Maak je geen zorgen als je problemen met wiskunde hebt. Ik kan je verzekeren dat mijn problemen groter zijn. - Albert Einstein

Waar kan je wiskunde leren in Aalst? Of je nu een allereerste basis wiskunde wil oppikken of je niveau wiskunde wil opkrikken: in de stad Aalst zijn tal van opties om je reken- en meetkunde te oefenen. Voor beginners, gevorderden en alles daartussen.
Wil je specifiek hulp bij één aspect van de wiskunde, om te helpen met je schoolwerk of voor een omschakeling in je loopbaan? Dan zijn er heel wat privé-leraars wiskunde die voor je klaar staan in Aalst.
Laat de Ajuinenstad je inspireren en motiveren om de wiskundige principes onder de knie te krijgen.

Wiskunde is werkelijk overal rondom jou. De axioma’s en de wetten van de wiskunde kennen meer toepassingen dan je denkt. Geen Instagram-filter zonder Fourier-transformaties en geen QR-codes zonder eindige velden. Eens te meer blijkt wiskunde een universele taal te zijn.

Wiskunde is onmisbaar in veel gebieden en zie je overal terug in het dagelijks leven. Zo speelt wiskunde een fundamentele rol in de logistiek en telecommunicatie, in de beveiliging van het internetverkeer, in het klimaatdebat, bij het ontrafelen van het menselijk DNA, en in de financiële wereld.

Wist je dat Google wiskundige algoritmen gebruikt om webpagina’s te ordenen? Hetzelfde geldt voor de encryptie van betalingen via internet, denk maar aan de elektronische identiteitskaart. Nog een fenomeen dat je in allerlei contexten tegenkomt, zijn complexe netwerken. Facebook is een voor de hand liggend voorbeeld. Wiskundige theorie leert ons dat je van elke Facebookgebruiker naar zowat elke andere gebruiker geraakt in een traject van maximum zeven knooppunten.

Wiskunde duikt ook op in economie, landbouwwetenschappen, psychologie… Stuk voor stuk zijn het (wetenschaps)domeinen die de wiskundige taal, methodes en modellen hanteren. Als wiskundige gebruik je deze methodes niet alleen, maar ontwikkel je ze verder.
Wiskunde zit in alles om ons heen, en als wiskundige leven we in tijden dat we alles om ons heen kunnen beïnvloeden en beter maken. Zo zijn er veel antwoorden te vinden, en weinig wiskundigen om het te doen.

Wiskundigen analyseren patronen en structuren en zoeken naar efficiënte manieren om te rekenen en te meten. Eigenlijk is een Rubiks-kubus oplossen simpel, eens je begrepen hebt hoe het werkt. Als wiskundige ga je echter verder en wil je eerst het achterliggende principe doorgronden. Eens je dat snapt, kan je elke Rubiks oplossen, zelfs als die een totaal andere vorm hebben.

Dat doe je als wiskundige de hele tijd: een probleem op een hoger niveau tillen, om het voor eens en altijd op te lossen in volle algemeenheid.
Als je wiskunde studeert, leer je ingewikkelde problemen met behulp van logische gedachtestappen en wiskundige structuren op creatieve manieren oplossen.

Wiskunde is de taal van de wetenschap. Haar kracht zit in de abstractie en de algemeenheid ervan. Wiskunde is eeuwenoud, maar spring levend. Tienduizenden wiskundigen wereldwijd ontwikkelen dagelijks nieuwe theorieën en toepassingen. Elke tien minuten wordt er ergens op deze planeet een nieuw wiskundig artikel gepubliceerd.

Wie wiskunde studeert heeft dan ook geen enkel probleem om een job te vinden na de studies: je hebt ze voor het uitkiezen. Kiezen om wiskunde te studeren moet je dus niet door voor één of ander beroep, je kan echt je passie laten spreken.
Naast meetkunde, getaltheorie, algebra, analyse en kanstheorie zijn er de voorbije 100 jaar nieuwe, spannende takken van de wiskunde ontwikkeld: cryptografie, financiële wiskunde, topologie…

Wiskunde-Aalst-universiteit
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Wout
5
5 (5 reviews)
Wout
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
5
5 (3 reviews)
Wassim
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (3 reviews)
Ariana
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jente
5
5 (9 reviews)
Jente
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (5 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
5
5 (5 reviews)
Wout
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
5
5 (3 reviews)
Wassim
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (3 reviews)
Ariana
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jente
5
5 (9 reviews)
Jente
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (5 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anthony
Anthony
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Zomercursus Wiskunde in Aalst

Wil je je wiskundige kennis en vaardigheden uit het secundair onderwijs bijschaven of opfrissen? Via een instapcursus wiskunde van de KULeuven in Aalst kan dat. Een aanrader voor wie verder wil studeren in een wetenschappelijke of ingenieursstudie. Je krijgt er meteen ook inzicht in de wiskundige aanpak en manier van studeren op universiteitsniveau. De zomercursus wiskunde helpt je dus niet alleen om kennis te vergaren maar ook om straks, bij de officiële start van jouw eerste academiejaar, je helemaal thuis te voelen tijdens de wiskundelessen.

De cursus wiskunde bestaat uit drie modules:

 • goniometrie en driehoeksmeting
 • integraal- en differentiaalrekenen
 • meetkunde

Voor wie?:

 • Als je minder dan 6 uren wiskunde per week hebt gekregen in het secundair onderwijs wordt aangeraden om een zomercursus wiskunde te volgen.
 • Met 6 uren wiskunde of meer in het secundair kun je de cursus volgen met de bedoeling je kennis op te frissen zodat je optimaal kunt starten.
 • Leerlingen die na het laatste jaar secundair de eerste keer een bacheloropleiding tot industrieel ingenieur willen starten.
 • Studenten die na een professionele bacheloropleiding willen verder studeren en een schakelprogramma willen starten.
Wiskunde-Aalst-leraar
Studeer voor leraar wiskunde in Aalst.

Online opfriscursus Wiskunde in Aalst

We kunnen (en willen) er niet rond: wiskunde speelt een sleutelrol in veel opleidingen. Vaak vormt wiskunde dan ook de taal om complexe fenomenen te omschrijven. Het is dan ook heel belangrijk om de vereiste kennis op te frissen of iets dieper te bestuderen voor je met een opleiding start.

Dat is meteen het uitgangspunt van de Massive Open Online Course (MOOC) Basiswiskunde voor (startende) studenten. De online opfriscursus helpt je om al de nodige elementaire theorie en oefeningen van wiskunde door te nemen. De online tool brengt je stapsgewijs tot het nodige niveau, vertrekkende van je huidige kennis.

Wat leer je?

 • Basisprincipes van wiskunde
 • Stap voor stap een wiskundige redenering opbouwen
 • Opfrissing van de nodige leerstof uit het secundair onderwijs

Duur van de opleiding:

 • 6 weken
 • 3-4 uur per week

De wiskunde-MOOC is vrijblijvend en niet-bindend om te starten met een opleiding. De opfriscursus maakt deel uit van EdX, een uitgebreide reeks gratis online cursussen aangeboden door de KULeuven

Volg privé-les wiskunde in Aalst

Wil je specifiek hulp met één aspect van de wiskunde? Heb je hulp nodig met wiskunde op school? Of moet je een aantal wiskundige elementen opfrissen voor je job?
Al eens gedacht aan privélessen wiskunde in Aalst? De meest efficiënte manier om snel resultaat te boeken.

Die lessen moeten helemaal niet op school, maar kunnen bij jou thuis. Zoek gewoon een privé-leraar in jouw buurt via Superprof.be. Leren op je eigen ritme, op basis van jouw doelen, met aandacht voor jouw troeven en knelpunten: het ideale scenario. En het kan betaalbaar!

De gemiddelde prijs voor een privéles ligt rond de 20 euro. De tarieven kunnen van de helft tot het driedubbele gaan, afhankelijk van de ervaring van de leraar. Vaak gaat het om (ex-)studenten wiskunde die bijlessen geven. Als ervaringsdeskundigen geven ze je meteen de beste tips en tricks mee. Elk doel is haalbaar: een examen voorbereiden, een omschakeling in je loopbaan, of een opfrissing.

In Aalst zijn er heel wat privé-leraars die bij jou thuis of online les geven. Elk met hun eigen profiel, methodiek, leeftijd en aanpak, overzichtelijk weergegeven op de site.
De uitdaging is om de juiste prof te vinden tussen de verschillende profielen.
Hoe? Geef duidelijk aan wat je doel is en vergelijk de profielen en advertenties.
Gevonden wat je zoekt? Neem contact op met de prof.

Meestal krijg je de eerste les gratis. De ideale manier om langs beide kanten af te tasten en het niveau en de doelen uit te zetten.
En nog belangrijker: om meteen te voelen of er een klik is. Kwestie van zo gemotiveerd mogelijk je doel te bereiken.
Good luck!

Wiskunde-Aalst-bedrijfdsleven
Wie wiskunde studeert heeft heel wat mogelijkheden op de arbeidsmarkt in Aalst: denk aan de bank- en verzekeringswereld.

Basis instapcursus wiskunde in Aalst

Wil je je basisvaardigheden en kennis wiskunde uit de lagere school opfrissen en verder inoefenen? Misschien om later wiskunde te kunnen geven aan leerlingen van het basisonderwijs? Dan is de  instapcursus wiskunde van hogeschool Odissee ideaal voor jou. Het is een laagdrempelige cursus die jaarlijks plaatsvindt op de hogeschool tijdens de introductieweek van het het nieuwe academiejaar.

Wat leer je?

 • Getallen :
  • Leren over de getalgroepen : de natuurlijke getallen, de komma-getallen, de breuken, ….
  • Bewerkingen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.
  • Cijferen en hoofdrekenen.
  • Schatten en rekenen met de zakrekenmachine.
  • Verhoudingen en procenten.
  • Het honderdveld : getallen tot honderd
 • Meten:
  • afstand, massa, tijd, inhoud, temperatuur, schaal, omtrek, oppervlakte, volume, nauwkeurigheid, een meetresultaat schatten … komen hier allemaal aan bod.
  • Meetkunde : de verkenning van de ruimte in één, twee of drie dimensies, over punten, lijnen, vlakke figuren en lichamen, over hun vorm en positie in de ruimte, over vervorming en verplaatsing. In een tweedimensionale ruimte leer je vormen herkennen en benoemen, redeneren.
  • Met behulp van eigenschappen leer je ook hoe je een relatie kan leggen tussen vorm en grootte (gelijkvormigheden, congruentie) en hoe het op een eenvoudige manier meetkundige constructies moet maken.
 • Strategieën en probleemoplossende vaardigheden: geleerde inzichten en begrippen over het praktische nut van wiskunde vinden hier hun weg.
Wiskunde-Aalst-complexe getallen
Inzicht krijgen in de talloze wiskunde begrippen
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Geraldine

Copywriter, leraar en allround curieuzeneus. Als fulltime taaladdict en parttime geluksridder ga ik telkens op zoek naar interessante invalshoeken en verfrissende methodes, om de wereld net dat tíkje anders te zien. Met woorden die naast het hoofd ook het hart masseren. www.geraldinedewart.com