Ben je op zoek naar een studierichting waar je verschillende kanten mee uit kan? Ben je geïnteresseerd in hoe bepaalde wetten werken en wat de functies van sommige wetten zijn? Dan is rechten iets voor jou! Gebruik deze blog als gids bij het vinden van een opleiding in Aalst die het beste bij jou past! We bespreken in deze blog ook waar je terecht kan voor het volgen van bijlessen in rechte gerelateerde vakken.

Mensen die rechten volgen hebben hun oog op het starten van een carrière in een juridisch werkveld. Denk hierbij maar aan een advocatenbureau, een notariaat, een ambtenaars functie voor de staat. Zoals je kan zien zijn er verschillende opties wanneer het aankomt op het volgen van een beroep in de rechten, maar voor deze beroepen heb je vaak ook een bepaalde opleiding nodig.

Ontdek in deze blog waar je een cursus rechten in Antwerpen kan volgen.

Er bestaan verschillende soorten opleidingen in de rechten. Zo heb je de universitaire bachelor in de rechten, waarna je meestal doorstroomt naar de Masteropleiding rechten. Wanneer je dit hebt gedaan kan je je specialiseren als notaris, advocaat of zelfs als rechter. Hiervoor zul je wel eerst stage moeten volgen bij bepaalde bedrijven.

Wanneer je rechten studeert vergroot je je kans om een job te krijgen bij verschillende juridische instanties.

Een andere opleiding die te maken heeft met rechten is de hogeschool opleiding bedrijfsmanagement met afstudeerrichting rechtspraktijk. In deze opleiding krijg je veel meer praktijkgerichte vakken die het hebben over onderwerpen zoals de verschillende rechtstakken. In deze opleidingen leer je adviezen geven over bepaalde dossiers en wetten die hiermee te maken hebben. Je leert vaak ook hoe je deze adviezen moet beargumenteren en hoe je juridische bronnen moet gebruiken om je hierbij te helpen.

De mensen die de praktijkrichting gekozen hebben zullen vaak na 3 jaar klaar zijn om als “paralegal” binnen een bedrijf te gaan werken. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om via een schakeljaar door te stromen naar de masteropleiding in rechten!

Paralegal aan het werk met dossiers
Wanneer je rechten volgt zul je vaak met verschillende dossiers leren werken. Bron: Pexels, Credit: Pavel Danilyuk

Iedereen die een van deze opleidingen al volgt maar die nog wat extra hulp nodig hebben bij bepaalde vakken, kan vaak bijlessen vinden waarin ze de leerstof van deze vakken met een ervaren persoon zullen herhalen.

Lees hier waar je bijles rechten in Gent kan volgen.

Ben jij ervan overtuigd dat jij ook een opleiding in de rechten wilt volgen en woon je in de buurt van Aalst? Dan lees je in het volgende deel welke verschillende opties je in de buurt van deze stad hebt om rechten te leren of om bijlessen voor bepaalde vakken te vinden.

De beste leraren Recht beschikbaar
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je rechten leren in Aalst?

Ben je opzoek naar een organisatie waarbij je groepslessen rechten in Aalst kan volgen?

Dan ben je bij het juiste deel van onze blog, we gaan het nu namelijk hebben over de organisaties waarbij je terecht kan om een cursus rechten te volgen.

Hogent

Iedereen die graag rechten wilt studeren kan in Aalst terecht op de campus van Hogent. Bij deze organisatie kan je terecht voor het volgen van een opleiding bedrijfsmanagement, met als afstudeerrichting rechtspraktijk. Hier leer je werken met juridische bronnen, leer je over verschillende rechten en zul je probleemoplossend te werk kunnen gaan.

De hogeschool van Gent heeft een campus in Aalst waarbij je terecht kan om deze opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding krijg staan de juridische vakken centraal, je krijgt namelijk alle verschillende recht takken uitgelegd tijdens deze lessen. De opleiding heeft het vooral over dingen zoals: Waarom bestaat een bepaalde wet, wat kan je er mee doen. Zodra je dit weet leer je op een correcte manier om adviezen te geven en hoe je overtuigend kan argumenteren over bepaalde wetten en regels.

Bij deze opleiding komt ook veel praktijk kijken. Je krijgt namelijk ieder semester een project waar je aan zult werken. Tijdens deze projecten zul je verschillende juridische onderwerpen behandelen. Zo zal er elke keer een andere rechtstak of een ander werkveld aan bod komen om je voor te bereiden op je mogelijke job na je studies. Je zult met een klein team aan deze projecten moeten werken. Tijdens deze projecten krijg je effectieve dossiers die je moet gebruiken om je procedurestukken op te bouwen en om te procederen tegen andere groepen.

Rechten is een zeer populaire opleiding die je op verschillende plaatsen kan volgen. Kom er bijvoorbeeld in deze blog achter waar je privélessen rechten in Brugge kan volgen.

Notaris zet handtekening op papier
Rechten studeren is een goede voorbereiding om een carrière als notaris te starten. Bron: Pexels, Credit: Pixabay

De opleiding duurt in totaal 3 jaar waarna je helemaal klaar bent om aan het effectieve werk te beginnen. Voor de mensen die graag zouden willen verder studeren nadat ze deze opleiding voltooid hebben, kunnen met een schakelprogramma van 1 jaar doorstromen naar de twee jaar lange master in de rechten! Deze master kan je enkel aan universiteiten volgen, waarvoor je dus naar Leuven of Antwerpen zou moeten gaan.

We hebben ook een blog die gaat over de lessen rechten in Leuven, lees deze hier.

Dit is helaas de enige optie die je in Aalst hebt om Rechten te leren in een groepscursus. Gelukkig zijn er ook nog andere opties die je hebt wanneer het aankomt op het volgen van rechten. Zo heb je bijvoorbeeld een Afstandsonderwijs cursus die je bijna volledig van thuis uit kunt volgen. Voor de mensen die de opleiding al volgen maar die eigenlijk wat bijlessen nodig hebben om is er ook een oplossing: Privélessen.

Zelfstudie rechten in Aalst

Via de hogeschool Vives, kan je ook online de opleiding rechtspraktijk volgen. In het eerste jaar zul je een mix krijgen van verschillende economische vakken en vakken die te maken hebben met recht en in de jaren die hierop volgen zal de leerstof steeds meer op recht gericht zijn. Deze opleiding kun je volledig op jezelf afwerken, je kunt er dus ook voor kiezen om er zo lang over te doen als je zelf wilt. Het “modeltraject” van deze opleiding is 4,5 jaar. De examens die je moet afleggen voor deze opleiding zijn ook deels beschikbaar om ze online te maken, hier zul je wel extra voor moeten betalen. Een nadeel van deze cursus is dat je voor sommige examens effectief naar de campus in Kortrijk zult moeten gaan. Deze is echter wel eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Maar ook dit is niet echt een probleem. Ze hebben bij deze organisatie namelijk 3 weken waarin examens afgelegd kunnen worden en je kan meestal zelf kiezen wanneer je jouw examens zult afleggen. Vaak heb je ook de optie om dit in de avond of zelfs in het weekend in te plannen. Perfect voor mensen met een afwisselend schema.

Vrouw studeert thuis
Wanneer je rechten volgt, zul je ook thuis veel moeten studeren. Bron: Pexels, Credit: Carolina Grabowska

Privélessen recht in Aalst

Voor de mensen die al een opleiding in de rechten volgen of die de zelfstudie optie hebben gekozen en hier nog wat extra lessen voor kunnen gebruiken zijn er in Aalst een aantal mogelijkheden om deze bijlessen rechten te volgen.

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je een privé docent vinden die je in Aalst kan helpen met het studeren van rechten. Je geeft de locatie in waar je deze lessen wilt volgen en je laat weten waar je bijles of les in nodig hebt. Zodra je dit hebt gedaan krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt actief zijn en die jou kunnen helpen met het vak waar je moeite mee hebt.

Privélessen via Superprof

Superprof is een online platform waar je op een snelle en eenvoudige manier een leerkracht kan vinden die jou in de buurt van Aalst kan helpen met je studies. Het maakt niet uit of je bepaald recht wilt leren of dat je bijlessen nodig hebt bij bepaalde vakken die met rechten te maken hebben. Er is voor iedereen wel een leerkracht beschikbaar.

Je geeft op dit platform de regio waarin je de lessen wilt volgen in en je laat weten welke vakken je allemaal wilt behandelen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die jou kunnen helpen.

Rechter bekijkt dossier op laptop
Wanneer je een opleiding rechten volgt, kun je een baan als advocaat of rechter bereiken! Bron: Pexels, Credit: Sora Shimazaki

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven. Ze zullen je op een enthousiaste manier helpen met de problemen die je hebt en ze zullen je alle kneepjes van het vak aanleren.

Ontdek in deze blog waar je een cursus rechten in Mechelen kan volgen.

De eerste les die je zult volgen zal meestal gratis aangeboden worden. Deze les wordt vaak gebruikt om kennis te maken met je leerkracht en om te bepalen wat er precies in de lessen besproken zal worden. Nadat je deze les hebt gehad zul je ergens tussen €15 en €40 per uur moeten betalen! Het enige wat je nu nog moet doen is je eerste privéles rechten inplannen.

Een van de grootste voordelen die je zult hebben aan het volgen van privélessen is dat je deze zelf kan inplannen. Dit is vooral handig voor studenten die een drukke week hebben en die toch graag hun leerstof nog eens willen herhalen. Het is ook handig wanneer je in examenperiode nog verschillende bijlessen zou nodig hebben. Een ander voordeel is dat je tijdens deze les alle aandacht van je leerkracht zult krijgen. Op deze manier kan je alles vragen waar je moeite mee hebt en je kan een zeer uitgebreid antwoord verwachten. Tijdens groepslessen zou de aandacht tussen alle aanwezigen worden verdeeld en zou je vrij weinig individuele tijd krijgen om alle leerstof goed kunnen verwerken!

Lees in deze blog waar je lessen rechten in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu