Ik ben het met de wiskunde niet eens. Ik geloof namelijk dat de som van nullen een gevaarlijk getal is. - Stanislaw Jerzy Lec

Wil jij wiskunde leren in havenstad Antwerpen? Je bent hier aan het juiste adres. Als bekende studentenstad biedt Antwerpen heel wat mogelijkheden om wiskunde te leren op verschillende niveau’s: van tweedekansonderwijs over hogeschoolopleidingen tot universitaire opleidingen en cursussen om leraar wiskunde te worden.
Wil je specifiek hulp bij één aspect van de wiskunde, om te helpen met je schoolwerk of voor een omschakeling in je loopbaan? Dan zijn er heel wat privé-leraars wiskunde die voor je klaar staan in Antwerpen.

Wiskunde leren kan in Antwerpen letterlijk in alle vormen en maten. De beste manier? Die is voor iedereen anders. Kies gewoon een methode die jou het beste ligt, zo blijf je gemotiveerd.

Hier vind je een overzicht van de meest interessante, verschillende leermethoden om Wiskunde te leren in Antwerpen.

Wiskunde is werkelijk overal rondom jou. De axioma’s en de wetten van de wiskunde kennen meer toepassingen dan je denkt. Geen Instagram-filter zonder Fourier-transformaties en geen QR-codes zonder eindige velden. Eens te meer blijkt wiskunde een universele taal te zijn.

Wiskunde is onmisbaar in veel gebieden en zie je overal terug in het dagelijks leven. Zo speelt wiskunde een fundamentele rol in de logistiek en telecommunicatie, in de beveiliging van het internetverkeer, in het klimaatdebat, bij het ontrafelen van het menselijk DNA, en in de financiële wereld.

Wist je dat Google wiskundige algoritmen gebruikt om webpagina’s te ordenen? Hetzelfde geldt voor de encryptie van betalingen via internet, denk maar aan de elektronische identiteitskaart. Nog een fenomeen dat je in allerlei contexten tegenkomt, zijn complexe netwerken. Facebook is een voor de hand liggend voorbeeld. Wiskundige theorie leert ons dat je van elke Facebookgebruiker naar zowat elke andere gebruiker geraakt in een traject van maximum zeven knooppunten.

Wiskunde duikt ook op in economie, landbouwwetenschappen, psychologie… Stuk voor stuk zijn het (wetenschaps)domeinen die de wiskundige taal, methodes en modellen hanteren. Als wiskundige gebruik je deze methodes niet alleen, maar ontwikkel je ze verder.
Wiskunde zit in alles om ons heen, en als wiskundige leven we in tijden dat we alles om ons heen kunnen beïnvloeden en beter maken. Zo zijn er veel antwoorden te vinden, en weinig wiskundigen om het te doen.

Wiskundigen analyseren patronen en structuren en zoeken naar efficiënte manieren om te rekenen en te meten. Eigenlijk is een Rubiks-kubus oplossen simpel, eens je begrepen hebt hoe het werkt. Als wiskundige ga je echter verder en wil je eerst het achterliggende principe doorgronden. Eens je dat snapt, kan je elke Rubiks oplossen, zelfs als die een totaal andere vorm hebben.

Dat doe je als wiskundige de hele tijd: een probleem op een hoger niveau tillen, om het voor eens en altijd op te lossen in volle algemeenheid.
Als je wiskunde studeert, leer je ingewikkelde problemen met behulp van logische gedachtestappen en wiskundige structuren op creatieve manieren oplossen.

Wiskunde is de taal van de wetenschap. Haar kracht zit in de abstractie en de algemeenheid ervan. Wiskunde is eeuwenoud, maar spring levend. Tienduizenden wiskundigen wereldwijd ontwikkelen dagelijks nieuwe theorieën en toepassingen. Elke tien minuten wordt er ergens op deze planeet een nieuw wiskundig artikel gepubliceerd.

Wie wiskunde studeert heeft dan ook geen enkel probleem om een job te vinden na de studies: je hebt ze voor het uitkiezen. Kiezen om wiskunde te studeren moet je dus niet door voor één of ander beroep, je kan echt je passie laten spreken.
Naast meetkunde, getaltheorie, algebra, analyse en kanstheorie zijn er de voorbije 100 jaar nieuwe, spannende takken van de wiskunde ontwikkeld: cryptografie, financiële wiskunde, topologie…

De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Wout
5
5 (5 reviews)
Wout
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (3 reviews)
Ariana
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (5 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
5
5 (5 reviews)
Wout
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (3 reviews)
Ariana
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (5 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voorbereidende cursussen wiskunde  in Antwerpen

Verschillende opleidingen aan de Universiteit Antwerpen organiseren in september een voorbereidende cursus voor startende studenten. Twijfel je aan je voorkennis? Of kreeg je het advies (bv. na een ijkingstoets) om hiaten weg te werken? In een voorbereidende cursus wiskunde kan je je voorkennis heel gericht bijwerken of opfrissen. Zo kan je je optimaal voorbereiden op je opleiding. Bovendien leer je ook al meteen enkele docenten en medestudenten kennen.

Er zijn voorbereidende cursussen voor 3 opleidingen:

 • Voorbereidende cursus wiskunde voor economen, Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie
 • Voorbereidende cursus wiskunde voor industrieel ingenieurs, Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen
 • Voorbereidende cursus wiskunde voor productontwikkelaars, Faculteit Ontwerpwetenschappen

Zelfstudie Wiskunde in Antwerpen

Wil je je voorkennis wiskunde bijschaven? Of je leerstof opfrissen? Leer je graag autonoom thuis? Dan is het zelfstudiepakket ‘Aan de slag’ misschien iets voor jou jou.

Aan de slag is het online voorbereidingsplatform van de Universiteit Antwerpen. Het kan je helpen om goed voorbereid te starten aan je opleiding. Het zelfstudiepakket helpt jou om te weten te komen welke wiskundige voorkennis verwacht wordt in de bacheloropleiding van jouw keuze. Je vindt er digitale zelfstudiepakketten wiskunde waarmee je je voorkennis kan testen en bijschaven.

Voor wie?

Aan de slag is er voor alle toekomstige studenten die een academische bacheloropleiding of een schakelprogramma willen volgen. Ook leerkrachten en studiekeuzebegeleiders uit het secundair onderwijs kunnen het materiaal inzetten.​

Wat leer je?

  • De aanvangstest per opleiding geeft je snel een idee van de wiskundige voorkennis die nodig is voor een bepaalde opleiding en hoe dit aansluit bij jouw eigen voorkennis. Op basis van de feedback op de aanvangstest kan je het leermateriaal doorlopen. In het overzicht per opleiding kies je de opleiding van jouw keuze; dan vind je de modules die worden aanbevolen voor die specifieke opleiding.
  • Elke module is opgebouwd uit een aanvangstest, theorie, voorbeelden en oefeningen en een eindtest. Volgende onderwerpen komen aan bod: rekenkunde, veeltermen en vergelijkingen, tekenonderzoek en ongelijkheden, rechten, goniometrie, matrices, limieten, afgeleiden, speciale functies, functieverloop, complexe getallen, splitsen in partieelbreuken en integralen.
  • Per opleiding vind je ook een overzicht van eventuele voorbereidingsactiviteiten op de campus (bv. in september voor de start van het academiejaar), oefenmateriaal voor ijkingstoetsen, extra aanbevolen leermateriaal en ondersteuningsmogelijkheden tijdens jouw studie.

Voor welke opleidingen kan je dit pakket gebruiken?

Architectuur, bio-ingenieurswetenschappen, biochemie en biotechnologie, biologie, biomedische wetenschappen, chemie, communicatiewetenschappen, conservatie-restauratie, diergeneeskunde, farmaceutische wetenschappen, fysica, handelsingenieur, handelsingenieur in de beleidsinformatica, industriële wetenschappen, informatica, interieurarchitectuur, politieke wetenschappen, productontwikkeling, revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, sociaal-economische wetenschappen, sociologie, toegepaste economische wetenschappen, wiskunde, schakelprogramma opleidings- en onderwijswetenschappen

Antwerpen-wiskunde-problemen oplossen
Leer complexe vergelijkingen oplossen met lessen wiskunde in Antwerpen.

Volg privé-les wiskunde in Antwerpen

Wil je specifiek hulp met één aspect van de wiskunde? Heb je hulp nodig met wiskunde op school? Of moet je een aantal wiskundige elementen opfrissen voor je job?
Al eens gedacht aan privélessen wiskunde in Antwerpen? De meest efficiënte manier om snel resultaat te boeken.

Die lessen moeten helemaal niet op school, maar kunnen bij jou thuis. Zoek gewoon een privé-leraar in jouw buurt via Superprof.be. Leren op je eigen ritme, op basis van jouw doelen, met aandacht voor jouw troeven en knelpunten: het ideale scenario. En het kan betaalbaar!

De gemiddelde prijs voor een privéles ligt rond de 20 euro. De tarieven kunnen van de helft tot het driedubbele gaan, afhankelijk van de ervaring van de leraar. Vaak gaat het om (ex-)studenten wiskunde die bijlessen geven. Als ervaringsdeskundigen geven ze je meteen de beste tips en tricks mee. Elk doel is haalbaar: een examen voorbereiden, een omschakeling in je loopbaan, of een opfrissing.

In Antwerpen zijn er heel wat privé-leraars die bij jou thuis of online les geven. Elk met hun eigen profiel, methodiek, leeftijd en aanpak, overzichtelijk weergegeven op de site.
De uitdaging is om de juiste prof te vinden tussen de verschillende profielen.
Hoe? Geef duidelijk aan wat je doel is en vergelijk de profielen en advertenties.
Gevonden wat je zoekt? Neem contact op met de prof.

Meestal krijg je de eerste les gratis. De ideale manier om langs beide kanten af te tasten en het niveau en de doelen uit te zetten.
En nog belangrijker: om meteen te voelen of er een klik is. Kwestie van zo gemotiveerd mogelijk je doel te bereiken.
Good luck!

Antwerpen-Wiskunde-privéles
Focus op jouw specifieke leerdoelen met een privé-leraar wiskunde in Antwerpen.
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Wout
5
5 (5 reviews)
Wout
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (3 reviews)
Ariana
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (5 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
5
5 (5 reviews)
Wout
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (3 reviews)
Ariana
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (5 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wiskunde leren op café: Math Jams

Wie zegt dat Wiskunde studeren en oefenen enkel op school op universiteit kan? Maak kennis met de Math Jams:  een avond over wiskunde voor iedereen die wiskunde een feest vindt, graag raadsels oplost of gewoon eens wilt komen kijken. Elke voorlaatste dinsdag van de maand komen wiskundeliefhebbers, studenten, professoren en gewoon nieuwsgierige mensen samen voor MathsJam in Antwerpen.

Het is intussen een wereldwijd concept, maar MathsJam is gestart in 2008 als een informele bijeenkomst van wiskundeliefhebbers in een Londense pub.  Vlotjes geadapteerd door wiskundeliefhebbers over de ganse wereld.

In een hoek van het Agora Caffee van de Universiteit Antwerpen vindt elke maand de MathsJam plaats. De deelnemers bestellen een drankje aan de bar en verdiepen zich dan in wiskundige raadsels. Naast de puur theoretische zijn er ook meer praktische raadsels. Een bonte verzameling rubiks kubussen, een doos dominostenen, ringen die vast lijken te zitten, maar met enkele stappen bevrijd kunnen worden,… Elke maand is er ook een poll voor de beste en leukste stelling.

Zin om mee te doen? MathsJam zijn er elke voorlaatste dinsdag van de maand vanaf 19u, in het Agora Caffee van de Universiteit Antwerpen. Er is ook een jaarlijkse conferentie in november.

Bachelor wiskunde aan de universiteit Antwerpen

Ben je erg geïnteresseerd in wiskunde en wetenschappen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Aan de Universiteit Antwerpen gaan onderwijs en onderzoek hand in hand. Dat merk je ook in de opleiding wiskunde: je werkt als student samen met onderzoekers die jou vertrouwd maken met hun onderzoek.

De bacheloropleiding begint breed, met een algemene wetenschappelijke vorming en een grondige inleiding in de wiskundige basisprincipes.

Wat leer je?

  • Via een vaste stam van opleidingsonderdelen maak je kennis met de vele gebieden en toepassingen van wiskunde. Algebra, analyse en meetkunde vormen de zogenaamde zuivere wiskunde, die wordt beoefend als doel op zichzelf. Toegepaste wiskunde staat in functie van een bepaald doel, bijvoorbeeld numerieke analyse, wiskundige natuurkunde, informatica en economie. Je verkent deze vakgebieden en krijgt ook inzicht in hun onderlinge samenhang.
  • Zowel theorie als praktijk komen daarbij aan bod. Oefeningen en toepassingen werk je uit in kleine groepen.
  • Naast de vaste stam van opleidingsonderdelen kies je bovendien uit een ruim aanbod aan keuzeopleidingsonderdelen. Dat geeft jou de kans om je opleiding naar je eigen smaak in te richten.

Het studieprogramma:

  • 180 studiepunten (3 jaar voltijds studeren)
  • Hoort bij de Faculteit Wetenschappen
  • De lessen vinden plaats op Campus Middelheim, Antwerpen (Wilrijk)
Wiskunde-Antwerpen-beroepsleven
Wie wiskunde studeert, kan makkelijk aan de slag in de financiële sector in Antwerpen.

Master wiskunde aan de universiteit Antwerpen

Wie zijn bachelor wiskunde al haalde en zich graag verder wil verdiepen in de materie kan aan de universiteit Antwerpen een master in de wiskunde volgen. De masteropleiding wiskunde in Antwerpen heeft twee afstudeerrichtingen:

 • De afstudeerrichting fundamentele wiskunde focust op basisvakken als algebra, analyse en meetkunde.
 • De afstudeerrichting financiële en toegepaste wiskunde focust op toegepaste en financiële wiskunde en economie.

Het studieprogramma:

  • 120 studiepunten (2 jaar voltijds studeren)
  • Hoort bij de Faculteit Wetenschappen
  • De lessen vinden plaats op Campus Middelheim, Antwerpen (Wilrijk)

Leraar wiskunde worden in Antwerpen

Wil je graag je kennis wiskunde doorgeven aan anderen? Wil je leerlingen en studenten onderdompelen in de geheimen van de materie en ze met jouw passie motiveren? Studeer dan voor leraar wiskunde! Als leraar staat je een uitdagende, veelzijdige job te wachten. Scholen hebben nood aan creatieve vakexperts. En ook in de bedrijfswereld word jij de geknipte persoon om trainingen en workshops te geven.

Educatieve bachelor wiskunde secundair onderwijs

Via de educatieve bachelor secundair onderwijs aan de KDG-hogeschool word je leerkracht in het lager secundair (1ste en 2de graad).

Wat leer je?

Eerste jaar

  • Vlakke meetkunde 1
  • Wiskundige taal & concepten
  • Getallenleer
  • Probleemoplossend denken

Tweede jaar

  • Vlakke meetkunde 2
  • Getallenleer 2
  • Discrete wiskunde
  • Vakproject 3D-wiskunde

Derde jaar

  • Wiskunde Labo

 Buiten wiskunde leer je natuurlijk ook de didactische en pedagogische principes om een goede leraar te worden.

Waar mag je lesgeven?

  • Eerste graad A-stroom
  • Eerste leerjaar B en tweede beroepsvoorbereidend jaar
  • Tweede graad ASO, TSO en KSO
  • Tweede en derde graad BSO
  • Volwassenenonderwijs
  • Deeltijds kunstonderwijs
Antwerpen-wiskunde-studeren
Meerdere manieren om wiskunde bijles te volgen in Antwerpen

Educatieve master wiskunde secundair onderwijs

Via de educatieve mater secundair onderwijs aan de Universiteit Antwerpen word je leerkracht in het hoger secundair (2de en 3de graad)

Wat leer je?

  • Je krijgt vakdidactiek. Dat betekent dat je leert lesgeven in jouw vak. Want lesgeven in wiskunde, bijvoorbeeld, is helemaal anders dan lesgeven in Frans. Het is daarom belangrijk dat je leert hoe je jouw vak het best overbrengt aan anderen.
  • Je krijgt ruim de kans om het lesgeven te oefenen. Eerst in oefenlessen met medestudenten. Daarna tijdens stages, waarbij je observeert maar vooral ook zelf lesgeeft.
  • Je doet stages in verschillende contexten. Ook in een grootstedelijke context, waar het lerarentekort het grootst is. Je komt niet alleen in aso, maar bijvoorbeeld ook in tso, bso, kso, CVO of OKAN. Zo heb je later maximale kansen op tewerkstelling.

Waar kan je lesgeven?

  • 2e en 3e graad van het secundair onderwijs (aso, kso, tso en bso).
  • Volwassenenonderwijs
  • Deeltijds kunstonderwijs

Tweedekansonderwijs wiskunde in Antwerpen

Heb je je secundair diploma niet afgemaakt? Wil je toch graag een boost krijgen voor jezelf en op de arbeidsmarkt? En ben je geïnteresseerd in wiskunde en wetenschappen?

Dan kan je een opleiding ASO volgen in het TKO (TweedeKansOnderwijs) in een Antwerps CVO. ASO staat voor Algemeen Secundair Onderwijs. Je kiest voor een opleiding ASO als je van plan bent om verder te studeren en je je daar zo goed mogelijk wil op voorbereiden. In een TKO kan je de ASO-opleiding Wetenschappen-wiskunde volgen: met een ruime focus op Wiskunde. Wat je na de opleiding heel wat wiskundige kansen biedt.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Geraldine

Copywriter, leraar en allround curieuzeneus. Als fulltime taaladdict en parttime geluksridder ga ik telkens op zoek naar interessante invalshoeken en verfrissende methodes, om de wereld net dat tíkje anders te zien. Met woorden die naast het hoofd ook het hart masseren. www.geraldinedewart.com