Heb je er altijd al van gedroomd om een advocaat, notaris of rechter te worden? Ben je op zoek naar een nieuwe carrière en wil je hiervoor nog een extra diploma behalen? Dan is de opleiding rechten waarschijnlijk iets voor jou!

Rechten is een zeer uitgebreide opleiding waar je verschillende kanten mee uit kan. De meeste mensen zullen proberen om hun carrière als advocaat waar te maken, maar er zijn veel andere juridische functies waarvoor je een diploma in een van de recht gerelateerde opleidingen nodig hebt.

Lees in deze blog waar je lessen rechten in Antwerpen kan volgen.

Er zijn verschillende opleidingen die met rechten te maken hebben. Zo heb je de universitaire bachelor in de rechten. Hier krijg je de basis van de rechten waarbij je de verschillende takken van het rechtssysteem onder de loep neemt. Ook zul je te weten komen hoe verschillende wetten en regels van verschillende instanties met elkaar samenwerken of hoe ze specifiek toegepast kunnen worden. Je moet hier wel opletten, dit is een universitaire opleiding. Hierbij wordt er vaak van de leerlingen verwacht dat ze grote hoeveelheden informatie op een meer zelfstandige manier kunnen verwerken.

Mensen met een diploma in de rechten krijgen meestal een job waar ze veel geld mee kunnen verdienen.

Je hebt ook de keuze om een professionele bachelor in bedrijfsmanagement met afstudeerrichting rechtspraktijk te volgen. Deze opleiding is meer praktijkgericht en zal je helemaal klaarstomen om na de opleiding meteen te kunnen gaan werken als bijvoorbeeld een “paralegal” bij een juridische instantie. Om je hierop voor te bereiden zal je verschillende projecten moeten maken. Je zult ook vaak een stage moeten doen om effectieve werkervaringen op te doen voordat je afstudeert. Dit is altijd handig, want je kan het vermelden op je CV wanneer je naar een effectieve job gaat zoeken.

In beide opties heb je de mogelijkheid om verder te gaan met een master opleiding. De mensen die voor de professionele bachelor kiezen zullen echter wel eerst nog een schakeljaar moeten doen voordat ze effectief aan de twee jaar lange masteropleiding “meester in de rechten” kunnen deel kunnen nemen.

Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die je in Gent hebt om rechten te volgen of studeer je al aan een van deze opties maar heb je bijlessen nodig voor bepaalde vakken? Dan kom je er in deze blog achter waar je voor elk van deze opties terecht kan en waar je het beste bijlessen kunt volgen!

Ontdek hier waar je een privé cursus rechten in Brugge kan volgen.

De beste leraren Recht beschikbaar
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je een cursus Rechten in Gent volgen

Iedereen die graag een groepscursus rechten in Gent wilt volgen kan bij verschillende organisaties terecht. Lees in het volgende deel van de blog welke verschillende organisaties groepscursussen rechten voorzien.

Advocaat en klant schudden hand
Wanneer je rechten studeert zul je vaak een stage moeten lopen in een echt advocatenbureau om werkervaring op te doen. Bron: Pexels, Credit: Pavel

Universiteit Gent

Iedereen die het middelbareschool diploma behaald heeft kan terecht bij de universiteit in Gent om een bachelor in de rechten te volgen. Voor deze opleiding heb je geen specifieke voorkennis nodig aangezien de leerstof nieuw is voor iedereen. Ze raden wel aan dat het analyseren van problemen op verschillende maatschappelijke vlakken je zeker interessant lijkt. Het enige wat je misschien nodig kan hebben is een goede basis van verschillende talen, vooral Frans. Dit komt doordat er verschillende bronnen soms enkel in het Frans beschikbaar zijn. Mensen die later voor grotere bedrijven willen werken, kunnen best ook een goede basis van het Engels hebben, dit komt doordat deze bedrijven vaak ook actief zijn op internationaal vlak!

Wil je een privécursus rechten in Leuven volgen? Dan hebben wij de perfecte blog voor jou!

Tijdens de bacheloropleiding zul je de verschillende rechtstakken van ons rechtssysteem in grote lijnen behandelen. Een van de dingen die er van jou verwacht worden is dat je goed uit je woorden kan komen en dit ook op een correcte manier kan schrijven, maar hier krijg je tijdens de opleiding voldoende mogelijkheden voor om deze vaardigheden aan te scherpen.

Nadat je de drie jaar lange bachelor hebt behaalt kan je doorstromen naar de masteropleidingMaster in Rechten” aan deze universiteit. Dit is een twee jaar lange opleiding waar je vrij veel opties hebt waar je uit kan kiezen. Naast de 6 algemene vakken zul je ook nog een twaalftal andere keuzevakken moeten kiezen. Deze keuzes moet je maken met je latere beroepskeuze in het achterhoofd. Je zult hier namelijk meer specifieke onderwerpen bespreken die je volledig voorbereiden op de zaken die je bij verschillende functies zult moeten uitoefenen.

Hogent

Bij de hogeschool Hogent in Gent kan je terecht voor het volgen van een professionele bachelor in bedrijfsmanagement. Hier kan je in het eerste jaar kiezen voor de afstudeerrichting “rechtspraktijk”. Tijdens deze opleiding staan juridische vakken centraal en komen alle belangrijke takken van het rechtssysteem aan bod. Tijdens deze opleiding krijg je verschillende projecten doorheen de semesters. Deze projecten gaan over verschillende rechtstakken en er komen iedere keer weer andere werkvelden aan bod. Tijdens deze projecten zul je in teamverband met andere studenten samen werken om met behulp van echte dossiers procedurestukken op te bouwen. Deze procedure stukken gebruik je dan om te procederen tegen andere groepen.

Zijn lessen rechten in Aalst hetgeen waar je naar opzoek bent? Dan lees je ook best onze blog die hierover gaat.

Man in Pak in advocaten bureau
Wanneer je groepslessen rechten volgt zul je vaak in groep moeten samenwerken om juiste argumenten voor jouw procedurestukken te vinden. Bron: Pexels, Credit: August

Aangezien je veel praktijk krijgt tijdens deze opleiding kun je na de opleiding meteen aan de slag bij advocatenkantoren, notarissen en verschillende andere juridische afdelingen. Je kan na de opleiding er ook nog voor kiezen om verder te gaan met de opleiding. Zo kan je door het volgen van een schakeljaar doorstromen naar de twee jaar lange masteropleiding aan de universiteit.

Rechten studeren in je eigen woonkamer

Er zijn mensen die geen tijd hebben om naar de lessen van een universiteit of een hogeschool te gaan. We zijn met het team van Superprof op zoek gegaan naar een optie om deze mensen ook een opleiding te laten volgen.

Vives hogeschool

Bij de hogeschool Vives in Brugge heb je de mogelijkheid om de opleiding bedrijfsmanagement met afstudeerrichting rechtspraktijk te volgen. Je hebt de mogelijkheid om deze opleiding volledig van thuis uit te volgen. Het enige wat je effectief op de campus moet doen is het afleggen van examens. Hiervoor heb je 3 weken waarin je je eigen examens op verschillende momenten kan plannen. Zo heb je de optie om dit overdag, ‘s avonds of in het weekend te doen. Dit zorgt ervoor dat je zelf de optimale momenten kan kiezen en niet onnodig vrij moet vragen van je werk. Deze locaties zijn meestal eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Voor de mensen die zich absoluut niet kunnen verplaatsen is er ook de mogelijkheid om de examens online te maken, maar hier moeten ze wel extra voor betalen.

Vrouw zoekt naar boeken in bibliotheek
Wanneer je rechten studeert heb je vaak toegang tot de bibliotheek van de school waar je verschillende bronnen kunt raadplegen. Bron: Pexels, Credit: Pixabay

Privélessen rechten in Gent

Volg je al een opleiding en heb je hier hulp bij nodig of wil je liever een algemene maar een-op-een cursus rechten volgen? Dan zijn privélessen waarschijnlijk je beste optie. Wil je privélessen rechten volgen, maar weet je niet waarvoor je hier terecht kan in Gent? Kom er dan in het volgende deel van de blog achter waar je hiervoor overal terecht kan.

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je terecht voor het vinden van een privé leerkracht bij jou in de buurt. Op het platform moet je de regio waar je de lessen wilt volgen in geven. Ook zul je moeten laten weten welke soort lessen je wilt volgen. Hierna krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt cursussen rechten kunnen geven. Je kan hier dan een docent uit kiezen en deze een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Studieboeken
Wanneer je privélessen rechten wilt volgen, zul je vaak je eigen lessen materiaal moeten voorzien of je eigen studieboeken moeten halen. Bron: Pexels, Credit: Lum3n

Privélessen via Superprof

Superprof is een online platform waar je op een snelle en eenvoudige manier een privé docent bij jou in de buurt kan vinden. Je geeft op de website ook de regio waar je de lessen wilt volgen in en krijgt hierna een lijst te zien met alle leerkrachten die je een cursus rechten kunnen geven. Deze leerkrachten hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven.

Ontdek in deze blog waar je een cursus rechten in Mechelen kan volgen.

Wanneer je een docent gekozen hebt, kan je deze een berichtje sturen om een eerste les in te plannen. Deze eerste lessen wordt meestal gratis aangeboden aangezien deze zal gebruikt worden als een kennismakingsles. Tijdens deze lessen zal de leerkracht vragen wat je verwachtingen van de cursus zijn en welke onderwerpen je precies wilt behandelen. Jij kan hier dan ook specifieke vragen of onderwerpen waar je hulp bij nodig hebt voorstellen.

Een van de grootste voordelen die je hebt bij privé bijlessen, of bij het volgen van een privé cursus rechten, is dat je deze meestal zelf kan inplannen en hierbij enkel rekening moet houden met de agenda van de leerkracht. Je zult ook alle aandacht van je leerkracht krijgen. Dit betekent dat je bij elke vraag die je hebt, een uitgebreid antwoord mag verwachten. De leerkrachten zullen je namelijk proberen te helpen totdat je de leerstof die je wilt verwerken ook effectief begrijpt. Dit zorgt ervoor dat je tijdens privélessen de leerstof een stuk efficiënter zult behandelen dan tijdens groepslessen. Tijdens groepslessen zou je je eigen agenda moeten aanpassen aan de groepslessen en zou de aandacht van de docent naar alle leerlingen gaan.

Lees hier waar je lessen rechten in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu