Woon je in de buurt van Leuven en zou je willen leren tekenen, maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Het kan ook zijn dat je je misschien te oud voelt om te leren tekenen? Deze blog helpt je met het vinden van een cursus in de buurt van Leuven die bij jou past! 

Lees ons blogs die het heeft over de tekenen cursus mogelijkheden in Antwerpen. Je kan hem hier lezen!

Kunnen tekenen is voor veel mensen een indrukwekkende vaardigheid die niet voor iedereen is weggelegd. De mensen die dit denken, kunnen zelf ook niet meer dan een smiley tekenen.  Het is echter zo dat iedereen kan leren tekenen, maar dat veel mensen hier gewoon wat hulp bij nodig hebben.

Wanneer je het werk ziet van iemand die al langer lessen aan een tekenschool volgt, krijg je vaak ook het idee om een cursus tekenen te volgen. Het idee is er dan wel, maar vaak blijft het dan ook bij een idee. 

Ben jij deze blog aan het lezen om het idee ook uit te voeren? Perfect! Hier kom je namelijk te weten waar je in Leuven overal terecht kan om een tekencursus te volgen, maar je komt er ook meer te weten over de cursussen zelf. We helpen je dus bij het vinden van een tekencursus die perfect bij je past! 

De beste leraren Tekenen beschikbaar
Marika
Marika
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (3 reviews)
Roel
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elin
Elin
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Febronie
Febronie
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Veronika
Veronika
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marika
Marika
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (3 reviews)
Roel
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elin
Elin
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Febronie
Febronie
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Veronika
Veronika
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Tekenen is voor alle leeftijden

Volwassenen denken vaak dat tekenen iets is waar kinderen zich mee bezighouden en dat het voor de rest enkel tijdverspilling is. Maar wij willen je laten weten dat het tegenovergestelde waar is! Volwassenen kunnen namelijk een heel stuk meer hebben aan het leren tekenen en aan het tekenproces zelf! 

We kennen allemaal het spreekwoord: “Oefening baart kunst” en dit klopt ook voor het tekenen! Je leert het namelijk door het veel te doen. Zo kunnen kinderen al van jongs af aan naar verschillende ateliers gaan om te leren tekenen, maar deze ateliers voorzien vaak ook cursussen voor volwassenen en vaak ook aparte cursussen voor senioren! Het maakt dus niet uit als je 10 jaar oud bent of dat je 60 jaar oud bent, er bestaat voor iedereen altijd wel een geschikte cursus!  

Dingen zoals creativiteit en inspiratie zijn wel handig, maar vaak kan je ook gewoon een potlood en een blad papier nemen en beginnen met tekenen. De ideeën komen later wel, of misschien maak je per ongeluk wel een kunstwerk. 

Graag een tekencursus in Gent willen volgen? Kan je best onze blog lezen die het hierover heeft! Je vindt hem hier.

Je kan leren tekenen op alle leeftijden in Leuven
Je kan op elke leeftijd leren tekenen!

De voordelen van het tekenen

Ben je gewoon op zoek naar een nieuwe hobby, of wil je zelf indruk kunnen maken op andere mensen? Wat je reden ook is, door te leren tekenen heb je verschillende voordelen die je kan ervaren! We hebben er voor jou een paar opgelijst! 

  • Je oog voor detail wordt beter 
  • Cognitieve functies kunnen versterken
  • Je kan je volledig ontspannen 
  • Herinneringen worden beter opgeslagen 
  • Je hebt er niet veel voor nodig
  • Hand-oog coördinatie kan verbeteren

Wil je weten wat deze voordelen precies zijn? Dan kan je best even verder lezen, in het volgende deel van de blog geven we er namelijk meer uitleg over. 

Je oog voor detail wordt beter! 

Mensen die leren tekenen gaan vaak ook meer op de details van hun eigen tekening letten zodat ze het volledige kunstwerk kunnen perfectioneren! Voor een kunstenaar is het namelijk zeer belangrijk om alles tot in de puntjes uit te werken, want alleen zo creëer je “de perfecte” tekening. 

Het kan voor veel mensen van pas komen in hun alledaagse leven en op het werk. Doordat je oog voor detail een stuk beter wordt wanneer je vaker tekent zal je in je alledaagse leven ook steeds meer en meer oog voor detail krijgen! Dit zal je ook kunnen helpen om je werk en je taken op een meer efficiënte maar ook betere manier uit te voeren! 

In deze blog hebben we het over de verschillende cursus mogelijkheden in Leuven, maar als je dichter in de buurt van Aalst woont kan je best onze blog lezen die het heeft over de teken cursus mogelijkheden in Aalst!

Cognitieve functies kunnen versterken

Patronen en thema’s komen vaak terug tijdens het tekenen, deze zul je na verloop van tijd dus steeds makkelijker gaan herkennen. Maar kunst is niet het enige waar je patronen en thema’s in kan terugvinden! Zo heb je ook patronen in menselijk gedrag die je kan herkennen! Als je deze van jezelf kan herkennen in bepaalde situaties, kan je deze op een goede manier beïnvloeden! Ook zal je beter informatie kunnen verwerken en opslaan in je geheugen! 

Je kan je volledig ontspannen

Veel volwassenen hebben er moeite mee om zich ‘s avonds te ontspannen, ook hierbij kan het leren van tekenen helpen. Als je bijvoorbeeld na een zware werkdag thuis komt kan je altijd een blad papier nemen, in een aparte kamer gaan zitten en misschien zelfs wat muziek luisteren! Je kan al je gedachten dan uitdrukken op het papier dat voor je ligt. Uiteindelijk zal je ademhaling ook vertragen en zal je in een staat van complete rust terecht komen! Tijdens het tekenen maakt je brein het hormoon endorfine aan, dit zorgt ervoor dat je een gelukkig gevoel zal krijgen. 

Wanneer je dan uiteindelijk klaar bent met je tekening, kan je deze altijd inlijsten zodat je een herinnering hebt aan dit moment. Indien je een groot schetsboek hebt, is het altijd leuk om eens door de afgewerkte dingen te bladeren! 

Herinneringen worden beter opgeslagen! 

Tijdens het tekenen gebruik je vaak je eigen herinneringen als inspiratie voor het werk waar je aan bezig bent. Na verloop van tijd zal je brein samen met je oog voor detail, de gebeurtenissen beter en levendiger kunnen opslaan! Wanneer je ze dan nodig hebt tijdens het tekenen zal je je ze beter voor de geest kunnen halen, en meer details herinneren! 

We hebben ook een blog die het heeft over de teken cursusmogelijkheden in de buurt van Brugge. Woon dichter bij deze stad? Dan raden wij je aan om deze blog te lezen!

In een tekenles in Leuven leer je alle aspecten van het tekenen
Om te kunnen tekenen heb je niet meer nodig dan een potlood en een blad papier!

Je hebt er niet veel voor nodig 

Iedereen kan leren tekenen, en het is niet zo duur om hieraan te beginnen! Je hebt namelijk genoeg aan een blad papier, een potlood en een gom! Dat is alles! Dat tekenen altijd goedkoop is is natuurlijk ook weer relatief! Je hebt ook verschillende producten die je kan kopen zoals duurdere pennen of kleurpotloden! Maar dit is lang niet nodig voor de mensen die beginnen met tekenen! 

Hand-oog coördinatie kan verbeteren! 

Iemand die vaak tekent zal na een tijdje ook steeds vaker dingen na beginnen tekenen! Wanneer je dingen die je in het echt ziet moet tekenen heb je een goede hand-oog coördinatie nodig, je moet namelijk goed zijn in perspectieven tekenen en je moet verhoudingen goed kunnen inschatten. 

Zoals je al kan zien, kan je door te leren tekenen nog een aantal voordelen krijgen die je normaal gezien niet zomaar kan ontwikkelen! Veel mensen zullen denken dat je deze voordelen pas ervaart wanneer je voor een lange tijd tekenlessen volgt. Dit is echter niet waar! Je krijgt het resultaat van deze voordelen wanneer je steeds vaker tekent. We raden je dus aan om een klein schetsboekje bij te houden waar je op elk moment in kan beginnen tekenen! 

Hand-oog coördinatie manier leer je in een tekencursus te Leuven
Hand-oog coördinatie is belangrijk bij het tekenen!

Waar kan je leren tekenen in Leuven 

Heeft onze blog je kunnen overtuigen om ook een cursus tekenen te gaan volgen en woon je in de buurt van Leuven? Perfect! We gaan het nu hebben over de verschillende organisaties waarbij je in Leuven terecht kan om tekenlessen te volgen!

Zoals je al merkt gaat deze blog vooral over de tekencursussen die je in de buurt van Leuven hebt. Maar we hebben ook nog een blog die het heeft over de teken cursusmogelijkheden in Mechelen!

 SLAC: beeldende en audiovisuele kunst 

Bij deze organisatie kan je terecht voor een hele hoop verschillende cursussen die verschillende kunststijlen zullen behandelen! Zo kan je hier als volwassene terecht om een specialisatie in het tekenen te krijgen! Je kan er echter ook terecht om een algemene beeldende kunstopleiding te doen. Hier leer je tekenen, schilderen en nog een aantal andere vormen van beeldende kunst! 

Ook kan je hier terecht wanneer je jonger dan 18 jaar bent. Ook hier krijg je dan verschillende vormen van kunst in 1 opleiding! 

Academie plus 3 

Voor veel senioren is het niet leuk om tussen de jongere generaties nieuwe dingen te leren. Ze willen dit vaak ook gebruiken als een moment van sociaal contact, en meestal is dit niet mogelijk wanneer ze een normale cursus volgen! 

Daarom kunnen ze best eens een bezoekje brengen aan de academie plus3 een organisatie waar 50-plussers terecht kunnen om te leren schilderen en tekenen met verschillende soorten materialen! 

Leren tekenen in Leuven
Waar in Leuven ga jij leren tekenen?

Superprof

Deze opties zijn vooral handig voor de mensen die graag nieuwe dingen leren in een grotere groep! Ook is dit leuk voor de mensen die nieuwe sociale contacten willen leggen wanneer men iets nieuws leert! Maar voor veel verschillende mensen zijn deze opties niet altijd even ideaal! Voor deze mensen bestaat er nog altijd Superprof! 

Superprof is een online platform waar mensen terecht kunnen om snel en eenvoudig een nieuwe privé leerkracht te vinden die hen kan helpen met het leren van nieuwe technieken  en andere teken vaardigheden die belangrijk zijn om te kunnen wanneer je beter wilt leren tekenen! 

Er zijn veel verschillende privé leerkrachten die je kan vinden op het online platform. Zo zal er dus altijd wel een prof zijn die je kan helpen om je teken vaardigheden tot het volgende niveau te krijgen! 

Vind vandaag nog jouw prof die je kan helpen om te leren tekenen! 

Wil je weten waar in Vlaanderen je terecht kan om een tekencursus te volgen? Dan kan je best de volgende blog lezen! Je kan hem hier lezen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu