige nieuwe woorden zullen eigenlijk ook niet zo nieuw voor je zijn als ze consistent zijn in verschillende talen.

Als het op het Spaans aankomt, is Nederlands een grote hulp

Snel Spaans leren: kan Nederlands helpen?

Er zijn ongetwijfeld bepaalde talen die je kunnen helpen snel Spaans te leren, maar hoe vergelijkbaar zijn Nederlands en Spaans?

Nederlands en Spaans hebben allebei dezelfde wortels omdat ze allebei, samen met bepaalde andere talen, Indo-Europese talen zijn..

Dit betekent dat er bepaalde overeenkomsten zijn tussen de twee, zoals:

 • Het gebruik van verschillende vormen van de verleden tijd
 • Het gebruik van de aanvoegende wijs in vergelijkbare scenario's
 • De "jij" met meerdere functies

Als je Nederlands spreekt, zul je ook merken dat een deel van de woordenschat erg lijkt op het Spaans.

Nederlands helpt je om snel Spaans te leren
Dankzij je Nederlands kan het leren van Spaans een relaxed proces worden. Foto op Visualhunt.com

Het Spaanse woord voor feest, fiesta is namelijk al helemaal geïntegreerd in de Nederlandse taal. Hetzelfde geldt voor de woorden

 • siësta (klein dutje),
 • tapas (kleine Spaanse hapjes),
 • macho (stoere man)
 • lasso (rondstuk touw)

Let echter op! Niet altijd betekenen de Nederlandse woorden die veel op het Spaans lijken hetzelfde!

Voorbeelden van enkele valse vrienden die je tegen kunt komen tijdens het Spaans leren zijn pan, cara, aceite en carta. In eerste instantie zou je denken dat deze woorden pan, auto, azijn en kaart betekenen, maar niets is minder waar. De daadwerkelijke betekenissen van deze woorden zijn brood, gezicht, olie en brief. Dit kan af en toe weleens leiden tot bepaalde lachwekkende situaties.

Hoe vloeiend Spaans spreken: enkele tips

Om de Spaanse taal snel te leren is er geen geheim, het is noodzakelijk om te oefenen en te trainen! Maar welke tips zijn er om u te helpen de taal sneller te leren?

Begin met het leren van Spaans van jongs af aan

Beginnen met het leren van een nieuwe taal van jongs af aan is top. Je zou een vloeiend niveau kunnen bereiken als je jonger bent en daardoor meer gebruik kunt maken van je nieuwe vaardigheden, doorheen je school- en werkcarrière.

Als jonge beginner in de Spaanse taal, begin je met het leren van de volgende dingen:

 • Het alfabet en de Spaanse uitspraak
 • Praten over fundamentele persoonlijke informatie (naam, leeftijd, waar ze wonen, enz.)
 • Cijfers in het Spaans
 • De constructie van Spaanse basiszinnen
 • Spaanse taalkunde en haar cultuur via gemakkelijke Spaanse lessen

Maar onderschat het belang van oefenen bij elke gelegenheid niet. Het is bewezen dat jonge leerlingen talen sneller oppikken dan volwassenen, maar dit betekent niet dat dit zonder inspanning en oefening zal gebeuren!

De taal leren tijdens een studiereis

Spaans leren in een Spaanssprekend land zoals Spanje, Peru, Uruguay of Chili, is de meest effectieve manier om vooruitgang te boeken in de taal.

Een taalstudiereis kan zelfs gemiddelde Spaanstaligen afschrikken, en het is normaal om de kriebels te krijgen. Voordat je vertrekt, raden we je aan om een ​​Nederlands-Spaans woordenboek te raadplegen om vertrouwd te raken met enkele sleutelwoorden voor je reis. Dit zal je leerproces aanzienlijk vergemakkelijken als u eenmaal op je bestemming bent aangekomen.

Als je in een Spaanssprekend land reist, kun je Spaans leren door je direct onder te dompelen in de cultuur van dat land en in de gemeenschappelijke taal: Spaans.

Leer snel Spaans door Spaanstalige landen te bezoeken
De straten van Spanje kunnen je nieuwe klaslokaal worden

Schrijf je bij aankomst in voor intensieve Spaanse lessen om je taalkennis sneller te verdiepen. Zo leer je snel de basis van de taal, wat ideaal is om te beginnen met spreken en communiceren in het Spaans.

Onregelmatige Spaanse werkwoorden zijn geen geheim meer voor jou!

Als je eenmaal zeker bent van je basis spreekvaardigheid in het Spaans, verkort dan je cursustijd en probeer een baantje te vinden. Door in Spanje te werken, kun je dagelijks met de taal worden geconfronteerd en sneller vooruitgang boeken.

Naar de supermarkt gaan of koffie bestellen zijn dé kansen om te oefenen!

Kies voor een gedeelde woning om kosten te besparen en deel je ervaring met native speakers die je veel zullen leren over de taal en cultuur, samen met wat nuttige alledaagse uitdrukkingen. Dit soort kennis zul je niet vinden in een zakelijke omgeving of in je prive les Spaans.

Maak snel vorderingen in het Spaans met een privéleraar

Als je snel Spaans wilt leren, moet je ook privélessen Spaans volgen.

Het is een geschikte oplossing voor studenten die snel vooruitgang willen boeken met leraren wiens moedertaal Spaans is.

Gericht op zowel beginners als ervaren studenten, stellen Spaanse bijlesessies gegeven door privéleraren studenten in staat om Spaans te leren en hun Spaanse taalvaardigheid snel te verbeteren door middel van grammatica en woordenschat lessen.

Het voordeel is dat de Spaanse leraar ‘every step of the way’ aanwezig zal zijn om je te begeleiden bij je leeravontuur. Je krijgt in de loop van de tijd ondersteuning krijgen in de vorm van herhalingen en tests om het leren van talen en de voortgang ervan op te volgen.

Op Superprof kun je veel Spaanse leraren in jouw omgeving vinden die klaar staan ​​om je te begeleiden bij dit nieuwe avontuur. Ze bieden vaak de eerste les gratis aan, zodat je kan zien of een bepaalde leraar goed bij je past voordat je je ertoe verbindt om voor een bepaald aantal lessen te betalen.

Kan je online vloeiend Spaans leren?

Kan je Spaans online leren via betrouwbare websites?

Tegenwoordig heeft het web veel websites en applicaties die zijn bedoeld om je te helpen online Spaans te leren.

Leer snel Spaans online op je laptop, tablet of smartphone
Heb je overwogen om je computer te gebruiken om Spaans te leren?

Leer eenvoudig Spaans met gespecialiseerde sites

Het gebruik ervan blijft eenvoudig:

 • cursussen en lessen in het Spaans,
 • testen,
 • meerkeuzetoetsen,
 • Gratis vertaaltools Spaans-Engels voor bezoekers.

Sommige websites bieden leuke en leerzame Spaanse lessen aan in de vorm van podcasts of mp3-lessen.

Online Spaans leren is één ding, maar wordt je voortgang tijdens het leerproces gevolgd? Worden studenten niet aan hun lot overgelaten?

Je wordt niet gecontroleerd in de traditionele zin van het woord - maar de meeste sites bieden discussieforums waar studenten rechtstreeks kunnen communiceren met Spaanse leraren of native speakers.

De inhoud is toegankelijk via een maandelijks abonnement, maar bij sommige is het gratis leren van de Spaanse taal mogelijk.

Hier is een selectie van de belangrijkste websites om vooruitgang te boeken in het Spaans:

 • babbel.com
 • duolingo.com
 • studyspanish.com

Hoe kan je smartphone helpen Spaans te leren?

Het is uitgeprobeerd en getest, de meeste mensen hebben altijd hun smartphone bij zich. Als het om tieners gaat, is het zelfs meer dan altijd!

Dus als je smartphone je zijde nooit verlaat, waarom leer je er dan geen Spaans mee spreken?

Aanlokkelijk voor de jongere generaties, die veel ervaring hebben met apps. Maar ook intrigerend voor oudere generaties... wat is beter dan leren op een smartphone of tablet die met je mee kan reizen naar een Spaanstalig land?

Apps en sites voor het leren van vreemde talen hebben een revolutie teweeggebracht in de sector door lesgeven leuk en interactief te maken.

Snel Spaans leren kan overal: je hebt je privéleraar digitaal op zak

Wie zei dat Spaans leren niet leuk was? Je kan het overal doen!Naast het vinden van traditionele online cursussen om bijvoorbeeld je Spaanse vervoeging te herzien, zijn er veel leuke nieuwe methoden, zoals begeleid worden door een native Spaanse stem of het opzetten van je eigen Spaanse "leven" zoals je zou doen met de SIMS-videogame .

Spaanse les volgen in Antwerpen is nooit zo gemakkelijk dankzij Superprof. Ontdek snel het aanbod aan privéleraren Spaans!

De leiders van Spaanse leerapps op smartphones en tablets zijn:

 • Babbel
 • Duolingo

Met een kleine inspanning zorgen apps voor een makkelijke vooruitgang in het Spaans.

Spaans ligt dus binnen ons bereik. Of je nu meer geïnteresseerd bent in privélessen, online cursussen of taalcursussen, er zijn veel oplossingen om de taal van  Picasso te leren.

Waarom zou je Spaans moeten leren?

Naast het vergroten van je kennis en persoonlijk bewustzijn van andere culturen, kan het leren van Spaans je helpen bij je professionele carrière.

Spaans is een van de meest gebruikte talen in de internationale zakenwereld, en het beheersen van de taal kan deuren voor je openen met functies bij grote internationale bedrijven.

Je hebt nu alle tools om gemakkelijk Spaans te leren. Met ernst, toewijding en hard werken kan je snel vooruitgang boeken!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Geraldine

Copywriter, leraar en allround curieuzeneus. Als fulltime taaladdict en parttime geluksridder ga ik telkens op zoek naar interessante invalshoeken en verfrissende methodes, om de wereld net dat tíkje anders te zien. Met woorden die naast het hoofd ook het hart masseren. www.geraldinedewart.com