Er zijn veel mensen die hun hele leven willen leren tekenen, maar die dit nooit doen. Ben jij een van die mensen en heb je geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Dan ben je aan het juiste adres! Wij helpen je bij je zoektocht naar de tekencursus die het beste bij je past in de buurt van Gent! 

Woon je eigenlijk in de buurt van Antwerpen? Dan hebben we een andere blog voor jou klaarstaan met de opties lessen tekenen in Antwerpen! Je kan hem hier lezen!

We hadden vroeger, of nog steeds, allemaal wel iemand in de klas zitten die zich tussen de lessen door met tekenen bezig hield! De tekeningen die hij of zij maakte zagen er ook altijd zeer spectaculair uit! 

Wanneer je dan aan hem of haar vroeg waar ze zo hebben leren tekenen vertelden ze je waarschijnlijk het volgende: “Oh ik volg tekenlessen bij een tekenschool!” 

Misschien dat je toen wel eraan dacht om je aan te sluiten bij een tekenschool, maar je hebt dit nooit effectief gedaan. Wij willen je laten weten dat het nog niet te laat is! Je kan nog altijd leren tekenen!

Tekenen voor iedereen in een les tekenen in Gent
Iedereen kan tekenen, oefening maakt kunst!
De beste leraren Tekenen beschikbaar
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (4 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chris
5
5 (2 reviews)
Chris
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (1 reviews)
Hannah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Febronie
Febronie
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shurouq
5
5 (1 reviews)
Shurouq
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (4 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (1 reviews)
Anna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chris
5
5 (2 reviews)
Chris
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (1 reviews)
Hannah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Febronie
Febronie
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shurouq
5
5 (1 reviews)
Shurouq
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Tekenen is iets voor alle leeftijden 

Veel mensen hebben het idee dat als je niet leerde tekenen toen je jong was, dat je dan nooit meer kan leren tekenen. Dit is echter niet waar! Iedereen kan tekenen, de leeftijd maakt niet uit. Vaak hebben oudere mensen er meer aan om te leren tekenen! 

Het maakt niet uit als je 15 jaar oud en tekenlessen wilt volgen of dat je op dit moment de 70 bijna aanraakt en je een nieuwe hobby zoekt om je mee bezig te houden. Je kan altijd leren tekenen. Je vraagt je misschien af wat de beste manier is om te tekenen? Dat is vrij gemakkelijk! Het antwoord is namelijk: Tekenen tekenen en nog meer tekenen. Het is namelijk zo dat wanneer je iets vaker doet, je er ook steeds beter in wordt! Je kan hier dan altijd een aantal tekenlessen aan toevoegen om de juiste of verschillende technieken te leren om nog beter te worden! 

Liever in Aalst een cursus tekenen volgen? Hier vind je de verschillende cursusmogelijkheden die je in Aalst hebt om te leren tekenen!

Tekenen kan voor jong en oud in Gent
Tekenen is voor jong en oud! Je kan het altijd leren!

Waarom zou je nog willen leren tekenen?

Een hele hoop mensen denkt dat het leren van tekenen een regelrechte tijdverspilling is, maar er zijn toch een aantal voordelen die je hebt aan het tekenen. Kan je je niet meteen bedenken wat deze voordelen zouden kunnen zijn? Geen enkel probleem, we hebben er een paar voor je opgelijst! 

  • Het kost niet veel 
  • Ontspanning gegarandeerd 
  • Je oog voor detail gaat een stuk vooruit 
  • Hand-oog coördinatie wordt beter 
  • Je herinneringen blijven levendiger in je geheugen
  • Cognitieve functies kunnen sterker worden

Maak je maar geen zorgen, we geven ook nog wat extra uitleg bij de verschillende voordelen die je hebt aan het tekenen! 

Het kost niet veel 

Dit spreekt bijna voor zich, maar om te kunnen tekenen heb je niet veel nodig. het enige dat je nodig hebt zijn de volgende dingen: Een potlood, een gom, en een blad papier, meer is het niet! Voor de mensen die dit willen bestaan er ook nog verschillende soorten pennen, potloden en kleurpotloden waar je wel een hele hoop geld voor moet betalen maar dit is allemaal extra. Een scherp potlood en een blad zijn de essentials om te kunnen tekenen! 

Zou je liever een tekencursus in de buurt van Leuven willen volgen? Dan kan je best de blog lezen die hierover gaat. Je vindt hem hier!

Volg een cursus tekenen in Gent en ontdek de ontspannende effecten
Tijdens het tekenen ontspant je brein en kan je volledig tot rust komen!

Ontspanning gegarandeerd 

Wanneer je in een kamer gaat zitten en je volledig van de wereld afzondert en de tijd neemt om echt te tekenen, merk je al snel dat je de tijd zal vergeten. Je ademhaling wordt vaak een stuk rustiger, waardoor je ontspant, en je brein zal endorfine aanmaken. Endorfine zorgt ervoor dat je een gelukkig gevoel hebt terwijl dat je bent aan het tekenen. Dit betekent dus dat je volledig zen kan zijn tijdens het tekenproces! 

Wanneer je dan eindelijk klaar bent met tekenen, heb je vaak een resultaat waar je trots op kan zijn. Iedere keer dat je naar je tekening kijkt zal je terugdenken aan de momenten die je had terwijl je dit was aan het tekenen! 

Je krijgt een beter oog voor detail

Wanneer je zelf een tekening maakt zal het je waarschijnlijk op je zenuwen werken wanneer je merkt dat er verschillende dingen niet perfect getekend zijn. Je hebt namelijk dat de tekening perfect is en volledig aan al je eisen voldoet zodat het “de perfecte” tekening wordt! 

Dit is voor veel mensen ook handig in het alledaagse leven! Mensen met een beter oog voor detail zullen zo ook beter presteren op hun normale werk. Kleine details die ze normaal zouden missen zullen ze nu opmerken en proberen te verbeteren! 

Liever in Brugge een les tekenen volgen, kan je best onze blog lezen die over de verschillende cursusmogelijkheden in de buurt van Brugge gaat!

Je hand-oog coördinatie wordt er beter van! 

Mensen die vaak tekenlessen volgen zullen ook vaker dingen moeten natekenen. Denk hierbij maar aan het voorbeeld dat altijd in films wordt gebruikt: Een fruitschaal! Door dit vaak genoeg te doen, leer je beter perspectieven vastleggen en kan je beter de verhoudingen inschatten! 

Je herinneringen blijven levendiger in je geheugen 

Wanneer je vaker naar iets kijkt zal je brein het zich beter kunnen herinneren. Wanneer je leert tekenen zul je vaker ook dingen gaan natekenen. Je brein leert dingen levendiger opslaan zodat je dit op een later moment kan gebruiken als inspiratie om te tekenen! 

Wanneer je dus vaker tekent en je je herinneringen als inspiratie gebruikt, zullen de gebeurtenissen ook levendiger in je brein blijven zodat je dit eventueel terug kan bekijken om als inspiratie te gebruiken! 

Cognitieve Functies kunnen sterker worden

Hoe meer je tekent, hoe sneller je patronen en thema’s zal herkennen! Dit zal zowel van toepassing zijn op tekeningen en foto’s die je wilt tekenen maar ook in het echte leven zal je makkelijker patronen herkennen. Bijvoorbeeld je gedrag in bepaalde situaties zal meestal hetzelfde zijn en zodra je je hiervan bewust bent kan je je gedrag beter aanpassen aan de situaties waar je je vaker in bevindt. 

Dit zijn voorbeelden van voordelen die je hebt met het leren van tekenen. Nu moet je niet denken dat dit alleen voor de professionele tekenaars geldt. Om deze voordelen te ervaren moet je vooral tekenen op een regelmatige basis. Wat je tekent maakt niet veel uit, het kan een heel kunstwerk zijn of een paar krabbeltjes tussen je werk door. Daarom raden we ook aan dat je altijd een klein schetsboekje bij hebt samen met een scherp potlood, zodat je overal waar je bent een aantal minuten kan tekenen! 

Leren tekenen cursus. Je hebt opties met Superprof. Waar wacht je nog op?

Leren tekenen in Gent
Leer tekenen in Gent!

Waar kan je leren tekenen in Gent 

Hebben de voordelen je volledig weten te overtuigen om ook een tekencursus te volgen? Wil je de voordelen ervaren die tekenen voor jou met zich meebrengt? Woon je in de buurt van Gent? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het in het volgende deel namelijk over de verschillende cursusmogelijkheden die je in Gent hebt! 

Woon je eerder in de buurt van Mechelen, maar zou je toch graag een tekencursus bij jou in de buurt volgen? Dan kan je best onze blog lezen die het heeft over de teken cursusmogelijkheden die je in Mechelen hebt! Je kan hem hier terugvinden!

Sint-Lucas Academie Gent

Bij de SInt-Lucas Academie in Gent kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht voor veel verschillende soorten kunst. En gelukkig voor ons dus ook voor verschillende tekencursussen. De organisatie voorziet cursussen van 10 lesuren per week en je kan ervoor kiezen of je een cursus in de namiddag wilt volgen of dat je dit liever in de avond na je werk wilt doen. 

Het is dus perfect voor de kinderen en volwassenen die graag met verschillende soorten kunst bezig zijn, en voor de volwassenen die graag willen leren tekenen kunnen ervoor kiezen om enkel de 10 uur per week aan tekencursus te volgen! 

De academie voor beeldende kunst Gent

Bij de academie voor beeldende kunst in gent kan je terecht voor een tekencursus. Bij de tekencursussen die door deze organisatie worden de basistechnieken vooral grondig geoefend zodat iedereen uiteindelijk uit zichzelf kan tekenen! 

Superprof 

De vorige opties zijn vooral handig voor de mensen die graag in een groep les zouden willen volgen en voor de mensen die tijdens het leren van nieuwe dingen graag sociaal contact hebben. Maar er zijn ook een hele hoop mensen die graag op de technieken op een efficiënte manier willen leren. Voor deze mensen bestaat er nog altijd Superprof! 

De website van Superprof is een online platform waar je terecht kan om privé leerkrachten te zoeken voor allerlei soorten onderwerpen! Je vindt er op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht die jouw tekenvaardigheden een naar het volgende niveau tillen! 

Vindt vandaag nog jouw privé docent op superprof en begin meteen te tekenen! 

Woon je ergens anders in Vlaanderen en wil een tekencursus volgen bij jou in de buurt? We hebben ook een blog waarin we het over de verschillende cursusmogelijkheden in heel Vlaanderen hebben! Je leest hem hier.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!