Zonder wiskunde tast je altijd in het duister – Werner von Siemens

Wil je graag wiskunde leren dicht bij jou thuis, in een van onze Vlaamse steden? Je rekenen, meetkunde, analyse, algebra, kansrekening of statistiek bijschaven in Leuven, Gent, Antwerpen, Mechelen, Aalst of Brugge? De leer- en oefenkansen in Vlaanderen zijn groot.

Vlaanderen mag dan klein, knus en gezellig zijn, het heeft een sterk wetenschappelijk, wiskundig, onderzoeks- en innovatief karakter. De ideale setting voor wie zich verdiepen in de wiskunde. Wie wiskunde wil leren in Vlaanderen vindt een resem aan initiatieven, scholen en projecten om het vak onder de knie te krijgen.

Wil je een basiswiskunde vergaren om je te helpen in het dagelijks leven? Wil je je voorbereiden voor een wetenschappelijke of wiskundige richting aan de hogeschool of de universiteit? Heb je hulp nodig met wiskunde om je secundaire schoolopleiding vlotter te doen verlopen? Heb je problemen met één bepaald aspect van de wiskunde? Ben je op zoek naar een omschakeling in je loopbaan en moet je de nodige wiskunde opfrissen? Of je nu een beginner, gemiddelde of gevorderde leerder bent: de opties om wiskunde te leren in Vlaanderen zijn heel erg divers.

De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Wout
4,9
4,9 (8 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (11 reviews)
Wassim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (4 reviews)
Ariana
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (6 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (5 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marthe
5
5 (8 reviews)
Marthe
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (6 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
4,9
4,9 (8 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (11 reviews)
Wassim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (4 reviews)
Ariana
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (6 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (5 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marthe
5
5 (8 reviews)
Marthe
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (6 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Start met wiskunde in jouw stad

Wiskunde is werkelijk overal rondom jou. De axioma’s en de wetten van de wiskunde kennen meer toepassingen dan je denkt. Geen Instagram-filter zonder Fourier-transformaties en geen QR-codes zonder eindige velden. Eens te meer blijkt wiskunde een universele taal te zijn.

Wiskunde is onmisbaar in veel gebieden en zie je overal terug in het dagelijks leven. Zo speelt wiskunde een fundamentele rol in de logistiek en telecommunicatie, in de beveiliging van het internetverkeer, in het klimaatdebat, bij het ontrafelen van het menselijk DNA, en in de financiële wereld.

Wist je dat Google wiskundige algoritmen gebruikt om webpagina’s te ordenen? Hetzelfde geldt voor de encryptie van betalingen via internet, denk maar aan de elektronische identiteitskaart. Nog een fenomeen dat je in allerlei contexten tegenkomt, zijn complexe netwerken. Facebook is een voor de hand liggend voorbeeld. Wiskundige theorie leert ons dat je van elke Facebookgebruiker naar zowat elke andere gebruiker geraakt in een traject van maximum zeven knooppunten.

Wiskunde duikt ook op in economie, landbouwwetenschappen, psychologie… Stuk voor stuk zijn het (wetenschaps)domeinen die de wiskundige taal, methodes en modellen hanteren. Als wiskundige gebruik je deze methodes niet alleen, maar ontwikkel je ze verder.
Wiskunde zit in alles om ons heen, en als wiskundige leven we in tijden dat we alles om ons heen kunnen beïnvloeden en beter maken. Zo zijn er veel antwoorden te vinden, en weinig wiskundigen om het te doen.

Wiskundigen analyseren patronen en structuren en zoeken naar efficiënte manieren om te rekenen en te meten. Eigenlijk is een Rubiks-kubus oplossen simpel, eens je begrepen hebt hoe het werkt. Als wiskundige ga je echter verder en wil je eerst het achterliggende principe doorgronden. Eens je dat snapt, kan je elke Rubiks oplossen, zelfs als die een totaal andere vorm hebben.

Dat doe je als wiskundige de hele tijd: een probleem op een hoger niveau tillen, om het voor eens en altijd op te lossen in volle algemeenheid.
Als je wiskunde studeert, leer je ingewikkelde problemen met behulp van logische gedachtestappen en wiskundige structuren op creatieve manieren oplossen.

Wiskunde is de taal van de wetenschap. Haar kracht zit in de abstractie en de algemeenheid ervan. Wiskunde is eeuwenoud, maar spring levend. Tienduizenden wiskundigen wereldwijd ontwikkelen dagelijks nieuwe theorieën en toepassingen. Elke tien minuten wordt er ergens op deze planeet een nieuw wiskundig artikel gepubliceerd.

Wie wiskunde studeert heeft dan ook geen enkel probleem om een job te vinden na de studies: je hebt ze voor het uitkiezen. Kiezen om wiskunde te studeren moet je dus niet door voor één of ander beroep, je kan echt je passie laten spreken.
Naast meetkunde, getaltheorie, algebra, analyse en kanstheorie zijn er de voorbije 100 jaar nieuwe, spannende takken van de wiskunde ontwikkeld: cryptografie, financiële wiskunde, topologie…

Op de schoolbanken gaan zitten niets voor jou? No worries. Er zijn in Vlaanderen heel wat andere manieren om wiskunde onder de knie te krijgen. Wil je 1-op-1 snel vooruitgang boeken, leren in fucntie van jouw persoonlijke leerdoelen en à la minute gecorrigeerd worden? Vraag dan gewoon een betaalbare privé-leraar uit de buurt. Die vind je via Superprof aan gemiddeld 20 euro per uur.

Liever in groep een taal leren? Dan kan je terecht op het hogescholen, universiteiten, CVO’s en in de verschillende zomercursussen die cursussen Engels op verschillende niveau’s aanbieden.

Liever zelf thuis online studeren? Dan kan je ook kiezen voor een uitgebreide online cursus wiskunde.

Hier vind je een overzicht van de meest interessante, verschillende leermethoden om wiskunde te leren in Vlaanderen.

Zelfstudie wiskunde bij jou thuis

Op zoek naar specifieke leerstof wiskunde om verder in te oefenen? Je voorbereiden voor een test of examen? Ben je het gewend om onafhankelijk te studeren? Ga dan eens kijken op Usolv-it.

Usolv-it  is een onafhankelijk oefen- en inspiratieplatform bestaande uit meerkeuzeoefeningen met een hele resem aan wiskundige inhouden. Je kan gratis en onbeperkt online wiskunde oefenen. Het platform focust op het gebruik in onderwijsverband, binnenschools zowel als buitenschools, tot en met het eerste jaar hoger of universitair onderwijs.

De oefenmogelijkheden zijn er op maat van verschillende doelgroepen en leerdoelen: laagdrempelig oefenen, niveautoetsing, remediëring, oriëntering, ijkingstoetsen, toelatingsproeven, ... Usolv-it is een onafhankelijke samenwerking van studenten en docenten van alle Vlaamse universiteiten.

Volg privé-les wiskunde in jouw stad

Wil je specifiek hulp met één aspect van de wiskunde? Heb je hulp nodig met wiskunde op school? Of moet je een aantal wiskundige elementen opfrissen voor je job?
Al eens gedacht aan privélessen wiskunde in jouw stad? De meest efficiënte manier om snel resultaat te boeken.

Die lessen moeten helemaal niet op school, maar kunnen bij jou thuis. Zoek gewoon een privé-leraar in jouw buurt via nl.superprof.be. Leren op je eigen ritme, op basis van jouw doelen, met aandacht voor jouw troeven en knelpunten: het ideale scenario. En het kan betaalbaar!

De gemiddelde prijs voor een privéles ligt rond de 20 euro. De tarieven kunnen van de helft tot het driedubbele gaan, afhankelijk van de ervaring van de leraar. Vaak gaat het om (ex-) studenten wiskunde die bijlessen geven. Als ervaringsdeskundigen geven ze je meteen de beste tips en tricks mee. Elk doel is haalbaar: een examen voorbereiden, een omschakeling in je loopbaan, of een opfrissing.

In Leuven, Gent, Antwerpen, Mechelen, Aalst of Brugge zijn er heel wat privé-leraars die bij jou thuis of online les geven. Elk met hun eigen profiel, methodiek, leeftijd en aanpak, overzichtelijk weergegeven op de site.
De uitdaging is om de juiste prof te vinden tussen de verschillende profielen.
Hoe? Geef duidelijk aan wat je doel is en vergelijk de profielen en advertenties.
Gevonden wat je zoekt? Neem contact op met de prof.

Meestal krijg je de eerste les gratis. De ideale manier om langs beide kanten af te tasten en het niveau en de doelen uit te zetten.
En nog belangrijker: om meteen te voelen of er een klik is. Kwestie van zo gemotiveerd mogelijk je doel te bereiken.
Good luck!

Wiskunde-Vlaanderen

Wiskunde leren in Antwerpen

Wil jij wiskunde leren in havenstad Antwerpen? Als bekende studentenstad biedt Antwerpen heel wat mogelijkheden om wiskunde te leren op verschillende niveau’s: van tweedekansonderwijs over-voorbereidende cursussen tot universitaire opleidingen en cursussen om leraar wiskunde te worden.

 • Voorbereidende cursussen wiskunde in Antwerpen: Verschillende opleidingen aan de Universiteit Antwerpen organiseren in september een voorbereidende cursus voor startende studenten. Twijfel je aan je voorkennis? In een voorbereidende cursus wiskunde kan je je voorkennis heel gericht bijwerken of opfrissen.
 • Wiskundige raadsels oplossen: Math Jams:
  Wie zegt dat Wiskunde studeren en oefenen enkel op school op universiteit kan? Maak kennis met de Math Jams in Antwerpen:  een avond over wiskunde voor iedereen die wiskunde een feest vindt, graag raadsels oplost of gewoon eens wilt komen kijken.
 • Bachelor of master wiskunde in Antwerpen:
  De bacheloropleiding begint breed, met een algemene wetenschappelijke vorming en een grondige inleiding in de wiskundige basisprincipes. Wie zich verder wil verdiepen in de materie kan aan de universiteit Antwerpen een master in de wiskunde volgen.
 • Leraar wiskunde worden in Antwerpen:
  Wil je graag je kennis en passie voor wiskunde doorgeven aan anderen? Studeer dan voor leraar wiskunde in Antwerpen. Dit kan zowel op bachelor- als op masterniveau.
 • Tweedekansonderwijs wiskunde in Antwerpen:
  Heb je je secundair diploma niet afgemaakt? Wil je toch graag een boost krijgen voor jezelf en op de arbeidsmarkt? Dan kan je een opleiding ASO volgen in het TKO (TweedeKansOnderwijs) in een Antwerps CVO.

  Antwerpen-wiskunde-studeren
  Ontdek de verschillende opleidingen wiskunde in de havenstad.
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Wout
4,9
4,9 (8 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (11 reviews)
Wassim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (4 reviews)
Ariana
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (6 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (5 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marthe
5
5 (8 reviews)
Marthe
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (6 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
4,9
4,9 (8 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (11 reviews)
Wassim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (4 reviews)
Ariana
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (6 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (5 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marthe
5
5 (8 reviews)
Marthe
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (6 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wiskunde leren in Leuven

Op zoek naar interessante plaatsen om wiskunde te leren in Leuven? Je onderdompelen in de taal van de getallen in de hoofdstad van Vlaams-Brabant? Je bent aant het juiste adres. Leuven mag dan klein, knus en gezellig zijn, het heeft een sterke internationale aantrekkingskracht voor studenten.  Met haar oudste universiteit van Europa biedt Leuven als geen ander studeer- en oefenkansen wiskunde.

 • Bachelor Wiskunde in Leuven:
  De bacheloropleiding wiskunde aan de KU Leuven maakt deel uit van de grote en innovatieve faculteit wetenschappen. Tijdens de studie maak je kennis met vele aspecten van de wiskunde. Dat gaat van de zuivere wiskunde tot de toegepaste wiskunde en statistiek.
 • Leraar wiskunde worden aan de KU Leuven:
  Heb je een bachelor wiskunde op zak? Interesse om leraar wiskunde te worden en zo je kennis en passie te delen? Kies dan voor de educatieve masteropleiding in de wetenschappen en technologie.
 • Tweedekansonderwijs wiskunde in Leuven:
  Heb je je secundair diploma niet afgemaakt? Wil je toch graag een boost krijgen voor jezelf en op de arbeidsmarkt? Dan kan je een opleiding ASO volgen in TKO CVO Volt.
 • Leuvense zomercursus wiskunde:
  Start je met een studie biomedische en chemie? Twijfel je of je in het secundair onderwijs voldoende lesuren chemie of wiskunde volgde, of heb je gewoon nood aan een opfrissing van de geziene leerstof? Daarvoor dient de zomercursus wiskunde: om good voorbereid aan je nieuwe studie te beginnen.

  Wiskunde-Leuven-opleidingen
  Opties genoeg om in Leuven bijles wiskunde te volgen

Wiskunde leren in Gent

Op zoek naar opleidingen wiskunde in de Fiere Stede Gent? De hoofdstad van Oost-Vlaanderen is niet alleen een historisch pareltje maar heeft als levendige studentenstad ook heel wat mogelijkheden om wiskunde te trainen. Je vindt er een waaier aan wiskunde-opleidingen. Een jonge vibe vol inspiratie, innovatie en onderzoek in Belgiums ‘best kept secret’.

 • Bachelor of masteropleiding wiskunde in Gent:
  In de bacheloropleiding worden de belangrijkste wiskundige begrippen in een meer algemeen kader geplaatst en nauwkeuriger gefundeerd.
  In het masterprogramma wiskunde in Gent kies je een major die aangeeft waar je interesses liggen binnen de wiskunde: zuivere wiskunde, redeneren, kwantummechanica, financiële wiskunde en alle andere wiskundige toepassingen.
 • Vakantiecursussen wiskunde aan de Ugent:
  In Gent kan je aan de start van de academiejaar opleidingen volgen om je wiskunde van het secundair onderwijs op te frissen, zowel op gemiddeld als hoog niveau, afhankelijk van je verdere studies.
 • Gentse leerkracht wiskunde:
  Ben je gemotiveerd om wiskundige problemen stapsgewijs op te lossen en via een correcte wiskundetaal uit te leggen aan leerlingen? Volg dan een educatieve bachelor- of masteropleiding in Gent.
Wiskunde-Gent-opleidingen
In Gent vind je opleidingen wiskunde op elk niveau.

Wiskunde leren in Mechelen

In de stad Mechelen zijn tal van opties om de taal van de getallen te oefenen. Bekijk ze hier allemaal. Laat de gezellige, historische stad met zijn gezellige pleintjes – in het midden tussen Antwerpen en Brussel- je inspireren en motiveren om je wiskundige formules onder de knie te krijgen.

 • Instapcursus wiskunde in Mechelen:
  In de week voor de start van het academiejaar biedt de Thomas More-hogeschool jaarlijks een instapcursus Rekenvaardigheden aan. Zo willen ze jou optimaal voorbereiden op een goede start in het hoger onderwijs.
 • Wiskunde in Mechels tweedekansonderwijs:
  Heb je je secundair diploma niet afgemaakt? Wil je toch graag een boost krijgen voor jezelf en op de arbeidsmarkt? Dan kan je een opleiding ASO volgen in het TKO (TweedeKansOnderwijs) in het bekende Mechelse CVO Crescendo.
 • Leraar wiskunde in Mechelen:
  Heb je ambities om in het onderwijs te werken of vormingen wiskunde te geven? Dan is de educatieve bacheloropleiding wiskunde/wetenschappen misschien iets voor jou.
 • Doe een wiskundewandeling in Mechelen:
  Altijd al eens Mechelen op een andere manier willen leren kennen? En ondertussen je wiskundige kennis toepassen en oefenen? Doe dan de wiskundewandeling! Tijdens de wandeling ontdek je de meest pittoreske plekjes van Mechelen en los je ondertussen enkele wiskundige problemen op.
 • Mechelse studienamiddag ‘Focus op wiskunde’:
  Jaarlijks organiseert de Thomas More Hogeschool in januari een studienamiddag ‘Focus op wiskunde’ voor leraren wiskunde van de 1ste en 2de graad secundair onderwijs.
Wiskunde-Mechelen-opleidingen
Van een opfriscursus tot een opleiding tot leraar: heel wat mogelijkheden op wiskunde te studeren in Mechelen.

Wiskunde leren in Brugge

Wil jij wiskunde leren in de historische parel Brugge? Dat kan in het Venetië van het Noorden op heel wat manieren.

 • Basisopleiding wiskunde:
  Wil je de basis van wiskunde ontdekken? Om in je dagelijkse leven je plan te trekken? Om op je werk mee te kunnen? Dan is Open School iets voor jou. Samen met jou bekijkt Open School Brugge wat je wilt leren. Je krijgt les op jouw niveau en tempo, aangepast aan jouw noden.
 • Brugse Summer School wiskunde:
  Wil je je graag voorbereiden op een toekomstige bacheloropleiding in een wiskundige richting? Heb je wat vrije tijd in de zomer? Dat is de driedaagse Summer School wiskunde voor Bachelors misschien iets voor jou.
 • Leraar wiskunde worden in Brugge:
  Wil je graag je kennis wiskunde doorgeven aan anderen? Studeer dan voor leraar wiskunde en volg een educatieve bacheloropleiding in Brugge.
 • Brugse Zomercursus wiskunde:
  Wil je je wiskundige kennis en vaardigheden uit het secundair onderwijs bijschaven of opfrissen? Via een instapcursus wiskunde van de KULeuven in Brugge kan dat. Een aanrader voor wie verder wil studeren in een wetenschappelijke of ingenieursstudie.
Brugge-wiskunde-opleidingen
Ontdek de verschillende opleidingen wiskunde in Brugge op elk niveau.

Wiskunde leren in Aalst

In de stad Aalst kan je voorbereidende cursussen wiskunde volgen op je voor te bereiden op verdere studies.

 • Zomercursus Wiskunde in Aalst:
  Wil je je wiskundige kennis en vaardigheden uit het secundair onderwijs bijschaven of opfrissen? Via een instapcursus wiskunde van de KULeuven in Aalst kan dat. Een aanrader voor wie verder wil studeren in een wetenschappelijke of ingenieursstudie.
 • Basis instapcursus wiskunde op de Aalstse hogeschool:
  Wil je je basisvaardigheden en kennis wiskunde uit de lagere school opfrissen en verder inoefenen? Misschien om later wiskunde te kunnen geven aan leerlingen van het basisonderwijs? Dan is de  instapcursus wiskunde van hogeschool Odissee ideaal voor jou.
Wiskunde-Aalst-opleidingen
Aalst biedt heel wat mogelijkheden om je te verdiepen in wiskundige problemen én hun oplossingen.
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Geraldine

Copywriter, leraar en allround curieuzeneus. Als fulltime taaladdict en parttime geluksridder ga ik telkens op zoek naar interessante invalshoeken en verfrissende methodes, om de wereld net dat tíkje anders te zien. Met woorden die naast het hoofd ook het hart masseren. www.geraldinedewart.com