Ben je geïnteresseerd in hoe onze samenleving werkt en hoe alle instanties met elkaar samenwerken? Wil je hier achter komen op nationaal en internationaal vlak? Dan kan een cursus rechten misschien wel iets voor jou zijn. We hebben het in deze blog over de mogelijkheden die je in de buurt van Leuven hebt om rechten te studeren. Lees dus snel verder en kom erachter waar jij een cursus kan volgen.

Wanneer je een opleiding rechten gevolgd hebt, creëer je voor jezelf een aantal jobmogelijkheden die je niet zou hebben indien je deze opleiding niet gevolgd zou hebben. Zo kan je als advocaat, notaris of rechter gaan werken wanneer je een diploma in de masteropleiding rechten hebt behaalt aan een universiteit.

Wil jij ook rechten studeren maar woon je in Antwerpen? Kom er dan in deze blog achter waar je een cursus rechten in Antwerpen kan.

Er zijn ook mensen die in Leuven al een opleiding rechten volgen, maar die nog wat moeilijkheden met hun verschillende vakken hebben. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden: privé bijlessen rechten

Ben je zelf geïnteresseerd in het volgen van een effectieve opleiding in rechten of ben je op zoek naar bijlessen die je kunnen helpen om je huidige opleiding tot een succes te brengen? Dan lees je best even verder, we hebben voor iedereen een antwoord gevonden. 

Aula in universiteit
Wanneer je rechten aan een universiteit volgt, zul je vaak met een hele grote groep studenten samen in een aula zitten. Bron: Pexels, Credit: Pixabay
De beste leraren Recht beschikbaar
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je rechten studeren

Woon je in de buurt van Leuven en zou je graag rechten willen studeren? Dan kom je er in dit deel van de blog achter waar je overal terecht zou kunnen om dit te doen. 

Katholieke Universiteit Leuven

Wanneer je in Leuven een cursus rechten wilt volgen is de Universiteit van Leuven een van de meest aanzienlijke opties waar je voor kan kiezen. Hier kan iedereen terecht voor het volgen van een drie jaar lange bachelor in de rechten. Tijdens deze opleiding zul je een zeer uitgebreide basis krijgen van het rechtssysteem dat in ons land gebruikt word. Ook zul je leren hoe rechtsregels van verschillende instanties zoals: internationale verdragen, Europese regels en federale wetten, naast en met elkaar kunnen werken. 

Tijdens deze studie leer je ook hoe je op een correcte manier juridische argumenten opbouwt en hoe je verschillende soorten juridische teksten moet schrijven. Dit zal je in drie talen leren doen namelijk: Engels, Frans en Nederlands. 

Tijdens deze opleidingen heb je nog verschillende keuzes die je kan maken om andere opleidingsonderdelen van andere opleidingen te volgen. Zo heb je de optie om politieke wetenschappen toe te voegen aan je opleiding. Wanneer je dit doet zullen er enkele vakken vervangen worden in jouw huidige opleiding door vakken van politieke wetenschappen. 

Wanneer je moeite hebt met bepaalde vakken kan je best privé bijlessen nemen. De leerkrachten kunnen je meestal helpen met de problemen die jij ervaart.

Na de drie jaar lange bachelor heb je de mogelijkheid om verschillende kanten uit te gaan. Een van de meest gekozen vervolgstudies is de masteropleiding “Master in de rechten”. Hier ga je je verder specialiseren in verschillende specifieke rechtstakken. De mensen die tijdens hun bachelor ervoor gekozen hebben om deze te combineren met vakken van andere opleidingen, hebben ook nog de mogelijkheid om uit andere masteropleidingen te kiezen.  

Lees hier waar je een cursus rechten in Gent kan volgen.

Wanneer je deze master opleiding voltooid hebt kan je meteen aan de slag als notaris, advocaat of andere juridische functies. Je creëert dus een job mogelijkheid voor jezelf wanneer je deze studie volgt. 

privé docent geeft student een cursus rechten
Wanneer je privélessen volgt, zal de leerkracht meestal tot bij jou komen om je te helpen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Bron: Pexels, Credit: Yaroslav

UCLL Leuven 

Bij de hogeschool UCLL in Leuven kan je ook terecht voor het volgen van een rechten gerelateerde opleiding. Je volgt hier de professionele bachelor bedrijfsmanagement met als afstudeerrichting rechtspraktijk. In deze opleiding krijg je een gezonde mix van verschillende soorten vakken. Denk hierbij maar aan recht, talen en bedrijfseconomie. Wanneer je deze opleiding volgt kun je verschillende kanten uit op vlak van de banen die je kan kiezen. Zo kan je een juridisch medewerker worden in een bedrijf of een publieke organisatie, je kan een juridisch administratief medewerker in een advocatenkantoor of bij de gerechtsdeurwaarder. Er zijn nog verschillende andere jobs waar je met deze opleiding terecht kan. Ook deze opleiding duurt 3 jaar. Hier krijg je in verschillende semesters verschillende projecten waar je met behulp van echte dossiers aan moet werken. In het laatste jaar van deze opleiding zul je ook een effectieve stage bij een organisatie moeten volgen. Dit wordt gedaan zodat je werkervaring tijdens je studies op doet en meteen aan de slag kan in bepaalde functies indien je dit zou willen. Wanneer je de opleiding voltooid hebt heb je de mogelijkheid om te gaan werken, maar je kan er ook voor kiezen om de universitaire master te volgen als vervolg op deze opleiding. Om dit te doen zul je wel een schakeljaar moeten voltooien. Wanneer je dit gedaan hebt zul je ook toegang krijgen tot de masteropleiding. 

Ontdek in deze blog waar je privélessen rechten in Brugge kan volgen.

Man controleert document
Tijdens je stage zul je een voltijdse advocaat kunnen helpen met het opstellen van procedure stukken. Hij of zij zal deze wel nog moeten controleren. Bron: Pexels, Credit: August

Rechten studeren in je eigen woonkamer

Voor de mensen die niet naar de hogeschool of niet naar de universiteit in Leuven kunnen gaan is er gelukkig nog een oplossing om een opleiding rechten te volgen. Zo heeft de hogeschool Vives in Brugge een professionele bachelor in bedrijfsmanagement met afstudeerrichting rechtspraktijk als afstandsonderwijs opleiding uitgebracht. Deze kan je volledig op jezelf voltooien. Het enige nadeel is dat je af en toe wel naar een fysiek examen zult moeten gaan, maar de campus waar je dit zou moeten doen is eenvoudig te bereiken met je auto of met het openbaar vervoer. Ieder jaar krijg je de examenweken op voorhand te weten zodat jij je voorbereidingen kan nemen en je eigen examens kan inplannen. Zo zijn er verschillende momenten waarop je deze examens kan gaan afleggen. Je hebt de keuze om dit overdag, in de avond of zelfs in het weekend te komen doen. Op deze manier kan de school de opleiding aanbieden aan mensen die door de dag nog moeten werken. Voor sommige vakken is het ook mogelijk om de examens volledig van thuis uit te maken, maar hier zul je wel extra voor moeten betalen. 

Privélessen rechten in Leuven

Iedereen die graag een algemene cursus rechten wilt volgen of de mensen die bijlessen nodig hebben voor vakken van hun huidige rechten opleiding, kunnen best een aantal privélessen volgen. In Leuven heb je verschillende mogelijkheden waar je op zoek kan gaan naar een leerkracht die jou bijlessen rechten kan geven. Lees snel verder. 

Kom er in deze blog achter waar je een privécursus rechten in Aalst kan volgen.

Apprentus

Apprentus is een online platform waar je terecht kan voor het vinden van verschillende leerkrachten in jouw buurt die je kunnen helpen door je een cursus rechten te geven. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in. Je moet ook het specifieke vak of de specifieke rechtstakken aanduiden zodat je een leerkracht kan vinden die je effectief kan helpen bij het vak waarmee je moeite hebt. 

Privélessen via Superprof

Superprof is het online platform waar iedereen op een snelle en eenvoudige manier een leerkracht in zijn of haar buurt kan terugvinden. Zo geef je de regio waar je een cursus rechten wilt volgen in en je laat weten welke soort lessen je graag wilt volgen. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je een lijst te zien van alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je te helpen met het jouw cursus rechten. 

Het maakt dus niet uit of je een volledige cursus of enkel wat bijlessen nodig hebt, op het platform van Superprof vind je vast en zeker iemand die je kan helpen. Wanneer je voor een leerkracht gekozen hebt, kan je deze een berichtje sturen om een eerste les in te plannen! Deze eerste les zal meestal gratis gegeven worden aangezien de leerkracht deze als kennismakingsles zal gebruiken. Hier zal de leerkracht vragen wat je van je lessen verwacht en wat je specifieke doelen voor de lessen zijn. Jij kan op dit moment ook laten weten waar je problemen mee hebt en wat je hieraan wilt doen. Na de eerste les zul je ergens tussen €15 en €45 per uur moeten betalen om een les rechten te volgen. 

Lees in deze blog waar je privélessen rechten in Mechelen kan volgen.

Onze leerkrachten van Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in de vakken die jij graag wilt leren, zo kan je er zeker van zijn dat ze je bijna altijd kunnen helpen. De ervaring van de leerkrachten komt van andere bijlessen die ze gegeven hebben of de kennis die ze in hun eigen studies vergaard hebben. 

Het grootste voordeel dat je met deze bijlessen hebt is dat je deze zelf kan inplannen. Het maakt dus niet uit als je een superdrukke student bent of dat je iemand bent die een dagelijkse job heeft, je kan de lessen inplannen op de momenten wanneer jij vrij hebt. De enige andere persoon waarmee je rekening mee moet houden is je leerkracht en zijn of haar agenda. 

Rechten studeren via Computer
Bijlessen rechten kunnen ook altijd gegeven worden via de computer! Bron: Pexels, Credit: Anna Shvets

Je kan bijlessen vaak ook in groep volgen via een universiteit of hogeschool, maar hier zult je de aandacht moeten verdelen onder alle verschillende studenten die naar deze lessen komen. Met privé bijlessen rechten krijg je 100% van de aandacht en zul je uitgebreide antwoorden op je vragen krijgen. 

Kom er in deze blog achter waar je een cursus rechten in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu