Heb jij altijd al willen leren tekenen, maar heb je geen idee waar of hoe je hieraan moet beginnen? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan ben je bij de juist blog terecht gekomen. We hebben het vandaag namelijk over de verschillende soorten tekenstijlen die je kan leren en waar in Antwerpen je hier cursussen voor kan vinden! 

We kennen allemaal wel een persoon die ooit bij ons in de klas gezeten heeft die tijdens zijn vrije uurtjes een meesterwerk tekent, terwijl je zelf niet meer dan “stick”-figuurtjes kan tekenen

Wanneer je dan vraagt waar ze zo hebben leren tekenen zullen ze je waarschijnlijk zeggen bij een tekenschool! 

Heb jij ook altijd al willen leren tekenen, maar weet je niet goed waar je een tekenschool kan vinden? Dan kan je best even verder lezen. We gaan het vandaag hebben over de verschillende voordelen die je hebt met het tekenen en waar je kan leren tekenen in Antwerpen! 

In deze blog gaan we het hebben over de verschillende teken cursusmogelijkheden die je in de buurt van Antwerpen hebt. Volg je liever een cursus tekenen in de buurt van Gent? Dan raden we je aan om deze blog te lezen!

Overal in Antwerpen heb je opties om te tekenen
Je kan overal leren tekenen als je een schetsboek altijd bij je hebt.
De beste leraren Tekenen beschikbaar
Marika
Marika
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (3 reviews)
Roel
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elin
Elin
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Febronie
Febronie
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Veronika
Veronika
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marika
Marika
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (3 reviews)
Roel
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elin
Elin
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Febronie
Febronie
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Veronika
Veronika
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Tekenen is voor alle leeftijden

Veel mensen denken dat je van jongs af aan moet leren tekenen om hier ooit goed in te worden. Echter kan iedereen leren tekenen, ongeacht de leeftijd! Het kan soms zelfs beter zijn voor ouderen mensen om te leren tekenen dan voor kinderen! 

Dus het maakt niet uit als je nu 15 jaar bent en graag tekenlessen wilt volgen, of dat je 60+ bent en een nieuwe hobby wilt hebben! Tekenen kan je altijd leren. De beste manier om het te leren? Dat is tekenen tekenen en nog eens tekenen. Hoe vaker je iets doet of probeert hoe beter je dit uiteindelijk gaat doen. Als je hier dan ook nog een aantal tekenlessen voor volgt waarin je de juiste technieken leert, dan ben je binnen de kortste keren een meester tekenaar!

Woon je dichter in de buurt bij Aalst? Dan lees je best onze blog die het heeft over de teken cursusmogelijkheden in Aalst!

Waarom zou je willen leren tekenen

Voor veel mensen lijkt het tekenen iets onmogelijk en iets waar veel tijd in zou kruipen. Maar wat veel mensen ook niet weten is dat je met tekenen een aantal voordelen hebt! Ben je benieuwd naar de voordelen die je kan hebben door het leren tekenen? We hebben er voor jou een paar opgelijst! 

  • Het is goedkoop 
  • Zorgt voor ontspanning 
  • Oog voor detail
  • Je hand-oog coördinatie worden beter
  • Je herinneringen kunnen beter in je geheugen blijven
  • Je cognitieve functies worden sterker

Het is Goedkoop 

Er bestaan veel verschillende soorten hobby's waar je enorme bedragen aan moet uitgeven om het te kunnen volgen, gelukkig is dit bij het tekenen niet zo! Om te kunnen tekenen heb je in principe niet veel nodig: Een scherp potlood, een stuk papier en eventueel een gom meer hoeft dit niet te zijn. 

Volg je liever een tekencursus in de buurt van Leuven? Dan kan je best deze blog lezen!

Starten met de basis in een cursus tekenen in Antwerpen
Het enige wat je nodig hebt om te tekenen is een potlood een gom en papier!

Zorgt voor ontspanning

Wanneer je gaat tekenen en je je voor een tijdje in een kamertje afzondert kan het zijn dat je de tijd volledig vergeet. Andere dingen waaraan je kan merken dat het tekenen vaak ontspannend is is dat je rustiger ademhaalt en dat je volledig in je eigen verbeelding kan opgaan. Tijdens het tekenen zal het brein ook endorfine en andere hormonen aanmaken, deze hormonen zorgen voor een gevoel van geluk! 

Het beste van alles is dat je wanneer je klaar bent met je tekening, of je deze nu gaat inkleuren of niet, heb je altijd een tastbaar iets dat je terug laat denken aan dat moment van rust. Het is dus perfect voor de mensen die op hun werk onder veel tijdsdruk staan want ze kunnen door te tekenen deze druk even vergeten! 

Oog voor detail 

Er zijn ook voordelen aan het tekenen waar je bij andere dingen die je doet ook nog iets aan hebt. Zo krijg je door vaak te tekenen een beter oog voor detail. Je wilt namelijk dat je tekening volledig voldoet aan je eisen en dat alles perfect is, zo krijg je pas de volledige voldoening van je tekening.

Voor veel mensen kan dit ook handig zijn in hun alledaagse leven, door een beter oog voor detail zullen ze bij hun normale werk ook de kleine imperfecties zien die ze normaal zouden negeren. Zo kan je beter werk leveren en heb je minder kans dat je iets opnieuw zult moeten doen op het werk omdat je een aantal details vergeten was! 

Zou je graag een tekencursus rondom Brugge willen volgen? Dan raden wij je aan om onze blog te lezen die het heeft over de verschillende mogelijkheden die je in Brugge hebt om te leren tekenen! Je vindt hem hier.

Je hand-oog coördinatie wordt beter 

Voor de mensen die dingen proberen na te tekenen, zoals het klassieke voorbeeld van een fruitschaal, zullen betere hand-oog coördinatie ontwikkelen. Je leert om perspectieven vast te leggen en je kan verhoudingen beter inschatten! 

Je herinneringen kunnen beter in je geheugen blijven

Je brein kan zich beter dingen inbeelden wanneer er vaak naar gekeken wordt, wanneer je gaat leren tekenen zul je ook vaker levendige beelden proberen te tekenen. Iedere keer dat je dus iets meemaakt zal je brein dit op een andere manier proberen op te slaan. 

Zo zullen gebeurtenissen dus levendiger in je brein blijven en kan je je dit makkelijker terug voor de geest halen! 

oog voor detail hebben gedurende een cursus tekenen in Antwerpen
Door vaak te tekenen gaan kleinere details je steeds vaker opvallen!

Je cognitieve functies groeien

Als je vaker tekent, zul je na verloop van tijd patronen leren herkennen. Dit is niet alleen van toepassing op tekeningen of foto’s die je wilt over tekenen maar ook op je dagelijkse leven en de patronen die hier in terug komen. Zodra je je hiervan bewust bent kan je je gedrag aanpassen aan de situatie en over het algemeen een gelukkiger leven leiden! 

Deze voordelen zijn niet beperkt tot de mensen die echte kunstwerken maken, het is voor iedereen die vaker tekent. Dus het maakt niet uit als je ergens iets krabbelt. Het is belangrijk dat je regelmatig tekent als je deze voordelen wilt ervaren en wilt ontwikkelen! We kunnen je dus al aanraden om een schetsboek aan te schaffen en een potlood te slijpen en enkele keren per dag een aantal minuten gewoon tekent! 

Waar kan je leren tekenen in Antwerpen

Hebben we je helemaal kunnen overtuigen met de verschillende voordelen die het tekenen voor jou in petto heeft en kan je nu niet wachten om zelf een tekencursus te volgen? We hebben in voor jou een aantal mogelijkheden om tekencursussen die je in Antwerpen kan volgen! 

Woon je eigenlijk in de buurt van Mechelen, maar wil je toch een tekencursus volgen? Dan kan je best onze blog lezen die het heeft over de teken cursusmogelijkheden die je in Mechelen hebt, je vindt hem hier!

Tekenen in Antwerpen
Waar ga jij leren tekenen in Antwerpen?

Tekenfabriek in Antwerpen 

In de Tekenfabriek in Antwerpen kan je terecht voor verschillende soorten cursussen. Zo organiseren ze cursussen zowel voor beginners als voor gevorderde van allerlei leeftijden! In tegenstelling tot andere tekenscholen krijg je hier geen jaar school maar voorzien ze losstaande cursussen van 4 tot 10 sessies. 

Ook staat bij deze tekenschool de beleving centraal. Het moet een plaats van rust en ontspanning zijn! Zo kan je voor en tijdens de sessies terecht bij de bar voor een koffie of een glaasje wijn, maar je kan ook een boek nemen uit de bibliotheek om je te laten inspireren! 

Academie Wilrijk 

Bij de academie in Wilrijk kunnen volwassenen, 18+, terecht voor tekencursussen. Er zijn twee leerkrachten die elk veel ervaring hebben in het lesgeven van hoe je moet tekenen. De cursussen zijn gebaseerd op verschillende jaren zodat je uiteindelijk een echte tekenaar kan worden! 

Deze opties zijn handig voor de mensen die graag in een groep les volgen of die bij het ontspannend tekenen graag nieuwe mensen leren kennen. Maar er zijn ook mensen die veel liever de technieken snel onder de knie willen krijgen en op zichzelf willen tekenen. Voor de laatste groep van mensen bestaat er altijd nog Superprof. 

Superprof 

Via het online platform van Superprof is het zoeken naar een privé leerkracht een stuk gemakkelijker! Je vindt namelijk snel en eenvoudig een leerkracht bij jou in de buurt waar je vrijwel meteen mee aan de slag! 

De proffen die hun diensten via Superprof aanbieden hebben vaak al jaren ervaring in lesgeven en kunnen niet wachten om hun passie voor het tekenen met jou te delen. Ze kunnen je helpen om je tekeningen naar het volgende niveau te brengen. Dit doen ze door persoonlijke tips en tricks met jou te delen! 

Het is belangrijk dat je op voorhand weet hoeveel je ongeveer per les zou willen uitgeven. Niets is zo jammer dan dat je in het midden van je vooruitgang zou moeten stoppen omdat je het eigenlijk niet meer kan betalen.

Vind vandaag nog jouw prof op superprof! 

Woon je ergens in Vlaanderen en heb je toch graag een tekencursus bij jou in de buurt? Dan lees je best deze blog die het over verschillende teken mogelijkheden in Vlaanderen heeft!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu